ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επιστολή προς στο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος απέστειλε ο Δήμαρχος Φιλιατών



Δεν είναι αυτός που κατασκευάζει είδωλα από χρυσό ή μάρμαρο που τα κάνει Θεούς, αλλά αυτός που γονατίζει μπροστά τους.  ( Μαρτιάλης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
Επιστολή προς στο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος απέστειλε ο Δήμαρχος Φιλιατών
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Επιστολή προς στο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Μπαντιά Δημήτριο,απέστειλε ο Δήμαρχος Φιλιατών σχετικά με δημοσιεύματα περί κλεισίματος του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας.
   Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
Κύριε Αρχηγέ ,
Με αφορμή την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία δημοσιεύματα  σύμφωνα με τα οποία σε  Προεδρικό Διάταγμα που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής.                                                                                                    
Ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες φύλαξης και αστυνόμευσης σε μια απομονωμένη περιοχή με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και τεράστια έκταση συνοριακής γραμμής με την Αλβανία.Επιπλέον στη μεθόριο περιοχή, γνωρίζει τα τελευταία χρονιά ανάπτυξη ένας από τους πλέον επιτυχημένους κλάδους του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας,αυτός της ιχθυοκαλλιέργειας. Ενδεχόμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας θα δημιουργήσει, πέρα από την αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας του πληθυσμού και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας των υφιστάμενων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας.Κύριε Αρχηγέ, πιστεύω πως βάσει των ανωτέρω ,είναι προφανές ότι αυτό που  πρέπει να εξετάσετε είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση  του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας  και σε καμία περίπτωση το κλείσιμο ή η υποβάθμιση του.
 Από το Γραφείο Τύπου

Κ.Π.Ε. Φιλιατών : Ημερίδα για την Μελισσοκομία την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 
   Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών βάση του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού που συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα: Μέλισσα, τι ξέρουμε τι πρέπει να γνωρίζουμε, υλοποιεί την  τρίτη  ημερίδα, από της συνολικά πέντε προγραμματισμένες, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε Φιλιατών (Βρυσέλλα).Η ημερίδα Θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής    Νοεμβρίου 2013  και ώρα 15:50 – 20:00 .
Ο τίτλος της ημερίδας  είναι: «Πρακτική  Μελισσοκομία»
Η ημερίδα απευθύνεται στην επιμόρφωση αρχαρίων οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία. Η θεματολογία  έχει  άξονα:
«ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ» 
 Ιδιαίτερη αναφορά-εισήγηση ,από τη ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ Παιδοαλλεργιολόγος Λέκτορας Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λόγω θλιβερού συμβάντος(αλλεργικό σοκ, Θάνατος)στο Δ.Δ. Φοινικίου Φιλιατών. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων ενηλίκων είναι 50 άτομα.Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα, να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας τα προσωπικά τους στοιχεία :
(ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ).  στο τηλ ή FAX: 2664022000  ή με email στο: kpefilia@otenet.gr  .
Ωρολόγιο
Πρόγραμμα         Εισηγητής                                 Θέμα     
15:50 - 16:00  προσέλευση,                          Παραλαβή φακέλου          
16:00 - 17:00  ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ            "Μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης ασθενών σε νυγμούς εντόμων" ,Παιδοαλλεργιολόγος Λέκτορας Παιδιατρικής Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
17:00– 17:30    Νικολάου Μάρκος                Βασικοί μελισσοκομικοί χειρισμοί – Μελισσοκομικοί χειρισμοί Φθινοπώρου                                                    MSc Υπεύθυνος ΚΠΕ Φιλιατών
17:30 – 18:00  Αναγνωστόπουλος Ευάγγ.  Μελισσοκομικά φυτά της Θεσπρωτίας Μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Φιλιατών - Μελισσοκόμος.
18:00 – 18:15    Διάλειμμα                             
18:15 – 18:45 Ζάρος Γρηγόρης                     Αντιμετώπιση ασθενειών και παρασίτων  Εκπαιδευτικός – Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων Ηγουμενίτσας.
18:45 – 19:15   Παπασταύρου  Βασίλειος   Μελισσοκομικοί χειρισμοί Χειμώνα       Μελισσοκόμος -Πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων Φιλιατών.
19:15 – 20:00     Ερωτήσεις – Απαντήσεις 

Αιτήσεις για πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτών
 Από το ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνεται ότι για την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτών στους φορείς της ΓΓΔΒΜ κατά την περίοδο 2013-2014, η ΓΓΔΒΜ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτών ενηλίκων. Οι υποψήφιοι που θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ενηλίκων, θα παράσχουν αρχική κατάρτιση με την διδασκαλία των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών και μικτών), για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα δημόσια ΙΕΚ και στις δημόσιες ΣΕΚ.Οι υποψήφιοι προσκαλούνται να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ www.gsae.edu.gr και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ www.inedivim.gr στο σύνδεσμο iekteachers.sch.gr εντός αποκλειστικής προθεσμίας αρχομένης από την ανάρτηση της και συγκεκριμένα την Πέμπτη 17/10/2013 έως και το Σάββατο 19/10/2013. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω ηλεκτρονική μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή με fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. Οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν μία αίτηση σε μια Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, ανά ειδικότητα, ανά κατηγορία εκπαίδευσης. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι ιδιώτες καθώς και οι με οποιανδήποτε σχέση εργασίας απασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα, που έχουν τα νόμιμα τυπικά προσόντα. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι εκπαιδευτές περιγράφονται στο αναρτημένο προσοντολόγιο που επισυνάπτεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτών ενηλίκων. Η αίτηση υποψηφιότητας επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986, η παράβαση του οποίου επάγεται τις συνέπειες του νόμου. Η ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται στην αίτηση - δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ.4 Ν. 1599/1986).Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σύμφωνα με την αίτησή τους σε αξιολογικό πίνακα κατάταξης, ανά Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, σύμφωνα με την ειδικότητά τους και την κατηγορία εκπαίδευσης, τα κριτήρια και τη μοριοδότηση τους όπως αυτά ορίζονται στη με αριθμ. πρωτ. 11869/16-10-2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνονται στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, καθώς και το αντίγραφο της αίτησης, πρέπει να κατατεθούν και εγγράφως από όσους επιλεγούν και κληθούν, με ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, να αναλάβουν υπηρεσία και καθήκοντα στο αντίστοιχο ΙΕΚ ή ΣΕΚ που θα επιλεγούν. Με ευθύνη του οικείου Διευθυντή πραγματοποιείται ο έλεγχος της γνησιότητας των προσκομισθέντων δικαιολογητικών και η ταυτοποίηση τους. Εν συνεχεία τα δικαιολογητικά και η αντίστοιχη σύμβαση έργου αποστέλλονται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ : Αποζημιώσεις στους δημοτικούς συμβούλους λόγω εκλογών
 Με διάταξη το υπουργείο Εσωτερικών επαναφέρει την αποζημίωση ανά συνεδρίαση για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που είχε διακοπεί με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή.Κίνητρο για τη συμμετοχή υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις επερχόμενες εκλογές, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη που πρόκειται να περιληφθεί στον αντι-καλλικράτη.Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη διάταξη το υπουργείο επαναφέρει την αποζημίωση ανά συνεδρίαση για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που είχε διακοπεί με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (4093/12) από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως οριζόταν στο νόμο 4093/12: «από 1.1.2013, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν.3852/2010 (Α” 87) δε λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.».Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σκεπτικό, όπως αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση, τονίζεται ότι είναι εύλογη η επαναφορά της αποζημίωσης που να καλύπτει τουλάχιστον εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων καθώς σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται αντικίνητρο για τη συμμετοχή τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει απαρτία στις συνεδριάσεις.Τι προβλέπουν τα δύο άρθρα :Συγκεκριμένα, τα δύο άρθρα που προβλέπονται στο αρχικό νομοσχέδιο που αποσύρθηκε και αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους (σ.σ. προβλέπονται αντίστοιχα και για τους περιφερειακούς), προβλέπουν:
- «Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις του δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο. Η αποζημίωση αυτή είναι ίση με ποσοστό επί των μηνιαίων εξόδων παράστασης του δημάρχου.».
- «Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις της δικαιούνται αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο.».

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Επιβραβεύτηκε ο αστυνομικός,που τραυματίστηκε στην συμπλοκή με τους Αλβανούς δραπέτες στη Βροσίνα Ιωαννίνων
 Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Χαλάτσης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Ντζιοβάρας, επισκέφθηκαν χθες το πρωί στην οικία του, τον αστυνομικό της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), ο οποίος τραυματίστηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στη Βροσίνα Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με τους Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων Κούπα και Κόλα.Οι ανώτατοι Αξιωματικοί επιβράβευσαν τον αστυνομικό και του παρέδωσαν μία χρηματική επιταγή, ως συμβολική χειρονομία έμπρακτης συμπαράστασης.Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή Βροσίνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών, σημειώθηκε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο αστυνομικός σοβαρά στο δεξί του πόδι. Ο τραυματίας είχε υποβληθεί από τους Γιατρούς Στύλο,Σιώρο και Αλεξίου σε επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γεωργίου Χατζηκώστα».


Περί αλλοδαπών στο Καλπάκι
Την 17-10-2013/01.30 στο Καλπάκι Ιωαννίνων,συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί μετέφερε στο εσωτερικό της Χώρας, με όχημα ιδιοκτησίας του, 28χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη Χώρα.
Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Την 17-10-2013/18.30 στα Ιωάννινα,συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός,γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) γραμμάρια κάνναβης και (5) δισκία φαρμάκου, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράνομη διεξαγωγή εράνου στο Μέτσοβο Ιωαννίνων
 Συνελήφθησαν την 17-10-2013 τις μεσημεριανές ώρες,στο Μέτσοβο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, τρεις ημεδαποί, 42, 50 και 52 χρονών,  για απάτη και διεξαγωγή παράνομου εράνου.Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες διενεργούσαν παράνομο έρανο, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο σχετική άδεια, εξ ονόματος μη κυβερνητικής οργάνωσης και εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά από διερχόμενους  πολίτες, εξαπατώντας τους και εκδίδοντας  αθεώρητες διπλότυπες αποδείξεις.Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•το χρηματικό ποσό των (263) ευρώ
•δύο (2) μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.
Συνελήφθη 34χρονος  ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 85.922,79 ευρώ .Συνελήφθη την 17-10-2013 το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.Ειδικότερα, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο,συνολικού ύψους (85.922,79) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Σύλληψη φυγόποινης στα Ιωάννινα
Συνελήφθη την 17-10-2013 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 41χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, χρηματικής  ποινής  (3.000) ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία  του περιβάλλοντος.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη την 17-10-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 28χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους (6) γραμμάριων και (5) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Υπεξαίρεση οχήματος
Την 17-10-2013 το πρωί στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ύστερα από   έλεγχο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Πρέβεζας,  σε Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι αυτός παρακρατούσε παράνομα το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε 60χρονο ημεδαπό.Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών σε αγροτικές εργασίες
Συνελήφθη, την 17-10-2013 το πρωί  στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, 48χρονος ημεδαπός,για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπών. Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη από τους αστυνομικούς να απασχολεί παράνομα  σε θερμοκήπιο δύο υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 25 και 31 ετών.Οι δύο αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ ο ένας, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: