ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Υφυπουργός Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας μίλησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς



Τι κοινότατον; Ελπίς. Και γαρ οις άλλο μηδέν, αύτη παρέστη , μτφρ: τι είναι το πιο συνηθισμένο; Η ελπίδα. Ακόμα και όλα έχουν χαθεί, αυτή μένει : ( Θαλής ο Μιλήσιος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ο Υφυπουργός Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας μίλησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς













Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 9,89 στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χαριτάτου και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στην εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Βίκυς Μιχέλη, μεταξύ άλλων, τόνισε:     
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το φθινόπωρο, να το βγάλουμε όλοι αυτό από το μυαλό μας, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. Έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας ένα πρόγραμμα και υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Εξάλλου δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση».
Για τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου: «Ο κ. Ντινόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή, με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει, δεν προβλέπονται απολύσεις στο υπουργείο Εσωτερικών. Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι διαφορετικό σε αυτά που είπαν ο κ. Ντινόπουλος και ο κ Μητσοτάκης».
Σχετικά με πιθανή νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: «Μέχρι σήμερα υπήρξαν περίπου 100 ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αριθμός που επιβεβαιώνει και την αναποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής. Εκείνο που συνέβαινε στην πράξη ήταν ότι με την ανακοίνωση μιας ρύθμισης δημιουργείτο αυτομάτως η προσδοκία της επόμενης, που ακύρωνε την προηγούμενη. Αυτές οι συνεχείς αλλαγές μας στοίχισαν και σήμερα το πληρώνουμε. Το μόνο που δικαιολογεί μια πιθανή αξιολόγηση της ρύθμισης που ισχύει, είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια πρωτοφανή κρίση που έχει πλήξει όλες τις επιχειρήσεις. Καταβάλλεται προσπάθεια να διευρυνθούν τα κριτήρια της ρύθμισης για την εξόφληση των χρεών, όπου έχει ενταχθεί μόλις των 10% των οφειλετών. Από τους 332.000 που χρωστούν έχουν μπει στη ρύθμιση μόνο 34.000, δηλαδή ένα μικρό ποσοστό».
Για την ανεργία: «Σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, η ανεργία πράγματι παραμένει σε πολύ ψηλά επίπεδα αλλά η τάση αύξησής της έχει αντιστραφεί. Δεν έχουμε μια συνεχή αύξηση της ανεργίας και το κλίμα στην αγορά αλλάζει. Η μεγάλη πρόκληση από δω και εμπρός είναι η ταχύτητα της μείωσης στο ποσοστό της ανεργίας. Με την ΕΡΓΑΝΗ μπορούμε να παρακολουθούμε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση και να σχεδιάζουμε στοχευμένους ελέγχους. Γίνεται μάχη για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αντίστοιχη με αυτή για τη φοροδιαφυγή».
Για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων: «Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα θα ολοκληρωθεί με την περαιτέρω διοικητική ενοποίηση των ταμείων, που θα γίνει μέσα στη χρονιά.  Η ενοποίηση αυτή θα γίνει χωρίς να θιγούν παροχές και συντάξεις και χωρίς να υπάρξει καμία παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό των συμπολιτών μας που θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Εκείνο που θα προκύψει από την ενοποίηση είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και των διοικητικών βαρών, σημαντικές εξοικονομήσεις αλλά και εξορθολογισμός και ενιαιοποίηση των κανόνων λειτουργίας των ταμείων». 
Σχετικά με την παρακράτηση στις συντάξεις: «Από τις συντάξεις του Αυγούστου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο τρόπο παρακράτησης του φόρους εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις και για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή περισσότερες συντάξεις. Συγκεκριμένα, χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή στη συνολική φορολογική τους επιβάρυνση, θα είναι τέτοιο το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης ώστε όταν θα γίνει εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων να μη χρειάζεται να πληρώσουν επιπλέον φόρο».
Σχετικά  με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ):  «Το ΚΕΑΟ όπως είναι γνωστό παρακολουθεί την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών – άνω των 5.000 ευρώ – του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Τόσο οι οφειλές που διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ, όσο και οι οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ που παραμένουν στον ΟΑΕΕ, εισπράττονται σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ. Αν όμως κάποιος οφειλέτης έχει σταλεί στο ΚΕΑΟ και έχει υπαχθεί σε προσωρινό διακανονισμό, τότε δεν λαμβάνονται εναντίον του αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Επιπλέον, για να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις περί ποινικοποίησης της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την νομοθεσία που ισχύει για όλα τα ταμεία, η οφειλή πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ».   

ΠΑΜΕ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ










Καταγγέλλουμε την προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης του στελέχους του ΠΑΜΕ, Γιώργου Πρέντζα, (νοσηλευτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εκλεγμένου στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, στη ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ)  και κατά των εργαζομένων του γραφείου προσωπικού του νοσοκομείου.Τη δίωξη ζητούν  στελέχη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ στο νοσοκομείο , που κατέθεσαν αναφορά στη Διοίκηση του νοσοκομείου ισχυριζόμενοι ότι οι παραπάνω αποκάλυψαν δήθεν «προσωπικά τους δεδομένα». Δηλαδή ότι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες κατέθεσαν το φύλλο αυτοαξιολόγησης τους και ότι αυτό έγινε δήθεν με στόχο το «λιντσάρισμά» τους.Με ψευδή στοιχεία, χυδαίο λόγο και αξιοποιώντας και τις θέσεις τους στο νοσοκομείο (προϊστάμενες) προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το σύνολο των εργαζομένων και ειδικά τους νοσηλευτές.Οι ίδιες άλλωστε ανακοίνωσαν και μάλιστα «παρότρυναν» και άλλους εργαζόμενους να καταθέσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησής τους. Και αυτό την  ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δίνει τη μάχη ενάντια στη διαδικασία αξιολόγησης, με όρους μαζικής απειθαρχίας. Επιδιώκουν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζόμενων, που δεν γίνεται με στόχο να γίνει μια «άλλη» αξιολόγηση που θα υπηρετεί τους ίδιους στόχους. Αλλά ενάντια στην αξιολόγηση ως εργαλείο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών (σχολεία, παιδικοί σταθμοί κλπ) ως επιχειρήσεις Α.Ε. Σε αυτή την περίοδο λοιπόν που κυβέρνηση και Ε.Ε. εντείνουν την πολιτική του «νόμος και τάξη», έχουν πολύτιμους συμπαραστάτες τους, για άλλη μία φορά, το σύμβουλο του κράτους (ΕΝΕ) και τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό με τα διάφορα πρόσωπά του  (ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ, ΠΑΣΥΝΟ κλπ). Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο και σε όλο το δημόσιο τομέα γιατί αφορά το δικαίωμα του λαού για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.          Δεν θα περάσει η συγκεκριμένη προσπάθεια τρομοκράτησης, καταστολής και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, που αποτελεί έκφραση της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση και μέσα από τον νέο νόμο για τον συνδικαλισμό.Τώρα είναι ακόμη πιο αναγκαίο να απομονωθεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός (παλιός και νέος). Να ανασυνταχτεί το εργατικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να δυναμώσει η συμμαχία με τους  φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες  και τους νέους από τα λαϊκά στρώματα ενάντια στον κοινό εχθρό όλων μας τα μονοπώλια και τους πολιτικούς υπηρέτες τους.Κανένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο να μη φοβηθεί, να μην υποχωρήσει.
•Να αποσυρθεί η ψευδής αναφορά
•Καλούμε τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταγγείλουν την προσπάθεια δίωξης, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
•Να ληφθούν άμεσα μέτρα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση, τον προωθούμενο νόμο για τον συνδικαλισμό, το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης- Ε.Ε.- μονοπωλίων.
ΠΑΜΕ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γιάννενα 23/7/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ






















Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, όπως και την έναρξη δίκης για την απαγόρευσή του.Η απόφαση αυτή, όχι τυχαία, λήφθηκε ταυτόχρονα με την απόφαση επιστράτευσης, μέσα σ’ ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στο λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά.Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι – χέρι με τον εθνικισμό κι αντικομμουνισμό.Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν στο παραπέρα αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!
ΑΘΗΝΑ 22/7/2014   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνελήφθη 27χρονος Αλβανός στα Ιωάννινα











Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας την 22-07-2014/09.10 στα Ιωάννινα, δυνάμει απόφασης του Τριμ. Πλημ/κείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση (2) ετών, για παραβίαση όρων αναστολής.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Ηπείρου, συνολικά επτά (7) άτομα, για διάφορα αδικήματα 













Συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά,σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας,την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα και την Άρτα, συνολικά επτά (7) άτομα για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα:
•Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Ιταλίας στην Πάργα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα δικαστηρίου της Κολομβίας, για διακεκριμένη απάτη, κλοπή και υπεξαίρεση.
•Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Άρτα, ο οποίος αφαίρεσε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι ημεδαπού στην Άρτα. Το μοτοποδήλατο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στον κόμβο της Εθνικής Οδού Άρτας – Αγρινίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
•Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στη Ηγουμενίτσα, για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ.
•Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας στα Ιωάννινα, ο οποίος εξωθούσε σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά του, ζητώντας χρήματα από διερχόμενους περαστικούς.
•Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στα Ιωάννινα, ηλικίας 30, 24 και 22 ετών, για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .

Θανατηφόρο Τροχαίο στο Καναλλάκι











 


Την 22-7-2014 το βράδυ, στο 5ο χλμ της Επαρχιακής Οδού  Καναλλακίου – Αρχαγγέλου, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της,με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο οδηγός.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, με την ονομασία CTB-Locker











Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως «Critroni», ενώ αποτελεί την εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού Cryptolocker Ransomware.Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό, με την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί διαφόρους τύπους αρχείων (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α.).Στη συνέχεια, εμφανίζει ένα μήνυμα “μπλοκαρίσματος” του υπολογιστή, ενημερώνοντας το χρήστη ότι, για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom). Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC). Εάν το θύμα δεν διαθέτει bitcoins, οι δημιουργοί του λογισμικού παρέχουν οδηγίες για την απόκτησή τους.Όπως στο Cryptolocker,το κακόβουλο λογισμικό «Critroni» δημιουργεί ένα ζεύγος δημόσιου και ιδιωτικού «κλειδιού»,που ουσιαστικά είναι κωδικοί αριθμοί, οι οποίοι «ξεκλειδώνουν» τον μολυσμένο υπολογιστή. Το ένα «κλειδί» (δημόσιο) αποθηκεύεται στο μολυσμένο σύστημα και δίνεται στο χρήστη ελεύθερα, χωρίς πληρωμή. Το άλλο «κλειδί» (ιδιωτικό) αποθηκεύεται στο διακομιστή διοίκησης και ελέγχου (C&C servers) και δίδεται από τους δράστες στο θύμα για να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία, μόνο μετά την καταβολή του χρηματικού ποσού που έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί, το οποίο είναι πάντα σε ψηφιακό νόμισμα «bitcoin».Οι διαδικασίες και οι τρόποι εξάπλωσης του ανωτέρω κακόβουλου λογισμικού είναι παρόμοιες με αυτή του κακόβουλου λογισμικού Cryptolocker.Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.  Συγκεκριμένα:
•να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
•να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης,
•να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως antivirus, το οποίο πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο και
•να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στο: 210-6476464,Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr .

Απαραίτητο το πτυχίο της UEFA για να εργαστεί κάποιος προπονητής στην Α' κατηγορία τοπικού και τις Ακαδημίες















Αλλαγές υπήρξαν στον ΚΑΠ προπονητών της ΕΠΟ, που πλέον υποχρεώνει τους συλλόγους της Α΄ τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, τις ακαδημίες (να προσλάβουν τουλάχιστον έναν) και τις γυναικείες ομάδες, να προσλαμβάνουν μόνον πτυχιούχους με πτυχίο UEFA προπονητές.Πιο συγκεκριμένα, τα άρθρα 2,6 και 7 του νέου ΚΑΠ (2014), αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά την υποχρέωση των σωματείων των παραπάνω κατηγοριών να προσλάβουν προπονητές με δίπλωμα UEFA και στο άρθρο 14, περιγράφεται ο πειθαρχικός έλεγχος και οι κυρώσεις που ακολουθούν. Στον ίδιο ΚΑΠ υπάρχουν ειδικές οδηγίες για τις κατηγορίες: προπονητή-ποδοσφαιριστή, προπονητή-μέλους Δ.Σ ομάδος και προπονητή μέλους Δ.Σ της τοπικής Ε.Π.Σ. Ήδη στα ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣΗΠ, επήλθε ένα σχετικό... "μούδιασμα" από τις νέες ντιρεκτίβες της ΕΠΟ..!


Δεν υπάρχουν σχόλια: