ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Ειδική Συνεδρίαση 22η kai 23η έτους 2013



Υπάρχουν τριών ειδών ψεύδη: τα συνήθη, τα καταστρεπτικά και η στατιστική : ( Βενιαμίν Ντισραέλι )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Ειδική  Συνεδρίαση 22η έτους 2013
 Καλείστε να προσέλθετε σε ειδική  συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 30η του μηνός Δεκεμβρίου  του έτους 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα    18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Ψήφιση Προϋπολογισμού  Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2014.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ Γ. ΤΑΣΙΟΣ
Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 23η έτους 2013
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 30η του μηνός Δεκεμβρίου  του έτους 2013, ημέρα Δευτέρα , και ώρα    19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Αποδοχή Επιχορήγησης – Τροποποίηση Προϋπολογισμού έτους 2013
 Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
2.Παραχώρηση τμήματος κοινοτικού γραφείου Αγίων Πάντων στο Πολιτιστικό σύλλογο << ΦΙΛΕΑ>>.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Στεργίου Παναγιώτης
3.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: << Επισκευή πλατείας στο Τ.Κ. Παλαιοκκλησίου >> και χορήγηση παράτασης προθεσμίας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης
4.Γνωμοδότηση σχετικά με τη χορήγηση στον Πανταζάκο Χρήστο του Βασιλείου άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδας επί δημόσιας δασικής έκτασης,στη θέση << Κοντοπαλιουριές>> της Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης.
5.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 43/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ με Θέμα << Περί Κανονισμού λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών>>.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
6.Εξέταση της υπ΄αριθμ. 15852/25-11-2013 αίτηση του κ. Ντέτσικα Λάμπρου.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ Γ. ΤΑΣΙΟΣ

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Συνελήφθη 24χρονος  αλλοδαπός γιατί μετέφερε Λαθρομετανάστες
Την 22-12-2013/20.00 στο 25 χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων, συνελήφθη 24χρονος  αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (2) αλλοδαπούς υπηκόους Αφγανιστάν, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Λαθρομετανάστες συνελήφθησαν όχημα κατασχέθηκε.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Τούρκων δουλεμπόρων στα Γιάννενα
Κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψη τεσσάρων Τούρκων, στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Αθηνών.Ειδικότερα, χθες οι αστυνομικοί εντόπισαν, στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, νταλίκα με οδηγό 41χρονο Τούρκο, τη στιγμή που επιβιβάζονταν στην καρότσα της, επτά Σύροι και Αφγανοί μετανάστες, ανάμεσα τους δύο ανήλικοι, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.Επίσης, εντοπίστηκε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο διακινητές, που λειτουργούσαν ως συνοδοί της νταλίκας, ενώ το τέταρτο μέλος του κυκλώματος, που επίσης συνελήφθη, λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, επιβλέποντας τη διαδικασία επιβίβασης των μεταναστών.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι παράνομοι μετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ιταλία κρυμμένοι μέσα στη νταλίκα, η οποία ήταν φορτωμένη με σίδερα, ενώ με την άφιξη στον προορισμό τους θα κατέβαλαν στους διακινητές συνολικά 5.000 ευρώ.Σε σωματικές έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες διακινητές και μετανάστες, βρήκαν και κατάσχεσαν 2.570 ευρώ, 40 λίρες Τουρκίας και 12 κινητά τηλέφωνα, ενώ η νταλίκα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος. Σε βάρος των τεσσάρων Τούρκων, ηλικίας από 36 έως 48 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε σκοπό τη διακίνηση και προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για τη δράση του κυκλώματος συνεχίζονται.
Συλλήψεις για κλοπές σε Γιάννενα και Άρτα
Κυριακή, 22 Δεκέμβριος 2013
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω,στα Ιωάννινα γιατί διέρρηξε  αποθηκευτικό χώρο περιπτέρου
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω,στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,20χρονος ημεδαπός,γιατί διέρρηξε αποθηκευτικό χώρο περιπτέρου και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα.Επιπρόσθετα, στην κατοχή του βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε κλέψει λίγο νωρίτερα μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Ιωάννινα.Παράλληλα, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων περίπτωση αρπαγής τσάντας από 35χρονη ημεδαπή, που έγινε προχθές το μεσημέρι στα Ιωάννινα. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει από την 35χρονη, η οποία περπατούσε πεζή, την τσάντα της, που περιείχε το πορτοφόλι και προσωπικά της έγγραφα. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.Παράλληλα, συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας,  ένας 32χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε κλέψει από σπίτι στο Κομπότι Άρτας μικρό χρηματικό ποσό ενώ την ίδια ημέρα είχε εισέλθει και σε άλλο σπίτι στο ίδιο χωριό, χωρίς τελικά να αφαιρέσει κάτι.
Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης
 Την επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου.Δεν επιστρέφονται, ωστόσο, τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
.Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
.Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
.Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
.Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
.Μη καταβολή τέλους διοδίων.
.Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Για την επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Καταβλήθηκε η εξισωτική αποζημίωση
 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι από σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2008. Συνολικά καταβάλλονται 3.647.705,23 εκ. € σε 1.977 δικαιούχους των οποίων η κατανομή φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.Τα εν λόγω ποσά αφορούν σε εκκρεμότητες διορθωτικών ενεργειών και ενστάσεων. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe. gr/sdip.asp).
ΑΡΤΑΣ              :  31.990,30
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  :  57.258,78
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ     :  69.493,00
ΠΡΕΒΕΖΗΣ      :  68.784,94

Προσφορά φαρμακευτικού υλικού και παιχνιδιών στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης
 Δύο κιβώτια με φαρμακευτικά σκευάσματα και παιχνίδια προσέφερε στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης.Τα δύο κιβώτια παραδόθηκαν από το μέλος της Ηπειρωτικής Εστίας κ. Λ. Νέσερη παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ηπειρώτες της Θεσσαλονίκης για την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας παραβρέθηκε η κοινωνική λειτουργός κ. Δ. Καμπούρη.

Εκδόθηκε η 3η πρόσκληση του πιλοτικού προγράμματος " Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου "
 Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε η 3η πρόσκληση στο πλαίσιο του πρώτου καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος "Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη προενταχθεί στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.Πρόκειται για τη θεματική προτεραιότητα " Περιφερειακές / Τοπικές οδοί" (ΚΩΔ.: 23), συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Η πρόσκληση αφορά σε έργα βελτίωσης του επαρχιακού και τοπικού οδικού δικτύου και ειδικότερα του οδικού δικτύου πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Κασσώπης και Γιτάνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: