ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στο Interreg «Ελλάδα - Ιταλία» ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών



Καίτοι αγράμματη, η γραία μ’ εδίδαξεν ότι εις την ελληνικήν γλώσσαν, άλλως νοούμεν, άλλως ομιλούμεν και άλλως γράφομεν.: ( Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης : ο " Άγιος των ελληνικών γραμμάτων "  )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Στο Interreg Ελλάδα - Ιταλία ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών
 Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Ηπείρου, καλείται να συνδράμει τον εθνικό στόχο απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, εκχωρώντας για τις ανάγκες του Ε.Π. (Interreg) Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013, έργο του ΕΣΠΑ, πιστοποιώντας και με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή πορεία του προγράμματος. Το έργο που μεταφέρεται, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αφορά την πράξη «Επέκταση – Αναδιαρρύθμιση και Προμήθεια – Εγκατάσταση εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών» με συνολικό προϋπολογισμό 15.412.360 ευρώ και με τις πληρωμές να ανέρχονται μέχρι σήμερα στα 8.065.516 ευρώ.Μετά τη μεταφορά του συγκεκριμένου έργου, θα δοθεί η δυνατότητα κάλυψης της χρηματοδότησης άλλων έργων της Περιφέρειας Ηπείρου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το ΕΣΠΑ Ηπείρου, έχουν μεταφερθεί πέρυσι στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του Υπουργείου Ανάπτυξης συμβασιοποιημένα έργα του Αναπτυξιακού Νόμου 29 εκ. ευρώ και αντίστοιχες πληρωμές ύψους 22 εκ. ευρώ, συν επιπλέον πληρωμές 2 εκ. ευρώ για έργα που μεταφέρθηκαν στο Interreg για την κάλυψη ποσοστού απορρόφησης του τελευταίου.

Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου
 Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμουσας καλούν σε συνέντευξη τύπου  που θα δοθεί την Δευτέρα 9/12/2013 στις 12.00 στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24) .
Με θέμα :«Έγκυος Γυναίκα | Μητέρα |  Παιδί Στα χρόνια της Κρίσης».
«Πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη: Ένα θεμελιώδες δικαίωμα που δεν γίνεται σεβαστό στην Ελλάδα του σήμερα.Οι Γιατροί του Κόσμου ξεκινούν εκστρατεία για την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.Παιδί: .ΟΛΑ τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 16 ετών, πρέπει να έχουν ισότιμα δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόληψη. ΟΛΑ  τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο εμβόλιο.Γυναίκα και κύρια έγκυος γυναίκα: Παρακολούθηση πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον τοκετό για ένα χρόνο.Είναι άραγε έγκλημα το να προσπαθείς να επιβιώσεις στην Ελλάδα;».
Υπ. Επικοινωνίας: κα Φωτοπούλου Παναγιώτα, τηλ: 210-3213150, press@mdmgreece.gr
Ευχαριστούμε θερμά το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ  για τη δωρεάν διάθεση της αίθουσας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Εξιχνίαση κλοπών στην Άρτα
Την 03-12-2013/15.15 στην Άρτα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (ROMA), γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ανταλλακτικά και εξαρτήματα γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα ανωτέρω αντικείμενα είχαν αφαιρέσει από πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας ημεδαπών. Ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί γιατί έκλεψαν πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα στη Γραμμενίτσα Άρτας, αφαιρώντας κυρίως σιδερένια αντικείμενα και εργαλεία
 Κατελήφθησαν από αστυνομικούς να μεταφέρουν τα κλοπιμαία με όχημα.Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, την 03-12-2013 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 22 και 18 ετών, γιατί είχαν φορτωμένα σε αυτοκίνητο,διάφορα σιδερένια αντικείμενα, τα οποία είχαν κλέψει από πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα στη Γραμμενίτσα Άρτας.Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι στη Γαβριά Άρτας, μετά από έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,σε αγροτικό όχημα,που επέβαιναν οι ανωτέρω, διαπιστώθηκε να έχουν στην καρότσα του αυτοκινήτου διάφορα σιδερένια αντικείμενα και εξαρτήματα γεωργικών μηχανημάτων,  την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει  τα κλοπιμαία, νωρίτερα την ίδια ημέρα,  από πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα στη Γραμμενίτσα Άρτας.Τα κλεμμένα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο διευκόλυνσης της κλοπής.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ   το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών μετά από καταδίωξη στο Κομπότι Άρτας
 Κατασχέθηκαν πάνω από (21) κιλά κάνναβης, τα οποία είχαν κρυμμένα στο χώρο των αποσκευών και της ρεζέρβας του αυτοκινήτου.Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών δράσεων και ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, συνέλαβαν την 03-12-2013 αργά το απόγευμα σε «μπλόκο» στο Κομπότι Άρτας,  δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24 και 23 ετών,  οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από (21) κιλά κάνναβης.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να το σταθμεύσουν, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων,πλην όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.Το καταδιωκόμενο όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά, οπότε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες ενώ διαπιστώθηκε ότι στην καμπίνα των αποσκευών και στο χώρο της ρεζέρβας,υπήρχαν είκοσι (20) συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (21.726) γραμμαρίων.Πέραν του οχήματος και των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (320) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

H ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ συναντήθηκε με τους Περιφερειάρχες 
                                    
Επίσκεψη στα γραφεία της ΕΝΠΕ και συνάντηση εργασίας με τους Περιφερειάρχες είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απαιτούν τη συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο κυρίως ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 καθώς και της προώθησης του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού.Οι δύο πλευρές αφού διαπίστωσαν ότι η μέχρι τώρα συνεργασία τους είναι άριστη δεσμεύτηκαν ότι από κοινού θα συνεργαστούν στο ίδιο πνεύμα ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες.ΟΥπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης και οΥφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου  παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τους άξονες της ελληνικής προεδρίας και τους στρατηγικούς στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον ανέλυσαν τις πολιτικές που έχουν τεθεί από πλευράς Υπουργείου ζητώντας τη συνδρομή των Περιφερειών ώστε από τη στενή συνεργασία να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σημαντικά έργα περιβάλλοντος και ανάπτυξης,όπως οι υδρογονάνθρακες, οι αγωγοί φυσικού αερίου, τα απορρίμματα, η προστασία της βιοποικιλότητας, ο χωροταξικός σχεδιασμός κ.α. !Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ένωση Περιφερειών ενώ ζήτησε τη συμβολή τους προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνέργειες για τον καλύτερο σχεδιασμό προκειμένου να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.Ο Υπουργός ΠΕΚΑ τέλος δεσμεύτηκε για τη δίκαιη κατανομή των πόρων την επόμενη προγραμματική περίοδο.Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός καθώς και οι Περιφερειάρχες που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, ζήτησαν από την ηγεσία του Υπουργείου τα περιφερειακά προγράμματα του περιβάλλοντος να δοθούν στις Περιφέρειες και όχι να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ερήμην τους.

Ζητήματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης στη συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη
 Στα θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με την ηγεσία Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τον Υπουργό κ. Γ. Μανιάτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στ. Καλαφάτη και τον Υφυπουργό κ. Α. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.«Συζητήσαμε για τις αρμοδιότητες ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, τόσο για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο, όσο και για αυτά που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις Περιφέρειες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκε πως αφού ολοκληρώθηκαν τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τελειώσει και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων. Τα άλλα θέματα που μας απασχόλησαν αφορούσαν την Πράσινη Ενέργεια, τα «Πράσινα Κτήρια», τους υδρογονάνθρακες, το Πρόγραμμα Μακροπεριφέρειας, στο οποίο συμμετέχει και η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και το φυσικό αέριο. Ήταν μια χρήσιμη συζήτηση για θέματα που αφορούν το Υπουργείο, από την κατάθεση μελετών μέχρι και ζητήματα ανάπτυξης. Εν κατακλείδι ο Υπουργός είπε ότι από όλους τους φορείς, θεωρεί τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος τους μεγαλύτερους συμμάχους του περιβάλλοντος. Γιατί έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στο να λυθούν θέματα περιβάλλοντος και δεν τα αντιμετωπίζουν με λαϊκισμό και σκεπτικισμό».
Ερωτηθείς για την αντίθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην επικείμενη αύξηση των διοδίων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Από πλευράς της Ηπείρου τέθηκε το θέμα ότι εμείς σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να πάνε πίσω τα έργα. Έχουμε δεχτεί την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, το οποίο ήταν υπερπλήρες, για να υπάρχει κομμάτι ώστε αυτά να μπουν και στη νυν Προγραμματική Περίοδο και στην επόμενη. Μας ενδιαφέρει για τα «ορφανά» τμήματα που δεν υπάρχουν μελέτη, άμεσα το Υπουργείο να τις εκπονήσει, καθώς αφού θα είναι έργα «γέφυρες» να μπορούν να προχωρήσουν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερα χαρακτηριστικά πως «τους βρεγμένους δεν τους πειράζει η βροχή», αλλά παρόλα αυτά αντιδρούμε για τα διόδια. Εμείς δεν έχουμε οδικό δίκτυο, αυτό που υπάρχει είναι επικίνδυνο, άλλης εποχής, που δεν θα εκλείψουν οι κίνδυνοι όση συντήρηση και να γίνει. Ειδικά στο κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας. Καταλαβαίνεται ότι η αγωνία μας για την Ιόνια Οδό, όταν μάλιστα γνωρίζουμε τα οφέλη που έφερε στον τόπο μας η Εγνατία Οδός, είναι τεράστια. Για αυτό πρώτη προϋπόθεση για εμάς είναι να γίνουν τα οδικά δίκτυα και παράλληλα θέτουμε τις σκέψεις μας για τα διόδια».Σχετικά με τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εγνατία Οδό ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής:«Αυτή τη στιγμή το κομμάτι από Μουργκάνι μέχρι το Μαλακάσι έχει μπει σε δικαστικές περιπέτειες. Χρειάζεται τροποποίηση μελέτης και εγώ ζήτησα, σε αυτό το πλαίσιο άμεσα το Υπουργείο να τροποποιήσει τη μελέτη ώστε ως συνεχιζόμενο έργο του Ε-65 να υλοποιηθεί».

Συνεργασία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου και τα Περιφερειακά Τμήματα Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, και σε συνέχεια της κοινωνικής τους δράσης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν σε μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων ατόμων και οικογενειών (επί μακρόν άνεργοι, οικογένειες και άτομα σε κρίση, μονογονεϊκές  οικογένειες, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, παιδιά- πρόσφυγες) που υφίστανται τις αρνητικές επιπτώσεις εξαιτίας των κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων.Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται σε καλάθια του Ε.Ε.Σ., που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε σουπερ-μάρκετ της περιφέρειας. Επίσης, είδη από όσα θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε προνοιακά ιδρύματα, καθώς  και σε συσσίτια της Εκκλησίας στην  Περιφέρεια Ηπείρου.Σε συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου και των Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκαν στους άξονες αυτής της συνεργασίας.Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλας Κάτσιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συνένωση των δυνάμεών μας με σκοπό τη συγκέντρωση αγαθών, ενόψει των εορτών, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, έρχεται ως επιστέγαση της συνεχούς προσπάθειας που κάνουμε και ο Ε.Ε.Σ. καθώς και εμείς μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πιστεύω πως μέσα από τέτοιες συνεργασίες θα καταφέρουμε να αφυπνίσουμε και να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.Πεποίθηση μου είναι πως το αποτέλεσμα δεν μετριέται μόνο ποσοτικά, αλλά κυρίως έχει να κάνει με την αφύπνιση για μεγαλύτερο επίπεδο συνεργασίας. Ευχή μου είναι το διάστημα που θα ακολουθήσει οι συνάνθρωποί μας να σταθούν δίπλα μας και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καταφέρουμε τα μέγιστα. Δεν θα μπορούσα να ελπίζω σε τίποτε άλλο, παρά στο άμεσο μέλλον η ανάγκη για βοήθεια να μειώνεται και όχι να αυξάνεται. Μακάρι να καλυτερεύσουν οι συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης και αυτές όλες οι πρωτοβουλίες να είναι όλο και λιγότερο απαραίτητες. Όμως μέχρι να γίνει αυτό οφείλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Ε.Ε.Σ. κ. Μάρθα Παπαδοπούλου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου για τη δυνατότητα που δίνει στον Ε.Ε.Σ. να συμμετέχει στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσα από την πρωτοβουλία συγκέντρωσης αγαθών που γίνεται κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών. Η διάθεση αυτών, που θα συγκεντρωθούν όλο αυτό το διάστημα, θα γίνει στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Άρτας του Ε.Ε.Σ. κ. Γ. Βασιλείου, εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου η κ. Δ. Καμπούρη, η κοινωνική λειτουργός του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. κ. Κ. Ραμνιώτη και ο επικεφαλής του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών ο κ. Κ. Τσάγκας. 

120.000€  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
 Η Δήμαρχος Σουλίου προκηρύσσει δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α. για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» ενδεικτικού προϋπολογισμού 119.998,80€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί από πόρους του Δήμου Σουλίου.Το υπό προμήθεια απορριμματοφόρο προορίζεται για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Σουλίου για να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες,αποκομιδής αστικών απορριμμάτων.Το όχημα θα αποτελείται από αυτοκίνητο πλαίσιο κατάλληλο για κατασκευή απορριμματοφόρου και υπερκατασκευή χωρητικότητας συμπιεσμένων απορριμμάτων 12m3, τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου.Ολόκληρο το όχημα θα είναι απόλυτα καινούργιο και πρόσφατης κατασκευής.Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ημεδαπά ή αλλοδαπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή συνεταιρισμοί ή ενώσεις προμηθευτών µε αντικείμενο απασχόλησης την παραγωγή ή την εμπορία απορριμματοφόρων.Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται Εγγυητική επιστολή ποσού 6.000,00€, η οποία βεβαιώνεται με την προσκόμιση ισόποσου γραμματίου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας, η οποία πρέπει να έχει ισχύ ένα τουλάχιστον μήνα μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς-(δηλαδή ισχύς 120 ημερών τουλάχιστον.).Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 30 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00.μ., στα γραφεία της Αναθέτουσας Αρχής Δήμος Σουλίου – Δημαρχείο στην οδό Κ. Καραμανλή 179 , ισόγειο.Μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών και όσες προσφορές κατατίθενται θα επιστρέφονται ως εκπρόθεσμες.Μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής θα αρχίσει η διαδικασία της αποσφράγισης η οποία θα γίνει δημόσια από την Επιτροπή διεξαγωγής του Διαγωνισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των στοιχείων της διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών όλες τις εργάσιμές ώρες και ημέρες από τα γραφεία των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου (τηλ.26666360129-32 αρμόδιοι υπάλληλοι Παππάς Γρηγόριος - Μαραζόπουλος Αθανάσιος).

Υπουργείο Εργασίας : Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ το μήνα σε άνεργους μέχρι 66 ετών
 Από την 1η Ιανουαρίου του 2014, οι άνεργοι άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις θα εισπράττουν για 12 μήνες, 200 ευρώ το μήνα.Το υπουργείο Εργασίας ήδη ψήφισε τις δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.Σύμφωνα με αυτές, οι άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.Οι προϋποθέσεις για να λάβει κάποιος το επίδομα είναι οι εξής:
1) Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 20ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 66ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. Η συμπλήρωση του 66ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.
2) Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.
3) Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση. Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998 και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2014, θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2013 έως 15/5/2014 να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.
4) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 587 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Το Οικογενειακό εισόδημα θεωρούμε το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο του ίδιου και της οικογενείας του (συζύγου και ανηλίκων τέκνων).Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος).Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.                                                                                                                                                           

Μέχρι 13 Δεκεμβρίου η απεργία στον ΕΟΠΥΥ
 Παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους για τις 10, 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου 2013, αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ πήρε την απόφαση "μετά την προκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας στον ΟΜΕΔ".Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο. Και ζητά από τον υπουργό Υγείας να δώσει στοιχεία για τη μεταρρύθμιση, και από την κυβέρνηση να δείξει υπεύθυνη στάση και καλεί το υπουργείο Υγείας σε διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα.Η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ μετά την προκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για τις 10,11,12 και 13 Δεκεμβρίου 2013.Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να έκανε δεύτερες σκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό στους απεργούς, αλλά κυρίως στους πολίτες που απαιτούν την αξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολύϊατρείων.Ευελπιστούσαμε στη δημόσια διαβούλευση να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα. Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, «βλέπε απορρύθμισης», που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας.Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία, χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά;Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά;Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Επικοινωνιακά παιχνίδια, ατέλειωτες μιντιακές ώρες, αρκετή λάσπη, μιλώντας για συντεχνίες και ξεχνούν ότι η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού οργάνου έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις.Ξαφνικά είναι δυνατόν όλους μας, που για χρόνια αγωνιζόμαστε για αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, να μας κυρίευσε ομαδική παράκρουση με συμπτώματα απεργιακής μανίας;Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδα προεκλογικού προγράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει για διάλυση της δημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25-30 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του;Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην Τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων. Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητικές για όλους μας οι μεταλλάξεις του Υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές.Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να επιδείξει την υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της περίθαλψης και το Υπουργείο να προσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και εμμονές για ανθρωποθυσίες.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη».

Τέλος στην βασανιστική αναμονή, σύνταξη για 360.000 δικαιούχους
Οι φουκαράδες περίμεναν πάνω από ένα χρόνο...?
 Βαθιά οικονομική ανάσα αναμένεται να πάρουν άμεσα 360.000 δικαιούχοι σύνταξης που περιμένουν ως και ένα χρόνο για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα τους. Μάλιστα η προσωρινή σύνταξη καθορίζεται πλέον στο 95% της κανονικής και θα βγαίνει σε 45 ημέρες από την υποβολή της αίτησης.Σε κάθε περίπτωση το ποσό της προσωρινής σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται του 95% του εκάστοτε ισχύοντος κατά κατηγορία σύνταξης κατώτατου ορίου». Σημειώνεται πως με βάση τη νομοθεσία, τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να εκδίδουν προσωρινή σύνταξη μέσα σε 45 ημέρες από την υποβολή της αίτησης που συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 σχετικά με τον χρόνο ασφάλισης και την υποβολή των δικαιολογητικών.

Στην Σκιά των Πυραμίδων : Ο ΠΑΠΥΡΟΣ  «TULLI»
 Οι αιγυπτιολόγοι μιλούν για αίθουσες Αρχείων της πανάρχαιας γνώσης με την ονομασία «Ερμής», και θεωρούν ότι αυτές βρίσκονται κάτω από την Σφίγγα ή κάτω από την μεγάλη πυραμίδα. Μέσα στις αίθουσες αυτές εκτιμούν ότι φυλάσσονται όλες οι αποδείξεις της κατασκευής των πυραμίδων και οι πάπυροι με τις απόκρυφες γνώσεις, ίσως και οι αποδείξεις ενός προηγούμενου πολιτισμού γήινου ή εξωγήινου.Όλα τα αρχαία χειρόγραφα, τοιχογραφίες, σπηλαιογραφίες και παραδόσεις των λαών της γης που αναφέρονται στους θεούς, μας πληροφορούν ότι η κάθοδός τους έγινε από τον ουρανό στην γη με σιδερένια πουλιά ή φλεγόμενες ασπίδες.Ο καθηγητής Αλμπέρτο Τούλλι, πρώην διευθυντής της πτέρυγας αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στο Βατικανό, ανακάλυψε το 1934 έναν πάπυρο σε ένα παλαιοπωλείο αρχαιοτήτων του Καΐρου, στον οποίον γίνεται λεπτομερής περιγραφή αρμάδας ουράνιων επισκεπτών, που κατέβηκαν από τον ουρανό στην Αίγυπτο.Ο καθηγητής Τούλλι ανέφερε ότι μεταξύ των παπύρων υπήρχε και ένας πάπυρος στον οποίον φαίνεται ολόκληρος στόλος ιπταμένων δίσκων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο. Ο Ιταλός αιγυπτιολόγος Δρ Πρίνς Μπόρις ντε Ράσεβιτζ, με τεράστιο επιστημονικό έργο, ήταν ένας διακεκριμένος μεταφραστής αιγυπτιακών παπύρων. Κατόρθωσε να αποκαταστήσει τον πάπυρο από τις φθορές που είχε υποστεί (1935) και να τον αποκρυπτογραφήσει, να τον μελετήσει και να τον μεταφράσει. Ο πάπυρος ήταν μέρος των Χρονικών του Θούθμωση . (18η Δυναστεία -1504 έως -1450).
Η μετάφραση του παπύρου είναι η εξής:

«Το έτος 22 της βασιλείας του, τον τρίτο μήνα του χειμώνα, στην έκτη ώρα της ημέρας, οι γραφείς της Βουλής της ζωής, παρατήρησαν έναν κύκλο φωτιάς που ερχόταν από τον ουρανό … και από το στόμα του που έβγαινε αποκρουστική αναπνοή. Δεν είχε κανένα κεφάλι. Το σώμα του ήταν μια ράβδος μακριά και πλατιά. (Σχήμα οβελίσκου) Δεν ακούστηκε καμία φωνή. Οι γραφείς ταράχθηκαν και έπεσαν κάτω μπρούμυτα … έπειτα εξέθεσαν τα πράγματα στον φαραώ και αυτό που είχε συμβεί καταγράφηκε στους κυλίνδρους της Βουλής της ζωής. Μετά από μερικές ημέρες, αυτά τα ίδια πράγματα γίνονταν όλο και περισσότερο πολυάριθμα στους ουρανούς. Η λαμπρότητα τους ήταν μεγαλύτερη από αυτήν του ηλίου και επεκτάθηκε στα όρια των τεσσάρων γωνιών του ουρανού … σαν κύκλοι πυρκαγιάς. Ο στρατός του φαραώ κοίταξε επάνω, στον ουρανό. Ήταν μετά από το βραδινό φαγητό. Κατόπιν αυτοί οι κύκλοι φωτιάς ανέβηκαν ψηλότερα στον ουρανό και κατευθύνθηκαν προς τον Νότο. Ψάρια και πουλιά έπεσαν έπειτα από τον ουρανό. Ήταν ένα θαύμα που δεν ξαναέγινε ποτέ … ο φαραώ άναψε το θυμίαμα για να παρουσιαστούν πάλι, για να κάνουν ειρήνη με την γη. Γράφτηκε στα χρονικά της Βουλής της ζωής, ώστε να το μάθουν όλες οι γενιές στο μέλλον».Μάλλον πρόκειται για περιγραφή UFO.Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Σε εγχάρακτη τοιχογραφία πυραμίδας, η ιερογλυφική γραφή μιλάει για το άνοιγμα του ουρανού και τα φωτεινά όντα που ήρθαν για να διδάξουν στους ανθρώπους την φρόνηση.
 Η αρχαία αιγυπτιακή παράδοση αναφέρει:
«Ο θεός Ατόν κατέβηκε με έναν μεγάλο δίσκο από τον ουρανό και εμφανίστηκε ο ίδιος προσωπικά στον φαραώ Αχενατόν, για να του δείξει την ακριβή τοποθεσία που ήθελε να κατασκευαστεί η νέα πόλη».
Μέσα στον τάφο του φαραώ Φθαχοτέπ της 5ης δυναστείας (-2356), στην Σακκάρα της Αιγύπτου, υπάρχει μια τεράστια τοιχογραφία του.Η εικόνα παρουσιάζει υπηρέτες που προσφέρουν τρόφιμα στον βασιλιά. Στο κάτω μέρος της τοιχογραφίας φαίνεται ένας εξωγήινος. Η ιδιαίτερη αυτή τοιχογραφία δεν εμφανίζεται πουθενά, ούτε καν σε επίσημους τουριστικούς οδηγούς. Η εικόνα αυτή της τοιχογραφίας υπάρχει και σε ένα παλαιό βιβλίο που ονομάζεται «Στην Σκιά των Πυραμίδων».Αυτή η εικόνα της τοιχογραφίας θα μπορούσε να εξηγήσει από μόνη της, γιατί οι Αιγύπτιοι εμφανίστηκαν τεχνικά τόσο προηγμένοι και έχτισαν τις πυραμίδες με τόσο μεγάλη ακρίβεια.
Τα «Πυραμιδικά κείμενα αναφέρουν ότι:«Ο θεός Τεχούτι έφθασε στη Αίγυπτο με μια πυραμίδα που ήρθε από τον ουρανό και έλαμπε σαν ήλιος. Οι Αιγύπτιοι ονόμασαν τον θεό αυτόν Χεμ. Ο θεός έμενε στην πυραμίδα μαζί με την φυλή των θεών Ζεπ Τεπί που τον ακολουθούσαν. Ο Τεχούτι έκρυψε τα μυστικά της δημιουργίας στην αίθουσα των αρχείων ‘’Αμέντι’’, μέσα σε μια σφαίρα κρυστάλλου. Η αίθουσα αυτή βρισκόταν μέσα στο έδαφος και κάτω από την πυραμίδα που ήρθε από τον ουρανό, και η θέση ήταν πολύ κοντά στην θέση που βρίσκεται σήμερα η μεγάλη πυραμίδα».
Και συνεχίζουν:
«Οι Ζεπ Τεπί έφυγαν στους ουρανούς με την ιπτάμενη πυραμίδα παίρνοντας μαζί τους και την κρυστάλλινη σφαίρα, και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν και πάλι πίσω στην γη στο τέλος αυτού του χρόνου».Το τέλος του χρόνου αυτού είναι το μισό του μεγάλου ενιαυτού.Ιερογλυφικές επιγραφές στους εξωτερικούς τοίχους του ναού στο Ενταφού, που χρονολογούνται πριν από την ηλικία των πυραμίδων, κάνουν κι αυτές εκτενή αναφορά στους ουράνιους Ζεπ Τεπί.Συμπερασματικά πρέπει να υποθέσουμε ότι η μεγάλη πυραμίδα χτίστηκε από τους Ζεπ Τεπί, σε ανάμνηση της καθόδου τους στην γη με σκάφη σχήματος πυραμίδας και, όπως δείχνουν ιερογλυφικές παραστάσεις, τέτοια σκάφη χρησιμοποιούσαν οι θεοί Όσιρις και Ίσιδα, και οι ουράνιοι επισκέπτες από τον Σείριο και τον Ωρίωνα.
Εγχάρακτη τοιχογραφία πυραμίδας
 Οι αρχαιολόγοι την εποχή των θεών, που είναι γνωστή σαν «Πρώτη Φορά» ή «Εποχή Των Ζεπ Τεπί», δεν την αποδέχονται σαν ιστορική περίοδο, γιατί την θεωρούν μύθο. Ο Ηρόδοτος στις «Ιστορίες» του γράφει ότι τα επίσημα αρχεία των ναών, που του έδειξαν οι ιερείς, απαριθμούν όλους τους φαραώ κάθε δυναστείας ονομαστικά, πόσα χρόνια βασίλεψε καθένας, και φθάνουν χρονολογικά στις 11.340 χρόνια πριν την εποχή του. Την εποχή αυτή όμως οι αρχαιολόγοι δεν την δέχονται, γιατί ξεπερνά κατά πολύ την ιστορική οριοθέτηση που έχουν κάνει οι ίδιοι. Αφήνεται στον αναγνώστη να κρίνει την αξιοπιστία τους.Δύο τέτοιες λίστες βασιλιάδων έχουν διασωθεί από την καταστροφή του χρόνου και βρίσκονται σήμερα σε παπύρους σε μουσεία της Ευρώπης (λίθος του Παλέρμο και πάπυρος Τορίνο).Οι πενήντα από τις πυραμίδες της Αιγύπτου βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Νείλου και αντικατοπτρίζουν τους κυριότερους αστερισμούς του σπειροειδή Γαλαξία, όπως είναι η Ανδρομέδα, ο Ωρίωνας, ο Σείριος, ο Πήγασος, οι Πλειάδες και ο αστερισμός του Κυνός, όπως αυτοί προβάλλονται στην Αίγυπτο.Η κοίτη του Νείλου για τους Αιγυπτίους ήταν ιερό σύμβολο της αθέατης χώρας των ουρανών ή Άγια Χώρα των Νεκρών, που διαιρείται σε τρία μέρη. Την περιοχή της Μύησης, την περιοχή της Φώτισης και τον Μυστικό Οίκο του Κρυμμένου Θεού, και η οποία διασχίζεται από τον «Ουράνιο Νείλο», όπως αναφέρουν τα «Ερμητικά».Το ουράνιο βιβλίο του ουρανού είναι ανοιχτό και μας δείχνει που θα βρούμε αυτούς που έχτισαν τις πυραμίδες και την Σφίγγα στο οροπέδιο της Γκίζας. Ας τους αναζητήσουμε.
ΠΗΓΗ: Από το βιβλίο «Φως από την Μεγάλη Πυραμίδα» του στρατηγού και συγγραφέως κ. Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδ. Δίον, σελ. 332 – 339.

Δεν υπάρχουν σχόλια: