ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ιατρική ημερίδα το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα 20-10-2013



Χόλος νόον οιδάνει. μτφρ: ο θυμός φουσκώνει το μυαλό ( Όμηρος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ιατρική ημερίδα το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα 20-10-2013
 Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Θεσπρωτίας, Αθηνών και Ιωαννίνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς και Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διοργανώνουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas, Ιατρική Ημερίδα ενημέρωσης πολιτών.Συντονιστής θα είναι ο κ. Σ. Φούσας, Διευθυντής, Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Καρδιολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά “Τζάνειο” .
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμοί Εκπροσώπων Φορέων - Εισηγήσεις
•Θέματα Αλληλεγγύης
•Χρήση και κατάχρηση Internet
• Υπέρταση, Χοληστερίνη, Παχυσαρκία
•Αγγειολογικά Προβλήματα
•Οστεοπόρωση, Κάπνισμα
•Οδοντιατρικά Θέματα
•Παιδιατρικά Θέματα
Ομιλητές - Θέματα Αλληλεγγύης
Ε. Γείτονας : Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων «Γείτονα»
Γ. Μποροδήμος Αεροπαγίτης : Α. Γκότοβος Καθηγητής Παν. Ιωαννίνων
Α. Φούσας : Ποινικολόγος Αθηνών , π. Υπουργός
Ε. Σταύρου : Οικονομολόγος
Ιατρικά Θέματα
Β. Λουκάς  : Ορθοπεδικός Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
Σ.Τσιάρα : Παθολόγος Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Π. Ι. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Α. Τσατσούλης : Ενδοκρινολόγος- Καθηγητής Ενδοκρινολογίας Ιατρική Σχολή Π.Ι.
Γ. Πατούλης : Ορθοπεδικός Χειρουργός
Χ. Γιάγκας : Αγγειοχειρούργος
Γ. Παπανικολάου : Οδοντίατρος
Α. Σέρμπης : Παιδίατρος
Χ. Χασάπη : Καρδιολόγος Νοσοκ. «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ
Δήμος Ηγουμενίτσας : Γ. Κάτσινος Δήμαρχος
Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας : Β. Λουκάς Πρόεδρος
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών : Γ. Πατούλης Πρόεδρος Δήμαρχος Αμαρουσίου
Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων :Σ. Τσιάρα Πρόεδρος
Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία Σ. : Φούσας Πρόεδρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Στην Θεσπρωτία των μνημονίων, των περικοπών και της νέας μετανάστευσης στο εξωτερικό, οι κοινωνικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις ποινικοποιούνται.Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν μέσα στο σχολικό τους συγκρότημα μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται. Καταδικάζουμε την αντιδημοκρατική ενέργεια των δυο διευθυντών να απευθυνθούν στην αστυνομία για προβλήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου. Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά μετά την αστυνομική επέμβαση στο ΤΕΙ τον περασμένο Ιούνιο, που εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας μπαίνουν στη λογική της κυβέρνησης που προωθεί την διάσπαση των αγώνων και τον κοινωνικό αυτοματισμό.Είναι πρόσφατες και στον νομό  μας, οι καταργήσεις τομέων στην τεχνική εκπαίδευση, η συρρίκνωση του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενώ εκπαιδευτικοί που δούλευαν πέρυσι σαν αναπληρωτές φέτος δεν εργάζονται.Το success story των κ. Σαμαρά και Μπέζα έχει φέρει και στον τόπο μας απώλεια θέσεων εργασίας και λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα αποσάρθρωση  στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Το πετρέλαιο συνεχώς ακριβαίνει και οι ηπειρώτες κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι μετά την πώληση της «Δωδώνης».  Μεγάλες υποδομές της περιοχής όπως η Εγνατία , το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων οδηγούνται σε ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας και το ΤΕΠ του στην Ηγουμενίτσα απαξιώνονται.Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων,  εντάσσει όποιον αντιστέκεται στο “άλλο άκρο”, επιλέγοντας την λύση των προσαγωγών και των διώξεων. Την ίδια ώρα το μαύρο στην ΕΡΤ αλλά   και η φοροδιαφυγή των φίλων του κ. Σαμαρά θεωρούνται δεδομένα, ενώ οι λίστες Λαγκάρντ παραμένουν αναξιοποίητες και σκάνδαλα σαν της Siemens και του Βατοπεδίου κουκουλώνονται.Καλούμε τους συμπολίτες μας μαθητές, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενους  να αντισταθούν μετωπικά στην αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων, κλείνοντας τα αυτιά τους στα παπαγαλάκια των μεγαλοκαναλαρχών. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην επιτρέψει στην περαιτέρω κατάλυση των δημοκρατικών κοινωνικών δικαιωμάτων. Να απαντήσει στην τρομοκρατία με πλατιούς κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, που θα φέρουν την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και της καταστολής.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου 
 H «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πρόκειται να εορταστούν την Κυριακή (20.10.2013) σε όλη τη χώρα.Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της αστυνομίας καθώς και παιδιών πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, καθώς και δοξολογία την Κυριακή το πρωί στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Άρτα.Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν:Στα Ιωάννινα, την Κυριακή και ώρα 10.30 δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη (17.10.2013) και την Παρασκευή (18.10.2013) στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γεωργίου Χατζηκώστα» και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.Στην Ηγουμενίτσα, δοξολογία στον Ιερό Ναό  Ευαγγελιστρίας την Κυριακή στις 10.00, ενώ θα προηγηθεί διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φιλιατών την Πέμπτη και την Παρασκευή (17-18.10.2013) το πρωί. Στην Άρτα, την Κυριακή και ώρα 10.30 δοξολογία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης (17.10.2013) και της Παρασκευής (18.10.2013) στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άρτας.Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Πρέβεζα, με διήμερη αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου την Κυριακή στις 10.00.

O ιατρός κ. Αθανάσιος Κιτσάκος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς
 Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Γεωργίου Νάκου και του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων κ. Ανδρέα Παπιγκιώτη, πραγματοποιήθηκε την 16-10-2013 το μεσημέρι,  σεμινάριο σε αστυνομικούς, από τον κ. Αθανάσιο Κιτσάκο, γενικό χειρουργό – εντατικολόγο, με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς.Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των αστυνομικών στις σωτήριες για τη ζωή των συνανθρώπων μας δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καθώς και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Συνελήφθη 62χρονος αλλοδαπός στην Άρτα, για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
 Συνελήφθη, την 16.10.2013 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ένα 62χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Ειδικότερα,  σε αστυνομικό έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που ανήκει στον 62χρονο και στο οποίο επέβαινε ως οδηγός, βρέθηκαν στο ντουλαπάκι του οχήματος :
• ένα (1) αρχαίο αργυρό νόμισμα Αλεξάνδρου Γ΄(περιόδου 325 π.Χ.), διαμέτρου (2,5) εκατοστών και πάχους (3) χιλιοστών.
• ένα (1) νόμισμα διαμέτρου (1,8) εκατοστών, όπου απεικονίζεται στο εμπροσθότυπο ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη ενώ στο πίσω μέρος διάφορα σύμβολα.
Tα παραπάνω νομίσματα κατασχέθηκαν ενώ παραγγέλθηκαν αντίστοιχες πραγματογνωμοσύνες από τη ΛΓ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και την 18η Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν μη νόμιμο μετανάστη
Συνελήφθη, την 17-10-2013 τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων,  από αστυνομικούς  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 43χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Ιωάννινα  για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων
Κατασχέθηκαν πέντε (5) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.Συνελήφθησαν, την 16-10-2013 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 41χρονη ημεδαπή και ένας 41χρονος υπήκοος Αφγανιστάν,κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.Ειδικότερα, το μεσημέρι η 41χρονη μετέβη σε υποκατάστημα Τράπεζας στα Ιωάννινα προκειμένου να καταθέσει το χρηματικό ποσό των (11.000) ευρώ. Κατά τη διάρκεια καταμέτρησης του ανωτέρω ποσού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά (5) χαρτονομίσματα των (20) ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω χρηματικό ποσό  είχε βρεθεί στην κατοχή της 41χρονης ύστερα από οικονομικές συναλλαγές με 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος και συνελήφθη. Τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν, την 16-10-2013 το μεσημέρι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά, 19, 27 και 21 ετών, για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το μεσημέρι εισήλθαν σε οικόπεδο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων απ’ όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μεταλλικά αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί από γείτονες και τελικά συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου
Την 17-10-2013 και ώρα 02:25 π.μ., στο 149ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Αγρινίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός,  εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν, την 16-10-2013 το μεσημέρι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά, 19, 27 και 21 ετών, για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το μεσημέρι εισήλθαν σε οικόπεδο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων απ’ όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μεταλλικά αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί από γείτονες και τελικά συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου
Την 17-10-2013 και ώρα 02:25 π.μ., στο 149ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Αγρινίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός,  εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εξιχνιάστηκε κλοπή που έγινε το μεσημέρι της 10-10-2013 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στα Ιωάννινα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος το μεσημέρι της 10-10-2013 προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή  αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (739) ευρώ. Ο 27χρονος δράστης, ο οποίος προσήχθη την 14-10-2013 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ομολόγησε την πράξη του, ενώ παράλληλα παρέδωσε το ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σύλληψη φυγόποινης στο Κανάλι Πρέβεζας
Συνελήφθη την 15-10-2013 το πρωί στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 68χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης έντεκα (11) μηνών,  για ακάλυπτες επιταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: