ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ναρκωτικές ουσίες για ‘’κολύμβηση’’ σε «πισίνα» στην Φάκα της ΕΛ.ΑΣ.



Παιδί μου, η ποίηση είναι ποίηση, άμα δεν την καταλαβαίνει κανείς. Άμα την καταλαβαίνουν όλοι δεν είναι ποίηση, είναι τσιφτετέλι. Κατάλαβες;  ( Ντίνος Ηλιόπουλος - ( 1913-2001) , Έλληνας ηθοποιός )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ναρκωτικές ουσίες για ‘’κολύμβηση’’ σε «πισίνα» στην Φάκα της ΕΛ.ΑΣ.
Πάνω από (1,4) τόνοι κάνναβης εντοπίστηκε σε φορτηγό κοντά στη Μακύνεια Ναυπακτίας
 Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους.Από τις αρχές του 2013, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου έχουν συλλάβει (367) άτομα σε (267) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών και έχουν κατασχέσει, μεταξύ άλλων, (8) τόνους και (376) περίπου κιλά κάνναβης.Πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οι οποίοι προχώρησαν την 15-11-2013 μετά τα μεσάνυχτα στo 233ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στη σύλληψη ενός 43χρονου υπηκόου Αλβανίας και ενός 45χρονου ημεδαπού, οι οποίοι συμμετείχαν στην οργάνωση, την εισαγωγή και εμπορία σημαντικής ποσότητας κάνναβης στη χώρα μας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους (ένας αλλοδαπός και ένας 51χρονος ημεδαπός).Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, ύστερα από κατάλληλη   αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, κατασχέθηκαν πάνω από (1,4) τόνοι κάνναβης, που μετέφεραν τα μέλη του κυκλώματος, με σκοπό την εμπορία.Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ο αλλοδαπός οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών, άλλαξε πορεία και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο σε αγρόκτημα στην περιοχή της Μακύνειας Ναυπακτίας και τράπηκε σε φυγή. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε (1.067) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους  (1) τόνου και (416,2) κιλών.Για την μεταφορά των ναρκωτικών είχαν ληφθεί από τα μέλη του κυκλώματος αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και ασφάλειας  και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν και άλλα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και ένας 51χρονος ημεδαπός που αναζητείται, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί. Κατασχέθηκαν συνολικά:
•ποσότητα κάνναβης (1.416.200) γραμμαρίων.
•ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά.
•δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν από τους προπομπούς.
•τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2013, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει τριακόσια εξήντα επτά (367) άτομα σε διακόσιες εξήντα επτά (267) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ (8) τόνοι και τριακόσια εβδομήντα έξι (376) περίπου κιλά κάνναβης,  ένα (1) κιλό και  επτακόσια εβδομήντα (770) περίπου γραμμάρια ηρωίνης, διακόσια εξήντα δύο περίπου (262) γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών καθώς και τριάντα εννιά (39) οχήματα.Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΝΕΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – ΦΙΛΙΑΤΕΣ 16/11/2013







Οι επαφές με τους συμπολίτες μας στις κοινότητες και στην πόλη των Φιλιατών καθώς και οι θεσμικές συναντήσεις με τους φορείς της Θεσπρωτίας και της επαρχίας Φιλιατών συνεχίζονται. Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης επισκέφτηκε στις
Α.11/11/2013 και ώρα 7μ.μ. τον ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ [ΑΡΤΕΜΙΣ] όπου ενημερωθήκαμε για τα θέματα που τους απασχολούν και αναζητήσαμε κοινά πεδία συνεργασιών σε όσα από αυτά συνάδουν με τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι δυνατόν να ενταχθούν προς υλοποίηση από την επόμενη δημοτική αρχή.   
Β.12/11/2013 στην έδρα του, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και ώρα 11π.μ. όπου συζητήσαμε για τα θέματα που απασχολούν  τις εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας  και την συνεργασία τους με τις δημοτικές αρχές του Νομού μας. Βέβαια όσοι θελήσουν να ταυτοποιήσεων τη φωτογένεια των προσώπων που συμμετείχαν στην συνάντηση δεν θα τα καταφέρουν διότι η σεβαστή επιθυμία απαγόρευσης, του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Πάσχου για κοινή φωτογραφική απεικόνιση δεν το επέτρεψε.
Γ.12/11/2013 στην έδρα της, την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ [Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ] και ώρα 11,55π.μ. όπου συζητήσαμε για τα θέματα που τους απασχολούν και εξετάσαμε τις προοπτικές συνεργασίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα με τη νέα δημοτική αρχή Φιλιατών που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές της 18-25/05/2014.
Εκτός των προαναφερθέντων συναντήσεων εκπρόσωποι της κίνησης μας επισκέφτηκαν για δεύτερη και Τρίτη φορά κοινότητες του δήμου μας ,όπου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για τις έως τώρα δραστηριότητες μας και συζήτησαν με τους κατοίκους των χωριών για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Παρόμοιες συζητήσεις με τους συμπολίτες μας γίνονται καθημερινά, από τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης μας και στην πόλη των Φιλιατών.Στόχος μας είναι να συζητήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας τις θέσεις της κίνησης μας σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν προς την σταδιακή επιλυσή τους.
Με εκτίμηση
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΝΕΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΡΧΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 Σαράντα χρόνια από τη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου και ενώ η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και  κοινωνική  κρίση της Μεταπολίτευσης, τα αιτήματα της εξέγερσης του 73 για ισότητα και δημοκρατικά δικαιώματα,παραμένουν ορόσημα και περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.Η νέα γενιά  σήμερα  μαστίζεται από την κρίση και την ανεργία. Βλέπει τις προοπτικές της να συρρικνώνονται και τα όνειρά της να χάνονται, αλλά  αρνείται να  τεθεί στο περιθώριο της ιστορίας. Αρνείται να αποτελέσει «τη χαμένη γενιά»  και είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει.  Για να επιτευχθεί αυτό δεν πρέπει να υποκύψει  στα ψευδοδιλλήματα και το λαϊκισμό, αναγνωρίζοντας παράλληλα ως το μεγαλύτερο χρέος της  την αδιάκοπη μάχη ενάντια στα φαινόμενα φασισμού και τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας.Ειδικά σε μια εποχή που  φαντάσματα του παρελθόντος ξανά την επιβουλεύονται.
Γιάννενα 13/11/2013

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
 Περί ναρκωτικών στην Πρέβεζα
1) Την 15-11-2013/11.20 στην Πρέβεζα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους  ανευρέθηκαν (56) ναρκωτικά δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής.
Σύλληψη διωκόμενου στα Ιωάννινα
Την 15-11-2013/01.10 στα Ιωάννινα,συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός,γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (60) μηνών και χρηματική ποινή 7.337 €, για εισφορές προς το Δημόσιο.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών χαπιών στο Λούρο
Συνελήφθησαν,την 15-11-2013 το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 51 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα έξι (56) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου Πρέβεζας.
Εξιχνίαση κλοπής  από δωμάτιο νοσοκομείου 
 Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,ο 23χρονος το μεσημέρι της 14-11-2013, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία 61χρονης ημεδαπής από το δωμάτιο νοσοκομείου στην Πρέβεζα, αφαίρεσε από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των (140) ευρώ.Η  δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Σύλληψη φυγόποινου στην Πρέβεζα
Συνελήφθη την 16-11-2013 τα ξημερώματα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 41χρονος Αλβανός φυγόποινος. Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών φυλάκισης πέντε μηνών, για υπεξαγωγή εγγράφων.
Σύλληψη νεαρού για κατοχή κάνναβης στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη την 16-11-2013 μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαινε, διαπιστώθηκε ότι είχε στο μπουφάν του κάνναβη βάρους (1,3) γραμμαρίων.

Στα 1,3 δισ. ευρώ ανεβάζει τώρα τον πήχη των νέων μέτρων η κυβέρνηση
 Δεν πείθονται οι δανειστές.Στα 1,3 δισ. ευρώ από τα 500 εκατομμύρια που ισχυριζόταν προ ημερών, ανεβάζει τον πήχη των νέων μέτρων η κυβέρνηση.Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μετά το Eurogroup, υποστηρίζοντας όμως ότι θα έχουν διαρθρωτικό και όχι οριζόντιο χαρακτήρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε το ποσό αυτό είναι αποδεκτό από τους δανειστές που εκτιμούν ότι το κενό είναι πολύ μεγαλύτερο και αμφισβητούν τις πηγές από τις οποίες η κυβέρνηση επικαλείται ότι θα το βρει.Ο Γιάννης Στουρνάρας, περιγράφοντας τους τομείς των διαρθρωτικών μέτρων, έκανε λόγο για παρεμβάσεις στα ταμεία για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, περικοπές δαπανών σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ, συγχωνεύσεις σε υγεία και παιδεία και ενιαίο μισθολόγιο για όλους.Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι παρεμβάσεις αυτές δεν μπορούν παρά να καλύψουν ένα μικρό μέρος από το πακέτο του 1,3 δισ. Ευρώ και το μεγάλο βάρος αναμένεται να επωμισθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.Παρότι η ελληνική πλευρά, παρουσίασε βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με την προηγούμενη ανεβάζοντας το ύψος των μέτρων από 500 εκατ. ευρώ αρχικά στο 1,3 δισ. ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ στις Βρυξέλλες εκφράζουν αμφιβολίες, που δεν έχουν να κάνουν τόσο με το ποσό αλλά κυρίως με τις πηγές από τις οποίες η κυβέρνηση επικαλείται ότι θα βρει το ποσό.Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι κοινοτικοί αξιωματιούχοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποδείξει πώς μπορεί να συγκεντρώσει το παραπάνω ποσό και όχι απλώς να καταγράψει τις πηγές από όπου θα το εξασφαλίσει.Σε κάθε περίπτωση, το τελεσίγραφο που επέδωσε το Eurogroup στον υπουργό Οικονομικών για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων και την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. Ευρώ λήγει στις 9 Δεκεμβρίου.Και αύριο στο υπουργείο Οικονομικών θα γίνει νέα συνάντηση της ηγεσίας της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο με βασικό αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την επόμενη Πέμπτη.Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τότε, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου και στην πορεία, αν προκύψουν αποκλίσεις,θα λαμβάνονται συμπληρωματικά μέτρα, σύμφωνα με τις πάγιες μνημονιακές δεσμεύσεις.

Δύο συλλήψεις για την τραγωδία στην Λευκάδα
 Συνελήφθησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο από τους 5 διακινητές μεταναστών από άνδρες της Α.Δ. Ακαρνανίας.Οι τρεις Έλληνες κατάγονται από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου και φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. Μάλιστα πρόκειται για αδέλφια που έχουν απασχολήσει την αστυνομία πολλές φορές στο παρελθόν. Συνελήφθη επίσης ένας 55χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος ήταν ο χειριστής του σκάφους και ο ένας από τα αδέλφια από την Κωνωπίνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βαν που μετέφεραν τους μετανάστες είχε κλαπεί από το Μοσχάτο στις 31 Νοεμβρίου. Η αστυνομία προχώρησε σε ερεύνα σε Κωνωπίνα και Αμφιλοχία όπου διατηρούν σπίτια τα τρία αδέλφια που εμπλέκονται ως διακινητές μεταναναστών στην υπόθεση και κατάσχεσαν ένα αυτοκίνητο, το βαν που μετέφεραν τους μετανάστες και το αυτοκίνητο του Αιγύπτιου.Τα τρία αδέλφια από την Κωνωπίνα είναι 26, 24 και 20 ετών και οι δυο διαφεύγουν της σύλληψης μαζί με τον Αιγύπτιο.Τα 5 αυτά άτομα λέγεται ότι κατηγορούνται πλέον για σύσταση συμμορίας διακίνησης μεταναστών και για φόνο εκ προμελέτης.

Δ. Κουτσούμπας : Στάχτη στα μάτια οι αλλαγές στο φόρο ακινήτων
 Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού, όσον αφορά στις αλλαγές του νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων, κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι  πάλι θα την πληρώσει η λαϊκή οικογένεια. " Σχετικά με το φόρο ακινήτων και τις τάχατες αντιρρήσεις κάποιων κυβερνητικών βουλευτών και άλλων, ότι δήθεν πάει να διορθωθεί, εμείς λέμε ότι είναι στάχτη στα μάτια " τόνισε ο κ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο Προστασίας Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ».Όπως τόνισε,αυτό που ουσιαστικά γίνεται είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να περάσει τελικά το νομοσχέδιο.Δεν έχει σημασία, είπε, αν θα είναι φόρος που θα υπάρχει ξανά μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή θα υπάρχει όπως ο παλιός ΦΑΠ «στην ουσία πάλι η λαϊκή οικογένεια θα τα πληρώσει και ας εμφανίζεται ότι δήθεν απευθύνεται προς τους μεγάλους ».










Δεν υπάρχουν σχόλια: