ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου



Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό. ( Λέων Τρότσκυ )


....ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
 Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει στα Ιωάννινα, την Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2013, Διαθεματικό Σεμινάριο για το σχολικό εκφοβισμό (bullying) και τη διαχείρηση του μαθητή στο σχολικό περιβάλλον.Αναλυτικά θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
-Σχολικός εκφοβισμός (bullying) και θυματοποίηση. Αίτια - Επιπτώσεις - Αντιμετώπιση. Η διαχείριση κοινωνικά ευάλωτων μαθητών. Μέθοδοι διαχείρισης από τους εκπαιδευτικούς και την οικογένεια.
-Αυτορρύθμιση συναισθημάτων μαθητή και σχολική επίδοση.
-Διαχείριση θυμού και διαταρακτικών συμπεριφορών στο σχολείο και την οικογένεια.
-Συστήματα αυτοδιαχείρισης - αυτορρύθμισης συμπεριφοράς και εφαρμογή τους στο σχολειό και στο σπίτι.
 -Οργάνωση στη μελέτη για καλύτερη σχολική επίδοση.
-Βελτίωση αυτοεκτίμησης του μαθητή. Βελτίωση της σχέσης εκπαιδευτικού - μαθητή.
Προσκεκλημένοι εισηγητές:
.Άννα Πλέσσα-Καφαντάρη, ΜE.d, BCBA Σχολική Ψυχολόγος, Αναλύτρια Συμπεριφοράς (ABA),  Επιστημονική Υπεύθυνη στο Μονορόδι Αθηνών.
.Ιγνάτιος Καφαντάρης,Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων,Κλινικός Υπεύθυνος στο Μονορόδι Αθηνών.
Το Διαθεματικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Du Lac (Ώρες: 10.30 – 14.30).Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές Παιδαγωγικών, Φιλοσοφικών Σχολών και Θετικών Επιστημών, ψυχολόγους, γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.Η προεγγραφή είναι απαραίτητη για όλους τους συμμετέχοντες.ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου,Kερκύρας 5, Σεισμόπληκτα - Ιωάννινα, ΤΗΛ: 2651067320  &  6986180630 .

ΕΛ.Α.Σ  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
 Απόπειρα ληστείας στο Λούρο Πρέβεζας
Την 29-10-2013/14.30 στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (roma), γιατί με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, ακινητοποίησαν μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ημεδαπός και με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να την αφαιρέσουν.Ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτ/το κατασχέθηκε.Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ανήλικοι  στο Λούρο Πρέβεζας, οι οποίοι  προσπάθησαν με τη χρήση βίας να κλέψουν τη μοτοσικλέτα από 27χρονο ημεδαπό.Επίσης, συνελήφθη και ο 36χρονος πατέρας των δύο ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας. Συνελήφθησαν άμεσα, την 29-10-2013 το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 14 ετών, οι οποίοι  προσπάθησαν να ληστέψουν  27χρονο ημεδαπό.Ειδικότερα, στη δημοτική οδό του Λούρου – Ωρωπού, οι δύο δράστες οι οποίοι κινούνταν με Ι.Χ. Φορτηγό, αφού αρχικά ακινητοποίησαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε 27χρονος ημεδαπός, στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και με σιδερένιο αντικείμενο, προσπάθησαν να αποσπάσουν την μοτοσικλέτα, όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, επειδή από το σημείο διερχόταν άλλο όχημα και ο παθών κατάφερε να διαφύγει.Μετά από λίγα λεπτά οι δράστες, εντόπισαν ξανά τον 27χρονο και αφού τον εμβόλισαν με το όχημά τους, προσπάθησαν με τη χρήση σωματικής βίας να αφαιρέσουν τη μοτοσικλέτα, όμως έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους οδηγούς και τράπηκαν σε φυγή.Αστυνομικοί που  ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.Επίσης,συνελήφθη και ο 36χρονος πατέρας των δύο ανήλικων δραστών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.Ο 27χρονος παθών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για παροχή πρώτων βοηθειών.Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν την 30-10-2013 στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κάνναβης
Την 29-10-2013 το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πρέβεζας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί  στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή κάνναβης στην Ανατολή
Συνελήφθησαν την 29-10-2013 το μεσημέρι στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 31 ετών, γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (14) γραμμαρίων.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπής για κλοπή
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονης υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.Ειδικότερα, η 23χρονη την 25-10-2013 στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από σακάκι 77χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ και το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας.
Σύλληψη ημεδαπού για  κλοπή μοτοσικλέτας στην Άρτα
Συνελήφθη, την 29-10-2013 το βράδυ στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 47χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 28-10-2013 από την περιοχή της Άρτας.Ανωτέρω μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»
 Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του αγροδιατροφικού μας τομέα.Πεποίθησή μας είναι ότι σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, πρωτεύοντα ρόλο έχει να διαδραματίσει η αγροδιατροφική μας παραγωγή, η οποία σήμερα ίσως αποτελεί την μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική για την Ήπειρο.Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφερειακής Αρχής, «που φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τα ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτισμικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, που αποτελούν ταυτόχρονα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, με στόχο την καταξίωση των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά. Εξίσου σημαντικό ωστόσο, είναι το γεγονός πως κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιείται μία δυναμική σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που προσδίδει κύρος στην εταιρία.».Θα αποτελεί τον συντονιστή μεταξύ των Δημόσιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα ενώ θα είναι η εταιρία «ομπρέλα» για το καλάθι των προϊόντων και θα προωθήσει τα προϊόντα της Ηπείρου με απόλυτο σεβασμό στην τοπική παράδοση και στις ιδιαιτερότητες, σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές αρχές.Κρίνουμε ότι η έννοια της συνεργασίας είναι καθοριστικός παράγοντας.Στην στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα και παραγωγών βρίσκεται το “κλειδί” για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.Κύριος στόχος της σύμπραξης είναι, να προχωρήσουμε μέσω συνεργειών όλων των κοινωνικών εταίρων, αλλά και της καλλιέργειας “περιφερειακής” συλλογικής συνείδησης στην υποστήριξη των προϊόντων γης και θάλασσας της Περιφέρειας μας, τα οποία αποτελούν βασικές συνιστώσες για ανάπτυξη.Ο βασικός λόγος της σύστασης της εταιρίας είναι η προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου.
-Διότι είναι αυτονόητο ότι για να πετύχεις σε ένα διεθνές περιβάλλον, οφείλεις πρώτα να τα καταφέρεις στην τοπική αγορα.
-Δεν μπορούμε να δούμε τα προϊόντα μας στις ξένες αγορές, εάν πρώτα αυτά δεν περάσουν και δεν επικρατήσουν στην τοπική και ελληνική αγορά.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ  ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ηπειρωτικού Συμφώνου Ποιότητας:
•Δημιουργία ενός λογοτύπου και σήματος για τα προϊόντα της Περιφέρειας, δηλαδή θα γίνεται πιστοποίηση των προϊόντων, τα οποία έχουν αποκλειστικά Ηπειρωτική προέλευση με σκοπό την ανάδειξή τους.
•Συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την πιστοποίηση προϊόντων με βάση τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θεσμικός ρόλος της εταιρίας :
Η εταιρία θα έχει θεσμικό ρόλο στην υπηρεσία του αγρότη, των τοπικών κοινωνιών και των προϊόντων και συνέργειες με τον τουρισμό.
Σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής καλείται να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα: “τι μου προτείνετε να καλλιεργήσω”; Η σαφή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα ονομάζεται καλλιεργητικό πλάνο  και θα συνταχθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Ειδικότεροι σκοποί της εταιρίας :
•Προγράμματα προώθησης των προϊόντων και προτάσεις για συμμετοχή στα όργανα της Περιφέρειας, σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις.
•Διμερείς επαφές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με αντίστοιχους φορείς και επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων.
•Συνεργασία με φορείς (Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια, Δήμους, Οργανιμούς κ.λ.π) για την από κοινού προώθηση των κοινών στόχων και προγραμμάτων.
•Διαφύλαξη των παραδοσιακών καταναλωτικών προτύπων διατροφής στην Περιφέρεια.
•Προώθηση και ανάδειξη νέων μορφών συνεργασίας μεταξύ παραγωγών και επιχειρηματιών του πρωτογενή τομέα, όπως είναι η συμβολαιακή γεωργία, που διασφαλίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την διάθεση των προϊόντων και του εισοδήματος του παραγωγού.
Διοικητικό Συμβούλιο :
Προτείνεται εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο μέσω των μελών και του προέδρου της εταιρίας το οποίο θα έχει τετραετή θητεία Η Περιφέρεια Ηπείρου θα έχει τρεις ή τέσσερις εκπροσώπους εκ των οποίων είναι ο πρόεδρος της εταιρίας και θα συμμετέχει με ποσοστό έως 49% και πέντε εκπρόσωποι θα προέρχονται από τις κατηγορίες των συμμετεχόντων. Η διάρκεια της εταιρίας θα είναι είκοσι έτη (20) και λύεται με την πάροδο της διάρκειας ή εάν επέλθει αδυναμία ως προς την εκπλήρωση του σκοπού της και ακολουθεί εκκαθάριση.Δεν είναι κερδοσκοπική και η ευθύνη των εταίρων περιορίζεται στο ποσό της εισφοράς και μόνο. Στην πρόσκληση της Περιφέρειας για την σύσταση της εταιρίας έχουν εκδηλώσει  την επιθυμία τους να συμμετέχουν 55 φορείς.Το κεφάλαιο της εταιρίας ορίζεται σε εξήντα χιλιάδες Ευρώ (60.000,00) διαιρούμενο σε 120 μερίδες των 500 Ευρώ.Το ποσό που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται στις  είκοσι εννέα χιλιάδες τετρακόσια Ευρώ (29.400,00).Η νομική βάση πάνω στην οποία θα στηρίζεται η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ηπείρου είναι ο Ν. 3582/2010 Αρ.194 (Καλλικράτης), ο Ν.4015/2011 -Αρ.9 (Θεσμικό πλαίσιο συνεταιρισμών) και η με αρ.7/20/28-11-2012 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: “Δημιουργία εταιρίας με την επωνυμία Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ηπείρου”.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Καναλλάκι
 Την περιοχή Καναλλακίου του Δήμου Πάργας, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου,  όπου εξέτασε την πορεία των εργασιών της υπό κατασκευή οδικής σύνδεσης Καναλλακίου (έδρα του Δήμου Πάργας) με την Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας. Ο Περιφερειάρχης, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Πάργας κ. Αθαν. Λιόλιο και   άλλους υπεύθυνους που εμπλέκονται στις διαδικασίες των εργασιών, με τους οποίους αντήλλαξε απόψεις και έδωσε κατευθύνσεις για την επίλυση προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί, εξαιτίας των οποίων καθυστερεί η πρόοδος του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πάργας, ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε  6.711.845 ευρώ και η παρέμβαση αφορά συνολικό τμήμα μήκους 6,67 χλμ. Σε αυτή περιλαμβάνονται: οριζόντια και κάθετη σήμανση, έργα για την απορροή των ομβρίων, φωτισμός κόμβων, καθώς και τα αναγκαία τεχνικά έργα για την ομαλή λειτουργία του αρδευτικού της πεδιάδας του Αχέροντα.

Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για τον εξοπλισμό του παιδικού σταθμού στη Δ.Κ. Πέτα
 Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εκφράζεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τον Παιδικό Σταθμό στη Δ.Κ. Πέτα», προϋπολογισμού 24.071,10 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά.


Ποδηλατική Διαδρομή : ‘’ Γύρος Παμβώτιδας ‘’ , την ερχόμενη Κυριακή
 Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. του Ομίλου Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων - ΟΦΠΙ καλούν τα μέλη και τους φίλους του ποδηλάτου να συμμετέχουν στον «Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Παμβώτιδας» που διοργανώνουν την Κυριακή 03-11-2013.Διαδρομή: Ώρα 10.30 Πλατεία Πύρρου (Κεντρική Πλατεία) Ιωαννίνων, Πλατεία Δημαρχείου, Μπότσαρη, Δαγκλή, Ζωσιμαδών, Παύλου Μελά, Μαυρογιάννη, Λεωφ. Γράμμου, Πέραμα, Αμφιθέα, Λογγάδες, Κατσικά, παραλίμνιο ποδηλατοδρόμο, Εθνικής Αντιστάσεως, Αβέρωφ, με τερματισμό στην Πλατεία Μαβίλη, ώρα 14.00. Σύνολο διαδρομής περίπου 30 χιλιόμετρα. Άν βρέχει η εκδήλωση θα αναβληθεί.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Ώρα 10.00 στην Κεντρική Πλατεία, Εκκίνηση ώρα 10.30.Πληροφορίες 6974-083835 .

Το "βραχιολάκι" ψηφίστηκε και στην Ελλάδα
 Το "βραχιολάκι" που θα επιτρέπει σε κρατούμενους να παραμένουν εκτός φυλακών ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά θα γίνει πραγματικότητα σε περίπου 2 χρόνια.Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και το ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" θα αρχίσει να διατίθεται και στην Ελλάδα ως ευεργετικό μέσο της αποφυλάκισης κρατουμένων υπόδικων ή και καταδίκων.Το κόστος βέβαια, που υπολογίζεται από 1.500 ως 2.500 ευρώ, θα επιβαρύνει τους κρατούμενους και σε ελάχιστες περιπτώσεις, όταν διαπιστωμένα ο κρατούμενος δεν έχει τα οικονομικά μέσα, θα επιβαρύνεται το Δημόσιο.Το "βραχιολάκι" βέβαια δεν θα μπορούν να το φορούν όλοι, όχι μόνο γιατί είναι ακριβό, αλλά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, θα επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις κατηγορουμένων.Οπωσδήποτε όχι εκείνοι που έχουν καταδικασθεί για εσχάτη προδοσία, τρομοκρατία ή εγκληματική οργάνωση, αλλά και αυτοί που έχουν καταδικαστεί για βιασμούς ή εμπορία ναρκωτικών.Από εκεί και πέρα, όλοι οι άλλοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν αφού βεβαίως εγκρίνει την αίτησή τους το συμβούλιο της φυλακής και εφόσον έχουν εκτίσει σε πρόσκαιρη κάθειρξη τα 2/5 της ποινής και για ισόβια 14 χρόνια.Με το "βραχιολάκι" θα μπορεί ο κατηγορούμενος να παρακολουθείται από τις κρατικές Αρχές σε όλες τις κινήσεις του και βεβαίως θα πρέπει πάντα ο κρατούμενος να συμμορφώνεται στους όποιους όρους του έχουν επιβληθεί από τις φυλακές, δηλαδή να φοράει το "βραχιολάκι" και να μπορεί να πηγαίνει μόνο για δουλειά, εκπαίδευση ή σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας άτομα με αναπηρία
 Κοινή υπουργική απόφαση Βρούτση και Μαυραγάνη.Δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν αυτοκίνητο απαλλαγμένο από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, δίνουν με κοινή υπουργική τους απόφαση ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης.Συγκεκριμένα ορίστηκε η διαδικασία ιατρικής εξέτασης των ατόμων με αναπηρίες για τα οποία έχει εκδοθεί Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας από Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α).Η ιατρική εξέταση των ενδιαφερόμενων ατόμων γίνεται από τα ΚΕ.Π.Α, ενώ η παραπομπή τους γίνεται είτε από ιδιώτη/ες γιατρό/ους είτε από γιατρό/ους του ΕΟΠΠΥ. Η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕ.Π.Α προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου και αποφαίνεται για την υπαγωγή του ή όχι στην σχετική ρύθμιση, ενώ οι γνωματεύσεις της ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης εξέδωσε και απόφαση με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας.

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητεί η ΔΗΜΑΡ
Αφήνει αιχμές κατά Πάγκαλου...
 Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στον εκλογικό νόμο και την καθιέρωση ποσόστωσης στην εκλογή των γυναικών θα καταθέσει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ.Στην πρόταση αυτή κατέληξε η ηγεσία του κόμματος, μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις και συζητήσεις με συνταγματολόγους και εκλογολόγους, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Πέμπτη από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.Η τελική συζήτηση ολοκληρώθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τον Φώτη Κουβέλη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε, ακόμη, να αναδείξει η ΔΗΜΑΡ την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη δίκαιης φορολογικής μεταρρύθμισης.Στο στόχαστρο της ΔΗΜΑΡ μπήκε την Τετάρτη ο Θ.Πάγκαλος με αφορμή τις δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 περί υποκλοπών.Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει «ατυχείς και προκλητικές» τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και τονίζει ότι επιτείνουν το κλίμα παρακμής της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ερωτήματα για ένα μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας της χώρας.«Η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να παραπαίει ανάμεσα σε θεωρίες συνωμοσιών και εκλεκτικών διαρροών» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, η οποία επιμένει στη ανάγκη δημοκρατικής εξυγίανσης των θεσμών προστασίας του πολίτη και του δημοκρατικού πολιτεύματος.Επίσης, δεσμεύεται να καταθέσει στη Βουλή τις απόψεις της για τη διαφύλαξη του απορρήτου της επικοινωνίας των πολιτών και του κράτους, προστατεύοντας τη δημόσια εικόνα της χώρας και τη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πειραιώς: Σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας στις αγορές κεφαλαίου
 ... το επιτυχημένο placement των μετοχών και warrants από την BCP... 
 Ως ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου υποδέχτηκε το επιτυχημένο placement των μετοχών και warrants από την Banco Comercial Portugues, η Τρ. Πειραιώς.Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς η Banco Comercial Portugues διέθεσε σήμερα, μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated placement), το σύνολο των μετοχών και warrants της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει, σε συνέχεια της συμμετοχής της, μέσω της πλήρως ελεγχόμενης θυγατρικής της BCP Investment B.V., στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούνιο 2013.Η Τράπεζα Πειραιώς αξιολογεί θετικά τη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης και την αύξηση του ποσοστού των διαθέσιμων προς διαπραγμάτευση μετοχών της (free float), που συνεπάγεται η Συναλλαγή της BCP, η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου.Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παρείχε υπηρεσίες χρηματιστηριακής διαμεσολάβησης στη Συναλλαγή της BCP.Η Barclays Bank PLC ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σε σχέση με τη Συναλλαγή της BCP.

Προσλήψεις 7.400 ανέργων στην εκπαίδευση μέσω ΕΣΠΑ - Όλες οι ειδικότητες
 Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ συνεχίζεται και αυτή τη φορά ανοίγει θέσεις στο χώρο της παιδείας.Οι θέσεις εργασίας θα αφορούν ανέργους από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι θέσεις σε όλη τη χώρα θα είναι συνολικά 7.400. Θα υπάρξει διαδικασία υποβολής αιτήσεων που θα διαρκέσει 15 ημέρες, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου.












Δεν υπάρχουν σχόλια: