ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών 2014



Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις : ( Μάρθα Γκράχαμ )


....ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών 2014

















Την 18-01-2014 στην Μαθητική Εστία Φιλιατών το απόγευμα,όπου εδρεύει σε αίθουσα της ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Φιλιατών, έγινε η φιλιατιώτικη Μάζωξη για να κόψουν την ετήσια πίτα τους και συνάμα να γίνει απολογισμός του έτους και η αρχαιρεσίες - ψηφοφορία από τους εκεί παρευρισκομένους Φιλιατιώτες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον απολογισμό στα έξοδα - έσοδα του Συλλόγου από τον Πρόεδρο κ. Διονύση Καζούρη και τελείωσε μετά από πολύωρη συζήτηση και ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συλλόγου.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας 
 Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας 31χρονης ημεδαπής σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία .Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 17-01-2014 στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας.Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος μίας 31χρονης ημεδαπής Ρομά και ενός αγνώστου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 17-01-2014, η 31χρονη πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας και με το πρόσχημα ότι είναι φίλη της κόρης της, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της παθούσας την ανέμενε ο συνεργός της απ’ όπου και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για την τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Σύλληψη διωκόμενου στον Κατσικά
Την 18-01-2014/14.10 στον Κατσικά Ιωαννίνων, συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και χρηματική ποινή 15.360€, για παράβαση του ν. περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Θανατηφόρο τροχαίο στη Άρτα
 Την 18-01-2014  το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Καμπής – Αμμότοπου Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός,με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 72χρονου.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.



Ζαν Κλοντ Τρισέ: «Το κράτος στην Ελλάδα δεν λειτουργεί»
 «Το κράτος στην Ελλάδα δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν είναι σε θέση, να εφαρμόσει μέτρα που είναι απαραίτητα.Αυτό πρέπει να διορθωθεί», είπε σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", μεταξύ άλλων, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ παρότρυνε την Ελλάδα να συνεχίσει να οικονομεί ένα κράτος σε στέρεες βάσεις.Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΤ επισημαίνει ότι το μεγάλο ερώτημα για την ελληνική κρίση δεν σχετίζεται με τα λάθη χειρισμού της Τρόικα, αλλά είναι το γιατί οι Ελληνες οδήγησαν τη χώρα τους σε μία κατάσταση τέτοιας δημοσιονομικής ανισορροπίας.«Ηταν εξαιρετικά επώδυνη για την Ελλάδα η προσπάθεια, γιατί η χώρα σας ήταν αυτή με τα μεγαλύτερα προβλήματα: είχατε τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και δημοσιονομικό έλλειμμα. Ετσι, από την αρχή κατέστη σαφές, ότι η προσπάθεια για να έρθουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας σε μία πιο ισορροπημένη κατάσταση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από άλλες χώρες», είπε ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συλλογή με... παλάτια έκανε ο Γριβέας
…και θέλουν ακόμα πάλι να μας κυβερνούν οι ίδιοι για να κάνουν τις κομπίνες τους…Πρέπει τελικά τούτος ο Λαός που θέλει να λέγεται ελληνικός από τα ανεμομαζώματα και τα ανεμοσκορπίσματα να είναι τελικά «Μπούφος»..με περικεφαλαία…

















«Συλλέκτης» πανάκριβων ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύεται ο Κυριάκος Γριβέας, εκ των βασικών πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.Σύμφωνα με...το «Έθνος της Κυριακής», από κοινού με τη σύζυγό του, Αναστασία Βάτσικα, διαθέτουν 19 πολυτελή κτίσματα (μονοκατοικίες, διαμερίσματα, σαλέ, γραφεία) και οικόπεδα «φιλέτα».Οι... επενδύσεις μέσω δανείων του κ. Γριβέα στον κλάδο των ακινήτων τον ανακηρύσσουν επάξια σε «βασιλιά» του real estate. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρότι είχε αδυναμία σε ακριβά ακίνητα... αμελούσε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, να δηλώσει το E9 όσα βρίσκονται στο εξωτερικό. Το ζευγάρι Γριβέα – Βάτσικα, το οποίο αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είχε, ως φαίνεται, ακριβά γούστα.Στην Ελλάδα το «χαρτοφυλάκιο» της οικογένειας Γριβέα περιέχει 15 ακίνητα, από τα οποία ξεχωρίζει η έπαυλη στην Παλαιά Πεντέλη και ο «πύργος» στον Οίτυλο. Τα ακίνητα στο εξωτερικό βρίσκονται σε περιοχές για λίγους, στις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου (όπου ζούσαν μόνιμα μέχρι να αρχίσει η αναζήτησή τους) και των Βρυξελλών αλλά και στις γαλλικές Άλπεις κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.Από το ζευγάρι των επιχειρηματιών με την τεράστια ακίνητη περιουσία ξεκίνησε η έρευνα και η αποκάλυψη τελικά του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Γριβέας και Βάτσικα κατηγορούνται για άμεση συνέργια στα κακουργήματα που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας που χορηγούσαν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.Τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2009, σύναψαν με το Τ.Τ. δύο ομολογιακά δάνεια μέσω της εταιρίας C&C International Ανώνυμος Εταιρία Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εταιρία Συμμετοχών, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.Η εταιρία τους είχε ως αντικείμενο τη διοργάνωση και διενέργεια συνεδρίων και σεμιναρίων, κατά κύριο λόγο ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα παραδόξως δόθηκαν άμεσα, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες εγγυήσεις και παρά το γεγονός ότι το πρώτο αφορούσε την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της εταιρίας για την ερχόμενη δεκαετία.

Βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και ενοίκια...? « ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ »
 Σε ένα ανελέητο φοροκυνηγητό έχει επιδοθεί η Εφορία προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα και να μην επιβληθούν από την τρόικα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και ποινικές διώξεις είναι τα βασικά «εργαλεία» που χρησιμοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει μέρος έστω των περίπου 63 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών.Η Εφορία κυνηγά πολλούς, ενώ πλέον είναι «βαρύ» το ταμείο κατασχέσεων και πλειστηριασμών, με το ποσοστό των νέων μέτρων να αυξάνεται μήνα με τον μήνα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» η Εφορία άπλωσε το «χέρι» της σε 131.807 οφειλέτες, καθώς από αυτούς παίρνει απευθείας από την τράπεζα μέρος των καταθέσεών τους, από τις επιχειρήσεις που εργάζονται μέρος του μισθού τους, ενώ αν εισπράττουν ενοίκια η Εφορία ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.
Κατασχέσεις : Μέσα στο 2013 κινήθηκαν διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε 53.129 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, αλλά και φοροφυγάδες, ενώ σε 26.516 οφειλέτες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι η Εφορία έχει βγάλει σε πλειστηριασμό μέσα στο 2013 περίπου 20.000 ακίνητα. Η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν ισχύει για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά μόνο προς τις τράπεζες και τρίτους.
Ο αριθμός των κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, ενοικίων κτλ. σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και φοροφυγάδες αυξήθηκε μέσα στο 2013 σε σύγκριση με το 2012 κατά 52.007.Στην «ουρά» περιμένουν και 12.300 φάκελοι κατασχέσεων οι οποίοι συντάχθηκαν μέσα στο 2013. Συνολικά το έτος που πέρασε οι πλειστηριασμοί και οι ποινικές διώξεις ανήλθαν σε 226.010, ενώ το 2012 ήταν 164.963,δηλαδή αυξήθηκαν το περασμένο έτος σε σύγκριση με το προηγούμενο κατά 61.047. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης είχε δεχθεί πρόσφατα μέσω του κοινωνικού δικτύου twitter από φορολογούμενο την ερώτηση «Αν δίνουμε όσα μπορούμε, θα μας κάνει κατάσχεση η Εφορία;», για να απαντήσει ο ίδιος ότι δεν υπάρχει εξασφάλιση. Προσαυξήσεις :
Επίσης ο κ. Θεοχάρης προτρέπει τους φορολογούμενους να δώσουν όσα μπορούν έστω και άτυπα. Πάντως, όταν χρωστούν οι πολίτες στην Εφορία επιβάλλεται πρόστιμο 10% αν καθυστερήσει η πληρωμή για δυο μήνες, ενώ υπολογίζεται και προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρηση.Αν κάποιος δεν πληρώσει ούτε ένα ευρώ μέσα σε έναν χρόνο τότε θα προστεθεί στο αρχικό χρέος πρόστιμο 20% συν προσαύξηση 8,76%, ενώ αν η πληρωμή πάει πίσω τουλάχιστον δύο χρόνια το πρόστιμο είναι 30% και η προσαύξηση 8,76% για κάθε χρόνο που δεν πληρώνει ο φορολογούμενος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: