ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. : Συνεχίζεται η δέσμευση για στήριξη σε περισσότερους από 6.000 παραγωγούςΠαιχνίδια παίζει ο έρωτας που δεν αρέσουν σ’ όλους.Αρέσουν μόνο στους τρελούς και τους ονειροπόλους. ( Φίλιππος Γράψας - Έλληνας στιχουργός )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΔΩΔΩΝΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται η δέσμευση για στήριξη σε περισσότερους από 6.000 παραγωγούς.
Με σταθερή τη δέσμευσή της για στήριξη περισσότερων από 6.000 συνεργαζόμενων παραγωγών, η ΔΩΔΩΝΗ ανακοίνωσε σήμερα τη νέα τιμολογιακή πολιτική προμήθειας γάλακτος. 
 Mε τη νέα τιμολογιακή πολιτική, η ΔΩΔΩΝΗ:
-  συνεχίζει να προμηθεύεται γάλα από όλους τους παραγωγούς, ακόμα και τους πιο μικρούς με ετήσια παραγωγή από 1 έως 5.000 κιλά, διατηρώντας έτσι τη μεγαλύτερη βάση συνεργαζόμενων παραγωγών της αγοράς - πλέον των 6.000 - και στηρίζοντας ουσιαστικά την περιοχή της Ηπείρου θα προμηθεύεται γάλα βάσει ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, επιβραβεύοντας τους παραγωγούς εκείνους που προμηθεύουν την εταιρεία με το καλύτερης ποιότητας γάλα και αντισταθμίζοντας την πολυπλοκότητα συλλογής γάλακτος από ένα ευρύτατο δίκτυο που εκτείνεται μέχρι και τα πιο  απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου .
-  συνεχίζει  να προμηθεύεται το καλύτερο ποιοτικά γάλα της Ελλάδας και να προσφέρει στους προμηθευτές της την καλύτερη τιμή σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς για αυτό το γάλα
-  δημιουργεί αξία για την εταιρεία και τους παραγωγούς, διατηρώντας τον ηγετικό της ρόλο στην ελληνική και διεθνή αγορά και δημιουργώντας προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον.
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια από τις λίγες μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες στην Ελλάδα που προμηθεύεται γάλα από ένα μεγάλο αριθμό μεμονωμένων παραγωγών. Πάνω από το 25% των 6.000 παραγωγών της, παρέχουν λιγότερα από 2.000 κιλά γάλακτος ανά έτος.Για αυτούς τους μικρούς παραγωγούς, η πώληση του γάλακτος αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο για να συμπληρώσουν τα υφιστάμενα περιορισμένα εισοδήματά τους και τις συντάξεις τους.Η νέα τιμολογιακή πολιτική προμήθειας γάλακτος θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να αγοράζει το γάλα αυτών των παραγωγών και ως εκ τούτου να συνεχίσει να υποστηρίζει περισσότερα από 6.000 νοικοκυριά στην Ήπειρο.Η ΔΩΔΩΝΗ είναι υπερήφανη για την παραγωγή φέτας και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας, θα συνεχίσει να αγοράζει το 100% του αιγοπρόβειου γάλακτος από την περιφέρεια της Ηπείρου, η οποία αναγνωρίζεται ευρέως για την υψηλή ποιότητα του γάλακτός της. Επιβραβεύοντας τους παραγωγούς που παράγουν υψηλότερης ποιότητας γάλα, η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει την 50ετή της παράδοση, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα.Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗ, Tom Seepers, υπογράμμισε «Οι πρόσφατες εξελίξεις στις πωλήσεις, μάς δίνει την πεποίθηση ότι φέτος θα ανακόψουμε την προηγούμενη 3ετή μείωση των πωλήσεων και αναμένουμε ότι από τον επόμενο χρόνο θα δούμε αύξηση, η οποία θα στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίζουμε να αγοράζουμε όλο το γάλα που οι Ηπειρώτες παραγωγοί θέλουν να μας προμηθεύουν. Η νέα τιμολογιακή πολιτική προμήθειας γάλακτος θα μας επιτρέψει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί,εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι παραγωγοί -συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των πιο μικρών - θα συνεχίσουν να βρίσκουν στη ΔΩΔΩΝΗ αγοραστή για το γάλα τους. Πιστεύουμε τέλος ακράδαντα ότι είναι δίκαιο η υψηλότερη ποιότητα γάλακτος να ανταμείβεται με τις υψηλότερες τιμές».

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΘΕΜΑ : ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.
 Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας οι αγώνες στίβου Παμπαίδων- Παγκορασίδων Β και ΜΙΝΙΠΠ-ΠΚΒ καθώς και αγώνες από τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας του συλλόγου ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.Συνολικά στους αγώνες συμμετείχαν 400 αθλητές από δέκα σωματεία της Ηπείρου και Κέρκυρας .Συγκεκριμένα συμμετείχαν αθλητές από  τους  συλλόγους ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ, ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ , ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ , ΓΕ ΘΙΝΑΛΙΩΝ , ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ,ΣΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.Οι αγώνες ξεκίνησαν με το αγώνισμα των 30 μέτρων από τους 150 μικρούς αθλητές της Ακαδημίας του ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ ,όπου το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία αλλά μόνον η συμμετοχή των αυριανών πρωταθλητών και η μύηση τους στην χαρά του κλασικού αθλητισμού .Μετά το τέλος του αγωνίσματος των 30 μέτρων απονεμήθηκαν μετάλλια και στους 150 μικρούς αθλητές από την πρόεδρο του συλλόγου κα Γιαννακού Γκόλφω .Στη συνέχεια αγωνίστηκαν οι υπόλοιποι αθλητές μεγαλύτερων ηλικιών και οι επιδόσεις που πέτυχαν ήταν πολύ ικανοποιητικές για την ηλικία τους .Η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη που προσήλθε να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των μικρών αθλητών.Στους αγώνες παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κ.Μάμαλης Κων/νος και ο τεχνικός σύμβουλος κ.Πλάτωνας Βασίλης .Το Διοικητικό συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους χορηγούς του συλλόγου που για την φετινή αγωνιστική χρονιά είναι Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής ΑΧΟΝ , Διαγνωστικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ, Φιλολογικό Φροντιστήριο ΜΠΙΝΟΥΣΗ-ΤΖΑΝΗ ΡΑΝΙΑ,Φροντιστήριο ΡΟΠΗ , VODAFONE , Αρτοποιείο ΠΑΝΤΑΖΗΣ .Επίσης τους χορηγούς για τα μετάλλια  των αγώνων που είναι οι εταιρίες HEALTHY HOME (βιολογικοί καθαρισμοί χαλιών , μοκετών , στρωμάτων ) και GLASS CLEANING (ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού) που δραστηριοποιούνται στην Ηγουμενίτσα.Τέλος σημαντική ήταν η ανιδιοτελής προσφορά και συνεισφορά του ιατρού κ. Χριστοφίδη Ησαΐα και των εθελοντών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για την άψογη τέλεση των αγώνων και ο σύλλογος τους ευχαριστεί δημοσίως .
…το Δ.Σ. :
- Η Πρόεδρος    : Γιαννακού Γκόλφω
- Η Γραμματέας : Κολοκούρη Πηνελόπη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 Με την παρούσα σας εκφράζουμε την αντίδρασή μας ως προς την απόλυση προσωπικού από τον ΒΝΣ ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας. Ξεκινώντας με την απόλυση 2 ατόμων προσωπικού μαγειρείου από την 18/9/2013, που οδήγησε σε δυσλειτουργία το Σταθμό, προχωρήσατε στην εκ νέου απόλυση του συνόλου των 4 ατόμων προσωπικού καθαριότητας από την 7/11/2013. Από την συγκεκριμένη ημερομηνία έως και σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός λειτουργεί χωρίς προσωπικό καθαριότητας θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο την υγεία 39 βρεφών και νηπίων. Ο Σταθμός λειτουργούσε έως και σήμερα με αυτά τα 4 άτομα ως προσωπικό καθαριότητας για ένα κτηριακό συγκρότημα 1280 τμ. .Ως γονείς ανησυχούμε για την υγιεινή και την άψογη καθαριότητα των χώρων που κινούνται τα παιδιά μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υγιεινή στους συγκεκριμένους χώρους πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστική γιατί ο κίνδυνος μολύνσεων και μετάδοσης ιώσεων είναι πολύ μεγάλος. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να παραμεληθεί και χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει ο βρεφονηπιακός σταθμός. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση και μόνιμη λύση του προβλήματος, φέρνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας, καθώς:
Α) ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
Β) ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ : Την απόλυση των 6 εργαζομένων του ΒΝΣ ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας, ως άδικη και αναίτια, καθώς αυτοί αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της εύρυθμης λειτουργίας του Σταθμού μας. Από τη λήψη της παρούσας, σας καθιστούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνους για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιών μας, καθότι εν έτη 2013 θεωρούμε αδιανόητο και ανεπίτρεπτο να λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός χωρίς προσωπικό καθαριότητας.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου : Παππά Παναγιώτα

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Σύλληψη ατόμου για χρέη στο Δημόσιο στα Ιωάννινα
 Την 13-11-2013/10.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 140.069 €. Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο.Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 140.069,84 ευρώ.Ειδικότερα : Συνελήφθη την 13-11-2013 το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 52χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 52χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 140.069,84 ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη φυγόποινου στην Φιλιππιάδα
Την 13-11-2013/11.45 στην Φιλιππιάδα Πρεβέζης, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Ε΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με  την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (10) μηνών και χρηματική ποινή 2.000 €, για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε.
Εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης στην Πρέβεζα
Την 13-11-2013/08.15 στην Πρέβεζα, από την έναντι Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ζεύγους ημεδαπών, για σύσταση και συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστες την 13/14-09-2013, στην ίδια περιοχή, από κοινού, διέπραξαν (2) διαρρήξεις - κλοπές στην Πρέβεζα, σε γραφείο  και κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπών όπου αφαίρεσαν (1) Η/Υ, διάφορα αντικείμενα χρηματικής αξίας 3.000€ καθώς  και (19) ζεύγη υποδημάτων, αξίας 920 €.
Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα
 Συνελήφθη, την 12-11-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 52χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για  φορολογικές παραβάσεις.


Σύλληψη φυγόποινου στη  Λιμίνης Άρτας
Συνελήφθη την 14-11-2013 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη διασταύρωση Λιμίνης Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 46χρονος ομογενής, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για  συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή.
Συνελήφθη άμεσα 28χρονος ημεδαπός για κλοπές στην Άρτα
 Ο δράστης διέπραξε διαδοχικά  το βράδυ  της Τρίτης (12.11.2013)  τέσσερις κλοπές σε σπίτια .Συνελήφθη την 13-11-2013  αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διαδοχικές κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην πόλη της Άρτας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ο δράστης το βράδυ της 12/13-11-2013,  πραγματοποίησε τέσσερις διαδοχικές κλοπές σε σπίτια στην πόλη της Άρτας, είτε παραβιάζοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες είτε εκμεταλλευόμενος ανασφάλιστα παράθυρα. Από τα σπίτια, ο 28χρονος αφαίρεσε διάφορα τιμαλφή και χρυσά κοσμήματα, κάρτες ανάληψης χρημάτων και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών καθώς και πορτοφόλια με χρηματικά ποσά.Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης των διαρρήξεων και ακολούθησαν  αναζητήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κλοπιμαία καθώς και ποσότητα ηρωίνης βάρους (10,88) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πρόστιμο 400 ευρώ από την Εφορία σε όσους ιδιοκτήτες Ι.Χ. δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ
Εχουν τρελαθεί τελείως τα …γίδια…!
 Σύμφωνα με Πρόταση που έχει προωθείται προς υλοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών, προτείνεται η επιβολή προστίμου ύψους 400 ευρώ, (ανάλογο είναι και αυτό της Τροχαίας), που θα αποσταλεί σε κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, που δεν έχει φροντίσει να το περάσει από τεχνικό έλεγχο. Στόχος της κυβέρνησης, είναι να επιβληθεί πρόστιμο σε περίπου 2,5 εκατ. οχήματα και 750 χιλ. μοτοσικλέτες, που υπολογίζεται ότι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.Η Εφορία λοιπόν, ετοιμάζει και ένα ακόμα χτύπημα προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο 400 ευρώ, εκτός κι αν το πράξει μέσα σε 10 ημέρες (αφότου ειδοποιηθεί), οπότε θα πληρώσει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ. Πάντως για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, όσοι δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, σπεύστε στο ΚΤΕΟ, προτού σας προλάβει η Εφορία.

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
Την Κυριακή η πορεία...
 Αρχίζουν σήμερα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με αναβρασμό στο χώρο της εκπαίδευσης, οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όπως κάθε χρόνο, οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου αναλαμβάνουν φοιτητές και καθηγητές.Την Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 θα παρουσιάσει στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων έκθεση ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο».«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: «Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία», αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας», τονίζει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

‘’ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ‘’….και … : Στους 853.896 ανήλθαν το Σεπτέμβριο οι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ
 …Τώρα θα δουν αριστεροί και δεξιοί την πραγματική εξέργεση που έρχεται …οσωνούπω και είναιαπό την πείνα και το οικονομικό αδιέξοδο των νοικοκυριών.Δεν σώζεται κανείς ακόμα και οι «αντιστασιακοί» του Πολυτεχνείου….(περνάς καλά μπαγάσαααα). Σχεδόν το 47% είναι εγγεγραμμένο για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Στους 853.896 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο, ενώ το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 138.350 άτομα.Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (περιλαμβάνονται οι επιδοτούμενοι αλλά και οι εγγεγραμμένοι που δηλώνουν ότι ζητούν εργασία) με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για το Σεπτέμβριο 2013 ανήλθε σε 853.896 άτομα.Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, από αυτά 399.802 (ποσοστό 46,82%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 454.094 (ποσοστό 53,18%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 344.919 είναι «άνδρες» (ποσοστό 40,39%) και οι 508.977 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 59,61%).Στην ηλικιακή ομάδα «κάτω των 30 ετών» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 229.211 άτομα (ποσοστό 26,84%), στην ηλικιακή ομάδα «από 30 έως και 54 ετών» ανήλθε σε 534.289 άτομα (ποσοστό 62,57%) και στην ηλικιακή ομάδα «από 55 ετών και άνω» ανήλθε σε 90.396 άτομα (ποσοστό 10,59%).Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 9.882 άτομα (ποσοστό 1,16%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 281.074 άτομα (ποσοστό 32,92%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 406.367 άτομα (ποσοστό 47,59%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 156.573 άτομα (ποσοστό 18,34%).Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 803.121 άτομα (ποσοστό 94,05%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 11.356 άτομα (ποσοστό 1,33%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 39.419 άτομα (ποσοστό 4,62%).Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Σεπτέμβριο 2013 ανήλθε σε 139.894 άτομα όπου 53.540 (ποσοστό 38,27%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 86.354 (ποσοστό 61,73%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία οι 57.219 είναι «άνδρες» (ποσοστό 40,90%) και οι 82.675 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 59,10%).Στην ηλικιακή ομάδα «κάτω των 30 ετών» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 35.716 άτομα (ποσοστό 25,53%), στην ηλικιακή ομάδα «από 30 έως και 54 ετών» ανήλθε σε 81.489 άτομα (ποσοστό 58,25%) και στην ηλικιακή ομάδα «από 55 ετών και άνω» ανήλθε σε 22.689 άτομα (ποσοστό 16,22%).Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 3.849 άτομα (ποσοστό 2,75%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 55.193 άτομα (ποσοστό 39,45%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 56.657 άτομα (ποσοστό 40,50%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 24.195 άτομα (ποσοστό 17,30%).Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 127.204 άτομα (ποσοστό 90,93%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 2.271 άτομα (ποσοστό 1,62%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 10.419 άτομα (ποσοστό 7,45%).Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Σεπτέμβριο 2013 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 138.350 άτομα από τα οποία οι 135.791 (ποσοστό 98,15%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 2.559 (ποσοστό 1,85%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων οι 60.918 είναι «άνδρες» (ποσοστό 44,03%) και οι 77.432 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 55,97%).Στην ηλικιακή ομάδα «κάτω των 30 ετών» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 28.112 άτομα (ποσοστό 20,32%), στην ηλικιακή ομάδα «από 30 έως και 54 ετών» ανήλθε σε 101.629 άτομα (ποσοστό 73,46%) και στην ηλικιακή ομάδα «από 55 ετών και άνω» ανήλθε σε 8.609 άτομα (ποσοστό 6,22%).Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 494 άτομα (ποσοστό 0,36%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε 38.072 άτομα (ποσοστό 27,52%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 59.324 άτομα (ποσοστό 42,88%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 40.460 άτομα (ποσοστό 29,24%).Στους «Έλληνες υπηκόους» το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 126.289 άτομα (ποσοστό 91,28%), στους «υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανήλθε σε 3.011 άτομα (ποσοστό 2,18%) και στους «υπηκόους τρίτων χωρών» ανήλθε σε 9.050 άτομα (ποσοστό 6,54%).

Η σοκαριστική αλήθεια για τα ελληνικά πετρέλαια και τα μνημόνια
Οι Θεωρίες συνομωσίας που επαληθεύονται. Τελικά πόσο τυχαία έγιναν όλα αυτά που ζούμε;
 Ένας λαός που παθιάζεται για τις ιστορίες συνομωσίας, γύρευε για πόσες δεκαετίες μετά θα αναρωτιέται-ειδικά μετά από αυτή τη συνέντευξη και το συγκεκριμένο video-πόσο τυχαία μπήκαμε στα μνημόνια.Η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης έχει σημείο αναφοράς την Κρήτη. Ο φάκελος για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, νότια της Κρήτης δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας με το σύνθημα να το δίνει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος. «Τα κοιτάσματα της Κρήτης θα διαλύσουν τα μνημόνια», τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο prismanews.gr ο άνθρωπος που ηγήθηκε της προσπάθειας ανάδειξης του θέματος. Σε μία εφ” όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Φώσκολος απαντάει για τις εκτιμήσεις των επιστημόνων και τα αστρονομικά νούμερα, τα ύποπτα πολιτικά παιχνίδια και το ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.Πόσο ρεαλιστικά είναι τα νούμερα που περιλαμβάνονται στη μελέτη σας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Σας ρωτώ μεταφέροντας και την αγωνία του κόσμου που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στη συγκεκριμένη υπόθεση και αναρωτιέται «μα είναι αλήθεια.


 Και αν ο Φώσκολος και οι άλλοι ερευνητές κάνουν λάθος, τι γίνεται» ;Τα στοιχεία για τα πιθανά αποθέματα στο Ιόνιο τα επήρα από την μελέτη της εταιρείας Triton, που μελέτησε την γεωλογία του Πατραϊκού Κόλπου το 1996 και έκανε 2 ερευνητικές γεωτρήσεις, και την Δρ. Τερέζα Φωκιανού, γεωλόγο πετρελαίου, πρόεδρο και τεχνικό διευθυντή της ΔΕΠ-ΕΚΥ που έκανε τις πρώτες παραχωρήσεις στην Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο στις αρχές του 1990. Έτσι αυτά εκτιμήθηκαν με πιθανότητα 50% σε 2 δισεκ. βαρέλια αργού πετρελαίου και 300 δις. Μ3 φυσικού αερίου.Τα στοιχεία για τα πιθανά αποθέματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης τα πήρα από την παρουσίαση που έκανε η Νορβηγική εταιρεία PGS, δηλαδή η εταιρεία που ανάλαβε τις γεωφυσικές μελέτες, πέρυσι στις αρχές Ιουλίου. Αυτή εκτίμησε τα αποθέματα υδρογονανθράκων σε μία έκταση 70000 Km2 νότια της Κρήτης (περισσότερο από το ήμισυ του χερσαίου Ελλαδικού χώρου), σε 3,45 Τρις. Μ3 φυσικού αερίου και 1,7 δισεκ. υγρούς υδρογονάνθρακες, μη συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης του Ηροδότου που έχει, κατά την Γαλλική υπηρεσία BEICIP/FRANLAB, κοντά στα 2 Τρις. Μ3 φυσικού αερίου.Αν λάβουμε υπ” όψιν ότι η εταιρεία PGS κάνει την έρευνα με δικά της έξοδα, περίπου $60-70 εκατομ. ευελπιστώντας ότι τα στοιχεία των ερευνών της θα μοσχοπουληθούν στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες σε δεκαπλάσια τιμή και ότι σε παρεμφερείς γεωλογικές συνθήκες όπως αυτής της Κρήτης ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, τότε οι εκτιμήσεις της εταιρείας PGS πρέπει να είναι σωστές.Οι εξελίξεις συνοψίζονται ως εξής. Μία εταιρία Κολοσσός από τη Νορβηγία ανέλαβε το έργο των σεισμικών ερευνών και το Reuters με αναλυτικό δημοσίευμα αναφέρεται όχι μόνο στα νούμερα που έχετε αποκαλύψει, μέσα από τις μελέτες σας, αλλά δίνει και πολιτικό στίγμα ως προς την επόμενη ημέρα. Με αυτά τα δεδομένα πόσο κοντά η πόσο μακριά είμαστε από το να ανακαλύψουμε και να εκμεταλλευτούμε τα ενεργειακά αποθέματα της Κρήτης;
Τα πάντα εξαρτώνται από την πολιτική βούληση. Η εκμετάλλευση μπορεί να αρχίσει σε 5 χρόνια η αν οι κυβερνήσεις κωλυσιεργήσουν, κατ” εντολή των μονοπωλιακών επιχειρήσεων εισαγωγής υδρογονανθράκων, σε 10 χρόνια.Εκτιμάτε ότι υπάρχουν … ύποπτα παιχνίδια που συνδέουν την κρίση και τον ορυκτό πλούτο της χώρας; Το μόνο βέβαιο είναι πως την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση που οι αποφάσεις της θα υπαγορεύονται από την οικονομική της κατάσταση.
Η αξία του ορυκτού πλούτου ($1700 Δις μη συμπεριλαμβανομένης της αξίας των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της λεκάνης του Ηροδότου και του Αιγαίου) και ιδιαίτερα η ύπαρξη αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης ήτανε γνωστή στις Ελληνικές κυβερνήσεις από το 2002. Το γιατί δεν αξιοποίησαν αυτόν τον πλούτο για να αποφύγουμε τα μνημόνια είναι ένα ερωτηματικό. Φοβάμαι πολύ ότι οι μονοπωλιακές εταιρείες εισαγωγής υδρογονανθράκων δεν ήθελαν να ανακαλυφθούν τα αποθέματα φυσικού αερίου διότι η ανακάλυψης θα ήταν σε βάρος τους. Η τιμή του φθηνού, άφθονου και καθαρού φυσικού αερίου που θα έβγαινε από την Κρήτη θα στοίχιζε…και στοιχίζει $5/Gj όταν η τιμή του εισαγόμενου αργού πετρελαίου έχει $15/ Gj. Ουσιαστικά είναι ένας ενεργειακός πόλεμος μεταξύ εισαγόμενου πετρελαίου και ντόπιου φυσικού αερίου…Τελικά θα κερδίσει το φυσικό αέριο.Όπως μας λέτε, αυτό που συμβαίνει στα νότια της Κρήτης θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του οικονομικού χρέους, μαζί με τα ενεργειακά αποθέματα για τη χώρα, αλλά και να αποτελέσει παράλληλα το νησί και μία από τις βασικές διόδους ενεργειακά της Ευρώπης. Δηλαδή η Κρήτη μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο;Ασφαλώς. Τα αποθέματα των υδρογονανθράκων που βρίσκονται εντός της ζώνης έρευνας όπως την καθόρισε το ΥΠΕΚΑ και συγκεκριμένα ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης μπορούν άνετα να βγάλουν το χρέος της Ελλάδας και να διαλύσουν τα μνημόνια. Επιπροσθέτως, επειδή ο ενεργειακός πλούτος της Κρήτης είναι πολύ μεγάλος και οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης τεράστιες. Η Κρήτη και η Κύπρος, δηλαδή η Ρωμιοσύνη, θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης….Άλλωστε η έλευσης της Μέρκελ στην Ελλάδα έχει και αυτόν τον σκοπό.
Σε περίπτωση που η περιπέτεια των κοιτασμάτων έχει αίσιο τέλος, τα οφέλη ποια θα είναι;
Για μια διάρκεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων για 25 χρόνια το οικονομικό όφελος για την Ελλάδα θα είναι:
Ι. Από την φορολογία 20% της ακαθάριστης αξίας των αποθεμάτων μη συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι στην λεκάνη του Ηροδότου και αυτών που είναι στο Αιγαίο…….. $ 342 Δις.
ΙΙ. 5% της ακαθάριστης αξίας των αποθεμάτων μη συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι στην λεκάνη του Ηροδότου και αυτών, πηγαίνουν στις περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Ηπείρου $ 85,5 Δις ΙΙΙ. Από την φορολόγηση των απασχολουμένων, 450000, στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα των υδρογονανθράκων $ 84 Δις
ΙV. Από την αντικατάσταση κατά 50% του εισαγόμενου ακριβού αργού πετρελαίου με το ενεργειακό ισοδύναμο φυσικό αέριο $ 87,5 Δις ΣΥΝΟΛΟ $ 599 Δις.
Από τη στιγμή που μία εταιρία Κολοσσός, έμπειρη και με τεχνογνωσία, έχει αναλάβει το έργο των σεισμικών ερευνών, υπάρχει οτιδήποτε, έστω και με υπόγειες διαδρομές, να μπορεί να βάλει ξανά την υπόθεση στο «ψυγείο» ;Ναι, υπάρχει ο φόβος να μην προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση. Άλλο πράγμα ο εντοπισμός των κοιτασμάτων και άλλο πράγμα η εκμετάλλευση.Εδώ ακριβώς θα φανεί η πολιτική βούληση και η επίδραση των εισαγωγέων υδρογονανθράκων στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: