ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με την προεδρία του Υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη



Τα ελαττώματα των μεγάλων είναι η παρηγοριά των μικρών : ( Ντισραέλι  )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου εξετάστηκαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια με την προεδρία του Υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη   
 Εκτενή  συζήτηση για το ΕΣΠΑ, τη νέα προγραμματική περίοδο, για το σύνολο των υποδομών και εν γένει για όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα της Ηπείρου, έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Περιφερειάρχη, υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.  Πριν την σύσκεψη ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στα Γιάννενα και στην Άρτα. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης προέβη στην εξής δήλωση :
‘’ Παρά την κρίση, παρά τις δυσκολίες η Ήπειρος πάει μπροστά. Και πάει μπροστά χάρη στις προσπάθειες της Περιφέρεις, του Περιφερειάρχη των Ηπειρωτών, αλλά και χάρη στη στήριξη της Πολιτείας. Δεν θα αναφερθώ στην Εγνατία και τη θετική της συμβολή σ΄ ολόκληρη την Περιφέρεια. Θα αναφερθώ σε κάποιες εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Πρώτα απ' όλα η Ιονία Οδός. Τα έργα έχουν ξεκινήσει. Στο τέλος του 2015 η Ιονία Οδός θα είναι πραγματικότητα,  θα έχει αλλάξει σημαντικά και την εικόνα της Ηπείρου. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Ε-65, ένα έργο που κινδύνευε με ολοκληρωτική κατάρρευση και στο οποίο μπήκαν τα θεμέλια.  Θα γίνει ένα σημαντικό τμήμα, σε πρώτη φάση και αμέσως μετά στη β΄ φάση θα ολοκληρωθεί. Επειδή το παρακολούθησα στενά μαζί με τον Σταύρο Καλογιάννη, τόσο αυτό, όσο και την Ιόνια Οδό, χαίρομαι που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και τα έργα αυτά έχουν μπει σε μια τροχιά. Παράλληλα πριν από μερικούς μήνες μαζί με τον Περιφερειάρχη τον κ. Καχριμάνη, είχαμε κάνει σύσκεψη στο γραφείο μου και στο πλαίσιο της Διϋπουργικής Επιτροπής για τα ΣΔΙΤ, εγκρίθηκε το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηπείρου. Χαίρομαι που το έργο αυτό πάει πολύ γρήγορα. Δεν θα αργήσει η ανακήρυξη του αναδόχου. Η Ήπειρος έχει ένα ενιαίο πλάνο διαχείρισης των απορριμμάτων και δεν έχει προβλήματα χωροθέτησης. Άρα είναι σημαντικό ότι είναι μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, που προχωρούν γρήγορα τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Κατόπιν έχουμε το νέο ΕΣΠΑ.Η ΄Ηπειρος θα πάρει, παρά τη μείωση του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ, 34 εκ. ευρώ περισσότερα, χωρίς να λογαριάσουμε τα χρήματα που  θα έρθουν από το Γεωργικό Ταμείο, γιατί η κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι το 30% των πόρων του Γεωργικού Ταμείου να δοθούν στις Περιφέρειες, προκειμένου οι Περιφερειάρχες να έχουν σφαιρικό πρόγραμμα που να αναφέρεται και σε τεχνικά έργα και σε έργα κοινωνικού περιεχόμενου και σε έργα αγροτικής ανάπτυξης. Αυτά όλα αν συνδυαστούν με την εικόνα που είδα σήμερα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου, και στην Άρτα και στα Γιάννενα, εμένα με κάνουν αισιόδοξο,  ότι η Ήπειρος μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Την είχαμε ταυτίσει  σε περασμένες δεκαετίες με οικονομικά προβλήματα και με οικονομική καθυστέρηση. Δεν θέλω να πω ότι με ένα μαγικό τρόπο τα πράγματα αλλάζουν. Βλέπω όμως ότι υπάρχουν από τη μια Ηπειρώτες, αποφασισμένοι να το παλέψουν και από την άλλη ένας Περιφερειάρχης και μια Διοίκηση της Περιφέρειας να κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να περάσει η Ήπειρος μπροστά. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα σ΄ αυτή την προσπάθεια και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας έχει δώσει κατεύθυνση να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της Περιφέρειας και σ όλους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα μ΄  ένα πνεύμα πρακτικό, γιατί σήμερα δεν μετρούν τα λόγια, μετρούν τα έργα. Δεν μιλάω λοιπόν, για θαύματα, μιλάω για συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο, το οποίο είναι εδώ και αφήνει το αποτύπωμά του» .
 Επίσης ο Υπουργός αναφέρθηκε και σε ένα από τα έργα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη και αφορά την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, λέγοντας τα εξής:
Συζητήσαμε το σχεδιαζόμενο έργο Ιωάννινα - Κακκαβιά. Είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο απαιτεί αρκετά χρήματα. Είμαστε σε συνεννόηση με το ΥΠΟΜΕΔΙ, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη μέθοδο για τη χρηματοδότησή του. Υπάρχει οικονομική στενότητα. Έχουμε στρέψει την προσοχή μας, σ΄ ένα ευρωπαϊκό ταμείο που έχει δημιουργηθεί. Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να πούμε ακόμη περισσότερο θετικά νέα γι΄ αυτό το έργο.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:
Σήμερα είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας, τον Υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Χατζηδάκη.  Ο, τι του λέγαμε κατ΄ ιδίαν στις συναντήσεις στο Υπουργείο, τους προβληματισμούς, τις αγωνίες μας, τις είπαμε από κοντά. Είδαμε μαζί του επιχειρήσεις που αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες και αν θέλετε και τα πλεονεκτήματα που έχει η Ήπειρος.   Από τη συζήτηση που είχαμε, μου φτάνει ένα πράγμα που είπε: Ότι όταν έρχεται ένας σε ένα τέτοιο μέρος και βλέπει ότι γίνεται προσπάθεια, ανανεώνει τις δυνάμεις του για να βοηθήσει τον τόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους Αντιπεριφερειάρχες, όλους  όσοι εργάζονται   για την ανάπτυξη, προωθώντας ο καθένας ότι έχει αναλάβει να προωθήσει. . Όλοι μαζί πετύχαμε ένα αποτέλεσμα χρήσιμο για την Ήπειρο.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Σύλληψη διωκόμενου στην Πρέβεζα
 Την 09-02-2014/10.30 στην Πρέβεζα, 18ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης (14) μηνών και χρηματική ποινή 1.000 €, για παράβαση ΑΝ 86/67 (εισφορές).



Περί αλλοδαπών στα Ιωάννινα
Την 9-2-2014/20.20 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, (διακινητής) ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτ/του, ιδιοκτησίας ημεδαπής, να μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας (3) γυναίκες ομοεθνείς του, ηλικίας  55 , 39 και 30 ετών, καθώς και  έναν (1) 25χρονο ομοεθνή του, οι οποίοι στερούνταν  νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα μας. Προαναφερθέν όχημα κατασχέθηκε, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του οχήματος..
Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στα Ιωάννινα
 Την 09-02-2014/00.20 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατελήφθη να οδηγεί  Ι.Χ.Ε. αυτ-το  ιδιοκτησίας  του, και εντός αυτού να έχει  επιμελώς κρυμμένα  σε τσουβάλια, σίδερα και εξαρτήματα στήριξης σιδήρων, τα οποία νωρίτερα, είχε αφαιρέσει από επιχείρηση σιδηροκατασκευών.Όπως  πρόεκυψε  από την έρευνα, ανωτέρω δράστης  με  (2) ομοεθνείς του ηλικίας 24 και 23  ετών αντίστοιχα, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει κλοπές στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Σε έρευνα πού έγινε στην οικία ανωτέρω 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μηχανήματα επεξεργασίας σιδήρου , τρυπάνια και μεγάλος αριθμός αυτοδιάτρυτων βιδών, ενώ στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφαιρέσει την 30-5-2012 από κλοπή σε οικία ημεδαπού. Όχημα κατασχέθηκε, ενώ αναζητείται ο 24χρονος δράστης.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στον Κατσικά Ιωαννίνων, οι οποίοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων
 Αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους.Συνελήφθησαν, την 09-02-2014  ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 24 ετών, οι οποίοι μαζί με 32χρονο ομοεθνή τους που αναζητείται, εμπλέκονται σε περιπτώσεις κλοπών  στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα επί της Δημοτικής Οδού Κατσικά – Μπάφρας, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς, ο 33χρονος αλλοδαπός και ύστερα από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε τσουβάλια, σίδερα και εξαρτήματα σιδήρων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος είχε αφαιρέσει τα σιδερικά, λίγο νωρίτερα, από επιχείρηση σιδηροκατασκευών στον Κατσικά Ιωαννίνων ενώ είχε προβεί στην ίδια πράξη τουλάχιστον άλλη μία φορά στο παρελθόν.Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος δράστης χρησιμοποιούσε σπίτι, στο οποίο διαμένουν και οι άλλοι δύο δράστες, ως χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων  ενώ προέκυψε επιπρόσθετα εμπλοκή του 24χρονου δράστη σε κλοπή, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, από διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην πόλη των Ιωαννίνων.Μετά από έρευνα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα επεξεργασίας σιδήρου, μεγάλος αριθμός αυτοδιάτρητων βιδών και τρυπάνια, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την προαναφερθείσα επιχείρηση σιδηροκατασκευών.Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την διερεύνηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης, καθώς και για τον   εντοπισμό των υπολοίπων δραστών που εμπλέκονται σε αυτή.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες 
Συνελήφθη 09-02-2014 το βράδυ,στον κόμβο της Ελεούσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες.Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κόνιτσας (στον κόμβο Ελεούσας), οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 39χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με ελληνικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του.Ο οδηγός συμμορφώθηκε και μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι  προωθούσε στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (τρεις γυναίκες, ηλικίας 39,30 και 55 ετών και έναν άνδρα, ηλικίας 25 ετών).Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, για κατοχή  ναρκωτικών ουσιών 
 Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης,βάρους (60,96) γραμμαρίων.Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, την 09-02-2014,δύο ημεδαποί, ηλικίας 26  ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, την 09-02-2014 το βράδυ στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας,από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας,εντοπίστηκαν οι δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή τους μία συσκευασία με ηρωίνη,βάρους (60,96) γραμμαρίων.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Υπεγράφη η απόφαση για τα εφάπαξ
 Υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο του υπολογισμού των εφάπαξ για όλα τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με το νέο σύστημα, αναμένεται να επέλθουν μειώσεις κυρίως στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων όπου όμως δεν θα ξεπεράσουν το 15% ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα οι προσαρμογές στα εφάπαξ θα είναι ανεπαίσθητες.Εξαιρούνται από τις αλλαγές 25.472 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31-8-2013. Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν κανονικά το εφάπαξ τους με το παλαιό σύστημα υπολογισμού.Η καταβολή των εφάπαξ στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα θα ξεκινήσει άμεσα μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).Με την εφαρμογή του «μαθηματικού τύπου» αποφεύγονται «δραματικές και κατακόρυφες προσαρμογές» στα παρεχόμενα εφάπαξ που θα έφταναν, ακόμα και σε ποσοστό 80% και 90%. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η προσαρμογή που γίνεται στα νέα εφάπαξ του Δημοσίου είναι η πιο ήπια δυνατή, καθώς για τον υπολογισμό τους «απλώνονται» οι απλήρωτες υποχρεώσεις του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος 15ετίας».«Δίνουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που αντανακλούσε τις διαχρονικές παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, ειδικότερα των ταμείων παροχής εφάπαξ και ταλάνιζε για πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας» δήλωσε αναφερόμενος στο περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι με το νέο σύστημα, «διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς νέα ελλείμματα, η οποία αποτελεί εγγύηση για την απρόσκοπτη καταβολή των εφάπαξ σε όλους τους Έλληνες, κυρίως, στις νέες γενιές» και διαβεβαίωσε ότι με «την καθιέρωση, του σύγχρονου συστήματος «ΑΤΛΑΣ» θα εκμηδενιστούν οι χρόνοι απονομής συντάξεων και εφάπαξ στους δικαιούχους».«Η κυβέρνηση αυτή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδεικνύουν ότι εργάζονται όχι μόνο αθόρυβα και εντατικά αλλά κυρίως αποτελεσματικά, δίνοντας λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.Με την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, ο οποίος υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών του υπουργείου, της Εθνικής Αναλογιστής Αρχής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οι καταβολές των εφάπαξ, θα προέρχονται μόνο από παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών, και όχι από δάνεια ή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ακόμη μπαίνει τέλος στην πρακτική της χορήγησης εφάπαξ 50%,60% και 70% πάνω από το σύνολο των εισφορών.Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας το νέο σύστημα αποτελεί εγγύηση για την καταβολή εφάπαξ στο μέλλον καθώς δημιουργείται ψηφιακή ατομική μερίδα του κάθε ασφαλισμένου στην οποία θα αποτυπώνονται οι εισφορές για την εφάπαξ παροχή που θα λαμβάνει στο τέλος του εργασιακού του βίου και εξυγιαίνονται πλήρως τα δύο βασικά ταμεία παροχής εφάπαξ το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ). «Η λέξη έλλειμμα» σημειώνουν, «θα είναι άγνωστη λέξη πλέον στα ταμεία αυτά».

ICCA Mediterranean Chapter Summit, Ρώμη
Σημαντικά συμπεράσματα για μια ισχυρή συνεδριακά Μεσόγειο :
 Με σημαντικά συμπεράσματα για τη δράση και τις προοπτικές που παρουσιάζουν εν δυνάμει οι μεσογειακές χώρες στο συνεδριακό κλάδο, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το ICCA Mediterranean Chapter Summit που πραγματοποιήθηκε στις 2-5 Φεβρουαρίου 2014 στη Ρώμη. Το ICCA Mediterranean Chapter Summit που αποτελεί την ετήσια συνάντηση των μελών του τμήματος Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων ICCA (International Congress and Convention Association), διοργανώθηκε φέτος στη φιλοξενούσα Ιταλία, προσελκύοντας 70 μέλη από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Νότια Γαλλία, το Μονακό, την Κροατία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Τουρκία.Η ελληνική συμμετοχή απαρτίστηκε από τη Γενική Διευθύντρια του HAPCO κα Λύντια Μαστρονικολή, την κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, Διευθύντρια Ανάπτυξης της ARTION Conferences & Events, την Εύη Βουδικλάρη, Υπεύθυνη Πωλήσεων της Goldair και την Αντωνία Αλεξάνδρου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της PCO Convin. Την Κύπρο εκπροσώπησε η κα Νικολέτα Παφίτου από το Τμήμα Συνεδρίων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.«Η Συνάντηση αυτή είναι απόρροια της ανάγκης των χωρών-μελών του Μεσογειακού Παραρτήματος να μοιραστούν ιδέες και απόψεις βάσει της δεδομένης συνεδριακής αγοράς στη Μεσόγειο και να αναζητήσουν λύσεις από κοινού για ζητήματα ιδίου ενδιαφέροντος», εξήγησε η πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter κα Elif Balci Fisunoglu.«Στη Συνάντηση αποτυπώθηκαν ουσιαστικά συμπεράσματα - εργαλεία για κάθε Γραφείο Συνεδρίων και Επαγγελματία Διοργανωτή Συνεδρίων που δραστηριοποιείται στη μεσογειακή περιοχή, και που αξίζει ο καθένας μας να λάβει υπόψη του» επισήμανε η κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, Αντιπρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter. Μερικά από τα συμπεράσματα:
.Βασικά κριτήρια που καθορίζουν την τελική επιλογή ενός Συνεδριακού προορισμού είναι η ποιότητα, το κόστος, η υπόληψη, η πρόσβαση και οι ευκολίες μετακίνησης, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ξενοδοχειακών υποδομών.
.Ενώ η Μεσόγειος είναι περιοχή αντιθέσεων και πολυμορφίας, μπορεί ωστόσο να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος, να γεφυρώσει διαφορές και να ενώσει κουλτούρες. Ανέκαθεν υπήρξε πηγής έμπνευσης και δημιουργίας για καινοτομία, κοινωνικοπολιτική αλλαγή και οικονομική εξέλιξη.
.Η συνεργασία μπορεί να φέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπ’ όψην τα δυνατά και αδύναμα σημεία της κάθε περιοχής της Μεσογείου δύναται να δημιουργηθεί με τους εταίρους μία από κοινού στρατηγική marketing και branding.
.Η ενσωμάτωση δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας στις διοργανώσεις μπορεί να φέρει στο προσκήνιο συμμετέχοντες περισσότερο ενεργούς και να αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη για την περιοχή που φιλοξένησε το γεγονός.
.Οι ιδέες κινούν ανθρώπους, μέσα και πράγματα όταν δεν υπάρχει εθνική πρωτοβουλία:
.το παράδειγμα του Σουηδικού Δικτύου Γραφείων Συνεδρίων που υπό την ομπρέλα του συνεργάζονται και καθοδηγούνται με χαμηλό κόστος 21 Γραφεία Συνεδρίων της σκανδιναβικής χώρας.
.το παράδειγμα του Swiss Tech Convention Center, ενός συνεδριακού κέντρου με στόχο όχι τόσο την ικανοποίηση υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά τη διάχυση ακαδημαϊκής γνώσης σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
.το παράδειγμα του Γραφείου Συνεδρίων της Φλωρεντίας, που από δημόσιος φορέας μετετράπη σε κυρίως ιδιωτική επιχείρηση, ωφελώντας την επιχειρησιακή ευελιξία και ικανότητα της πόλης να προσελκύσει συνεδριακές οργανώσεις.

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα µέλη του καθώς και τους φορείς του Δημοσίου  Τομέα (ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού κλπ ) ότι η Γενική Γραμματεία  Εμπορίου, θέτει σε άμεση λειτουργία το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗ∆ΗΣ) – www.promitheus.gov.gr .
Σε αυτό περιλαμβάνεται µία σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία το σύνολο των δημοσίων συμβάσεωνστη χώρα θα πραγματοποιείται τους επόμενους μήνες από το σύστημα αυτό. για τους υποψηφίους.Ειδικότερα, καθώς θα γίνεται ηλεκτρονική υποβολή προσφοράς και τα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα, το σύστημα εξασφαλίζει ευρύτερη  δυνατότητα συμμετοχής λόγω της μείωσης του κόστους αλλά και απόλυτη νομική διασφάλιση και διαφάνεια.Πεδίο εφαρμογής είναι η εκτέλεση έργων, η προμήθεια αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε όλα τα στάδια και ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης άνω των €1000.Σε αυτό, θα καταχωρούνται υποχρεωτικά µέσω της διαδικτυακής πύλης (Portal) του συστήματος, για κάθε δημόσια σύμβαση, τα στοιχεία που αφορούν:
   στο πρωτογενές αίτημα,
   στην έγκρισή του,
   στη διακήρυξή του,
   τη συναστικοποίηση του και
   στις σχετικές πληρωμές που πραγματοποιούνται για την υλοποίηση της.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ! ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
 Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υπογράψουν τις συμβάσεις στην ΠΕ Θεσπρωτίας, όσοι παραγωγοί έχουν ενταχτεί στην βιολογική καλλιέργεια, ενώ μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά στην ΕΑΣ Θεσπρωτίας, όσοι κτηνοτρόφοι έχουν αιτηθεί συμμετοχή στην ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή.Πιο συγκεκριμένα:
Oi παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στην δράση 1.1 Βιολογική Γεωργία (νέα πενταετία) του Μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Θεσπρωτίας εντός δέκα (10) ημερών, για την υπογραφή των συμβάσεων.Eνόψει του διοικητικού ελέγχου που θα πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους παραγωγούς έχουν αιτηθεί συμμετοχή στα Μέτρα Ειδικής Στήριξης σε εκτέλεση του άρθρου 68 (Πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή), θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΕΑΣ Θεσπρωτίας έως 20-02-2014 επιπρόσθετα τα έξης δικαιολογητικά:
1. Μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων.
2.Άδειες μετακίνησης από και προς θερινό βοσκότοπο για όσους παραγωγούς δεν τις έχουν καταθέσει για την αίτηση της εξισωτικής αποζημίωσης.
3. Βεβαίωση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων ή γενεαλογικό πιστοποιητικό για όσες μοσχίδες και θηλάζουσες είναι καθαρής κρεοπαραγωγικής φυλής.
4.Τιμολόγια πώλησης αιγοπροβάτων για το 2013
Για πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία της Ένωσης Θεσπρωτίας και στα τηλέφωνα: 2666022209, 2665025484 και 2664022159.

Νεκρός απο 50 μαχαιριές ο υπεύθυνος των “Ολυμπιακών Κύκλων”..?
Αλήθεια ή ψέματα;;
 Δημοσιεύματα που κυκλοφορούν την τελευταία ώρα στο διαδίκτυο αναφέρουν πως ο άνθρωπος που φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για το λάθος της λειτουργίας των πέντε γνωστών δαχτυλιδιών των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ και τα Μπλόκς :
Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις στο σώμα του άτυχου Borris Avdeyevο, βρέθηκαν πολλαπλές μαχαιριές.Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος άνδρας, που ήταν υπάλληλος της τεχνικής Avdeyev, δέχθηκε τα πυρά έπειτα από τη βλάβη που στάθηκε ικανή το βράδυ της Παρασκευής να «εκθέσει» ολόκληρη τη Ρωσία με τις πέντε νιφάδες χιονιού που ενώ έπρεπε να μετατραπούν στους πέντε γνώριμους Ολυμπιακούς κύκλους, δεν έγινε, παρά μόνο στα πρώτα τέσσερα.Αν και το σώμα του ήταν άσχημα παραμορφωμένο, μέχρι στιγμής αξιωματούχοι αναφέρουν πως δεν υπάρχει υποψία που να οδηγεί κάπου.«Σίγουρα υπήρχαν μαχαιριά πληγές και μώλωπες σε όλο το σώμα, αλλά ποιος ξέρει τι την προκάλεσε. Ίσως σκόνταψε και έπεσε σε ένα σύνολο μαχαίρια. Αυτή τη στιγμή εμείς αυτό απόφαση ένα τυχαίο θάνατο»,σχολιάζει ο αξιωματούχος.«Είναι τρομερό όταν ατυχήματα όπως αυτό συμβαίνουν. Αλλά και πάλι, ίσως ο κ. Avdeyev θα πρέπει να έχετε σκεφτεί δύο φορές πριν αυτός μαντάρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ατυχήματα τείνουν να συμβαίνουν σε ανθρώπους που προδίδουν Ρωσία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 14, 15, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Ενεργός πολίτης για το περιβάλλον και την κοινωνία: Δράσεις και πρακτικές».
 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας,  στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», διοργανώνει,  στις 14, 15, 16 Φεβρουαρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του, στην Λίμνη Ζηρού, τριήμερο Σεμινάριο – Εργαστήριο, Β΄ επιπέδου, για εκπαιδευτικούς με εμπειρία στην εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, με θέμα:
«Ενεργός πολίτης για το περιβάλλον και την κοινωνία: Δράσεις και πρακτικές»
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας και Κέρκυρας και θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 16:30 . Την πρώτη μέρα του Σεμιναρίου, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, η κα Νάστου Μαριάννα, Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα παρουσιάσει τους στόχους και τη φιλοσοφία του Σεμιναρίου και στη συνέχεια  ο κος Αδαμόπουλος Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Νομικών-Πολιτικών Επιστημών Βορείου Ελλάδας,  θα παρουσιάσει εισήγηση με τίτλο: «Η συμβολή της εκπαίδευσης στην οικοδόμηση της συνείδησης του ενεργού πολίτη».

 Θα συνεχίσει η κα Νάστου Μαριάννα με εισήγηση με θέμα: «Αξίες και εκπαιδευτικές πρακτικές που συμβάλλουν στη διαμόρφωση περιβαλλοντικά ενεργού πολίτη» και στην συνέχεια ο κος Σακκάς Κώστας, Πρόεδρος Συλλόγου Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, θα κάνει εισήγηση με θέμα «Άνθρωπος και Περιβάλλον».Μετά το διάλλειμα η κα Σβορώνου Ελένη, Υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων WWF θα εισηγηθεί το θέμα: «Καλύτερη ζωή: Ζω οικονομικά, οικολογικά και συμμετοχικά» και στην  συνέχεια  ο κος Μπρέχας Λουκάς, εκπρόσωπος Δικτύου Κάππα , θα αναπτύξει το θέμα: «Η ανθεκτικότητα των συνεταιρισμών στην κρίση. Η ανάγκη προώθησης της συνεταιριστικής εκπαίδευσης στα σχολεία-Προτάσεις εφαρμογής». Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα κλείσει με την εισήγηση του κου Ντερμάρη Βασίλη, εκπρόσωπου Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας με θεμα: «Περιβαλλοντικά ενεργός πολίτης». Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου,  το πρωί θα πραγματοποιηθούν  εισηγήσεις από την  Υπεύθυνη του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, κα Νάστου Μαριάννα, με θέμα «Τα Προγράμματα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας», την κα Πλακονούρη Διονυσία,  Δ/ντρια Δημ. Σχ. Βέργας Καλαμάτας, πρόεδρο ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου με θέμα:  Παρουσίαση της περιβαλλοντικής δράσης της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου: "Σχολεία με κήπο" ( μια περιήγηση στους κήπους 60 σχολείων και στους ... θησαυρούς τους),  τον κο Κανταρτζή Αλέξανδρο, Καθηγητή αρχιτεκτονικής τοπίου, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ με θέμα: «Ενεργός πολίτης στο άμεσο περιβάλλον μου: Διαμορφώνω την αυλή του σχολείου μου». Το πρωινό μέρος του Σεμιναρίου θα συνεχιστεί με τις κυρίες Πλακονούρη Διονυσία και Καραβά Λελούδα, Υπεύθυνες του Δικτύου Σχολεία με κήπο που θα πραγματοποιήσουν εργαστήριο με θέμα: «Μυθοπλασίες στον κήπο των σκιάχτρων»
 Θα ακολουθήσει εργαστήριο από τον κο Κανταρτζή Αλέξανδρο σε σχολικούς κήπους στην περιοχή της Άρτας. Το απόγευμα του Σαββάτου θα ξεκινήσει με εργαστήρια που θα πραγματοποιήσουν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ οι ακόλουθοι εισηγητές: Καραβίδα Μαρία, Νηπιαγωγός, Msc Επιστήμες της Αγωγής και Καδιγιαννόπουλος Γεώργιος, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: με θέμα «Ο ενεργός πολίτης αντιμέτωπος με τα προβλήματα: πρωτοβουλίες και δράσεις» και  Σβορώνου Ελένη, Υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων WWF, με θέμα: «Μειώνοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα/εκπαιδευτικές πρακτικές και δραστηριότητες».Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, η κα Χαριτοπούλου Μαρία, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα εισηγηθεί το θέμα: «Χωροθέτηση περιοχής Φιλιππιάδας και λίμνης Ζηρού», και ο κος Σκαμνέλος Χρήστος,  μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα: «Η Παιδόπολη Ζηρού, ιστορία-εγκαταστάσεις».   Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την κα Ευφροσύνη Ι.  Θεοδωροπούλου, Σχολική Σύμβουλος 6ης Εκπ/κής Περιφ. Π.Ε. Ιωαννίνων & Εθελόντρια-Συντονίστρια «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ» Παραρτήματος Ιωαννίνων Πανελλήνιου Σωματείου «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ», που θα κάνει εισήγηση με θέμα: «Σίτιση, Ανθρώπινη Υποστήριξη και Εκπαίδευση στον Εθελοντισμό με βάση τις Αρχές της Αλληλεγγύης» και την Κα Κωνσταντίνα Καστάνη, Σχολική Σύμβουλο 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Πρέβεζας & Εθελόντρια «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ» Παραρτήματος Ιωαννίνων που πραγματοποιήσει βιωματικό εργαστήριο με θέμα: Ο Εθελοντισμός πάει σχολείο…» , θα ακολουθήσει η κα Τοπολιάτη Μαρία, Νηπιαγωγός, με εισήγηση, με θέμα: «Καλές εκπαιδευτικές πρακτικές: Ενεργός πολίτης στο Νηπιαγωγείο του Δάσους» και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τον κο Μάνθο Νίκο, εκπρόσωπο ομάδας καλλιέργειας γης Παν/μιου Ιωαννίνων με θέμα: «Ενεργός Πολίτης: επιλέγω και καλλιεργώ»Το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τη παράλληλη δράση δεντροφύτευσης στην περιοχή Θεσπρωτικού, από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας  σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Πρέβεζας, το Δήμο Ζηρού και τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπρωτικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: