ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ξανά στην κορυφή του κόσμου η 13χρονη Ελληνίδα η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι



Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η αγάπη είναι το πλάτος του.  : ( Νικηφόρος Βρεττάκος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 
 
Ξανά στην κορυφή του κόσμου η 13χρονη Ελληνίδα η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι
 Ξανά στην κορυφή του κόσμου Ελληνίδα αθλήτρια, για πρώτη φορά μετά το 1999.Είναι μόνο 13 ετών και κατάφερε να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι! Χάρη στη Σταυρούλα Τσολακίδου, από την Καβάλα, μετά από 14 χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση.Το 1999 στο Ερεβάν της Αρμενίας η Μαρία Κουβάτσου έκανε για πρώτη φορά πραγματικότητα το όνειρο πολλών Ελλήνων και Ελληνίδων που παίζουν κορυφαίο σκάκι με διεθνείς επιτυχίες. Έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις σκακίστριες μέχρι 20 ετών.Τη σκυτάλη φαίνεται πως πήρε η ταλαντούχα σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Σταυρούλα Τσολακίδου, αφού ολοκλήρωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με εννέα βαθμούς σε έντεκα αγώνες (οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα).Συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους ακριβώς χρειαζόταν για να αφήσει πίσω της την Ουζμπέκα Αμπντουσατόροβα, που συγκέντρωσε επίσης εννέα βαθμούς αλλά βγήκε δεύτερη με το κριτήριο ισοβαθμίας, και άλλες 124 αθλήτριες από 63 χώρες!

Ο κ. Γ. Βρούτσης καταργεί τα βιβλιάρια ασθενείας...?
Καλό σκέψη για την εξυπηρέτηση των πολιτών ώστε να γλυτώνουν την ταλαιπωρία από τα βλαμένα των γραφείων.Να έχουν οι πολίτες μόνο μια ισόβια κάρτα υγείαςασφαλισμενου ή με το ΑΜΚΑ.
 Τέλος μπαίνει στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο και κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" σημειώνει ότι θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.Υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που αρχίζει από φέτος δηλώνει πως "με το νέο μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά τους αλλά και το ότι όλες οι επόμενες γενιές ασφαλισμένων θα λάβουν εφάπαξ. Ειδικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, επειδή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 729 εκ. ευρώ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 15 ετών απόσβεσης των οφειλών, ώστε η προσαρμογή των παροχών να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια και δίκαιη".

Περί ναρκωτικών στον Κατσικά
 Την 03-01-2013/13.00 στον Κατσικά Ιωαννίνων, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε αυτ/το, όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6,8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.




Το ΣτΕ βάζει «φρένο» στις μειώσεις του εφάπαξ
 Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που βάζει «φρένο» σε νέες μειώσεις των εφάπαξ, αφορά Ταμεία που δεν έχουν καμία επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από άλλους κοινωνικούς πόρους παρά στηρίζονται μόνο στις εισφορές των εργαζομένων.Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», το ΣτΕ γνωμοδοτώντας επί του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος έκρινε ότι το βοήθημα που παίρνουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, της Ακτοφυλακής καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει να είναι ευθέως αναλογικό με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι του και σε καμία περίπτωση μικρότερο από το ποσό που αναλογεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει με βάση τις αποδοχές τους.Με βάση την απόφαση αυτή ανοίγει και ο δρόμος για τη μείωση εισφορών που επιβάλλεται στις πρόσθετες απολαβές των ασφαλισμένων για τη λήψη του εφάπαξ στην περίπτωση που οι εν λόγω πρόσθετες αποδοχές τους έχουν μειωθεί.Η απόφαση αυτή του ΣτΕ δημιουργεί νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται να εφαρμοστεί από το υπουργείο Εργασίας ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ που θα χορηγούν το Δημόσιο και άλλα 20 ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.Τα Ταμεία που επηρεάζει η απόφαση του ΣτΕ είναι: - ΔΕΗ, ΟΤΕ,ΕΛΤΑ , Τραπεζοϋπαλλήλων , Στρατιωτικών, 11 φορέων πρόνοιας ιδιωτικών υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζόμενων στα λιμάνια .

Αλλο 1,25 δις. ΕΥΡΩ  θα δανειστεί με ομόλογα το ελληνικό δημόσιο
….Αυτά τα δανεικά δεν πιάνουν τόπο…τα λαμόγια τρώνε το  καταπέτασμα….
 Ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσω έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη.Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 11 Ιουλίου 2014. Σημειώνεται ότι για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Ο πληθυσμός της Γης έφτασε τα 7,2 δισεκατομμύρια άτομα
 Την 1η Ιανουαρίου του 2014 ο πληθυσμός της Γης έφτασε τα 7,2 δισεκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού Ιδρύματος για τον πληθυσμό της Γης.Οι αναλυτές σημειώνουν ότι στη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη αυξήθηκε κατά 80 εκατομμύρια.Οι συντάκτες της έκθεσης εκφράζουν την ανησυχία για ένα δυσανάλογα υψηλό επίπεδο αύξησης του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με την άποψή τους, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της παγκόσμιας φτώχειας.


Οι ΗΠΑ φοβούνται το GLONASS
 Οι ΗΠΑ είναι κατά της εγκατάστασης σταθμών του GLONASS στο έδαφος της χώρας τους. Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι το ρωσικό παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης θα χρησιμοποιείται για κατασκοπεία. Επίσημα δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά οι απαιτήσεις που προβάλλονται καθιστούν την εγκατάσταση των επίγειων συστημάτων πρακτικά αδύνατη.Σύμφωνα με νέο νόμο, τα συστήματα πλοήγησης άλλων χωρών δεν πρέπει να θίγουν την εμπορική ελκυστικότητα του αμερικανικού συστήματος GPS και μπορούν να μεταδίδουν μόνο μη κρυπτογραφημένα δεδομένα. Ωστόσο, η δορυφορική πλοήγηση είναι εκείνος ο τομέας, όπου δεν πρέπει να ανταγωνιζόμαστε, αλλά να συνεργαζόμαστε, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «SpaceTeam» Αλεξέι Σμιατσκίχ: Όλοι οι τεχνικοί ειδικοί πάντα έλεγαν, λένε και θα λένε, ότι η χρήση των δύο δορυφορικών σχηματισμών – GLONASS και GPS – είναι καλύτερη για τον χρήστη, παρά η χρήση μόνο του ενός.Το αίτημα για την κατασκευή του σταθμού είχε σταλεί από τη ρωσική πλευρά από το Μάιο του 2012. Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ήταν έτοιμο να χορηγήσει την άδεια, αλλά δέχτηκε σκληρή κριτική από το Κογκρέσο και το Πεντάγωνο, όπου θεώρησαν ότι το ρωσικό σύστημα πλοήγησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία. Οπότε, ο νέος νόμος προβλέπει ότι τα συστήματα πλοήγησης θα πρέπει να μεταδίδουν μόνο μη κρυπτογραφημένα δεδομένα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ότι η ίδια η αμερικανική πλευρά χρησιμοποιεί το GPS για στρατιωτικούς σκοπούς, λέει ο ΙΤ ειδικός Αλεξάντρ Βλάσοφ:Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε το δικό μας σύστημα παγκόσμιας δορυφορικής πλοήγησης, ήταν ακριβώς το γεγονός, ότι θέλαμε, πρώτον, να είμαστε ανεξάρτητοι από τους Αμερικανούς από την άποψη της ασφάλειας των πληροφοριών. Και δεύτερον, να αποκλείσουμε τον κίνδυνο, ότι το αμερικανικό σύστημα παγκόσμιας πλοήγησης θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της μετακίνησης κάποιων φορτίων ή ανθρώπων μας.Ειδικά όταν η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ καταφεύγει στις πιο πονηρές μεθόδους κατασκοπείας πολιτικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες λάμβαναν πληροφορίες, υποκλέπτοντας τον έλεγχο του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος «Sea-Me-We-4», το οποίο εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ Ευρώπης, Βόρειας Αφρικής και Ασίας.

Κόκκινοι Βασιλιάδες - Β. Κορέα : Σε 120 πεινασμένα κυνηγόσκυλα πέταξε τον θείο του ο Κιμ
Ο ηγέτης της Β. Κορέας φέρεται να διέταξε να γδύσουν τον Γιανκ Σονγκ Θάεκ, και να τον πετάξουν - μαζί με πέντε άλλους συνεργάτες του - σε ένα κλουβί όπου υπήρχε μια αγέλη 120 κυνηγόσκυλα. Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις των βρετανικών ΜΜΕ για τον αργό, βασανιστικό θάνατο του θείου Γιανγκ Σονγκ Θάεκ από τον 30χρονο ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται κινεζικές πηγές, ο ανιψιός του φέρεται να διέταξε να γδύσουν τον Γιανκ, και να τον πετάξουν -μαζί με πέντε άλλους συνεργάτες του – σε ένα κλουβί όπου υπήρχε μια αγέλη 120 κυνηγόσκυλα, τα οποία είχαν αφεθεί ατάιστα για τρεις ημέρες.Η αγέλη των άγριων ζώων χρειάστηκε περισσότερη από μία ώρα να κατασπαράξει τους έξι ανθρώπους, σε μια τιμωρία που αποκαλείται «κουάν γιουέ», δηλαδή εκτέλεση με σκύλους.Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καυχήθηκε την Τετάρτη ότι η Βόρεια Κορέα εισέρχεται στο νέο έτος πιο ισχυρή, λόγω της εξάλειψης της «φραξιονιστικής βρωμιάς», μια έμμεση αναφορά στον άλλοτε κραταιό θείο του, ο οποίος εκτελέστηκε τον περασμένο μήνα. Ήταν η πρώτη δημόσια δήλωσή του σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση εκτέλεσης.Σημειώνεται ότι οι διαρροές από κινεζικής πλευράς, μαρτυρούν, σύμφωνα με δυτικές εκτιμήσεις, ότι το Πεκίνο χάνει την υπομονή του με την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του στενού του συμμάχου.

Το πρώτο φυσικό αντίδοτο στην κάνναβη : ‘’ ίσως η ορμόνη πρεγνενολόνη ‘’
 Η επιστήμη φαίνεται ότι μόλις βρήκε λύση για την παραζάλη της κάνναβης : Η ορμόνη πρεγνενολόνη δρα ως φυσικό αντίδοτο και ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο κατά του εθισμού, εκτιμούν γάλλοι ερευνητές.Όπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο περιοδικό Science, η πρεγνενολόνη μετριάζει τις επιδράσεις της τετραϋδροκανναβινόλης (THC) κύριου δραστικού συστατικού της κάνναβης.Η πρεγνενολόνη είναι η πρόδρομος ουσία από την οποία ο οργανισμός παράγει όλες τις στεροειδείς ορμόνες του οργανισμού, από την τεστοστερόνη μέχρι τα οιστρογόνα. H χορήγησή της δεν φαίνεται να έχει σαφείς βιολογικές επιδράσεις, αν και υπάρχουν ενδείξεις αγχολυτικής δράσης.«Οι ερευνητές δεν προσπαθούσαν να προκαλέσουν ολικό ξενέρωμα» αστειεύεται το Science.«Η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της ψυχοδραστικής επίδρασης και του εθισμού στην κάνναβη».»Ίσως επίσης επιτρέψει στους ερευνητές να απομονώσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης μπλοκάροντας παράλληλα τις συμπεριφορικές και σωματικές επιδράσεις της» επισημαίνει το περιοδικό.Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου 147 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 2,5% του παγκόσμιου πληθυσμού- κάνουν χρήση κάνναβης.Τα τελευταία χρόνια το χόρτο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ναυτίας και των σπασμών σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο, καθώς και για την αντιμετώπιση του γλαυκώματος.


Είναι όμως γνωστό ότι επηρεάζει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και τη σκέψη, ενώ το κάπνισμά της έχει επιπτώσεις στους πνεύμονες.Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Πιερ Βιντσένζο Πιάτσα του Πανεπιστημίου του Μπορντό,ανακάλυψε τη δράση της πρεγνενολόνης όταν χορήγησαν υψηλές δόσεις κάνναβης σε αρουραίους. Το πείραμα αποκάλυψε ότι η λήψη κάνναβης ανεβάζει κατακόρυφα τα επίπεδα της ορμόνης μέσω ενεργοποίησης του υποδοχέα CB1.Ο υποδοχέας αυτός είναι γνωστός ότι επιτρέπει στην τετραϋδροκανναβινόλη να εισέρχεται στα νευρικά κύτταρα και να φρενάρει την παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Φάρμακα που μπλοκάρουν τον υποδοχέα έχουν δοκιμαστεί πειραματικά κατά της κάνναβης, προκαλούν όμως παρενέργειες που δεν παρατηρήθηκαν στην περίπτωση της πρεγνενολόνης.Σε επόμενα πειράματα, οι ερευνητές έδειξαν ότι η χορήγηση πρεγνενολόνης μετριάζει τις ψυχοσωματικές επιδράσεις της κάνναβης στους αρουραίους, ενώ αντίθετα το μπλοκάρισμα της ορμόνης με φάρμακα εντείνει αυτές τις επιδράσεις.Η ίδια επίδραση της πρεγνενολόνης στον υποδοχέα CB1 παρατηρήθηκε και με δοκιμές σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων.Επιπλέον, πειραματόζωα που είχαν εκπαιδευτεί να επιζητούν κάνναβη -μια εθιστική συμπεριφορά - φάνηκαν να βελτιώνονται με τη χορήγηση πρεγνενολόνης.Η φυσική αυτή ορμόνη πωλείται από διαδικτυακά φαρμακεία ως μέσο για την αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης. Όπως όμως επισημαίνουν οι ερευνητές, η πρεγνενολόνη καταστρέφεται στο στομάχι και η χορήγησή της από το στόμα δεν έχει κανένα νόημα.Τα πειράματα θα συνεχιστούν για την αναγνώριση μορίων που μπορούν να μιμηθούν τη δράση της ορμόνης και να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακα κατά του εθισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: