ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Π.Ε. Θεσπρωτίας : Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Όχι μόνο ο ταύρος επιτίθεται με τα κέρατά του, αλλά ακόμα και το πρόβατο αν του κάνεις κακό αντεπιτίθεται  :  ( Προπέρτιος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Π.Ε. Θεσπρωτίας : Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 Σας ενημερώνουμε ότι οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στην δράση 1.1 Βιολογική Γεωργία  (νέα πενταετία) του Μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Θεσπρωτίας εντός δέκα (10) ημερών, για την υπογραφή των συμβάσεων.      

                                                                   
 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΙΤΟΥΛΗΣ  ΓΕΡ.  ΘΩΜΑΣ

Π.Ε. Θεσπρωτίας - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «Adriatic Model Forest»
















 
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Adriatic Model Forest» που χρηματοδοτείται από τον Άξονα 2 της κοινοτικής πρωτοβουλίας IPA ADRIATICA 2007-2013, σας προσκαλεί στη τριήμερη συνάντηση που διοργανώνει με θέμα: «The governance for a Model Forest: exchange of experience» από τις 11 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2014. Η συνάντηση θα γίνει στην πόλη της Ηγουμενίτσας στης 11 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 09:30 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα (Π. Τσαλδάρη 18).Το Πρότυπο Δάσος ορίζεται ως ένα καινούριο και πρωτότυπο εργαλείο εδαφικής διακυβέρνησης με κύριο γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών. Κύριο χαρακτηριστικό του το δάσος και η σύμπλευση όλων των φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό.Για την καλύτερη αντίληψη του Πρότυπου Δάσους, πρέπει να το κατανοήσουμε ως μια «διαδικασία ανάπτυξης που βασίζεται στη συνεργασία μέσα από την οποία άτομα και ομάδες που αντιπροσωπεύουν μια ποικιλομορφία αξιών, εργάζονται μαζί μέσα σε ένα κοινό όραμα της διαρκούς ανάπτυξης μιας περιοχής μέσα στην οποία τα δάση αποτελούν σημαντικό στοιχείο.Βασικό στοιχείο που διέπει την λειτουργία ενός Πρότυπου Δάσους είναι η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων και των αντιθέσεων που υφίστανται σε μία γεωγραφική περιοχή μεταξύ οργανισμών και επιχειρήσεων με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και επιδιώξεις, με κοινό γνώμονα την βιώσιμή ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εν λόγω συνάντηση προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοινού τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων εργαλείων εδαφικής διακυβέρνησης.

Τα δικαιολογητικά για την πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή
 Η ΕΑΣ Θεσπρωτίας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του Νομού μας ότι ενόψει του διοικητικού ελέγχου που θα πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους παραγωγούς έχουν αιτηθεί συμμετοχή στα Μέτρα Ειδικής Στήριξης σε εκτέλεση του άρθρου 68 (Πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή), θα πρέπει να προσκομίσουν έως 20-02-2014 επιπρόσθετα τα έξης δικαιολογητικά:
1. Μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων.
2. Άδειες μετακίνησης από και προς θερινό βοσκότοπο για όσους παραγωγούς δεν τις έχουν καταθέσει για την αίτηση της εξισωτικής αποζημίωσης.
3. Βεβαίωση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων ή γενεαλογικό πιστοποιητικό για όσες μοσχίδες και θηλάζουσες είναι καθαρής κρεοπαραγωγικής φυλής.
4.Τιμολόγια πώλησης αιγοπροβάτων για το 2013
Για πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία της Ένωσης Θεσπρωτίας και στα τηλέφωνα:
2665025484, 2664022159, 2666022209

Την Τετάρτη ο απολογισμός και η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου 
 Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων – Πρακτικών της 13ης/30-12-2013 και 1ης /6-1-2014  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Εκλογή Αντιπροέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου.
3) Κατάρτιση  Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2014 για την Περιφέρεια Ηπείρου
 (εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
4) Έγκριση 1ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
5) Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ΄ τρίμηνο έτους 2013
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
6)  Αποδοχή απόφασης ένταξης έργου στο πρόγραμμα Leader.
(εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης –Απασχόλησης –Εμπορίου & Τουρισμού)
7) Στήριξη πρότασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Ιωάννινα
(εισήγηση:  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου)
Την ίδια ημέρα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ειδική (άρθρο 185 του Ν. 3852/2010) δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με  θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Απολογισμός Πεπραγμένων Έτους 2013 Περιφέρειας Ηπείρου»

Σύμφωνη γνώμη για έργα ύδρευσης και αναπλάσεων
 Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
."Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμων Δωδώνης και Σελλών", προϋπολογισμού 2.098.295 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου
."Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων", προϋπολογισμού 1.088.006 ευρώ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο
 Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα:
"Διαβούλευση σχετικά με την Στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020".Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac.Στην ιστοσελίδα της Ε.Δ.Α. Ηπείρου βρίσκονται αναρτημένα το κείμενο της 3ης Εγκυκλίου για την κατάρτιση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2014-2020, καθώς και το κείμενο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Στήριξης 2014-2020.

Tην ίδρυση και λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, ανακοίνωσε o Αντώνης Μπέζας
 Tην ίδρυση και λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο μέχρι το καλοκαίρι ανακοίνωσε o υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πρέβεζα. Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν το χώρο της υγείας όσο καλή διάθεση και να υπάρχει οι διαδικασίες στελέχωσης του σταθμού είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν πριν το φθινόπωρο. Να θυμίσουμε ότι η λειτουργία ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο είναι ένα αίτημα που έχει κατατεθεί εδώ αρκετά χρόνια αφού τους θερινούς μήνες λόγω και του τουρισμού συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, από την Πρέβεζα μέχρι και την Ηγουμενίτσα. Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει είναι το κτίριο που μπορεί να στεγάσει την συγκεκριμένη δομή και ένα ασθενοφόρο. Όσον αφορά η στελέχωσή του με προσωπικό αυτή είναι δύσκολο να «τρέξει» γρήγορα αφού θα πρέπει να γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις για τους διασώστες ενώ θεωρείται αδύνατο να υποστηριχθεί από τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου που είναι ήδη υποστελεχωμένα. Είναι σημαντικό ακόμα η λειτουργία του σταθμού να συνδυαστεί με επαρκή επιχειρησιακή δύναμη γιατί η ύπαρξη ενός και μόνο ασθενοφόρου που σημαίνει ένα πλήρωμα σε ετοιμότητα δεν είναι αρκετή, εκτός αν ο συγκεκριμένος σταθμός αποτελέσει σε πρώτη φάση κάτι που ήδη υπήρχε στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες την έδρα δηλαδή του ασθενοφόρου που τα προηγούμενα χρόνια «περιπολούσε» την παραλιακή ζώνη ώστε να είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση σε περιστατικά, είτε στον εθνικό δρόμο, είτε στα παράλια.

Περισσότεροι από 500 αθλητές θα δώσουν το «παρών» στον Μπιζάνιο Δρόμο
 Για μία ακόμη χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, αναβιώνει ο Μπιζάνιος Δρόμος, ένας ιστορικός αγώνας άρρηκτα συνδεδεμένος με τους αγώνες κατά του τουρκικού ζυγού.Ήδη, 450 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα που θα ξεκινήσει από το Μπιζάνι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και θα τερματίσει μετά από 11,3 χλμ τρεξίματος σε δημόσιο δρόμο.Ο 17ος Μπιζάνιος Δρόμος διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων», «Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων».Οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα, όπως ανέφερε εκ μέρους του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης ο διευθυντής Βαγγέλης Παλατζίδης, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Γλύτωσε από την τούμπα που έκανε το ΙΧ του σε παλιά εθνική οδό
 Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας -Ιωαννίνων, λίγο μετά το χωριά Ελαία Φιλιατών.Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχό του με αποτέλεσμα να βγει εκτός οδοστρώματος και να αναποδογυρίσει.Ο οδηγός του είχε Άγιο, καθώς βγήκε από το όχημα σχεδόν χωρίς γρατζουνιά.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το
Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Ενας 43χρονος Τρικαλινός συνελήφθη με 200 κιλά χασίς στο αυτοκίνητό του
 Ένας 43χρονος από τα Τρίκαλα,συνελήφθη  της 06-02-2014 το βράδυ, κοντά στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων,ενώ μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.Συγκεκριμένα,οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων και της ειδικής ομάδας του τμήματος συνοριακών Κόνιτσας,έκαναν έλεγχο στην κλούβα που οδηγούσε ο 43χρονος,ο οποίος όπως αποδείχθηκε,είχε έτοιμο για χρήση ένα όπλο Καλάσνικοφ, γεμισμένο με 48 σφαίρες, αλλά και μία κυνηγετική καραμπίνα!!!Οι αστυνομικοί μέσα στα ειδικά κουτιά μεταφοράς σκύλων,τα οποία χρησιμοποιούν οι κυνηγοί και είχε στο αμάξι του ο 43χρονος προκειμένου να δείχνει πως είναι κυνηγός, βρήκαν  διακόσια κιλά χασίς. Επίσης εντοπίστηκε ένα δέμα χασίς τύπου σοκολάτα,βάρους περίπου 2 κιλών.
Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στην Άρτα
 Πρωινές ώρες της 07-02-2014 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διάρρηξη – κλοπή από κοσμηματοπωλείο στην πόλη της Άρτας.Ειδικότερα, κατά τις νυκτερινές ώρες,άγνωστοι δράστες εισήλθαν αρχικά σε εγκαταλελειμμένη οικία που βρίσκεται πάνω από το κοσμηματοπωλείο και στη συνέχεια αφού δημιούργησαν οπή στην οροφή του εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ περίπου,κατά δήλωση του 57χρονου ιδιοκτήτη.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.



Συνελήφθη 43χρονος έμπορος ναρκωτικών στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, ο οποίος έφερε βαρύ οπλισμό
 Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), -198- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, -113,2- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο kalasnikov με δύο γεμιστήρες.Βραδινές ώρες την 06-02-2014 στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 43χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•επτά (7) σάκοι που περιείχαν (188) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (198) κιλών
•μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (113,2) γραμμαρίων
•ένα πολεμικό τυφέκιο kalasnikov, με ξιφολόγχη και αορτήρα, με ενσωματωμένες δύο γεμιστήρες με (48) φυσίγγια
•ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα)
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα με τέσσερις (4) κάρτες sim.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Εξιχνίαση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης στο χωριό Μικρή Γότιστα
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, περίπτωση κλοπής σε οικία ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα  το μεσημέρι της 08-01-2014, στο χωριό Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και προφασιζόμενοι τους πωλητές φρούτων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιανουάριο 2014 στην Ήπειρο  
 Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.150) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (27) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (629) για υπερβολική ταχύτητα καθώς  και (249) ανασφάλιστα οχήματα.Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν,τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν . 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 9 το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
. 2  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2013)
. 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2013)
. 5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (όσα και το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 17 παθόντες (έναντι 13 το 2013). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
. 2  νεκροί (όσοι και το 2013)
. 7  σοβαρά τραυματίες (έναντι 2 το 2013)
. 8  ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2013)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•Παραβίαση προτεραιότητας.
•Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.
•Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 βεβαιώθηκαν (4.150) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
•629        για υπερβολική ταχύτητα.
  27        για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
  46        για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
  96        για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  18        για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    8        για παραβίαση προτεραιότητας.
  21        για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  17        για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
  24        για αντικανονικό προσπέρασμα.
  11        για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (249) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα
Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου













Συνελήφθησαν συνολικά (896) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (95) υποθέσεις που αφορούσαν την  εξάρθρωση  σπειρών διαρρηκτών και κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών και ναρκωτικών καθώς και άλλα αδικήματα.Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Ιανουάριο 2014 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1. Συνελήφθησαν συνολικά (896) άτομα. Ειδικότερα:

.Λαθρομετανάστες: 603  άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου  «περί ναρκωτικών»: 54 άτομα
.Εγκληματική οργάνωση: 14 άτομα
.Εκβίαση – τοκογλυφία: 1 άτομο
.Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 20  άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 21 άτομα
.Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 4 άτομα
.Διακίνηση λαθρομεταναστών: 12 άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου « περί αλλοδαπών»: 104 άτομα
.Απάτη: 2 άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου « περί προστασίας του περιβάλλοντος»: 6 άτομα
.Παραβάσεις Τελωνειακού Κώδικα (λαθρεμπόριο): 2 άτομα
.Απειλή – Εξύβριση- Αντίσταση- Απείθεια: 4 άτομα
.Σωματικές βλάβες: 3 άτομα
.Ενδοοικογενειακή βία: 2 άτομα
.Υπεξαίρεση: 1 άτομο
.Καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.): 32  άτομα
.Παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: 2 άτομα
.Παράνομη εργασία σε μη νόμιμους αλλοδαπούς: 1 άτομο
.Ανυπότακτοι: 1 άτομο
.Παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος: 5 άτομα
.Παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.: 2 άτομα
2.Εξιχνιάστηκαν συνολικά (95) υποθέσεις και ειδικότερα:
•Είκοσι τρεις (23) κλοπές - διαρρήξεις.
•Μία (1) περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
•Μία (1) περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης λαθρομεταναστών.
•Μία (1) περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.
•Μία (1) περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης εκβίασης – τοκογλυφίας.
•Τριάντα  (30) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
•Δώδεκα  (12) περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών.
•Δεκαέξι (16) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί όπλων.
•Δύο (2) περιπτώσεις λαθρεμπορίου.
•Πέντε (5) περιπτώσεις πλαστογραφίας.
•Τρεις (3) περιπτώσεις απάτης.
3. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά τα ακόλουθα:
•Ηρωίνη: 8,4 γραμμάρια
•Κοκαΐνη: 0,7 γραμμάρια
•Ακατέργαστη κάνναβη:  586  κιλά  και 998,1 γραμμάρια
•Ναρκωτικά χάπια: 19
•Κυνηγετικά όπλα: 15
•Πιστόλια : 1
•Σιδηρογροθιά – σπρέι πιπεριού- μαχαίρια: 4
•Φυσίγγια πιστολιού:38
•Φυσίγγια κυνηγετικών όπλων: 5
•Ηλεκτρονικοί υπολογιστές: 2
•Οχήματα : 17
•Πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα : 2
•Λαθραίος καπνός: 19 κιλά και 200 γραμμάρια, καθώς και 10 πακέτα τσιγάρων
•Χρηματικό ποσό: 643,7  ευρώ.
•187 προϊόντα παρεμπορίου.
4. Ανευρέθηκαν :
 Ένα (1) Ι.Χ. Φορτηγό, τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1)  δίκυκλο.
5.Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
•Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, πολυμελής σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας. Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, την 10-01-2014 στην περιοχή Γηρομερίου Θεσπρωτίας, εννέα μέλη του κυκλώματος (ένας ομογενής και οκτώ υπήκοοι Αλβανίας), ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 321 κιλά κάνναβης, ένα πιστόλι και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου).
•Συνελήφθη την 10-01-2014 στο Καλπάκι Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ένας 47χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πάνω από 125 κιλά κάνναβης.
•Συνελήφθη την 10-01-2014 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 59χρονος ημεδαπός για εκβίαση και τοκογλυφία. Ο δράστης δάνεισε σε δύο ημεδαπούς χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, ενώ εκβίαζε τους παθόντες για την καταβολή των ποσών.
•Εντοπίστηκαν την 19-01-2014 και 22-01-2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε μπλόκα στην Ψάκα και στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας. Συνελήφθησαν ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 52χρονος ημεδαπός, έμποροι ναρκωτικών και κατασχέθηκαν περίπου (132) κιλά κάνναβης.
•Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κύκλωμα που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μας και συνελήφθησαν  τέσσερις (4) διακινητές και τρεις (3) λαθρομετανάστες. Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των μεταναστών και για προέλεγχο δρομολογίου.
•Συνελήφθησαν την 24-01-2014 στον Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι διερρήγνυαν οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές και στη συνέχεια τα πωλούσαν στην Αλβανία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) κλοπές από οικίες που διέπραξαν οι δράστες  κατά το τελευταίο δίμηνο.
•Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος το πρωί της 26-11-2013,  προσέγγισε την ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη των Ιωαννίνων και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιού της, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
•Συνελήφθη, την 29-01-2014 τα ξημερώματα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 29χρονος  υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή του Τμήματος Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή, πράξεις που έγιναν στις 18-04-2013 στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών Μεσσηνίας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του 24χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: