ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κ.Π.Ε. Φιλιατών : Ημερίδα για την Μελισσοκομία στις 11 Οκτωβρίου 2013



Όστις εταίρους δέδοικε, δούλος ων λέληθεν εαυτόν.μτφρ: όποιος φοβάται τους άλλους, γίνεται δούλος χωρίς να το καταλάβει ( Αντισθένης )


....ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Κ.Π.Ε. Φιλιατών : Ημερίδα για την Μελισσοκομία στις 11 Οκτωβρίου 2013
 Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών βάση του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού που συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα: Μέλισσα, τι ξέρουμε τι πρέπει να γνωρίζουμε, υλοποιεί την δεύτερη ημερίδα, από της συνολικά πέντε προγραμματισμένες, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε Φιλιατών (Βρυσέλλα).Η ημερίδα Θα διεξαχθεί το απόγευμα τηςΠαρασκευής  11 Οκτωβρίου  2013  και ώρα 16:00 – 20:00 μ.μ. .Ο τίτλος της ημερίδας θα είναι: «Πρακτική  Μελισσοκομία».Η ημερίδα απευθύνεται στην επιμόρφωση αρχαρίων οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία. Η θεματολογία θα έχει άξονα: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.».Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων ενηλίκων είναι 50 άτομα.Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 07/10/2013 και ώρα 11:00 π.μ. αποστέλλοντας τα προσωπικά τους στοιχεία.(ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ ή FAX: 2664022000  .ή με email στο: kpefilia@otenet.gr .
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
16:00 – 16:15 Προσέλευση, Παραλαβή φακέλου           
16:15 – 16:45 Νικολάου Μάρκος   -Οικονομικά οφέλη από την Μελισσοκομία
- Η μελισσοκομία σε Ελλάδα & Ευρώπη  MSc Υπεύθυνος ΚΠΕ Φιλιατών
16:45 – 17:15 Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος-Εγκατάσταση μελισσοκομείου  (πρακτική εφαρμογή)
Μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Φιλιατών - Μελισσοκόμος.
17:15 – 17:30Διάλειμμα                 
17:30 – 18:00Γιαννακός  Βασίλειος-Ενισχύσεις και κίνητρα για την ενασχόληση με την μελισσοκομία
Γεωπόνος ,MSc Μελισσοκομίας
18:00–18:30 Ζάρος Γρηγόρης-Ανθοφορίες και εντατική εκμετάλλευση των μελισσών.Εκπαιδευτικός – Πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων  Ηγουμενίτσας.
18:30 – 19:00 Παπασταύρου Βασίλειος - Εγκατάσταση μελισσοκομείου  (νομικό πλαίσιο) - Ενημέρωση για τον μελισσοκομικό σύλλογο Φιλιατών.Πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων Φιλιατών.
19:00 – 20:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση                 
 Υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών – Θεσπρωτίας
Νικολάου Μάρκος

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
 Εξιχνίαση κλοπών στην Πρέβεζα
Την 30-09-2013 ,13.45 στην Πρέβεζα, από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες από 10/03 έως 25/03/2013 ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν (2) κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα.Επίσης, σε βάρος των ανωτέρω, έχουν εκδοθεί (2) Εντάλματα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πρέβεζας, για (13) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες, πράξεις που τέλεσαν από 04-01-2012 έως 02-01-2013, στην περιοχή της Πρέβεζας.
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός  για απόπειρα βιασμού σε βάρος 19χρονης στα Ιωάννινα
Συνελήφθη,την 30-09-2013 το μεσημέρι, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και οπλοχρησία.Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, ο 40χρονος εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες Ιωαννίνων,όπου διέμενε η 19χρονη και με την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της.Η 19χρονη αντιστάθηκε και κατάφερε να διαφύγει ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οι οποίοι, στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, εντόπισαν  τον 40χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν άλλες δύο κλοπές σε σπίτια σε χωριά της Πρέβεζας
 Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για σωρεία διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες στην ίδια περιοχή.Συνεχιζόμενης της επισταμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας,σχετικά με τη δράση αλλοδαπών διαρρηκτών που είχαν διαπράξει σωρεία  διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 (σχετικό το από 06-03-2013  Δελτίο Τύπου), ανακοινώνεται ότι προέκυψε η εμπλοκή τους και σε άλλες δύο κλοπές στην ίδια περιοχή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την κατάλληλη αξιοποίηση επιστημονικών μεθόδων έρευνας, οι δύο αλλοδαποί δράστες (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 32 ετών), σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σύλληψης για συγκρότηση συμμορίας διάπραξης κλοπών, εμπλέκονται και στις παρακάτω διαρρήξεις:
• κατά το χρονικό διάστημα από 10/03 έως 16/03/2013 αφού παραβίασαν παράθυρο εξοχικής κατοικίας στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού.
• κατά το χρονικό διάστημα από 10/03 έως 25/03/2013  εισήλθαν σε οικία στην Καμαρίνα Πρέβεζας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της ένα εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Δοκιμαστικά θα ηχήσουν οι Σειρήνες την Τετάρτη
 Την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) "Παρμενίων 2013", θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, όπως παρακάτω:
• Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
 
«Ξένη Ευρώπη» για τους Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στην Ε.Ε. 
 Σκληρότερους νόμους για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη εισηγούνται οι Ευρωπαίοι εταίροι,δημιουργώντας πλέον έναν ασφυκτικό κλοιό για τους δοκιμαζόμενους από την ανεργία Ελληνες.Τους πολίτες εκείνους που κινδυνεύουν να στερηθούν έστω και το δικαίωμα στην αναζήτηση καλύτερης τύχης εκτός συνόρων, μια και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε εργασιακό κρανίου τόπο.Δεν φτάνει λοιπόν που η χώρα μας έχει υποστεί τις συνέπειες μιας σειράς λανθασμένων ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως παραδέχονται κατά καιρούς έγκυροι ξένοι πολιτικοί και τεχνοκράτες, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει εκτοξευτεί στο 27%, αλλά οι εταίροι μας, όπως σήμερα το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει, απαιτούν και την τοποθέτηση πλαφόν στη ροή μεταναστών από τα Βαλκάνια και τις χώρες του Νότου προς τις χώρες τους. Μάλιστα οι προκλήσεις φτάνουν σε τέτοιον βαθμό ώστε να επιβληθούν μέχρι και ποινές σε όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές.

Διεκδικητής για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλ. Τσίπρας
 Την υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς φαίνεται να διεκδικεί ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία του κόμματος, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας, Χάνες Σβόμποντα. Σύμφωνα με πληροφορίες εάν ο Αλ. Τσίπρας αναδειχθεί επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορεί να διεκδικήσει την Προεδρεία της Κομισιόν στις ερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με νέο σύστημα που στην ουσία θα εκλέγει τον Πρόεδρο της Κομισιόν άμεσα από την βάση.Η όποια απόφαση πάντως θα ληφθεί στην συνεδρίαση της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πιθανώς θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση. Κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας, «η οποία θα πρέπει να έχει, ως ελάχιστη συνέπεια, όχι τη συνέχισή του με τρίτο Μνημόνιο, αλλά τον άμεσο τερματισμό του και την αλλαγή πολιτικής».«Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνοψίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους συνομιλητές του και θα επισημάνει τους κεντρικούς άξονες και τις βασικές πολιτικές του», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Διακόπηκε η λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης
 Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είχε διορία το αμερικανικό Κογκρέσο για να ψηφίσει το σχέδιο του προϋπολογισμού που θα επέτρεπε την συνέχεια της χρηματοδότησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων με αποτέλεσμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Λευκός Οίκος να δώσει εντολή προς την ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα σχεδόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να τίθενται από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει η κατάσταση αυτή, καθώς εκτιμάται ότι οι δυο πλευρές δεν θα καταφέρουν να συμφωνήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κατατέθηκε η τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων
 Κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, στην περίπτωση κατά την οποία έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις στον αρχηγό ενός κόμματος ή σε βουλευτές του.Η ρύθμιση θα εισαχθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής εντός της εβδομάδας.«Ως στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας και της δημοκρατίας, η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών πολιτικών κομμάτων, όταν ηγετικά στελέχη αυτών κατηγορούνται για τα εγκλήματα των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας), 148 παρ. 2 (διακεκριμένη κατασκοπεία), 187 (εγκληματική οργάνωση) ή 187Α (τρομοκρατικές πράξεις) του Ποινικού Κώδικα.Η διάταξη αυτή, όπως και οι διατάξεις των δύο επόμενων παραγράφων ευθυγραμμίζονται με τις λοιπές διατάξεις του ν. 3023/2002, που είναι ο εκτελεστικός νόμος του άρθρου της παραγράφου 2 του άρθρου 29 του Συντάγματος για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων» αναφέρει η ρύθμιση.Όταν υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις, ότι, υπό το μανδύα ή υπό την κάλυψη ενός πολιτικού κόμματος, τελούνται από ηγετικά στελέχη αυτού, σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες στρέφονται άμεσα κατά της ίδιας της χώρας και του πολιτεύματος, ή πλήττουν βάναυσα τη δημόσια τάξη αυτής, ανακύπτει ανάγκη αποτροπής του ενδεχομένου άμεσης ή έμμεσης κατάχρησης της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης για την στήριξη των ως άνω εγκληματικών δραστηριοτήτων» προστίθεται στη ρύθμιση.

Οι «βαλτοί» και τα «πιόνια»
Ποιος ο ρόλος τους στην κοινωνία…???
 Πλέον είναι κοινώς αποδεκτό, τουλάχιστον στους περισσότερους Έλληνες, ότι οι εξελίξεις στην χώρα μας δεν ξετυλίγονται και τόσο ανεξάρτητα. Στην πολιτική σκηνή ο καθένας παίζει τον ρόλο του και υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι εν γνώση τους συνεργάζονται με την παγκόσμια διαπλοκή και αυτοί που εν αγνοία τους γίνονται πιόνια του συστήματος και σε τελική ανάλυση υποβοηθούν τα όποια σχέδια στρέφονται κατά του λαού.Είτε «πατριωτικοί» είτε «διεθνιστικοί» κι αν αυτοσυστήνονται ορισμένοι οργανισμοί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα τους άτομα με εντεταλμένη υπηρεσία, τα οποία παρασύρουν με τρόπο έντεχνο «συναγωνιστές» τους που εν τέλει συμπράττουν, δίχως να το γνωρίζουν, στο «έγκλημα» που διαπράττεται.Η συγκεκριμένη πραγματικότητα ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις της ζωής, όπου οι «πονηροί» ξεγελούν τους «αφελείς», «σπρώχνοντάς» τους σε λάθος ατραπούς, οι οποίοι οδηγούν σε καταστροφικές συνέπειες τόσο τους ίδιους όσο και το περιβάλλον τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Εκτός και αν αποδεχθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς, όπερ και ευκολότερο από την διαρκή ανάλυση των πραγμάτων, και επαναπαυθούμε στον ρου των γεγονότων.Στην περίπτωση μας και βάσει τελευταίων εξελίξεων, παρατηρούμε ότι κάποιοι με αφορμή την σύλληψη μελών παράταξης, η οποία δηλώνει «πατριωτική», ξεσαλώνουν με μεγαλύτερη ακόμα ένταση απ” ότι στο παρελθόν κατά της εθνικής μας ιδιοσυγκρασίας. Σαν να περίμεναν την ευκαιρία να ταυτίσουν ένα ιδεολογικοπολιτικό μόρφωμα με εκείνους τους ελεύθερους και ανεξάρτητους Έλληνες που δεν σηκώνουν μεν μύγα στο σπαθί τους σε ό,τι αφορά την πίστη και την ιστορία τους, αλλά δεν δέχονται τον περιορισμό των πιστεύω τους σε κομματικές γραμμές.Ο παγκοσμιοποιητικός λόγος έδωσε και πήρε τις τελευταίες μέρες σε κανάλια «ελεύθερης» ενημέρωσης. «Η προσήλωση σε εθνικά ιδεώδη οδηγεί σε ακραίες κοσμοθεωρήσεις», αφήνεται να εννοηθεί από «διανοούμενους» κύρους. Γι” αυτό η λύση θα πρέπει να είναι η εναρμόνιση μας με το δυτικοπρεπές διεθνιστικό-παγκοσμιοποιητικό πνεύμα χωρών της Δύσης με μεγαλύτερη ιστορία από εμάς (ναι ακούστηκε και αυτό, αφού η ιστορία των Ελλήνων, οι οποίοι δεν είναι πια Έλληνες αλλά απόγονοι των «γενετικά προικισμένων» γύρω λαών, αρχίζει, σύμφωνα με ορισμένους «ειδικούς», μόλις με την δημιουργία του «νεοελληνικού κράτους»,το οποίο, συνεχίζουν οι «φωστήρες» -άραγε βαλτοί ή πιόνια;-, στηρίζεται σε εθνικούς μύθους).Οι πραγματικές πατριωτικές φωνές φιμώνονται όλο και περισσότερο και ίσως στο μέλλον ποινικοποιηθούν πλήρως. Τώρα είναι το μεγάλο στοίχημα των διεθνιστών: Να προσπαθήσουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τελικά η «εμμονή» στην πατρίδα οδηγεί στον φασισμό. Να ταυτίσουν την ελευθερία των Ελλήνων με την σκλαβιά συγκεκριμένης ιδεολογίας.Να εφαρμόσουν επιτέλους το στρατηγικό δόγμα Κίσινγκερ σε σχέση με το χτύπημα εναντίον του τρίπτυχου των Ελλήνων.Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ των άλλων, οι «βαλτοί» και τα «πιόνια». Στόχος όλοι εμείς, στόχος τα ιδανικά μας, άρα η ελευθερία μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: