ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκδήλωση ΚΙΜΕΘΕ : ‘’ Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας ‘’



Μη εξωθείς τον δειλό στα άκρα, θα τον κάνεις να γίνει γενναίος :  ( Ιμπν Χαζμ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εκδήλωση ΚΙΜΕΘΕ : ‘’ Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας ‘’















Το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας (Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ.) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι πρώτες ημέρες του πολέμου του 1940 στη Θεσπρωτία».Στην εκδήλωση,η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00 στο κτίριο του Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ. στους Φιλιάτες και θα επαναληφθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:00 στην Aίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη ΛΒ΄ Ε.Π.Κ.Α., θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Κέντρου Μιχάλης Πασιάκος με θέμα «Οι μάχες στον Καλαμά» και θα παρουσιαστούν ζωντανές μαρτυρίες και αφηγήσεις για τις πρώτες ώρες του πολέμου στη Θεσπρωτία.
Ο Πρόεδρος του Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ.            
     Μιχάλης Πασιάκος

Δήμος Ηγουμενίτσας - Εργασίες επί της  οδού 49 Μαρτύρων 
















Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες οδοποιίας για την κατασκευή.της οδού 49 Μαρτύρων στα πλαίσια της από 08/9/2014 συναφθείσας σύμβασης με την ανάδοχο Κ/Ξ ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε. – ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. προϋπολογισμού 4.150.504,84 €, καλείστε, εφόσον υπάρχουν επικείμενα εντός της οριοθετημένης οδού, σύμφωνα  με τα εγκεκριμένα σχέδια πόλεως της 1ης και 3ης Πολεοδομικής Ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, να τα μεταφέρετε εντός των ορίων της ιδιοκτησίας σας μέχρι τις 15/11/2014. Σε διαφορετική περίπτωση οτιδήποτε βρίσκεται εντός του κοινόχρηστου χώρου θα καθαιρείται υποχρεωτικά με την εκτέλεση της εγκατεστημένης εργολαβίας.Να αναφερθεί ότι το μέσο πλάτος της οδού 49 Μαρτύρων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, είναι 22 μέτρα.Επιπλέον, κάνουμε γνωστό στους οικοπεδούχους που βρίσκονται σε χαμηλότερη στάθμη από αυτήν της οδού 49 Μαρτύρων ότι προβλέπεται η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης της οδού με δαπάνες του Δήμου Ηγουμενίτσας.Σας διαβεβαιώνουμε ότι η κατασκευή  τους θα γίνει σύμφωνα με τη μελέτη του έργου και δεν πρόκειται να θίξει καμία ιδιοκτησία αφού προβλέπεται να γίνουν σύμφωνα με τα όρια των εγκεκριμένων σχεδίων πόλης.Τέλος, εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι, με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία, δεν αναγνωρίζονται επικείμενα που δημιουργήθηκαν μετά την κύρωση των πράξεων εφαρμογής της 1ης και 3ης Πολεοδομικής Ενότητας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση του εν λόγω έργου μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας:Δ/σνη Τεχνικών Υπηρεσιών, 3ος όροφος νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, οδός Σουλίου 3.Τηλ.2665361270, 2665361268.

Το πρόγραμμα : ‘’ Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές ‘’















Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3 (Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές) – Μέτρο 321 (Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία στον αγροτικό πληθυσμό), το έργο «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Δήμου Φιλιατών στην περιοχή Λιάτσιλια της Τ.Κ Ραγίου». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 615.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), προβλέπει την καθαίρεση των προβληματικών καναλέτων άρδευσης, καθώς και την κατασκευή νέων ορθογωνικών διωρύγων και καναλέτων από σκυρόδερμα, σε μήκος 6.100μ. στη συγκεκριμένη περιοχή του κάμπου Κεστρίνης – Ραγίου, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησής του έργου ορίζεται από 1.11.2014 έως την 31.12.2015.Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πρόκειται για το δεύτερο έργο βελτίωσης αρδευτικού δικτύου που εντάσσεται σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι άλλη μία έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στον αγροτικό τομέα της Θεσπρωτίας, τον οποίο στηρίζουμε και με έργα υποδομής. Στόχος μας είναι στην προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 να τον ενισχύσουμε με έργα και δράσεις ακόμη περισσότερο».

Ληστεία στο Ξηρικό Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων















Δύο (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή κυνηγετικού όπλου την 22-10-2014/15:00 στο Ξηρικό Χρυσοβίτσας,αφού ακινητοποίησαν (2) ημεδαπούς, (άνδρα-γυναίκα) ηλικίας 45 και 74 ετών, εισήλθαν σε αγροτική οικία ιδιοκτησίας τους και απέσπασαν (1) κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα ο παθών. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση παράνομης κατακράτησης (αρπαγής), ληστείας και απόπειρας εκβίασης σε βάρος εμπόρου προιόντων καφέ  












Ταυτοποιήθηκε ο 43χρονος ιθύνων νους των εγκληματικών ενεργειών.Στην υπόθεση εμπλέκεται επιπρόσθετα ένας δικηγόρος, μία 43χρονη γυναίκα και τέσσερις συνεργοί, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται.Οι δράστες με το πρόσχημα υποτιθέμενης μελλοντικής τους συνεργασίας, συνάντησαν το θύμα σε κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων .Μετερχόμενοι απειλές κατακράτησαν τον καταγγέλλοντα στο σημείο της συνάντησης, ενώ με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, έναν φορητό υπολογιστή, χρηματικό ποσό, έγγραφα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η ενδελεχής διερεύνηση καταγγελλομένων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης  αρπαγής, εκβίασης και ληστείας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού.Ταυτοποιήθηκε ο 43χρονος ημεδαπός εγκέφαλος της υπόθεσης, ο 48χρονος δικηγόρος του και μία 43χρονη γυναίκα συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της απόπειρας εκβίασης, σε διάφορες μορφές συμμετοχής (αυτουργία, απλή και άμεση συνέργεια).Προηγήθηκε καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, τον Ιούνιο του 2014, μετά από παρακίνηση της 43χρονης δράστιδας, μετέβη στην πόλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητήσει μαζί της τις λεπτομέρειες υποτιθέμενης μελλοντικής τους συνεργασίας. Στο σημείο της συνάντησης (καφετέρια), προσήλθε και ο ιθύνων νους της υπόθεσης, ο οποίος με τη συνδρομή συνεργών του, κατακράτησε τον καταγγέλλοντα παρά τη θέληση του, αφαιρώντας παράλληλα το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το διαβατήριο, μία τσάντα που περιείχε ένα φορητό υπολογιστή, ένα ασύρματο χειριστήριο, κάρτες τραπέζης και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Επιπρόσθετα, με τη χρήση σωματικής βίας του επέβαλαν να υπογράψει μία αθεώρητη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία αποδεχόταν υποτιθέμενο χρέος, ύψους 5.000 ευρώ, προερχόμενο δήθεν από παλιότερη εμπορική συναλλαγή που είχε με τον δράστη. Μετά το πέρας αρκετών ωρών, οι δράστες  άφησαν ελεύθερο τον καταγγέλλοντα, οδηγώντας τον οδικώς, έκτος της πόλης των Ιωαννίνων. Με τη μεσολάβηση 48χρονου δικηγόρου και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης επανήλθε και κατά το χρονικό διάστημα από 01-07-2014 έως 14-10-2014, απαιτούσε την τραπεζική κατάθεση χρημάτων, με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υποτιθέμενου χρέους.Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα στο κατάστημα, όπου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός υπολογιστής του θύματος.Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου















Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:
1. Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ.θ. 145 έως τη χ.θ. 205+800 (κόμβος Ρίου).
β)Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
2. Τη Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ.θ. 145 έως τη χ.θ. 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
3. Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
η) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».
θ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων, καθώς και φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
ι) Τα φορτηγά οχήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από σχετική απόφαση της τοπικής Δ/νσης Τροχαίας.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου














Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει το υφετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού, προβλέπουν:
•Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
•Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
•Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
•Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
•Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
•Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
•Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.Σημειώνεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:
•Παρασκευή (24.10.2013): ώρες 16.00 – 21.00
•Σάββατο (25.10.2013: ώρες 08.00 – 13.00
•Τριτη (28.10.2013): ώρες 15.00 – 21.00.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
•να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
•να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
•να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
•σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.





                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: