ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θανάσιμος τραυματισμός 56χρονου κυνηγού στο Λιά Θεσπρωτίας



Άνθρωποι βίου δεόμενοι, πολλά και παντοία τεχνέονται.απόδοση: οι άνθρωποι για να τα βγάλουν πέρα στη ζωή τους, μηχανεύονται πολλά και διάφορα ( Ιπποκράτης )


....ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Θανάσιμος τραυματισμός 56χρονου κυνηγού στο Λιά Φιλιατών Θεσπρωτίας
 ...αλτ τις ίιι ..: γάιδαρος όπως και εσύ
  Την 02-10-2013 απογευματινές ώρες, τραυματίσθηκε θανάσιμα 56χρονος ημεδαπός κυνηγός, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, σε δασώδη περιοχή  στο Λιά Φιλιατών.Ειδικότερα,  χθες το απόγευμα, τετραμελής ομάδα κυνηγών, στην οποία συμμετείχε και ο 56χρονος, μετέβη στην ευρύτερη περιοχή του Λιά Θεσπρωτίας, για κυνήγι. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού,  ο 56χρονος βλήθηκε από σκάγια κυνηγετικού όπλου των υπολοίπων κυνηγών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να πέσει σε χαράδρα, ύψους δέκα μέτρων.O θανών βρέθηκε και ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας.Οι υπόλοιποι κυνηγοί, οι οποίοι είναι ημεδαποί, ηλικίας 31, 36 και 37 ετών, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ τα κυνηγετικά όπλα κατασχέθηκαν.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιοδική έκθεση στο αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :
Με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ιωαννίνων (28-08-2013) ο κ. Ιωάννης Σωμάκος, το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι: μιλώντας ο κ. Σωμάκος για τα προϊόντα περασμένης διατηρισιμότητας, εμφανίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας και διατύπωσε θέσεις αντίθετες από αυτές της οργάνωσής μας. Δικαίωμά του, όμως διευκρινίζουμε ότι ο κ. Σωμάκος από διετίας και πλέον ουδεμία σχέση έχει με την οργάνωσή μας, στην οποία δεν είναι ούτε απλό μέλος και βεβαίως δεν αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του ΙΝΚΠΑ Ηπείρου. Ως εκ τούτου ουδεμία εξουσιοδότηση έχει ώστε να μεταφέρει στο ευρύ κοινό απόψεις και θέσεις του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου.-
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν..Γραμματέας
Χριστόδουλος Πάντος           Ελευθέριος Κουλίδας

ΕΛ. ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Σύλληψη διωκόμενου στα Ιωάννινα
Την 1-10-2013/19.45 στα Ιωάννινα,συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελούς και Τριμελούς Πλημ/κείου Θες/νίκης, με ποινή φυλάκισης (2) ετών και (2) μηνών, για κλοπή.
Κλοπή στα Ιωάννινα
Την 01-10-2013/18.20 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, γιατί εισήλθε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε (1) φορητό Η/Υ και το χρηματικό ποσό των 30 €.
Περί όπλων - ναρκωτικών στην Πρέβεζα

1) Την 02-10-2013/11.00 στην Πρέβεζα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτ-το που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) γιαταγάνι, (1) ζεύγος μεταλλικών κροτάλων με αλυσίδα, (1) ξίφος και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθως, σε έρευνα που έγινε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) ρόπαλο, (1) δακρυγόνο σπρέι, (7) φυσίγγια κρότου των 9 mm, (1) κάλυκας των 9 mm, (3) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου των 7,62 mm και (1) βολίδα πολεμικού φυσιγγίου των 50 mm.
2) Την 01-10-2013/18.45 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Την 2-10-2013/17.15 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, γιατί σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) χάπια αγνώστου συνθέσεως, (4) τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης, ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους (1,7) γραμμαρίων, ηρωίνη μεικτού βάρους  (3,1) γραμμαρίων, (2) ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
Περί όπλων στο Σκεπαστό Πρέβεζας
Την 02-10-2013/18.50, στο Σκεπαστό Πρέβεζας, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) μαχαίρια διαφόρων τύπων, (1) αποσυναρμολογημένο τόξο σκοποβολής και (1) σιδηρογροθιά.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα
Την 02-10-2013 το απόγευμα, στην Πρέβεζα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονη ημεδαπή συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας.Ο 39χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου, λίγες ώρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις και οι στοχευμένοι έλεγχοι  που πραγματοποιούνται καθημερινά για την αντιμετώπιση της διάδοσης των ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής
 Συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο πέντε άτομα για παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και   Περί Όπλων.Κατασχέθηκαν ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών,  ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια και μαχαίρια.Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής όπλων, διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, συστηματικοί και στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε ημεδαποί (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι, κατά περίπτωση,εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ενώ κατείχαν και διάφορα αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί  στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•ποσότητα κάνναβης, βάρους (8,56) γραμμαρίων.
•ένα ζεύγος μεταλλικών κροτάλων με αλυσίδα.
•ένα ξίφος συνολικού μήκους (96) εκατοστών.
•ένα γιαταγάνι μήκους (190) εκατοστών.
•ένα ρόπαλο.
•ένα δακρυγόνο σπρέι.
•επτά φυσίγγια κρότου, ένας κάλυκας (9) mm καθώς και τρία φυσίγγια και μία βολίδα πολεμικού τυφεκίου (7,62) και (50) mm.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,  δύο ημεδαποί, 31 και 32 ετών, διότι σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•τέσσερις συσκευασίες με (11,5) ναρκωτικά χάπια.
•τρεις συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (3,1) γραμμαρίων.
•τέσσερις τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης.
•δύο συσκευασίες με κάνναβη βάρους (1,7) γραμμαρίων.
•δύο ζυγαριές με υπολείμματα ηρωίνης.
•ένας  τρίφτης με υπολείμματα ηρωίνης.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες επίσης το απόγευμα,  στο Καναλλάκι Πρέβεζας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 31χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν και στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•τέσσερα μαχαίρια τύπου σουγιά, δύο μαχαίρια τύπου στιλέτο και τέσσερα μαχαίρια διαφόρων τύπων.
•ένα αποσυναρμολογημένο τόξο σκοποβολής.
•μία μεταλλική σιδηρογροθιά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων  48χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής
 Μετέφερε έναν ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα
Συνελήφθη, την 02-10-2013 το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του  Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας,σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά  παράνομου μετανάστη.Ειδικότερα,ο 48χρονος  κατελήφθη από τους αστυνομικούς   να μεταφέρει με  το δικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας,  έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ παράλληλα εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.


Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
 Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει στα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Du Lac, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 (ώρες 10:00-14:00), Εκπαιδευτική Ημερίδα (Διαθεματικό Σεμινάριο) με προσκεκλημένους ειδικούς επιστήμονες που θα αναφερθούν  στις Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία), τη Διαχείριση Συμπεριφοράς, τον Αυτισμό (Asperger) και τη σχέση Εκπαιδευτικών - Μαθητών.Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:
1. Το Μαθησιακό προφίλ (κατανοώντας τη Δυσλεξία)
Ε. Λιβανίου, PhD-Εκπαιδευτική ψυχολόγος (Αθήνα)
2. Διαχείριση συμπεριφοράς μαθητών στο σχολείο
Α. Πλέσσα, ME.d, BCBA-Σχολική ψυχολόγος-Αναλύτρια Συμπεριφοράς
(Επιστημονική Υπεύθυνη στο Μονορόδι Αθηνών)
3. Αυτισμός (Asperger). Ένταξη στο γενικό σχολείο: Τι λάθη γίνονται;
Ι. Καφαντάρης-Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων
(Κλινικός Υπεύθυνος στο Μονορόδι Αθηνών)
4. Η σχέση Εκπαιδευτικών - Μαθητών. Μια σύγχρονη ανάγκη
Δρ. Φ. Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος εφήβων και ενηλίκων (Ιωάννινα)
Συντονιστής της Ημερίδας: Δρ. Φ. Μωρόγιαννης
Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς, φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών, Λογοθεραπείας, Φ.Π.Ψ., Προσχολικής Αγωγής, Νηπιαγωγών και σε κάθε ενδιαφερόμενο.Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και σχετικό υλικό.Απαραίτητη η προεγγραφή στη γραμματεία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, στη διεύθυνση Κερκύρας 5, Σεισμόπληκτα, στα Ιωάννινα.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου Κερκύρας 5, Σεισμόπληκτα. Ιωάννινα.
Eπικοινωνία:  6986180630 ,E-mail: diepistimoniko.edu@gmail.com ,Σελίδα: https://www. facebook. com/Diepistimoniko.gr .Βρείτε μας στο facebook: https://www.facebook.com/Diepistimoniko.B .

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε θα συνεχίσει να προμηθεύεται όλο το γάλα από τους παραγωγούς της 

Η ΔΩΔΩΝΗ θα συνεχίσει να προμηθεύεται όλο το γάλα από τους 6.500 παραγωγούς της.Σύντομα οι τιμές στο γάλα.Οι πωλήσεις της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε συνεχίζουν να αυξάνονται τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική αγορά, κάτι που δίνει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.Η ΔΩΔΩΝΗ τη νέα γαλακτοκομική περίοδο θα συνεχίσει να προμηθεύεται όλη την ποσότητα του διαθέσιμου γάλακτος από τους 6.500 ηπειρώτες παραγωγούς της, στη βάση των κριτηρίων που ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια.Η ετήσια συντήρηση του εργοστασίου ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η παραγωγή της φέτας.Επίσης για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο η ΔΩΔΩΝΗ, που παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας, θα ενημερώσει για την πολιτική τιμών στο γάλα, τους παραγωγούς – συνεργάτες της, μετά και την έγκριση του Δ.Σ στα μέσα του Οκτωβρίου.
Γιάννης Κεΐσογλου - Εκπρόσωπος Τύπου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε
 









           



Δεν υπάρχουν σχόλια: