ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ αγροτών



Πλατωνικός έρωτας ίσον μαλακόν παξιμάδιον δια τους μη έχοντας οδόντας. ( Εμμανουήλ Ροΐδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ αγροτών                                          
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ αγροτών, ο οποίος προήλθε από τη συγχώνευση της ΄Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς μέλη της σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4015/2011, στη συνεδρίασή του στις 23.10.2013 επικύρωσε την κατάσταση των μελών που έχουν εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τον συνεταιρισμό και έχουν δικαίωμα  να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, καθώς και τις υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο, το Εποπτικό Συμβούλιο και για μέλη της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης του συνεταιρισμού.Ετσι όλα είναι έτοιμα για τη Γενική Συνέλευση του Γ.Α.Σ.Ι.  ΕΝΩΣΗ αγροτών, η οποία θα εκλέξει τα πρώτα όργανα αυτού και της οποίας η πρόσκληση  και φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών έχει σταλεί  στα μέλη μέσα στις νόμιμες προθεσμίες που ορίζει το καταστατικό, και μάλιστα προκειμένου να υπάρχει και μαζικότητα η πρόσκληση τοιχοκολλήθηκε και στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία κατοικούν τα μέλη του συνεταιρισμού.  Έχει δε ως εξής:          
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ αγροτών.
      ΄Υστερα από την από 25.09.2013 απόφαση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Συν/σμού, καλούμε τα μέλη του Συν/σμού σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης ( ισόγειο ), για συζήτηση καιλήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο:
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
ΘΕΜΑ 2ο:
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη επταμελούς ( 7 μέλη ) Διοικητικού Συμβουλίου, τριμελούς ( 3 μέλη ) Εποπιτκού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην αντιπροσωπευτική Γενική Συνέλευση ( ο αριθμός τους θα καθοριστεί ανάλογα με τον αριθμό των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Συν/σμού, μετά τη λήξη της προθεσμίας του καταστατικού για τακτοποίηση ).Στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 2α Νοεμβρίου 2013, στον ίδιο τόπο και χρόνο και την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.Τα μέλη θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των μελών, ιδαίτερα αυτών που θα έλθουν από μακριά, μαζί με την πρόσκληση έχει σταλεί και σημείωμα σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν τα μέλη ότι  ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 2α Νοεμβρίου 2013.
 Με εντολή του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου
            Ο Πρόεδρος
Χριστόδουλος  Μπαλτογιάννης

 ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ   -  NEWS
 Συλλήψεις ατόμων για χρέη στο Δημόσιο


Την 23-10-2013 ,08.40 στην Άρτα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για χρέη προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (804.766,56).Ειδικότερα: Συνελήφθησαν, την 23-10-2013 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (ηλικίας 40 και 34 ετών), για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών  εισφορών στο Ι.Κ.Α.Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (804.766,56) ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας.
Σύλληψη διωκόμενου στην Άρτα
Την 23-10-2013 ,08.50 στην Άρτα,συνελήφθη ημεδαπός,γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Άρτας, με ποινή φυλάκισης (10) μηνών, για παράβαση φορολογικής νομοθεσίας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή ακτινιδίων  στις Συκιές Άρτας
Οι δράστες έκλεψαν 500 κιλά ακτινίδια από  αγρόκτημα, με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία
 Συνελήφθησαν την 23-10-2013 το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας,  ηλικίας 29 και 50 ετών για κλοπή ακτινιδίων και πλαστογραφία.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο  των αστυνομικών σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένα πεντακόσια (500) κιλά ακτινίδια.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,οι προαναφερόμενοι είχαν αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας την παραπάνω ποσότητα φρούτων  από αγρόκτημα, 75χρονου ημεδαπού στις Συκιές Άρτας.Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε και μία πλαστή υπεύθυνη δήλωση, που είχαν καταρτίσει - πλαστογραφήσει με σκοπό να μεταφέρουν και να πουλήσουν τα ακτινίδια στην Αλβανία.Η αφαιρεθείσα ποσότητα ακτινιδίων κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον  ιδιοκτήτη.Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το  Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας,ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους στην διάπραξη παράνομων ενεργειών. 
Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπού στην Καμαρίνα Πρέβεζας
Συνελήφθησαν, την 23-10-2013 το πρωί στην Καμαρίνα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας,ένας 65χρονος ημεδαπός κι ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη πρόσληψη αλλοδαπού και παράνομη απασχόληση.Ειδικότερα, ο 65χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να απασχολεί παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες, τον 21χρονο που είχε εισέλθει  παράνομα στη χώρα.

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική απογραφή αιγοπροβάτων από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου
 Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικά οι κτηνοτρόφοι στο χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15η Δεκεμβρίου 2013, προκειμένου να απογράψουν ηλεκτρονικά τα αιγοπρόβατά τους. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αποκλειστική και δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.Πρόκειται για πράξη (ηλεκτρονικό πρωτόκολλο), που για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή και για τον καλύτερο συντονισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή συνάντηση - σύσκεψη με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη,των Αντιπεριφερειαρχών και των προϊσταμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι κτηνοτρόφοι για την υποχρέωση σωστής απογραφής, καθώς από αυτή θα εξαρτώνται πλέον όλες οι επιδοτήσεις που θα λαμβάνουν. «Η ηλεκτρονική απογραφή θα είναι η γενική ταυτότητα κάθε εκμετάλλευσης και θα διευκολύνει τους ελέγχους που θα γίνονται από τους κτηνιάτρους και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη συνέχεια, για αυτό και τα στοιχεία που θα δηλώσουν οι παραγωγοί πρέπει να είναι τα πραγματικά», συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με έγγραφό του έχει ζητήσει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τις Περιφέρειες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις για την καλύτερη οργάνωση του έργου που αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες Κτηνιατρικής και διαπιστώθηκε η ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις έναντι των κτηνοτρόφων.
Οδηγίες προς κτηνοτρόφους
Οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων θα πρέπει να προσέλθουν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων υποχρεωτικά κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013, με τα μητρώα πλήρως ενημερωμένα:
.Μέρος Β’ (απογραφή)
.Μέρος Γ’ (γεννήσεις – θάνατοι – σφαγές)
.Μέρος Ε’ (ζώα αναπαραγωγής – θάνατοι – πωλήσεις), προκειμένου να δηλώσουν την απογραφή για το έτος 2013 υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.
Επισημαίνεται ότι:
.Δεν θα παραλαμβάνονται μητρώα που δεν είναι πλήρως ενημερωμένα.
.Σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών διενέργειας και κοινοποίησης της απογραφής στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων, θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις από την Υπηρεσία.
Μετά από διασταυρωτικό έλεγχο των απογραφικών στοιχείων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων από την αρμόδια αρχή Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα επιβάλλονται εις βάρος τους κυρώσεις (π.χ. περικοπές επιδοτήσεων κλπ).

Βράβευσαν σημαντικούς Ηπειρώτες μουσικούς στην εκδήλωση που έκανε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας
 Τα ιδιαίτερα μουσικά χαρακτηριστικά ιδιώματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης, που την διακρίνουν η πεντατονική μουσική και οι 14 διαφορετικοί μουσικοί δρόμοι με αρχέγονες και βυζαντινές ρίζες, είναι ίσως ό,τι πιο πολυτιμότερο μουσικά παραδόθηκε στις σημερινές γενιές Ηπειρωτών και επέζησε από τους αρχαίους Ηπειρώτικους λαούς και τους προγόνους μας.Η Ηπειρώτικη μουσική σήμερα, πεντατονική και μη, είναι ζώσα και τραγουδιέται και χορεύεται από εκατομμύρια Ελλήνων, αλλά και αλλοεθνών, προκαλώντας και σήμερα τον θαυμασμό. Και αυτό συμβαίνει, γιατί η Ήπειρος, εξακολουθεί να έχει ικανούς και άξιους καλλιτέχνες στο είδος, που έμαθαν την τέχνη του μουσικού από γενιά σε γενιά και πολλοί μάλιστα αυτοδίδακτα, από τα μουσικά ακούσματα τους, ή εμπειρικά από τους παλαιότερους δασκάλους.Μερικούς από τους άξιους αυτούς Ηπειρώτες καλλιτέχνες, είχε την πρωτοβουλία να καλέσει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας «Ο Μάρκος Μπότσαρης», για να παίξουν, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας, στο Ηπειρώτικο Πανηγύρι Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας 2013, βραβεύοντας τρεις από αυτούς για την προσφορά τους.Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικές Ηπειρώτικες κομπανίες του Πέτρου-Λούκα Χαλκιά και του Σταύρου Καψάλη, με κλαρινίστες τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, τον γιό του Μπάμπη, τον εγγονό του Πέτρο και τον Σταύρο Καψάλη και τον Γιώργο Δάμο και τραγούδησαν οι Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Ηλίας Κόντης, Γιαννάκης Καψάλης, γιός του Σταύρου, και Γιώτα Γρίβα.Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, οι βουλευτές Άρτας Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόγκας, η Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη και ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, δημοσιογράφος Βασίλης Βέττος, συνεπικορούμενος από τον Πρόεδρο Μάκη Χήτο (Κιάμο), τον πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή του Συλλόγου Γιώργο Ζαρανίκα, και τους Ζαχαρία Καψάλη, Μαριάννα Μήλα, Ρένα Σταματοπούλου, Ελένη Βατίδου, Θανάση Κοσσύφη, Ρούλα Πατίλη, Τζένη Βέττου, Δώρα Κουρή και Ελένη Ντάσιου.Στο καλωσόρισμα του ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση εκφράζοντας την ευαρέσκεια του, αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της Ηπειρώτικης μουσικής και τα βιογραφικά όλων των συμμετασχόντων καλλιτεχνών και έκανε τέλος ένα περιληπτικό απολογισμό στις δράσεις του Συλλόγου την περίοδο που πέρασε και προγραμματισμό δράσης για την νέα περίοδο.Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, που είπε ότι η διατήρηση της Ηπειρώτικης παράδοσης, κόντρα στα φαινόμενα της παγκοσμιοποίησης, είναι ισχυρός συνδετικός κρίκος για τους απόδημους Ηπειρώτες, ένας δεσμός που αναδεικνύει όλα τα προτερήματα της ηπειρώτικης ευποιίας και κύρια αυτά της ευεργεσίας,της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης.Στη συνέχεια βραβεύθηκαν από τον σύλλογο ο Ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας (την βράβευση έκανε η δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ευτυχία Γαϊτανα-Αποστολάκη),ο Ηπειρώτης τραγουδιστής Ηλίας Κόντης (την βράβευση έκανε ο δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης) και τέλος, ο εγγονός του μεγάλου Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, ο Πέτρος Χαλκιάς (την βράβευση έκαναν μαζί οι βουλευτές Άρτας Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας).Ακολούθησε η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που διεύθυνε ο μαέστρος της Βαγγέλης Κώτσου αποδίδοντας ηπειρώτικα τραγούδια, και στη συνέχεια χόρεψε παραδοσιακούς ηπειρώτικους σκοπούς το χορευτικό της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Άρτας. Η βραδιά έκλεισε με χορό για όλους.

Αντ. Μπέζας : Νοσοκομείο σε κάθε νομό της χώρας
 Ο υφυπουργός Υγείας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο θέμα των συγχωνεύσεων νοσοκομείων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια.«Εμείς κάνουμε τρία πράγματα, σε σχέση με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Το πρώτο ήταν κάποιες αλλαγές στο σύστημα των νοσοκομείων, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ολοκληρώθηκε. Το δεύτερο πράγμα που κάνουμε είναι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχουμε αυτή τη στιγμή δύο δημόσια υποσυστήματα, του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ. Αυτά τα δύο συστήματα θα ενοποιηθούν σε έναν φορέα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους», τόνισε ο κ. Μπέζας.Και πρόσθεσε: «Δεν θα κλείσουν μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενοποίηση διοικητική και λειτουργική θα γίνει ώστε να έχουμε πάλι ένα δημόσιο σύστημα, αλλά ενιαίο. Το τρίτο είναι οι αλλαγές στις δευτεροβάθμιες δομές, στα νοσοκομεία μας δηλαδή, στην περιφέρεια. Ξεχωρίσαμε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη από την περιφέρεια, διότι είναι άλλα τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και διαφορετική η κατάσταση στην περιφέρεια. Στην περιφέρεια θα πρέπει να υπάρχουν νοσοκομεία σε κάθε νομό της χώρας»
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Real.gr στις 23.10.2013

Ούτε διόδια θα πληρώνουν οι βουλευτές
Νέα πρόκληση από τη Βουλή...>>..??
 Με μία απόφαση πρόκληση απ' την βουλή, οι βουλευτές περιφέρειας θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν δωρεάν τα διόδια της Εθνικής Οδού.Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ελήφθη από το Σώμα και το ανακοίνωσε η Προεδρεύουσα Μαρία Κόλια -Τσαρουχά, οι βουλευτές περιφέρειας που θα παραιτηθούν του δικαιώματος χρήσης αεροπορικών εισιτηρίων στο εξής θα μπορούν να περνούν δωρεάν από τα διόδια της Εθνικής Οδού.

Σύνταξη αγρότες στα 62...?
Σαράντα ( 40 ) παληκάρια από την …αγροτιά…! ..με εξαναγκασμό οι εισφορές ….δηλ. :’ ρίξτο χρήμαααα ‘’…
 Σύνταξη στα 62… εφόσον έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης, θα ανοίξει τη νέα χρονιά στον ΟΓΑ με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.Όσοι έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης, θα πάρουν σύνταξη στα 67, εφόσον θεμελίωσαν δικαίωμα, μετά την 1η Ιανουαρίου 2013.Ειδικές διατάξεις ισχύουν για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, που αποχωρούν στα 65. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς για να «κλειδώσει» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, απαιτείται η συμπλήρωση 15ετίας και του ορίου ηλικίας (δηλαδή, του 65ου έτους).Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το Ταμείο των αγροτών χορηγεί σύνταξη σε περίπου 70.000 ανασφάλιστους υπερήλικες. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια (υπολογίζεται πως κάθε χρόνο οι δικαιούχοι είναι 3.000 με 4.000 άτομα).Από τα στοιχεία προκύπτει πως η μέση σύνταξη των αγροτών διαμορφώνεται στα 460 ευρώ. Το τελικό ποσό εξαρτάται από τις ασφαλιστικές κατηγορίες, που συνολικά είναι επτά.Η ετήσια εισφορά, ανάλογα με την κατηγορία, κυμαίνεται από 752,28 έως 1.633,8 ευρώ.Όσον αφορά στις οφειλές προς τον ΟΓΑ, σε ισχύ είναι η ρύθμιση χρεών « Νέα Αρχή ».Η ρύθμιση απευθύνεται σε 295.000 οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τα χρέη τους έως και σε 48 δόσεις.Όσοι δεν ανταποκριθούν, απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών,ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και τις επιδοτήσεις.Η τρόικα διαπίστωσε πως οι οφειλές των παραγωγών προς τον ΟΓΑ για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ και ζητά η «μαύρη τρύπα» να καλυφθεί από τις επιδοτήσεις που θα λάβουν φέτος οι οφειλέτες αγρότες (με απευθείας παρακράτηση των χρημάτων).Τέλος,ο ΟΓΑ χορηγεί και οικογενειακά επιδόματα σε δικαιούχους με τουλάχιστον ένα παιδί και χαμηλά εισοδήματα (ανεξαρτήτως του Ταμείου στο οποίο υπάγονται).Φέτος,εφαρμόζεται,για πρώτη φορά,το νέο σύστημα και, μέχρι τώρα, έχουν καλυφθεί 500.000 οικογένειες.

«Μαχαίρι» σε 249 θέσεις της Πολιτικής Αεροπορίας
 Την κατάργηση 179 θέσεων χειριστών αεροσκαφών και 70 μηχανικών αεροσκαφών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας υπέγραψαν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.Την ίδια ημέρα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2698, τεύχ. Β’, 23.10.2013), όπου προσδιορίζεται ότι καταργούνται προσωποπαγείς / οργανικές θέσεις εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ως εξής:
- ειδικότητα χειριστών αεροσκαφών, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (24), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (125), Δευτεροβάθμιας (30).
- ειδικότητα μηχανικών αεροσκαφών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (11), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (33), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (26).
Όπως σημειώνεται, «η φύση (οργανική ή προσωποπαγής), σε όσες περιπτώσεις δεν καταργείται το σύνολο των ως άνω θέσεων, θα προκύψει ύστερα από την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ανωτέρω ειδικότητες (…)».




Δεν υπάρχουν σχόλια: