ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μαθητής αναίσθητος από «τζαμπουκά» στο νοσοκομείο Φιλιατών



Είμαστε η χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων αξιών  :  ( Βασίλης Ραφαηλίδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Μαθητής αναίσθητος από «τζαμπουκά» στο νοσοκομείο Φιλιατών 






















Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών ένας 16χρονος μαθητής από την Ηγουμενίτσα. Το επικίνδυνο περιστατικό,συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 21.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας.Σύμφωνα με πληροφορίες του « Ράδιο Ηγουμενίτσα », η κόντρα μεταξύ δύο μαθητών υπήρχε εδώ και αρκετές ημέρες, με λεκτικές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές. Αποτέλεσμα ήταν, ο ένας από τους δύο ανηλίκους, να χτυπήσει χθες βάναυσα στο κεφάλι τον έτερο 16χρονο με μπουνιές, με τον δεύτερο να πέφτει αναίσθητος μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων μικρών παιδιών,που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην πλατεία.Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον τραυματισμένο 16χρονο στο νοσοκομείο Φιλιατών, για τις πρώτες βοήθειες.Τα ακριβή αίτια της κόντρας που οδήγησε στον τραυματισμό του ανήλικου μαθητή, διερευνά η ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

Διήμεροι τροχονομικοί έλεγχοι σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών μεταφορών 















Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε φορτηγά, βεβαιώθηκαν 114 παραβάσει.Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου κατά το διήμερο (16/17-10-2014), πραγματοποίησε εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών εμπορικών μεταφορών σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας.Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ειδικής δράσης, συγκροτήθηκαν συνολικά 18 συνεργεία ελέγχου και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 327 φορτηγά (ημεδαπά, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών).Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν συνολικά 114 παραβάσεις της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις εμπορικές μεταφορές, της φορολογικής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων παραβάσεων και συγκεκριμένα:
•Δύο (2) παραβάσεις για ωράριο οδήγησης.
•Δεκαπέντε (15) παραβάσεις σχετικά με τη χρήση ταχογράφου.
•Τρεις (3) παραβάσεις για επισφαλή φόρτωση και υπέρβαρο φορτίο.
•Οκτώ (8) παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά.
•Δεκαεννέα (19) παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.
•Δεκατρείς (13) παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.
•Δεκατρείς (13) παραβάσεις σχετικά με απαιτούμενα έγγραφα οδηγού και οχήματος.
•Εννέα (9) παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
•Τριάντα (32) λοιπές παραβάσεις.
Ανάλογες δράσεις τροχονομικών ελέγχων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.

Νεκρή χελώνα Καρέτα Καρέτα στην παραλία Δρέπανο της Ηγουμενίτσας
















Μία χελώνα Καρέτα Καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, από λουόμενους, στην παραλία του Δρέπανο Ηγουμενίτσας.Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, και ξεκίνησε τις διαδικασίες καταγραφής του περιστατικού και περισυλλογής και απομάκρυνσης της νεκρής καρέτα-καρέτα από την παραλία.Πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, το τελευταίο διάστημα, όπου βρίσκονται τραυματισμένες και νεκρές χελώνες Καρέτα Καρέτα, οι οποίες είναι προστατευόμενο είδος και κόσμημα για τις ελληνικές θάλασσες.

Επέστρεψε το μυστηριώδες διαστημικό αεροπλάνο Orbital Test Vehicle 













Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο των ΗΠΑ, βρισκόταν στο διάστημα τα τελευταία δύο χρόνια.Το αεροσκάφος, που μοιάζει με ένα μικρό διαστημικό λεωφορείο, βρισκόταν στο διάστημα τα τελευταία δύο χρόνια σε μία άκρως απόρρητη αποστολή και προσγειώθηκε χτες στην Καλιφόρνια.Το Orbital Test Vehicle ή X-37B, πέρασε 674 ημέρες σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Γη.Ήταν η τρίτη διαστημική πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αλλά η αποστολή του έχει καλυφθεί από ένα πέπλο μυστηρίου.Οι δραστηριότητές του στο διάστημα είναι άκρως απόρρητες, αλλά ορισμένοι αναλυτές εικάζουν ότι το διαστημόπλοιο μπορεί να έκανε δοκιμές για παρακολουθήσεις με τεχνολογίες νέας γενιάς, για την ανάπτυξη μικρών δορυφόρων, ή για επίδειξη νέων υλικών για χρήση σε μελλοντικά στρατιωτικά προγράμματα.

Ελάτε …αχ…να παίξουμε σβώλους ..! «Η απάντηση Ψινάκη στην Παπαρήγα»



















Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει στην Αλέκα Παπαρήγα για το σχόλιο που έκανε γα τον ίδιο από το βήμα της Βουλής,ότι θα φτιάξει μαρίνες και θα φέρει τους πλούσιους εκεί που δεν υπάρχουν ούτε αποχετεύσεις.«Αφιερωμένο στην Κα. Παπαρήγα, Μπας και πάψει να αποπροσανατολίζει την Βουλή των Ελλήνων.Αυτά είπα Κυρία μου!» έγραψε ο Ηλίας Ψινάκης και ανάρτησε δύο βίντεο με την επίμαχη ομιλία του που σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα στην ιστοσελίδα του δήμου Μαραθώνα.

Εξαγγελίες Τσίπρα : ‘’ Βασικός μισθός 751 ευρώ και επιστροφή δώρων στους συνταξιούχους ‘’
















«Κλείδωσαν» οι τελικές εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, αφού βεβαίως πάρουν και τη σφραγίδα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Στην ατζέντα των δηλώσεων Τσίπρα θα είναι πολύ ψηλά η δυσαρέσκεια του κόσμου και η αποκατάσταση των αδικιών λόγω της σκληρής φορολογίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν θα μπουν σε λογική παροχολογίας πλην όμως θα δώσουν βάρος στην αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις αλλεπάλληλες φορολογικές υποχρεώσεις.Όπως είναι φυσικό, η ηγετική του ομάδα θέλει να κεφαλαιοποιήσει το αίσθημα αδικίας που νιώθουν οι πολίτες, γι” αυτό και στόχος της προετοιμασίας είναι να μην εκπέμπονται διφορούμενα μηνύματα από την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ.Η αποκατάσταση των δώρων (13ου και 14ου μισθού) για τους συνταξιούχους και η επέκταση των ομάδων δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας (π.χ. και για τους ελεύθερους επαγγελματίες) καθώς και η αύξησή του κατά 100%, περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στο πακέτο των εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα, το επόμενο Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ.Φιλοδοξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι εξαγγελίες αυτές, σε συνδυασμό με την δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, να λειτουργήσουν ως «ρελάνς» στα όσα θα αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μια εβδομάδα νωρίτερα από το ίδιοι βήμα.«Δεν αρκεί να γνωρίζει η κοινωνία πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί άδικο φόρο τον ΕΝΦΙΑ , αλλά να εμπεδώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμη τη λύση, όπως οφείλει ένα εν δυνάμει κυβερνών κόμμα» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.Οι συσκέψεις εργασίας στην Κουμουνδούρου πύκνωσαν ήδη μετά τις 25 Αυγούστου και σε αυτές συμμετείχαν η Επιτροπή Προγράμματος του κόμματος και στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.Τα υπό συζήτηση θέματα ήταν η φορολογική πολιτική, οι τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια καθώς και η διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους της χώρας.Τα στελέχη του κόμματος είναι φειδωλά στις δηλώσεις τους, δίνουν ωστόσο το πολιτικό στίγμα όσων θα πει στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.Ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, περιορίστηκε σε μία γενική θέση για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ορισμένες βασικές κατευθύνσεις όπως να επανέλθει το αφορολόγητο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ και να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, μέχρι κάποια αξία, από οποιοδήποτε φόρο. Ο Π. Λαφαζάνης πάντως προχώρησε ένα ακόμη βήμα, διευκρινίζοντας πως «ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι σύννομος και μόνο ως έκτακτη ανάγκη μπορεί να υπάρξει», ενώ υποστήριξε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και «αν υπάρξει τέτοιος φόρος, θα πρέπει να υπάρχει μόνο για την πραγματικά μεγάλη περιουσία».
Από την πλευρά του, και ο Δ. Στρατούλης τόνισε ότι η μικρή και η μεσαία περιουσία, όταν δεν έχει εισόδημα ή πρόσοδο, δεν θα πρέπει να φορολογείται και πως «από εκεί και πέρα, εάν πρέπει να επιβληθεί κάποιος φόρος στην ακίνητη περιουσία, τότε πρέπει να επιβληθεί στην πάρα πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία».Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί», ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».
Τα πέντε μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Προγράμματος
Ο Γ. Δραγασάκης με την ιδιότητα του επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία γενική εικόνα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας με τη μορφή πέντε μέτρων, τα οποία σε τίτλους είναι τα εξής:
– Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.
– Δέσμη αποφάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου).
– Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.
– Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.
– Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Πριν οριστικοποιηθούν οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναμένουν να ακούσουν τον πρωθυπουργό το ερχόμενο Σάββατο.Πέραν αυτού, το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη θα κινηθεί φέτος στα κλασικά πρότυπα, δηλαδή θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου και την συνέντευξη Τύπου την επομένη.








Δεν υπάρχουν σχόλια: