ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΕΝΩΣΗ αγροτών» - Δετλίο τύπου



Μερικά πράγματα δεν μπορεί κανείς να τα κρίνει, αν δεν τα έχει δοκιμάσει μόνος του.( Ντοστογιέφσκι )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΕΝΩΣΗ αγροτών» - Δετλίο τύπου 

Όπως προβλέπετε από το καταστατικό μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος  συμβούλου στις αρχαιρεσίες της 2ας Νοεμβρίου 2013, συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συν/σμού και συγκροτήθηκε σε σώμα όπως παρακάτω :
Πρόεδρος        : Μπαλτογιάννης Χριστόδουλος
Αντιπρόεδρος : Μαμακής Νικόλαος
Γραμματέας     : Μπλέτσας Χαρίλαος
Ταμίας              : Κατσανάκης Αθανάσιος
Μέλη                 : Λύτης Βασίλειος - Τσιούρης Χρήστος - Χήτας Στέφανος
Για το Δ.Σ. ο πρόεδρος
Μπαλτογιάννης Χριστόδουλος

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
 Συνελήφθησαν για πλαστογραφία στο Νέο Λιμένα
Την 04-11-2013/19.00 στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι κατείχαν και υπέδειξαν πλαστές ταυτότητες Δανίας, καθώς και πλαστές άδειες οδήγησης, με σκοπό να μεταβούν στην Ιταλία. Τα εν λόγω έγγραφα είχαν προμηθευτεί από την Κωνσταντινούπολη Τουρκίας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 €, έκαστος.
Κλοπή στο Ράγιο Θεσπρωτίας
Την 05-10-2013/10.00 στο Ράγιο Θεσπρωτίας, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, ενώ σε βάρος του έχει  επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα. Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.Συνελήφθη, την 05-11-2013 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας,ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, την 05-11-2013  το πρωί καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας από 74χρονο ημεδαπό,η κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,η οποία έγινε  στο Ράγιο Θεσπρωτίας.Οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν τον 31χρονο, να  οδηγεί το κλεμμένο αυτοκίνητο στην πόλη της  Ηγουμενίτσας και τον συνέλαβαν.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω δικαστικής απέλασης.Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 53χρονος  ημεδαπός στην Άρτα, για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη την 05-11-2013 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα την 05-11-2013 το μεσημέρι στην Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•πέντε (5) μαχαίρια, μήκους έως (32) cm.
•δύο (2) ξύλινα ρόπαλα
•ένα  (1) γκλοπ από καουτσούκ
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 53χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•ένα (1) περίστροφο
•τρία (3) πιστόλια ρίψης φωτοβολίδων
•δύο (2) κυνηγετικά όπλα
•δύο (2) αεροβόλα τυφέκια
•επτά (7)  αναδιπλούμενα μαχαίρια, μήκους έως (24) cm.
•ενενήντα επτά (97) φυσίγγια, διαμετρήματος 45 auto
•διακόσια επτά (207) φυσίγγια, διαμετρήματος 12 cal
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνίαση κλοπής από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 31 και 23 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κλοπή από φροντιστήριο στην Άρτα.Ειδικότερα, οι δύο δράστες κατηγορούνται ότι το απόγευμα της 04-11-2013 αφαίρεσαν από το γραφείο φροντιστηρίου στην πόλη της Άρτας, ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής, μία τσάντα, δύο πορτοφόλια που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ηρωίνης στην Αρτα
Συνελήφθησαν, την 05-11-2013 το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί,  ηλικίας 40 και 38 ετών, διότι σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (1,26) γραμμαρίων.

Επικοινωνία του Περιφερειάρχη με ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εκκρεμότητες καταβολής εξισωτικών αποζημιώσεων
 Σταδιακή λύση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τους βοσκότοπους και τις εξισωτικές αποζημιώσεις που διεκδικούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, προωθεί η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.Σε συνέχεια προηγούμενης επαφής που είχε γίνει την 11η Οκτωβρίου 2013 - ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε επικοινωνία με την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Χαλικιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος. Η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταβάλλει εντός των ημερών στους δικαιούχους που έχουν εκκρεμότητες,  ένα ποσό έναντι για τις εκτάσεις που κρίθηκαν ως επιλέξιμες.   Για τις υπόλοιπες,  θα καταβληθούν επί πλέον χρήματα τον επόμενο μήνα από τα δικαιώματα που θα κατανεμηθούν από την Τράπεζα  Γης, που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός για τις εκτάσεις που διαγράφησαν το 2012 λανθασμένα από το Μητρώο Αγροτικών Εκτάσεων.Επίσημη ανακοίνωση, με επιμέρους λεπτομέρειες αναμένεται να γίνει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και σε περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία
 Σε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.Προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κτηνοτρόφοι των απομακρυσμένων περιοχών,  η Περιφέρεια, καθόρισε και οργάνωσε τη διενέργεια απογραφής, εκτός των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε  λειτουργούντα περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία.Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, απογραφή θα γίνεται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Μετσόβου, Κόνιτσας και Παρακαλάμου.
-Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Παραμυθιάς και Φιλιατών.
-Στην Π.Ε. Πρέβεζας στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Φιλιππιάδας, Καναλλακίου και Θεσπρωτικού.
Επισημαίνεται ότι η απογραφή γίνεται απευθείας στις υπηρεσίες κτηνιατρικής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.Καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή είναι η 15η Δεκεμβρίου. Προκειμένου να αποφευχθεί ταλαιπωρία και συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες, συνιστάται στους κτηνοτρόφους να προσέλθουν νωρίτερα στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.Τέλος, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική  απογραφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καταβολή των μελλοντικών επιδοτήσεων, καθώς τα στοιχεία αυτής θα λαμβάνει υπόψη ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ως εκ τούτου, όσοι δεν απογραφούν θα απολέσουν τα δικαιώματα τους.

Π.Ο.Ε. / Ο.Τ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
 Τέσσερις (4) μήνες μετά τη κατάργηση της αρμοδιότητας των Σχολικών Φυλάκων και της υπαγωγής στη διαθεσιμότητα όλων των εργαζομένων, χρήσιμο είναι να δώσουμε την ζοφερή εικόνα που σήμερα επικρατεί στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της χώρας. Επιπτώσεις με άμεσα επακόλουθα στην ασφάλεια των παιδιών, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.Καταστροφές, βανδαλισμοί, grafity παντού!!! Υποβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, καταστροφές σε σοβαρό εποπτικό υλικό (εργαστήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες κ.λπ.) την ίδια στιγμή που οι Δήμοι λόγω της συστηματικής υποχρηματοδότησης αδυνατούν να αποκαταστήσουν. Ακόμη όμως και όταν αυτό γίνει, το κόστος αποκατάστασης (πρόσκαιρης) είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το κόστος μισθοδοσίας των Σχολικών Φυλάκων που υποτίθεται πως εξοικονόμησε η μνημονιακή συγκυβέρνηση με την απόλυσή τους. Μοιραίο και νομοτελειακό αποτέλεσμα η επιπλέον επιβάρυνση δημοτών και νοικοκυριών.Αφύλακτα τα σχολεία, αφύλακτοι και οι μαθητές! Ποιός αλήθεια νοιάζεται; Τί και αν δεν κλείνει η πόρτα του σχολείου, τί και αν όποιος θέλει χωρίς κανένα έλεγχο μπορεί να πλησιάσει τα παιδιά με απρόβλεπτες συνέπειες. Απροστάτευτα από εμπόρους ναρκωτικών και από κάθε λογής κακοποιό στοιχείο που εύκολα σήμερα εισβάλει. Το κοινωνικό όφελος σβήνει, εκμηδενίζεται, διαγράφεται μπροστά στη μνημονιακή επιταγή για... περισσότερη ανεργία!Οι ανάγκες είναι υπαρκτές, ο γονιός αγωνιά!Το κράτος ξέρει... η αγάπη του γονιού θα ωθήσει το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη για να πληρώσει εκείνος αυτό που το κράτος κατάργησε. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη η ωμή πραγματικότητα και η εικόνα διάλυσης ώθησε τους γονείς μέσω των Συλλόγων τους να «χαρατσωθούν» για μια φορά ακόμη προσλαμβάνοντας ιδιωτική φύλαξη ή ακόμη και τους ίδιους τους απολυμένους Σχολικούς Φύλακες.Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό προωθεί αυτές τις λύσεις, καθώς επίσης και την ίδρυση «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) μεταφέροντας την οικονομική επιβάρυνση στους δημότες. Αγωνιζόμαστε – Αντιστεκόμαστε... δίνουμε έμφαση στον κοινωνικό ρόλο του Σχολικού Φύλακα, στην σιγουριά που ο γονιός αισθάνεται παραδίδοντας κάθε μέρα το παιδί του στο σχολείο.
Λέμε όχι σε πρόσκαιρες λύσεις μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α.
Λέμε όχι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση μιας ακόμη αρμοδιότητας με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων σε ιδιώτες εργολάβους και σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Μόνος στόχος της μνημονιακής πολιτικής η κοινωνική εξαθλίωση, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η μισθολογική βαλκανιοποίηση της Ελλάδας... Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ!Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς.Ο εφησυχασμός, ο ωχαδερφισμός, ο ατομικισμός δεν θα σώσει ΚΑΝΕΝΑ. Απώτερος πολιτικός στόχος ο σταδιακός «ακρωτηριασμός» των κοινωνικών και όχι μόνο υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απόλυση των Σχολικών Φυλάκων που βρίσκονται ήδη τέσσερις (4) μήνες στη διαθεσιμότητα, αποτελεί ένα ακόμη σκαλοπάτι στον «εργασιακό σκοταδισμό» που έχουν σχεδιάσει και βήμα-βήμα εφαρμόζουν. Μόνη διέξοδος αποτελεί η πλήρη ανατροπή αυτής της πολιτικής,που μόνο εργαζόμενοι αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι με μαζικούς και ενωτικούς αγώνες μπορούν να πετύχουν!
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
     Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                              Γιάννης Τσούνης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ στον κ. Γιάννη Σγουρό
  Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, με αφορμή τον υπάλληλο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που τέθηκε σε αργία εκδώσατε ανακοίνωση ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που εκτός των άλλων αναφέρατε ότι: «Ο κ. Σγουρός προέβη σήμερα το πρωί σε σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος στελέχους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησης της και ο οποίος χρησιμοποιεί για ιδιωτική του χρήση, τζιπ ιδιοκτησίας της Ιδιωτικής Εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής».Όπως έχετε ενημερωθεί ο συνδικαλιστής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υπέβαλλε την παραίτησή του από Μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για λόγους ευθιξίας.Όμως, η δική μας έρευνα έδειξε ότι εκτός του συνδικαλιστή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάνουν χρήση αυτοκινήτων της ίδιας εταιρείας και οι πιο κάτω:
1.Ζ.Γ. – Υπάλληλος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΙΡΕ-2714) SUZUKI.
2.Γ.Κ. – Υπάλληλος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΥΜΑ-1704) CITROEN.
3.Κ.Α. – Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής (ΙΗΟ-5973) TERIOS.
4.Π.Σ.  – Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής (ΙΗΟ-6200) TERIOS.
5.Υπηρεσίες Ε.Δ.Σ.Ν.Α. – Υπάλληλοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΙΗΟ-6199) TERIOS.
6.Εργοτάξιο Χ.Υ.Τ.Α. – Υπάλληλοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΙΚΝ-6548) TERIOS.
7.Κ.Θ. – Υπάλληλος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΙΟΖ-6642) TERIOS.
8.Κ.Γ. – Υπάλληλος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΙΟΖ-6644) TERIOS.
Ο με α/α 8 είναι ο «υπάλληλος» του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που τέθηκε σε αργία λόγω της συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ο με α/α 1 είναι ο κουμπάρος του και «Πρόεδρος» του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων.Κατόπιν των πιο πάνω ερωτάστε, θα προχωρήσετε στις ίδιες ενέργειες για την επιστροφή των αυτοκινήτων καθώς ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με το έργο που εκτελεί η Ιδιωτική Εταιρεία στο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, ιδιαίτερα ο Διευθυντής του Γραφείου σας στην Περιφέρεια Αττικής;Γνωρίζοντας τις δηλώσεις σας «όλα στο φως, διαφάνεια παντού» αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν τις ενέργειές σας για την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος αλλά και των χρημάτων των πολιτών της Αττικής.Ιδού η Ρόδος αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα Αττικής… για να δούμε αν η ευαισθησία σας εξαντλείται μόνο στο αυτοκίνητο… του συνδικαλιστή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης  Μπαλασόπουλος                     Γιάννης  Τσούνης

Συγχαρητήρια του Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν στην Περιφέρεια Ηπείρου για την εξαιρετική χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ   
  Με την αναγνώριση της αποτελεσματικής αξιοποίησης και απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάνες Χαν. Το βράδυ της Δευτέρας ο Επίτροπος παρακάθισε σε δείπνο εργασίας, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Ηπείρου, οι οποίοι κατέθεσαν προβληματισμούς και προτάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο.Στην προσφώνησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε τις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στις εντάξεις/απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, που την έχουν φέρει στην πρώτη θέση των περιφερειών της χώρας. Επίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής, όπως οδικοί άξονες (Ιόνια Οδός-  Ε65) κ.ά..Αναφερόμενος στη νέα προγραμματική περίοδο ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η Ήπειρος, μπορεί  να στηρίξει την ανάπτυξή της στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με τη μεταποίηση, στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας, στο περιβάλλον και στην παροχή υπηρεσιών.«Η κατεύθυνση που έχετε δώσει, - είπε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον κ. Χαν- σε προηγούμενη συνάντησή μας, κινείται στο πλαίσιο ότι οι Υπηρεσίες της Πολιτείας και δη της Περιφέρειας, θα πρέπει να αναλάβουν ένα διαφορετικό ρόλο στη νέα προγραμματική περίοδο: Θα πρέπει δηλ. να προσεγγίζουνε εκείνες τις επιχειρήσεις, ώστε να αναλάβουν δράσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων.Η φιλοσοφία αυτή μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Ωστόσο υπάρχει ζήτημα, ως προς την ατολμία του Κεντρικού κράτους να στηρίξει στην πράξη την αποκέντρωση,  η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από τις αιρετές Περιφέρειες». Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, έμπρακτα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Παράλληλα   προετοιμάζεται ουσιαστικά για τη νέα προγραμματική περίοδο, με την συμβολή και του Συμβουλίου Καινοτομίας που ήδη  έθεσε σε λειτουργία. Έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα και λόγο να ζητά την αποκέντρωση και περιφερειακή διάσταση του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να εκπληρώσουμε το χρέος που έχουμε έναντι των πολιτών, τόσο ημείς, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση».Σήμερα το πρωί ο κ. Γιοχάνες Χαν επισκέφτηκε την Περιφέρεια, όπου είχε συνομιλίες για τη νέα προγραμματική περίοδο με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ
 Το πρόγραμμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην Ήπειρο, ολοκληρώθηκε με επίσκεψή του σε δύο παραγωγικές καθετοποιημένες μονάδες του Μετσόβου.Το Οινοποιείο Κατώγι- Στροφιλιά και το Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα.Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Επίτροπο για την καινοτομία που εφαρμόστηκε στις δύο επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, οι οποίες συνδυάζουν τον πρωτογενή τομέα, με τη μεταποίηση και την ανάπτυξη παράλληλων δραστηριοτήτων των αγροτών – παραγωγών για την ενίσχυση του εισοδήματός τους και την τοπική ανάπτυξη.  «Πρόκειται για ένα μοντέλο, που επιθυμούμε να αναπτύξουμε σε όλη την Ήπειρο», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι «για αυτό και επιμένουμε για την ανάθεση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  στις Περιφέρειες, που αν και δεν είναι αποκλειστικής σας αρμοδιότητας, δεν παύει να είναι βασικό ζήτημα  της  περιφερειακής πολιτικής».






Δεν υπάρχουν σχόλια: