ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου



Μισθόν μοχθήσαντα δίδου . μτφρ: να πληρώνεις αυτόν που δούλεψε ( Φωκυλίδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
 Επιτυχημένη εκδήλωση για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού. Με μεγάλη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, η ομιλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου με θέμα «Συνεργασία γονέων και ειδικών για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, σε συνεργασία με το Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Το παραμύθι της πεταλούδας» και το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.Η Δρ. Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας, αναφέρθηκε στους τρόπους δόμησης της αυτοεκτίμησης στο παιδί σαν προϋπόθεση στη μάθηση. Στη συνέχεια η κ. Ιωάννα Παπαευσταθίου, παιδίατρος, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του παιδιάτρου στην παρακολούθηση του παιδιού. Τέλος, ο παιδοψυχίατρος Ιγνάτιος Καφαντάρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στην ανάπτυξη του παιδιού πριν από το σχολείο και στη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης και πρώιμης παρέμβασης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Φώτης Μωρόγιαννης, ψυχίατρος και Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί και την ομαλή του πορεία στο σχολείο. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως το Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Τηλ. 26510 67320 & 6986180630 .

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανήλικης και εγκατάλειψη στα Ιωάννινα
 Την 21.10.2013  και ώρα 15.45, στην οδό Σουλίου στα Ιωάννινα,  αγνώστων στοιχείων όχημα, παρέσυρε ποδήλατο το οποίο οδηγούσε 16χρονο κορίτσι και εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος.Η 16χρονη τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο.Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος και τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος.Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την ανακάλυψη του αγνώστου οδηγού του  αυτοκινήτου, να επικοινωνήσει με το 100 ή με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων στo τηλέφωνo  2651065994.

Οι Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στις ετήσιες εκδηλώσεις για το ΟΧΙ
 Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
- στα Ιωάννινα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας
- στην Ηγουμενίτσα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Αθανάσιος Μπούσιος
- στην Πρέβεζα, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης
- στην Άρτα, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Ευταξά.

Την επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων επιδιώκει το υπουργείο Υγείας
 Την άμεση επαναλειτουργία όλων των αγροτικών ιατρείων και στις πιο απομακρυσμένες, άγονες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, επιδιώκει το υπουργείο Υγείας, καθιστώντας -με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή- και πάλι υποχρεωτική την Υπηρεσία Υπαίθρου για όλους τους ιατρούς, «προκειμένου να εξασφαλίσουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας», τόνισε σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας.Όπως επεσήμανε στη συνέντευξή του ο κ. Μπέζας, με βάση την τροπολογία δεν θα μπορεί να χορηγηθεί τίτλος ιατρικής ειδικότητας ούτε να προσληφθεί ιατρός στο ΕΣΥ, αν δεν προσκομιστεί έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο ιατρός έχει εκπληρώσει την Υπηρεσία Υπαίθρου. Επίσης μια επιπλέον υποχρέωση είναι ότι δεν θα μπορεί ιατρός να κάνει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αν δεν έχει ολοκληρώσει την Υπηρεσία Υπαίθρου. «Με αυτόν τον τρόπο θεσμοθετούμε την υποχρεωτικότητα για την κάλυψη των απομακρυσμένων αγροτικών ιατρείων» τόνισε ο κ. Μπέζας και προσέθεσε: «Μιλάμε για 1.500 Περιφερειακά Ιατρεία, αλλά εκτός από τα Περιφερειακά Ιατρεία, οι αγροτικοί γιατροί μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, τα οποία είναι περίπου 200».Επισημαίνεται, ότι με την ίδια τροπολογία αλλάζει και το καθεστώς για τους επικουρικούς ιατρούς δίνοντας κίνητρα στους ιατρούς να υπηρετήσουν ως επικουρικοί σε Νοσοκομεία νησιωτικών περιοχών και σε μικρά επαρχιακά Νοσοκομεία, ενώ η διάρκεια της σύμβασής τους αυξάνεται σε τρία έτη.Στην ίδια συνέντευξη και σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Υγεία, ο κ. Αντώνης Μπέζας τόνισε: «Θα έχουμε αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν μπορούμε να έχουμε αναγέννηση στα συστήματα Υγείας, αν δε έχουμε αναγέννηση στην Πρωτοβάθμια Υγεία. Σήμερα στη χώρα μας έχουμε την παράλληλη λειτουργία δύο δημοσίων υποσυστημάτων. Από τη μία πλευρά έχουμε το ΕΣΥ με τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία και από την άλλη τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τις δομές της αυτοδιοίκησης. Εκείνο, που προσπαθούμε να κάνουμε» υπογράμμισε ο κ. Μπέζας, «είναι αυτά τα δύο δημόσια υποσυστήματα να τα ενοποιήσουμε σε έναν φορέα, που θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους. Η συνένωση αυτή δεν θα οδηγήσει σε κλείσιμο, ή κατάργηση μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Λειτουργική συνένωση θα έχουμε. Ο στόχος μας είναι να εξοικονομήσουμε πόρους, να δημιουργήσουμε συνέργειες, να χρησιμοποιήσουμε προσωπικό από το ένα δημόσιο υποσύστημα στο άλλο για να καλύψουμε τα κενά, όχι όμως να καταργήσουμε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

ΣΟΚ : Αγόρασαν την μικρή Μαρία με…1.000 ευρώ ...?... Βουλγαρικές σπείρες πωλούν μωρά...!
    Την συγκεκριμένη αποκάλυψη την εκανε ο πρόεδρος των Ρομά, Μπάμπης Δημητρίου, στη Daily Mail. Όπως είπε, το ζευγάρι των Ρομά απέκτησε τη Μαρία το 2009, ενώ ήταν μόλις 15 ημερών πληρώνοντας 1.000 ευρώ.Σύμφωνα με όσα είπε, το 2009 πήγε στον καταυλισμό τους ένα ζευγάρι Βούλγαρων, το οποίο πωλούσε παιδιά. «Είχαν άλλα πέντε παιδιά και τα πωλούσαν», είπε ο Δημητρίου. Και συνέχισε λέγοντας πως προσφέρθηκαν να δώσουν και στον ίδιο ένα παιδί έναντι 1000 ευρώ, αλλά εκείνος αρνήθηκε.Μάλιστα όπως αποκάλυψε οι φυσικοί γονείς του παιδιού ζούσαν μέχρι πρόσφατα στον ίδιο καταυλισμό στα Φάρσαλα,αλλά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, εξαφανίστηκαν.Η υπόθεση της μικρής Μαρίας συνεχίζει να αποτελεί κυρίαρχο θέμα για πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης και ειδικά βρετανικά. Αρκετά από αυτά έχουν στείλει απεσταλμένους στη Λάρισα και παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των ερευνών.
  Τους φακέλους τριών μεγάλων υποθέσεων εμπορίας βρεφών από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα ανοίγει ξανά η ΕΛ.ΑΣ., με την ελπίδα να βρεθεί η άκρη του νήματος στην υπόθεση της μικρής Μαρίας.H έρευνα των αρχών, συμφωνα με την "Δημοκρατία" εστιάζει στη δράση τριών κυκλωμάτων με κοινή αφετηρία την πόλη Νόβα Ζαγορά της Βουλγαρίας, τα οποία εξαρθρώθηκαν στην τριετία 2009-2011 στην Ελλάδα και την γειτονική χώρα.Τα συγκεκριμένα κυκλώματα εντόπιζαν γυναίκες (πολλές εκ των οποίων Ρομά) στη Βουλγαρία, οι οποίες διένυαν τους τελευταίους μήνες της κύησής τους, και, εκμεταλλευόμενα τη δύσκολη οικονομική τους κατράσταση, τις έπειθαν να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να γεννήσουν. Στη συνέχεια τους έπαιρναν τα μωρά και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων αντί 20.000-25.000 ευρώ.Στην περίπτωση που οι γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα βρέφη τους, τα μέλη των κυκλωμάτων τα έπαιρναν με τη βία, ενώ με πλαστά έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κ.λ.π) προχωρούσαν στις παράνομες υιοθεσίες. Σύμφωνα με τις αρχές, σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά κατέληγαν σε οικογένειες Ρομά στην Ελλάδα προκειμένου είτε να εκμεταλλεύονται και να τα εξωθούν στην επαιτεία είτε με τα πλαστά έγγραφα να κερδίζουν προνοιακά επιδόματα.

Ραδιοαρβύλα ή Αληθεύει..;;; : Γιος του N. Μιχαλολιάκου ο αθίγγανος που άρπαξε την μικρή Μαρία..;;;;...?
 Μπροστά σε …μια απίστευτη ανακάλυψη βρέθηκαν οι αστυνομικές αρχές στην προσπάθειά τους να βρουν περισσότερα στοιχεία για την μικρή Μαρία, το ξανθό αγγελούδι : ο αθίγγανος που άρπαξε την μικρή Μαρία είναι...γιος του Νίκου Μιχαλολιάκου..!
Μετά από την εξέταση DNA που έγινε στον Νίκο Μιχαλολιάκο, αποδείχτηκε πως ο αθίγγανος που αγόρασε τη μικρή Μαρία είναι γιος του Νίκου Μιχαλολιάκου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής.Η εξέταση DNA έγινε μετά από την απίστευτη ομοιότητα που διαπιστώθηκε ανάμεσα στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον αθίγγανο που κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου.Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο Νίκος Μιχαλολιάκος πούλησε τον γιο του στους τσιγγάνους -όταν ήταν έξι μηνών- για να μαζέψει χρήματα για την Χρυσή Αυγή, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αντάλλαξε το μωρό με μια αυθεντική σημαία των Ναζί.Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συναντήσει ξανά αύριο τον γιο του μετά από πάρα πολλά χρόνια.Η συγκινητική συνάντηση των δυο ανδρών θα γίνει στο προαύλιο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αλλά ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν θέλει να είναι παρούσα η μικρή Μαρία, γιατί αυτή δεν ανήκει στην Άρια φυλή, όπως αυτός και ο γιος του.
..πηγή : pitsirikos

Φάει - Φάει - Φάει…ότι αρπάξει : Αυτές είναι οι επιδοτήσεις που θα λάβουν τα κόμματα
Κόβεται η χρηματοδότηση της ΧΑ και παράλληλα «ξεπαγώνουν» οι επιδοτήσεις των άλλων κομμάτων.
 Μπορεί το ενδιαφέρον όλων να έχει πέσει πάνω στην τροπολογία που αφορά την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία θα περάσει με διαφαινόμενη συναίνεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη μία «μικρή» λεπτομέρεια.Την ώρα που οι βουλευτές θα καλούνται να ψηφίσουν υπέρ της διακοπής των πόρων του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα ξεπαγώνουν οι επιδοτήσεις των υπόλοιπων κομμάτων, μιας και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης είχε διακόψει συνολικά τη διαδικασία.Μέχρι σήμερα, τα κόμματα έχουν λάβει το 50% των χρημάτων που δικαιούνται για το 2012, ενώ τις επόμενες μέρες θα λάβουν ακόμα ένα 20%.Πιο συγκεκριμένα, σε λίγες ημέρες τα κόμματα θα λάβουν:
. Νέα Δημοκρατία: 1.093.848 εκατομμύρια ευρώ,
. ΣΥΡΙΖΑ: 999.000 ευρώ,
. ΠΑΣΟΚ: 502.000 ευρώ,
. Ανεξάρτητοι Έλληνες: 340.000 ευρώ,
. Δημοκρατική Αριστερά: 297.000 ευρώ,
. ΚΚΕ: 237.000 ευρώ
. Χρήματα θα λάβουν και τα μικρότερα κόμματα όπως το ΛΑΟΣ (84.000 ευρώ), οι Οικολόγοι Πράσινοι (84.000 ευρώ) και η Δημιουργία Ξανά (40.000 ευρώ).








Δεν υπάρχουν σχόλια: