ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πώς».



...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
 To Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου πρόκειται να δεχτεί για το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο (1 Απριλίου 2014 – 30 Σεπτεμβρίου 2014) μέχρι τρεις (3) φοιτητές - τριες Λογοθεραπείας ώστε να κάνουν την πρακτική τους άσκηση.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα (με αναφορά στο μέσο όρο βαθμολογίας) ηλεκτρονικά στο diepistimoniko.edu@gmail.com μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2014.Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου έχει έδρα τα Ιωάννινα και είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών από τον ΑΣ. ΑΤΡΩΤΟΣ
 Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών υπό την αιγίδα του «Α. Σ Άτρωτος Ιωαννίνων» του έμπειρου μαχητή, Στέφανου Αποστολάκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 22 Φεβρουαρίου στα Γιάννινα. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι διασυλλογικοί αγώνες Thai Boxing και MMA στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου ΤΕΕ (στα Σεισμόπληκτα).Η μεγάλη καινοτομία του φεστιβάλ είναι η συνεργασία με πολλούς συλλόγους από τα Γιάννινα αλλά και όλες τις γειτονικές πόλεις. Αναμένονται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 20 σύλλογοι. Για τη διοργάνωση ο Στέφανος Αποστολάκης του «Α.Σ. Άτρωτος Ιωαννίνων» ανέφερε τα εξής:«Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους συλλόγους που δεν είναι στο άθλημα τους.Για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε το φεστιβάλ αυτό που θα εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη.Καλούμε τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες και να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή, για να έχει κέρδη ο αθλητισμός»  Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 6972 932264 και 2651304418 αλλά και στις σελίδες www.as-atrotos.gr και www.facebook. com/groups/113022268722115/?fref=ts.

Συλλήψεις στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών 













Ακόμη μία σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού, εμπόρου ναρκωτικών, στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με περισσότερα από (386) κιλά κάνναβης.Συνελήφθη την 11-02-2014 το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του  Τμήματος  Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στο 38ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κόνιτσας – Ιωαννίνων,  εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 43χρονο, φορτωμένο με πάνω από (386) κιλά κάνναβης. Κατασχέθηκαν:
•(167) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (386.350) γραμμαρίων.
•ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως.
•ένα κινητό τηλέφωνο.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 43χρονου και διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σε άλλες τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εμπλέκεται  ο 46χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω για ληστεία, την 09-02-2014, μέσα σε σπίτι στη Γραμμενίτσα Άρτας  
 Σε συνέχεια του από 10-02-2014 Δελτίου Τύπου που αφορά την αυτόφωρη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για ληστεία σε σπίτι στη Γραμμενίτσα Άρτας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, η εμπλοκή του και σε τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, στην πόλη και σε χωριά της Άρτας.Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος δράστης  είχε συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω από τους  ιδιοκτήτες του σπιτιού, οι οποίοι είναι αστυνομικοί, το βράδυ της 09-02-2014, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει από το σπίτι, έχοντας πάνω του τα κλοπιμαία.Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο δράστης, τους τελευταίους οκτώ μήνες, διέπραξε επιπλέον τις παρακάτω κλοπές:
•στη Γραμμενίτσα Άρτας,  αφαίρεσε από σπίτι διάφορα κοσμήματα και χρήματα.
•στο Χανόπουλο Άρτας, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα ρολόι.
•στην πόλη της Άρτας, εισήλθε σε σπίτι, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα ρολόι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδείς αξιόποινες πράξεις.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στις Φυλακές Σταυρακίου
 Αυτοψία στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων, διενήργησαν στελέχη του Συνηγόρου του Πολίτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στα Γιάννενα, εφαρμόζοντας τη νέα αρμοδιότητα «Κύρωση του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων μορφών σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας», ο οποίος ορίζει το Συνήγορο του Πολίτη ως ανεξάρτητο Εθνικό Μηχανισμό Πρόληψης.Κατά την αυτοψία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια και το προσωπικό της φυλακής, καθώς και επίσκεψη και καταγραφή των χώρων, λήψη φωτογραφιών και συνομιλία µε τους κρατουμένους.Ας σημειωθεί ότι οι Φυλακές Σταυρακίου έχουν τεθεί στο παρελθόν στο… στόχαστρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για τις συνθήκες κράτησης, εισπράττοντας μάλιστα καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία αναδεικνύονται γενικά τα χρόνια προβλήματα που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές φυλακές.

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ AMF ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
 Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας IPA ADRIATICA 2007-2013, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 στην Ηγουμενίτσα η 1η ημέρα του τριήμερου συνεδρίου του έργου «AMF- Adriatic model forest».
Η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «AMF- Adriatic model forest» που έχει ως βασικό στόχο την πρόληψη φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων που αφορούν φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης τους. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Άξονα 2 του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας IPA ADRIATICA 2007-2013 – ‘Φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι και αντιμετώπιση κινδύνων’ και χρηματοδοτείται κατά 85% από τα ταμεία της Ε.Ε. και κατά 15% από εθνικούς πόρους.Το έργο «AMF- Adriatic model forest»  έχει διάρκεια έως τον Δεκέμβριο 2014 με συνολικό προϋπολογισμό 1.590.108,32 €.  Το εταιρικό σχήμα αποτελείται: Croatian forest research institute / Κροατία (επικεφαλής), Biotechnical faculty/ Μαυροβούνιο, Faculty of Forest Science-Agricultural University of Tirana/ Αλβανία, Institute for Adriatic Crops (IAC) / Κροατία, Institute of Forestry / Σερβία, Šibenik-Knin County / Κροατία, Public Enterprise “Vojvodinašume” / Σερβία, Faculty of forestry of Sarajevo / Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Municipality of Ferrara / Ιταλία,  Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας /Ελλάδα.Στα πλαίσια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους εταίρους και ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους τόσο για το αντικείμενο του έργου AMF όσο και για το πρόγραμμα του τριήμερου συνεδρίου. Ο κ. Θωμάς Πιτούλης μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η βιώσιμη περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη στις χώρες της Αδριατικής βασισμένη στην αποτελεσματική διαχείριση και χρήση των δασών ως πόρων μέσω της δημιουργίας και της εφαρμογής πολλαπλής χρήσης, διατομεακής και διασυνοριακής συνεργασίας. Οι εταίροι του έργου στοχεύουν να μοιραστούν την απαιτούμενη εμπειρία και να επωφεληθούν, από την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης των δασών, η οποία θα συμβάλει στην ομαλή συνύπαρξη της πλούσιας βιοποικιλότητας της περιοχής, με την οικονομική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων απαιτείται η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, αφού μόνο μέσα στο πνεύμα της αγαστής συνεργασίας μπορεί να επιτευχθεί η βιώσιμή ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της 1ης ημέρας του συνεδρίου, ακολούθησαν παρουσιάσεις των εταίρων αναφορικά με τα μοντέλα διαχείρισης δασών και δασικών εκτάσεων της κάθε περιοχής που συμμετέχει στο έργο. Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για τις πρακτικές που ακολουθούνται σε αυτόν τον τομέα από τις υπόλοιπες χώρες της Αδριατικής.Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Θεσπρωτίας, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της ΛΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων , της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων και οργανισμών.

Διεκόπη η δίκη για την υπόθεση ντόπινγκ της ομάδας άρσης βαρών
 Διεκόπη για τις 21 Φεβρουαρίου η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2008.Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα μετά από 8 αναβολές 25 αθλητές, προπονητές και...άλλοι παράγοντες του αθλητισμού που βαρύνονται με πλημμέληματικες κατηγορίες (χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή, ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών κ.α.).

Το διαλύουν ΠΑΣΟΚ και "58"…?..;;
 Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις με τον Βενιζέλο.Ξεκαθαρίζει μέχρι αύριο το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κεντροαριστερή κίνηση των 58, με αφορμή την κυβερνητική απόφαση να ισχύει το σύστημα του σταυρού, αντί της λίστας για την εκλογή των ευρωβουλευτών.Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν αντιλαμβάνονται γιατί στελέχη των 58 αντέδρασαν και μάλιστα ορισμένοι πρότειναν ακόμη και τη διάρρηξη των σχέσεών τους με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορούν ότι καπελώνει τις διεργασίες για την κεντροαριστερά. Κατηγορούν δε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν τους ενημέρωσε καν ότι υπήρχε πρόθεση αλλαγής του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών.Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους κόλπους της κίνησης το έχουν τα στελέχη που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι είχαν επικριθεί από τον Φώτη Κουβέλη ότι ρίχνουν νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ.

Η ευρωζώνη θα στηρίξει υπό όρους την Ελλάδα
 Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο παροχής νέας οικονομικής βοήθειας -υπό όρους- από την Ευρωζώνη προς την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters όσον αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας οικονομικής βοήθειας.«Σε περίπτωση που η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος χρειαστεί επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση, οι εταίροι της ευρωζώνης είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επ’ αυτού δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα» τόνισε ο Β. Σόιμπλε, ο οποίος επιπλέον απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώνονται για το ρόλο του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης, και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας.«Έχουμε ισχυρούς λόγους να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι έναντι του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ συνέβαλε τα μέγιστα στη ενίσχυση της αξιοπιστίας στις αγορές της ευρωπαϊκής πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης» υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Τι αλλάζει για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων
 Υποχρεωτικά, έως τις 28 Μαρτίου, όλοι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις.Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, στο πλαίσιο της πολιτικής διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΓΓΠΣ, αλλά και, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση των προσυμπληρωμένων με εισοδήματα δηλώσεων που θα αφορά τους συνταξιούχους.Η ηλεκτρονική αποστολή των βεβαιώσεων, όπως προβλέπεται στην απόφαση, δεν απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση έκδοσης και χορήγησής τους στους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους ως τις 15 Φεβρουαρίου για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι σταδιακά η προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων, στο πλαίσιο της πολιτικής απλοποίησης της συμπλήρωσης και υποβολής τους στις φορολογικές αρχές.













Δεν υπάρχουν σχόλια: