ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου



Πού να βρω μια ψυχή σαρανταπληγιασμένη κι απροσκύνητη, σαν την ψυχή μου, να της ξομολογηθώ; : ( Νίκος Καζαντζάκης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου















Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.Για το λόγο αυτό τελέστηκε την 20-10-2014 το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των  Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας στις οποίες παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος. Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Δημητρίου ΤΣΑΚΝΑΚΗ.Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 14 έως και 22-10-2014, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.Για την «Ημέρα της Αστυνομίας και της τίμησης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής  Ηπείρου Υποστράτηγος κ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Κωνσταντίνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει σήμερα τον Προστάτη Άγιο της, τον Άγιο Αρτέμιο. Ο Άγιος Αρτέμιος δεν επιλέχθηκε τυχαία, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που μαρτύρησε για τις ιδέες και την πίστη του. Αυτές τις αξίες υπηρετούν σήμερα και οι Έλληνες αστυνομικοί, οι οποίοι με αυταπάρνηση αγωνίζονται για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Θα ήθελα την ημέρα αυτή να την αφιερώσω στους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους, εκτελώντας το καθήκον και να πω σε όλους ότι η αστυνομία βρίσκεται απέναντι στο έγκλημα και δίπλα στον πολίτη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς της Περιφέρειάς μας που σε καθημερινή βάση δίνουν μάχη κατά του εγκλήματος ».

Συνάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με εταίρο το Δήμο Σουλίου στην Οradea Ρουμανίας

















Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος comenius regio,πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με εταίρο το Δήμο Σουλίου στην Οradea Ρουμανίας.Εκεί παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Σουλίου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κος Νατσης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς κος Δημητρίου Φώτης, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γαρδικίου – Σκανδάλου κος Μάνθος Γεώργιος και άλλοι εκπαιδευτικοί.Το θέμα του προγράμματος είναι "Σχολική και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες". Η ελληνική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις τοπικές αρχές της πόλης Οradea.Η Δήμαρχος Σουλίου πρόσφερε στον αντιδήμαρχο του Δήμου Οradea, χειροποίητο πίνακα με απεικόνιση του Αγίου Δονάτου και του εμβλήματος της Ελευθερίας από το μνημείο των 49 προκρίτων Παραμυθιάς.Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου συγχαίρει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τις πρωτοβουλίες δράσης που αναλαμβάνει και δηλώνει παρούσα, αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης του εκπαιδευτικού επιπέδου μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αυτοκίνητο τούμπαρε και έπεσε σε χαντάκι
















Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην παλιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος της διασταύρωσης με τον οικισμό Εθνικής Αντιστάσεως.Συγκεκριμένα, ο οδηγός του ΙΧ στην προσπάθειά του να στρίψει στην διασταύρωση, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να ντελαπάρει και να πέσει στο χαντάκι στην άκρη του δρόμου.Eυτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε από την εκτροπή του οχήματος. Προανάκριση για τα ακτιβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Στην «φάκα» των τελωνειακών αρχών νέο κύκλωμα που διακινούσε κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αφρική
















Στα ίχνη ενός ακόμα διεθνούς κυκλώματος, που διακινεί κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αφρική, βρίσκονται οι τελωνειακές αρχές της Ηγουμενίτσας, μετά τον εντοπισμό νταλίκας που ήταν φορτωμένη με οκτώ οχήματα,εκ των οποίων τα έξι που είχαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου.Σύμφωνα με πληροφορίες ΜΜΕ oι άνδρες του τελωνείου, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν,σήμερα τα ξημερώματα σταμάτησαν για έλεγχο στην πύλη του Λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,μια νταλίκα -πλατφόρμα, με πινακίδες Βελγίου που ήταν φορτωμένη με 8 οχήματα,εκ των οποίων 6 αγροτικά,ένα ΒΑΝ και ένα ΙΧ.Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως τα 6 αγροτικά  αυτοκίνητα,ήταν κλεμμένα.Ο 43χρονος Έλληνας οδηγός της νταλίκας, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και δήλωσε πως παρέλαβε και φόρτωσε στο όχημα τα αυτοκίνητα,από ένα πάρκιγκ στην Ελευσίνα Αττικής.Η νταλίκα, η οποία κατασχέθηκε, θα ταξίδευε στη Βενετία και από εκεί στο λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο με τελικό προορισμό την Λιβύη!Να θυμίσουμε πως ανάλογο περιστατικό,με σύλληψη οδηγού νταλίκας που μετέφερε κλεμμένα αυτοκίνητα είχαμε και την προηγούμενη εβδομάδα.Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, όσο στον διευθυντή του τελωνείου Ηγουμενίτσας κ. Στέφανο Γκόκα,όσο και στον προϊστάμενο της Δίωξης λαθρεμπορίου του Τελωνείου Απόστολο Κοκονέζο.
 
Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου














Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
•Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν χθες (19-10-2014) αργά το βράδυ, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος επιχείρησε να πουλήσει στον 31χρονο, δύο αλυσοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, τα οποία είχαν κλαπεί την προηγούμενη ημέρα από αποθήκη, ιδιοκτησίας 77χρονου ημεδαπού στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Τα κλεμμένα μηχανήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
•Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (19-10-2014) το μεσημέρι, μαζί με δύο συνεργούς του, εισήλθε σε σπίτι 75χρονης ημεδαπής στην Καμπή Άρτας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ.
•Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή μοτοποδηλάτου. Ειδικότερα, χθες (19-10-2014) το μεσημέρι, στο 4ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντόπισαν τον 38χρονο να επιβαίνει σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, για το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε δηλωθεί κλοπή την 22-09-2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Το κλεμμένο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
•Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή από μονοκατοικία στην πόλη της Άρτας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημεριανές ώρες της 14-10-2014, ο 33χρονος εισήλθε σε μονοκατοικία 83χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
•Σχηματίστηκε  δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού Ρομά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, για διάρρηξη αυτοκινήτου στο Κανάλι Πρέβεζας. Ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος την 16-09-2009 διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας και αφαίρεσε μία φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ και προσωπικά έγγραφα.Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Νέα κρούσματα της νόσου των πλατάνων στην περιοχή του Αχέροντα













Δυσάρεστα είναι δυστυχώς τα νέα από το “μέτωπο” της εξέλιξης της νόσου των πλατάνων στην Π.Ε Πρέβεζας αφού επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα σε δέντρα στην περιοχή του Αχέροντα κατά μήκος της Ρεματιάς και του Κοτσανόπουλου.Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας Βασίλης Δάλαρος ένα από τα δέντρα που έχουν προσβληθεί είναι μνημείο της φύσης και “μετρά” περίπου 400 χρόνια ζωής.“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ο μήκυτας αποτελεί μεγάλη απειλή και απειλεί όσα πλατάνια έχουν απομείνει με ολοκληρωτικη καταστροφή” τονίζει ο κ.Δάλαρος, δηλώνοντας ιδιαίτερα ανήσυχος για την μετάδοσή της νόσου κυρίως από μολυσμένα εργαλεία υλοτομίας ή μηχανήματα εκσκαφής. Ο μύκητας προέρχεται από την Αμερική και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003 στη Μεσσηνία όπου έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες δένδρων πλατάνου στην Πελοπόννησο.Το έτος 2010 βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ήπειρο κοντά στην Εγνατία Οδό και έκτοτε η ασθένεια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας) και σε όλα τα παραποτάμια οικοσυστήματα της Ηπείρου.

Την επόμενη Δευτέρα 27 Οκωβρίου,θα συνεδριάσει εκ νέου το νέο διοικιτκό συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου
















Την επόμενη Δευτέρα 27 Οκωβρίου,θα συνεδριάσει εκ νέου το νέο διοικιτκό συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείερου.Να θυμίσουμε πως ο πλειοψηφών σύμβουλος της πρώτης παράταξης του Γιάννη Λώλου, Γρηγόρης Γκίκας, είχε συγκαλέσει για σήμερα το  μεσημέρι,τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει η συγκρότηση σε σώμα και η κατανομή αξιωμάτων.Στη συνεδρίαση δεν προσήλθαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.Στη συνέχεια προσήλθαν οι κ.κ. Γιώργος Παπαδιώτης και Λάζαρος Νάτσης.

Στο πρόγραμμα για δωρεάν ιντερνέτ και οι 18 Δήμοι της Ηπείρου














Και οι 18 Δήμοι της Ηπείρου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών που επελέγησαν για την εγκατάσταση wi-fi hotspots, με το Υπουργείο Υποδομών να εκτιμά πως στα μέσα του 2015 θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspots για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.Για το έργο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ υπέβαλαν προσφορές τέσσερις εταιρίες και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου.Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 304 Δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών. Στη δεύτερη φάση -που θα ακολουθήσει- αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης (π.χ. πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι).Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το
σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
.Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, strea­ming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
. Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
. Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Αργότερα,προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).
 
Ημερήσια διάταξη Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου












 


Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-10-2014 συνεδριάσεως.
1.Κατάρτιση του σχεδίου της 4ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2014 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
3.Έγκριση δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.
4.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-09-2014 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου  «Λειτουργική ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Κουτσελιού και Συνοικισμού Γορίτσας», προϋπολογισμού 37.000,00 € με ΦΠΑ.
5.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-09-2014 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση υδραύλακα – τμημάτων οδού στη θέση Γρανίτσα στο Δ.Δ. Καταρράκτη Άρτας», προϋπολογισμού € 9.150,00 με ΦΠΑ.
6.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-09-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», προϋπολογισμού € 240.000,00  με ΦΠΑ.
7.Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Φανερωμένης της 2ης επαρχιακής οδού» προϋπολογισμού € 23.000,00 με ΦΠΑ.
8.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του 1ου Υποέργου με τίτλο: «Κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο ΠΓΝΙ», του έργου του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», με κωδικό MIS 341290 και τίτλο «Προσθήκη Πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο ΠΓΝΙ», αναδόχου εταιρείας «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.», μέχρι την 31-01-2015.
9.Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας υλικών, για χρήση σε εργασίες συντήρησης του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου.
10.Ανάκληση της έγκρισης διενέργειας πρακτικής άσκησης στην Π.Ε. Ιωαννίνων, του Παππά Μάριου του  Σπυρίδωνα, σπουδαστή του Τμήματος Μηχανικών  Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου (αριθμ. 29/1292/22-09-2014 απόφαση της Ο.Ε.).
11.Έγκριση διοργάνωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών και έγκριση σχετικών δαπανών.
12.Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων «Καλπάκι 2014» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
13.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
14.Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων & Συνταξιούχων Ο.Τ.Ε., και έγκριση των σχετικών δαπανών.
15.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
16.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για άμεση επέμβαση για «Μεταφορές του μηχανήματος έργου ΜΕ-119462 Περιφέρειας Ηπείρου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας», που εκτελέστηκαν με μηχάνημα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 73478/2692/10-07-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 22/974/16-07-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
17.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για άμεση επέμβαση για την «Μεταφορά μπαζών για αποκατάσταση βατότητας δρόμου πρόσβασης για μηχανήματα της Περιφέρειας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 96298/3598/12-09-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 29/1270/22-09-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
18.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για άμεση επέμβαση για την «Μεταφορά και απομάκρυνση μπαζών από το «Λιμανάκι» στην περιοχή του Καλαμά», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 102872/3818/30-09-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 31/1337/02-10-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
19.Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Εσωτερικοί χρωματισμοί στο κτήριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού δαπάνης € 6.759,90 με ΦΠΑ.
20.Έγκριση δαπανών για τις εκδηλώσεις εορτασμού: α) της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, β) της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και γ) της Εθνικής Αντίστασης, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
21.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
22.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, στην Αθήνα, από 19 έως 21-10-2014 για υπηρεσιακούς λόγους και έγκριση των σχετικών δαπανών.
23.Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης του συνολικού χρόνου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριοθέτηση ρέματος στο Δήμο Πάργας», αναδόχων των συμπραττομένων γραφείων μελετών: Γεωργίου Μήτσιου του Αχιλλέα, Ιωάννη Γεωργίου του Γεωργίου, Βασιλείου Ντάλα του Χρήστου, μέχρι την 15-04-2015.






Δεν υπάρχουν σχόλια: