ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το Λιμανάκι στην … « La Bastia »



Οι αγαθοί ευαπάτητοι , μτφρ: οι καλοί άνθρωποι εξαπατούνται εύκολα : ( Βίας ο Πριηνεύς )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Το Λιμανάκι στην …  « La Bastia »
















Είναι η πιο ρομαντική μαρίνα στην Ηπειρο, εκεί που τα βαθυγάλαζα νερά συναντούν την ρομαντική αύρα της ανατολής και του δειλινού.Είναι γνωστό γραφικό λιμανάκι για την πλούσια φυσική ομορφιά του και δίπλα του είναι πολλοί από τους ομορφότερους κολπίσκους στην περιοχή.Ο αξιαγάπητος ορμίσκος είναι ένας αληθινός παράδεισος επί γης,με όμορφα άσπρα βότσαλα και άμμο, με θαυμάσια θέα προς το νησί των Φαιάκων.Η Σαγιάδα διαθέτει παραλίες μοναδικής ομορφιάς όπως το Κεραμίδι και το Στροβίλι.Οι ψαροταβέρνες είναι γεμάτες φρέσκα ψάρια και οι καφετέριες είναι εξοπλισμένες με όλα τα  κομφόρ για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες κα όχι μόνο.Η εμπειρία μιας έστω και μίνι εκδρομής θα σας μαγεύσει.Υπάρχει ακόμα χρόνος για να επισκεφτείτε την πρασινογάλαζη « Λα Μπάστια » = Σαγιάδα.Το καλοκαιράκι θα παραταθεί για να ικανοποιήσει τους φανατικούς του φίλους.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς













– Εσωτερικών
– Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Βεβαίωση υπέρογκων ποσών φόρου στους Δήμους που διαθέτουν ακίνητη περιουσία.
Κατ’ εφαρμογή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ (Ν.4223/2013), βεβαιώθηκαν υπέρογκα ποσά φόρου στους Δήμους που διαθέτουν ακίνητα. Είναι βέβαια γεγονός ότι όλοι οι Δήμοι διαθέτουν χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας (που αποτελείται κυρίως από τα Δημοτικά Καταστήματα, τα δημοτικά κτήρια, τα γήπεδα, τα νεκροταφεία κτλ), ωστόσο, οι Δήμοι έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά έσοδα από την ακίνητη περιουσία τους, αφού, κατά κόρον, δεν ενοικιάζεται.Η επιβολή δυσβάσταχτης φορολόγησης ΕΝΦΙΑ στους Δήμους μέσα στη παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία και μετά από απανωτές περικοπές στους αυτοτελείς πόρους, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα οικονομικά προβλήματα στους Δήμους, όπως προβλήματα και καθυστερήσεις στη καταβολή μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών, δανειακών υποχρεώσεων, πληρωμές σε προμηθευτές κ.α. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα μπλοκάρει την έκδοση ενημερότητας από τους Δήμους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν κανένα ποσό, επί παραδείγματι από το ΕΣΠΑ, ενώ η εφορία θα μπορεί να κατασχέσει άμεσα το εκάστοτε ποσό, από τους λογαριασμούς που διατηρούν οι Δήμοι. Αυτό θα σημάνει την ταφόπλακα  στην αυτοδιοίκηση.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός μεσαίου μεγέθους Δήμου, χωρίς χρέη και δανειακές υποχρεώσεις, είναι  ο ΕΝΦΙΑ που εκδόθηκε να καταβάλλει ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Ειδικότερα, για τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων με 10.877 κατοίκους (μόνιμος πληθυσμός) τα ακριβή στοιχεία έχουν ως εξής:
ΣΑΤΑ: 13.640 ευρώ /δόση (επιχορήγηση για επισκευές συντηρήσεις)
ΚΑΠ:110.704,29 ευρω /δόση – τακτική μηνιαία επιχορήγηση για λειτουργικές δαπάνες (μισθοδοσία, αναλώσιμα, καύσιμα, τηλεφωνία)
ΕΝΦΙΑ: 356.446,91 ευρώ (ή 71.289,38 Χ 5 μήνες)
Επειδή ο ΕΝΦΙΑ είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα βεβαιώνεται κάθε έτος, στην ουσία είναι μια εκ νέου περικοπή της ΚΑΠ, η οποία στο συγκεκριμένο Δήμο ανέρχεται περίπου στο 33%.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, Δήμοι όπως αυτός του Αλιάρτου-Θεσπιέων δεν θα μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Με βάση τα ανωτέρω, Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εξαιρεθούν οι Δήμοι από την παραπάνω φορολογία  (ΕΝΦΙΑ), οι οποίοι δεν πλήρωναν τον έκτακτο ειδικό φόρο ακινήτων (ΕΕΤΑ), το λεγόμενο «χαράτσι», το οποίο εισέπραττε η ΔΕΗ;
Οι ερωτώντες βουλευτές :
. Γιάννης Σταθάς
. Όλγα Γεροβασίλη

Συνελήφθη 32χρονος στην Άρτα για κλοπή
 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, γιατί όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, την 17-08-2014 διέπραξε (1) κλοπή σε βάρος του κυλικείου του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας από όπου αφαίρεσε (1) Η/Υ, χρηματικό ποσό και ποτά – αναψυκτικά.
Συνελήφθη 42χρονος στην Πρέβεζα
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός την 19-08-2014/08:20 στην Πρέβεζα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (58.109) €.    
                                                                                                              
Συλλήψεις φυγόποινων στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν την 19-08-2014, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση. Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
1.Την 19-08-2014 το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γρεβενών,για κλοπές. Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε ο 23χρονος στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.
2.Την 19-08-2014 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης (2) ετών, για παράβαση του Νόμου «περί αλλοδαπών».Επιπρόσθετα,διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Εξιχνιάστηκε  κλοπή  από κυλικείο στην πόλη της Άρτας 
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 17-08-2014 σε κυλικείο,στην πόλη της Άρτας.Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού Ρομά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 32χρονος μαζί με τον συνεργό του, βραδινές ώρες της 17-08-2014, διέρρηξαν την είσοδο κυλικείου που στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας και αφού απενεργοποίησαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα ποτά - αναψυκτικά. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του 32χρονου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ














Συνεχίζονται από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών κα Κλασικών Αρχαιοτήτων οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη.Με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής,  των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου. Το  ύψος των αγαλμάτων είναι 1.45 μ. Το  συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου. Στους κορμούς, τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο,  αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η λεπτοδουλειά των γλυπτών της τελευταίας εικοσιπενταετίας του 4 π.Χ αιώνα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν τμήματα των πτερών των Σφιγγών- που ήταν ένθετα στους κορμούς- και τα οποία επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους.Βρέθηκε, επίσης, τμήμα από τη ράχη  του αγάλματος του Λέοντος  της Αμφίπολης.Τόσο οι Σφίγγες, όσο  και ο Λέων  φαίνεται να  προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο.Με την αφαίρεση των χωμάτων, εμφανίστηκε, επίσης,  μικρό  τμήμα της ανωδομής του μνημείου,  που φέρει ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, σε δυο αποχρώσεις αντίστοιχα.Οι εργασίες συνεχίζονται στη στάθμη του εσωρραχίου της θόλου, με την στερέωση και στήριξη των λίθων της καθώς και την  αφαίρεση των χωμάτων.                  
                                                                                                                                   





















Δεν υπάρχουν σχόλια: