ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ληστές πυροβόλησαν 76άχρονο στο σπίτι του στην Κώτσηκα Φιλιατών



Δεν υπάρχει τίποτε πιο τρομακτικό από τη φαντασία χωρίς γούστο : ( Γκαίτε )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ληστές πυροβόλησαν 76άχρονο στο σπίτι του στην Κώτσηκα Φιλιατών













Την 21-08-2014 το βράδυ καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ότι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν αρχικά στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στην Κώτσικα Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο επέστρεψε στο σπίτι και όταν ο 76χρονος ιδιοκτήτης προσπάθησε να ανακτήσει την κλεμμένη καραμπίνα, ο ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε με αυτή δύο φορές στα πόδια, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.Στη συνέχεια, οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.Ο 76χρονος παθών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Βελτίωση αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Πλατάνου & Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών













Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Ιατρίδη, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3 (Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές) – Μέτρο 321 (Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία στον αγροτικό πληθυσμό), το έργο «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Πλατάνου & Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών».Το έργο έχει προϋπολογισμό (με ΦΠΑ) 264.450 ευρώ και αφορά στην αποκατάσταση της άρδευσης γεωργικών εκτάσεων 420 στρεμ. και της ορθολογικής διαχείρισης του διατιθέμενου νερού με την ανακατασκευή παλαιάς διώρυγας μεταφοράς του νερού στα τμήματα των Τ.Κ. Πλατάνου και Αγίου Νικολάου του Δήμου Φιλιατών. Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή της υφιστάμενης ορθογωνικής διώρυγας σύμφωνα με νέες διατομές κατά τμήματα, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα τεχνικά έργα διέλευσης υφιστάμενων καναλιών ρεμάτων, τοπικών επαρχιακών οδών και αντιστηρίξεων.Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας δήλωσε ότι «επιδίωξή μας είναι και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 να ενταχθούν και να υλοποιηθούν μικρά και μεγαλύτερα έργα αγροτικών υποδομών για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της Θεσπρωτίας».

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας















Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 20/8/14 κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων, Μάνια Μπαρσέφσκι.Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας για την κατάσταση των κρατητηρίων και για τις συνθήκες κράτησης και σίτισης των κρατουμένων. Ενημέρωση έγινε και για την προσπάθεια εγκλωβισμένων στην χώρα μας μεταναστών και προσφύγων, να περάσουν στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ή από τις ακτές της Ηπείρου και της γειτονικής Αιτωλοακαρνανίας.Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα με παγκόσμια και ευρωπαϊκή διάσταση, και οι συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ, σε συνδυασμό με τη συνθήκη Σένγκεν και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση,  μας δημιουργούν πολλές δυσκολίες.Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την  ανθρωπιστική προσέγγιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση, που φαίνεται η μόνη λύση στις δεδομένες συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί στα πλαίσια της ΕΕ ισότιμη αντιμετώπιση και αναλογική κατανομή των μεταναστών και προσφύγων που περνούν τα σύνορα της ΕΕ, καταγγελία της συνθήκης  Δουβλίνο ΙΙ και ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων με ανθρώπινους όρους παραμονής τους.Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα και τα αιτήματα των ένστολων λιμενικών, από μέλη του σωματείου τους.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα  













Την 21-08-2014 περίπου στις 16:30, στο 140ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Κομπότι Άρτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγκρούστηκε μετωπικά με Δ.Χ. λεωφορείο, που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός.Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 50χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και ελαφρά ο οδηγός του λεωφορείου, οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου και επτά επιβάτες του λεωφορείου.Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Συνελήφθησαν στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, δύο Έλληνες έμποροι ναρκωτικών για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (115) κιλά κάνναβης, ενώ για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα.Την 21-08-2014 το απόγευμα στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν δύο εμπόρους ναρκωτικών, που μετέφεραν περισσότερα από (115) κιλά κάνναβης.Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας.Αναλυτικότερα,την 21-08-2014  το απόγευμα στην Αμφιλοχία, εντοπίστηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος ημεδαπός και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, ήταν έμφορτο με (16) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (115.300) γραμμαρίων. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη και ο 26χρονος δράστης,ο οποίος επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, λειτουργούσε ως προπομπός, ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών που διενεργούνται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συλλήψεις για διάφορα αδικήματα:
•Συνελήφθη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 47χρονος υπήκοος Σερβίας, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από τον προαύλιο χώρο σπιτιού στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας.
•Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
•Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών που διενεργούνται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συλλήψεις για διάφορα αδικήματα:
 • Συνελήφθη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 47χρονος υπήκοος Σερβίας, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από τον προαύλιο χώρο σπιτιού στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας.
• Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
• Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 
Τραυματίστηκε αλλοδαπός στην προσπάθειά του να εισέλθει εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας










 



Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες την 22-08-2014 από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, 26χρονος αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος στην προσπάθειά του να εισέλθει εντός του λιμένα εξωτερικού με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό, τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι.Άμεσα ανωτέρω αλλοδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών, από όπου και εξήλθε.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.






 
.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: