ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κλοπή σε σπίτι στα Πηγαδούλια Φιλιατών με τη μέθοδο της απασχόλησης



Μη ζητάς κατευθύνσεις από κάποιον που ξέρει. Θα σ’ εμποδίσει να περιπλανηθείς : ( Nachman - 1772-1810 , Ραβίνος στη Μπρατισλάβα )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Κλοπή σε σπίτι στα Πηγαδούλια με τη μέθοδο της απασχόλησης
 Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή από σπίτι με τη μέθοδο της απασχόλησης.Ειδικότερα, την 02-02-2014 το πρωί,ο 35χρονος από κοινού με μία γυναίκα συνεργό του, εισήλθαν σε κατάστημα 68χρονης ημεδαπής στα Πηγαδούλια Θεσπρωτίας και ενώ αυτοί την απασχολούσαν, δεύτερη συνεργός τους εισήλθε στο σπίτι της παθούσας, που βρίσκεται πάνω ακριβώς από το κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συνεργών του 35χρονου.

Πάνω από (180) κιλά κάνναβης σε «μπλόκο» στη Φιλιππιάδα
 Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε «μπλόκο» στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από (180) κιλά κάνναβης.Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, την 06-02-2014 νωρίς το πρωί στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος της Φιλιππιάδας), εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Αναλυτικότερα, στο I.X. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι επτά σάκοι που περιείχαν (154) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (180) κιλών και (600) γραμμαρίων.Ο 57χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά  ναρκωτικών ουσιών.Το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 57χρονου καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας,ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Σας ήρθε μήνυμα στο κινητό από το 6946564862; Μην απαντήσετε θα το μετανιώσετε..!
 Συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα του κινητού 6946564862 από το οποίο λαμβάνουν καθημερινά τυχαία συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, μηνύματα, όπως “Σε είδα το Σάββατο στην καφετέρια. Ο Σάκης μου έδωσε το κινητό σου” ή “Μόλις χώρισα με την Τζένη”, “Καλησπέρα Καίτη μου, τι κάνεις” κλπ.Η υπόθεση είναι γνωστή στις διωκτικές αρχές αλλά και στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία υπάγεται ο αριθμός και όσες καταγγελίες και αν έχουν γίνει δεν έχει ακυρωθεί…Αν λοιπόν σας έρθει κάποιο sms στο κινητό από αυτό τον αριθμό μην απαντήσετε γιατί αν το κάνετε θα εγγραφείτε σε κάποια υπηρεσία που θα σας χρεώνει με μηνύματα κάθε εβδομάδα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς και άλλα με κόστος από 30 μέχρι 300 ευρώ..!Μάλιστα το πιο συνηθισμένο μήνυμα για τα υποψήφια θύματα είναι το:
ΣΕ ΕΙΔΑ ΕΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΣ ΠΟΛΥ. Ο ΣΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΨΗΛΗ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΕΠΙΜΟΝΑ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ..!

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Σύλληψη ατόμου για οφειλές στο Δημόσιο στην Ηγουμενίτσα
 Την 05-02-2014/13.20 στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη ημεδαπός για χρέη προς το Δημόσιο.Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (163.557,03).Ειδικότερα συνελήφθη, την 05-02-2014 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών  εισφορών στο Ι.Κ.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (163.557,03) ευρώ.
Περί αλλοδαπών στη διασταύρωση Παρακαλάμου
Την 05-02-2014/13.00 στη διασταύρωση Παρακαλάμου της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς, συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτ/το ιδιοκτησίας του, 28χρονο ομοεθνή του, που δεν έφερε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη Χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Σύλληψη διωκόμενου στο Νέο Συνοικισμό Άρτας
 Την 05-02-2014/18.00 στο Νέο Συνοικισμό Άρτας, συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Άρτας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών, για παράβαση του ν. «περί ναρκωτικών».
Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Την 05-02-2014/20.30 στα Ιωάννινα,συνελήφθη 29χρόνος ημεδαπός,γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3,9) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ λίγο νωρίτερα είχε προμηθεύσει με (6) γραμμάρια κάνναβης, 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας   υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  τεσσάρων ημεδαπών Ρομά
 Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 29 και 29 ετών  καθώς και μία 44χρονη γυναίκα).Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται, κατά περίπτωση, στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
•Την 03-12-2014 το πρωί, μετέβησαν στο χωριό Μπεστιά Ιωαννίνων, όπου αποπειράθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, να διαπράξουν κλοπή από οικία ηλικιωμένου άνδρα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.
•Την 22-01-2014 το απόγευμα στην Δωδωνούπολη Ιωαννίνων,  μετέβησαν στο σπίτι 75χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων για τη τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις. 
Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν μη νόμιμο μετανάστη
 Συνελήφθη,την 05-02-2014)το μεσημέρι στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 20χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 28χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς που διενεργεί την προανάκριση.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, πέντε ημεδαποί για ναρκωτικά 
 Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, πέντε ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αντίστασης.Ειδικότερα,στην πρώτη περίπτωση, την 05-02-2014 το βράδυ στα Ιωάννινα,από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 32 ετών, για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.Οπως διαπιστώθηκε ο 29χρονος προμήθευσε τον 32χρονο με ποσότητα κάνναβης, βάρους (6) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (20) ευρώ, ενώ στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (3,9) γραμμαρίων.
Στην δεύτερη περίπτωση, την 05-02-2014 το μεσημέρι στο 8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας - Τρικάλων, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν έναν 45χρονο ημεδαπό, διότι στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (10,46) γραμμαρίων, ενώ σημειώνεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθησαν την 05-02-2014 το μεσημέρι στην  Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άνδρας και μία 27χρονη γυναίκα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (5,25) γραμμαρίων.Ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.    

Στα Γιάννενα ο Κωστής Χατζηδάκης
 Την Ήπειρο θα επισκεφθεί Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.Ο κ. Χατζηδάκης, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη  Αλέκο Καχριμάνη και στελέχη της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί, αλλά και να ενημερώσει για το νέο ΕΣΠΑ, καθώς επίσης με εκπροσώπους άλλων φορέων. Το οριστικό πρόγραμμα, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα,αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Υπουργός το Σάββατο θα διανυκτερεύσει στα Γιάννενα και την Κυριακή θα αναχωρήσει για το Αγρίνιο, όπου το μεσημέρι θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία.

Ανησυχία στις αρμόδιες αρχές λόγω των πέντε νεκρών χελωνών ‘’ Καρέτα - Καρέτα ‘’ στον Αμβρακικό
 Ανησυχία προκάλεσε στις αρμόδιες αρχές ο εντοπισμός πέντε νεκρών χελωνών Καρέτα - Καρέτα σε μία μόλις μέρα –και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου-στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου. Σύμφωνα με τα δελτία εκθαλάσσωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού στις 21 Ιανουαρίου εντοπίστηκαν:Μια νεκρή χελώνα Καρέτα –Καρέτα στην περιοχή Αγίας Τριάδας του Δήμου Πρέβεζας. Από αυτοψία που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι του φορέα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια μεγάλη χελώνα μήκους 75 εκατοστών και πλάτους 62εκ. Την ίδια μέρα και στην ίδια περιοχή οι υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού εντόπισαν μια ακόμη νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα μήκους 68 και πλάτους 58 εκατοστών. Στις 21 Ιανουαρίου επίσης και στην παραλία του Πνευματικού Φάρου βρέθηκαν δύο ακόμη χελώνες Καρέτα - Καρέτα. Στα τέσσερα περιστατικά ήρθε λίγο αργότερα να προστεθεί και ο εντοπισμός μια ακόμη μεγάλης. νεκρής χελώνας Καρέτα-Καρέτα στους Λάκους Νεοχωρίου. Ο φορέας διαχείρισης Αμβρακικού ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής καθώς και το κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ αποστέλλοντας παράλληλα και φωτογραφικό υλικό.

Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αφιερώνεται στους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 10 πμ, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
«Την ξενιτιά, την ορφανιά,την πίκρα,την αγάπη τα τέσσερα τα ζύγιασαν,βαρύτερα ειν΄τα ξένα »
 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή του, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014» την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο.Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.Με τη συμμετοχή ογδόντα χορευτικών ομίλων με πάνω από δύο χιλιάδες χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικών ομίλων, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας. Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια όλοι μαζί, τη φτώχια προκοπή. Σήμερα που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, η Πανηπειρωτική αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» στους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο.Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά. Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα τραγούδια της ξενιτιάς συνθέτουν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”.Οι Ηπειρώτικες κομπανίες των Νίκου Φιλιππίδη, Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Ηλία Πλαστήρα, Τάσου Μαγκλάρα, Θωμά Λώλη, οι “Λαλητάδες”, η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., τα πολυφωνικά σχήματα “Πολυφωνικό Ηπείρου (Β. Κώτσου)”, “Χαονία” και “Τ’ Αϊταίρια” συμμετέχουν στο μουσικό πρόγραμμα που, διανθισμένο από Ιστορικό και ποιητικό αναλόγιο, παρουσιάζουν η ηθοποιός Παρασκευή Κατσάνη και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε.Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο” που εδώ και τρία χρόνια ενσωματώθηκαν στην ¨Πίτα του Ηπειρώτη", αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους. Φέτος οι Ηπειρώτες καλωσορίζουν τους Θρακιώτες και την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδας που με πάνω από διακόσιους χορευτές θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Θρακιώτικους χορούς.  Η Θράκη, μια από τις μεγαλύτερες αρτηρίες ξενιτεμού των Ηπειρωτών παλαιότερα, αποτελεί την άλλη άκρη της Εγνατίας του λαϊκού μας πολιτισμού, με ιδιαίτερα ζώσα παράδοση στις μέρες μας.Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στη μεγαλύτερη γιορταστική σύναξη αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας των τελευταίων χρόνων. Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους.Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”. Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί.«Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, Σ.Ε.Φ. !Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας. Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα φέτος στην Αθήνα.Ας είμαστε όλοι εκεί..!
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δημοπρατήσεις νέων έργων  ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή 
  Στη  σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης δημοπρασιών για τα έργα των Περιφερειακών Ενοτήτων. Πρόκειται για τα παρακάτω έργα:
."Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου", προϋπολογισμού 624.000 ευρώ
."Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Γλυκής - Ποταμιά - Κυψέλης", προϋπολογισμού 330.000 ευρώ
."Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κακαβιάς", προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
."Συντήρηση Ε.Ο. Πρέβεζας - Πάργας", προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
."Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αρτοπούλα", προϋπολογισμού 30.000 ευρώ

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη σε συνάντηση με την Συνήγορο του Πολίτη 

Στο ρόλο της αυτοδιοίκησης στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε άριστη συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τον χαιρετισμό του στη συνάντηση της Συνηγόρου του Πολίτη κ. Κ. Σπανού με εκπροσώπους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου φορέα σήμερα στα Ιωάννινα. Ο κ. Καχριμάνης τόνισε μεταξύ άλλων:"Σε αυτή την περίοδο της κρίσης, όλες οι αιρετές διοικήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουμε καταλάβει ότι είμαστε υπηρεσίες, κάτι που είχε ξεχαστεί τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, αυτή η νοοτροπία είχε περάσει και στο υπαλληλικό προσωπικό. Όμως, είναι παρήγορο πως αυτό αλλάζει, γιατί είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τους πολίτες. Στην Περιφέρεια Ηπείρου υπάρχει ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και του Επιχειρηματία, όπου απευθύνονται πολλοί πολίτες. Για αυτό η παρουσία της Συνηγόρου του Πολίτη και η συζήτηση είναι χρήσιμη για όλους".

Σύμφωνη γνώμη για την ανάθεση έργου στην Άρτα 

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Δήμο Αρταίων εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Βελτίωση δημοτικής οδού από Επαρχιακή οδό Άρτας - Ροδαυγής (Σκαμνιά) έως γέφυρα π. Αράχθου (ΔΕΗ) δυτικά Βλαχέρνας στο Δήμο Αρταίων". Ο προϋπολογισμός του 1.076.994 ευρώ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
..στις 3 Φεβρουαρίου 2014

Πλαίσιο ανάπτυξης αγωνιστικού-απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την Ε.Ε.
για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2014.Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (3.2.2014), εκτιμώντας:
1.Την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.
2.Την διαρκώς εντεινόμενη πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.
3.Την εισαγωγή ενός απαράδεκτου συστήματος αξιολόγησης, που αναπαράγει τις παθογένειες μεροληπτικής και αναξιοκρατικής κρίσης των εργαζομένων στο Δημόσιο, εντείνοντας  τον κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές πρακτικές. Πρόκειται για μεθόδευση που αποσκοπεί στη δημιουργία  μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.

4.Την αύξηση των μέτρων που εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών συρρίκνωσης και κατάργησης Δημοσίων και Κοινωνικών αγαθών και παροχών (π.χ. συνεχής περιορισμός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις δικτύων Ενέργειας, Νερού κ.ά.), της αντικοινωνικής αντιμετώπισης των υπερχρεωμένων, λαϊκών νοικοκυριών (π.χ. πλειστηριασμοί, εξοντωτικές ποινές Εφορίας κ.ά.) τη συνέχεια των πολιτικών περικοπής μισθών και συντάξεων (εφάπαξ, επικουρικών συντάξεων, εφαρμογή μνημονιακού μισθολογίου κ.ά.)
5.Την κατάσταση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών του Κοινωνικού κράτους (εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, των αποφάσεων για το κλείσιμο σχολείων, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και άλλων Οργανισμών και Υπηρεσιών και της συνακόλουθης αύξησης της ταλαιπωρίας των πολιτών), καθώς και
6.Την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ευρύτερα λαϊκά-κοινωνικά στρώματα εξαιτίας της μνημονιακής στρατηγικής και της πολιτικής της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.Αποφάσισε:
1.Την ανοικτή εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την οργάνωση, προκήρυξη και πραγματοποίηση κάθε αγωνιστικής και απεργιακής μορφής που θα κριθεί αναγκαία για την υπεράσπιση εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια του επόμενου διμήνου και έως την ανανέωση του πλαισίου από νέο Γενικό Συμβούλιο.
2.Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δημοσίου Τομέα, καθώς και ενημερωτικών συγκεντρώσεων με σκοπό τη συμμετοχή και κινητοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων  και στόχο την υλοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αποφάσεων του αγωνιστικού-απεργιακού προγράμματος που αποφάσισε.
3.Τη συμμετοχή, υποστήριξη, διεύρυνση τομεακών-κλαδικών κινητοποιήσεων (π.χ. στους χώρους της Παιδείας, Υγείας, πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε εργασιακού χώρου) με κάθε μορφή και συντονισμό: Συλλαλητήρια, αγωνιστικές-απεργιακές μορφές, οργάνωση μορφών διαμαρτυρίας σε εργασιακούς χώρους κ.ά.
4.Την πραγματοποίηση 24ωρης ή 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου του Μαρτίου (ενδεικτική ημερομηνία η 12/3) και η επιδίωξη συντονισμού με τον Ιδιωτικό Τομέα, Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς για ΑΜΕΣΟ ΦΡΑΓΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών αυτών.
5.Αμέσως μετά και έως 22 Μαρτίου (ημερομηνία εξέλιξης του μαζικού προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο) κλιμάκωση του αγωνιστικού-απεργιακού προγράμματος δράσης, με αξιοποίηση των αποφάσεων του Γ.Σ. και  εκτίμηση της έως τότε πορείας και της δυναμικής που θα έχει αναπτυχθεί.
6.Την κινητοποίηση και αξιοποίηση τόσο των Γενικών Συμβούλων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του Δημοσιοϋπαλληλικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ                ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: