ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Ποβλιώτης ( Αμπελώνας) συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών



Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα : ( Karl Marx  1818-1883 , Γερμανός φιλόσοφος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ο Ποβλιώτης (Αμπελώνας) συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών











 
Τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Τιμήθηκαν για το σύνολο του έργου τους οι ποιητές Μάνος Ελευθερίου και Θανάσης Χατζόπουλος, με μακρά πορεία και πολυσχιδή παραγωγή στα ελληνικά γράμματα και οι δύο, και ο δοκιμιογράφος Νάσος Βαγενάς, οι πεζογράφοι Σωτήρης Δημητρίου και Αμάντα Μιχαλοπούλου για συλλογές διηγημάτων τους και η δοκιμιογράφος Μαρία Δεληβοριά για τη μελέτη της για τη Γυναίκα της Ζάκυθος του Σολωμού.Ο Δημητρίου γεννήθηκε στην Πόβλα Θεσπρωτίας, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ο Δημητρίου, μιλώντας για το βραβείο, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ τιμητικό. Κάθε καλό και κάθε κακό, εξωτερικό δεν έχει μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο. Το καλό και το κακό είναι μέσα μας. Είναι ευπρόσδεκτη σε εμένα η τιμή. Πολλές φορές ένα βραβείο μπορεί να γίνει βαρίδι συνήθως όμως στις μικρότερες ηλικίες. Όσο μεγαλώνεις και αποκτάς μεγαλύτερη αυτογνωσία το βάρος μικραίνει και η χαρά μικραίνει επίσης. Υπάρχει μια εθνική θλίψη σε όλους μας και αυτές οι θετικές ενέργειες κάνουν καλό και στον ψυχισμό του βραβευόμενου και γενικότερα».

Γκαντεμιά του έφερε η επίσκεψη στην Θεσπρωτία
…έπρεπε να πάει στην πλεσιβίτσα αντί στην αυλή του  '' κομματικού  '' του…
 Διεγράφη από την ΝΔ ο «καθαρεύουσας» με τις ασύμμετρες απειλές. Αφού καταχειροκροτήθηκε από βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ για το ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα ο - διαγραφείς πλεον απ' τη ΝΔ - Βυρων Πολύδωρας είχε ...θερμό εναγκαλισμό με τον Τέρενς Κούικ, ενώ στο περιστύλιο είχε πηγαδάκια με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...? άντε και μπαταξής με την παράταξη της «χρυσής απειλής».




Σαφές προβάδισμα 2,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
Αρχίζει να σαρώνει ασυγκράτητα ο ΣΥΡΙΖΑ














Σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για την «Εφημερίδα των Συντακτών».Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην...πρόθεση ψήφου με 22,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 20%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ισοψηφούν με ποσοστό 5,5%. Στην επόμενη θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Στην φάκα των Λιμενικών 88 κιλά χασίς στην Ηγουμενίτσα
 Μεγάλη ποσότητα χασίς, βάρους 88 κιλών, επιχείρησε να «εξάγει» στη Γερμανία από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας , ένας 35χρονος ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, πριν ταξιδέψει για τον προορισμό του μέσω Ιταλίας.Τα ναρκωτικά, ήταν επιμελώς τοποθετημένα μέσα σε κρύπτες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου τύπου βαν, με γερμανικές πινακίδες.Οι κινήσεις του οδηγού στο χώρο του λιμανιού, κίνησαν τις υποψίες των Λιμενικών, οι οποίοι κατά τον έλεγχο που έκαναν με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντόπισαν γρήγορα τις κρύπτες με το χασίς, το οποίο ήταν σε αεροστεγείς συσκευασίες του ενός κιλού.Η ποσότητα των ναρκωτικών και το βαν κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθη ο 35χρονος οδηγός. Προανάκριση για την υπόθεση, διεξάγει το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκε  κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα, από δύο γυναίκες που προσπάθησαν να υπνωτίσουν το θύμα τους με αναισθητική ουσία
 Πρόκειται για δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 41 και 39 ετών.Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, περίπτωση κλοπής από σπίτι 63χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα το βράδυ της 26-10-2013, στην πόλη της Πρέβεζας.Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες της κλοπής, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 41 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων  έχουν ήδη εκδοθεί  εντάλματα σύλληψης για τρεις περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου ενώ φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα (σχετικό το από 19-12-2013  Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας). Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο σπίτι της 63χρονης  και  της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ και χρυσά κοσμήματα. Σημειώνεται επίσης ότι, οι δύο γυναίκες κατά την παραμονή τους στο σπίτι της 63χρονης, επιχείρησαν να της προσφέρουν χυμό, που περιείχε αναισθητική ουσία, ώστε να εξουδετερώσουν την αντίληψή της και να δράσουν ανενόχλητες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν επειδή είχε κρύψει μέσα στο φορτηγό τους 15 παράνομους μετανάστες
 Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 44χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο και ο 60χρονος συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού, επιμελώς κρυμμένους εντός του φορτίου του επικαθήμενου, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με κομπόστα, δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών
 Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
•Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
•Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
•Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 22:00 ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
•Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ.θ. 145 έως τη χ.θ. 205+800 (κόμβος Ρίου).
•Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
•Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
•Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
•Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
•Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
•Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
•Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
•Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
•Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
•Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά. 
•Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού».
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, έχει προγραμματίσει τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.
Επιπλέον, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:
•Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
•Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
•Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
•Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
•Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
•Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
•Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
•Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων λεωφορείων σε όλη την Επικράτεια από 12 και 18.12.2013
Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε λεωφορεία τουριστικά, Κ.Τ.Ε.Λ. και σχολικά, βεβαιώθηκαν (485) παραβάσεις.Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τροχονομικούς ελέγχους σε λεωφορεία, κατά το διάστημα 12 έως 18 Δεκεμβρίου, σε όλη την επικράτεια.Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, με την αυξημένη παρουσία και δράση των Υπηρεσιών τροχαίας στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. και σχολικά λεωφορεία, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας όπου βεβαιώθηκαν (485) παραβάσεις , ως ακολούθως:
Παραβάσεις Λεωφορείων                              Τουριστικά ΚΤΕΛ  Σχολικά
Οδήγηση χωρίς την ισχύουσα άδεια ικανότητας οδήγησης      5          5          1
Κ.Τ.Ε.Ο.                                                             2      0          3
Έλλειψη ασφαλιστήριου συμβολαίου           14    7          1
Φθαρμένα ελαστικά                                         15    3          1
Υπεράριθμοι επιβάτες                                     9      8          0
Υπέρβαση ορίου ταχύτητας                           83    67        9
Υπέρβαση χρόνου οδήγησης                        4      0          0
Περίοδοι ανάπαυσης                                      14    6          0
Έλλειψη ταχογράφου                                      1      4          0
Φύλλο καταγραφής                                          18    7          0
Λοιπές παραβάσεις                                         139  46        15
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ                              304  153                             30
Ανάλογες τακτικές ή έκτακτες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με βάση το σχεδιασμό του Αρχηγείου.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
•Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
•Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
•Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
•Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
•Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
•Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
•Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
•Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
•Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
•Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
•Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.
Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr  .










Δεν υπάρχουν σχόλια: