ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μάχη για 22χρονο αρτινό οπαδό του Παναθηναϊκού μετά από συμπλοκή οπαδών



Το χαμόγελό της ήταν ένα δάγκωμα, κι εγώ ήμουν ο στόχος του :  ( Γιεβγένι Ζαμυάτιν )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Μάχη για 22χρονο μετά από συμπλοκή οπαδών
 Σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην Εντατική νοσηλεύεται ο 22χρονος Αρτινός οπαδός του Παναθηναϊκού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 22χρονος, τραυματίστηκε όταν οπαδοί του Ολυμπιακού, του πέταξαν από τα γραφεία τους στον δεύτερο όροφο, μια μεγάλη γλάστρα που τον βρήκε στο κεφάλι.Στο μεταξύ στο λεωφορείο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού από τα Γιάννινα που είχαν πάει στο Μεσολόγγι, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα στυλό -πιστόλι και 23 σφαίρες. Ο φίλαθλος αυτός συνελήφθη.Στο Μεσολόγγι είχαν πάει φίλαθλοι και των δύο ομάδων με λεωφορεία από τα Γιάννινα, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.Μετά την λήξη του αγώνα, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού σε πορεία, πηγαίνοντας προς τα λεωφορεία τους, πέρασαν κάτω από τα γραφεία των φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, και οι τελευταίοι, άρχισαν να πετάνε, πέτρες και γλάστρες, - μια από τις οποίες κτύπησε τον 22χρονο-, κατά των Παναθηναϊκών. Βλέποντας τον φίλο τους αιμόφυρτο οι "πράσινοι", ανταπέδωσαν και σε λίγα λεπτά στο κέντρο της πόλης στήθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.Έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις αλλά από την Αστυνομία δεν εντοπίστηκε ακόμη αυτός που πέταξε την γλάστρα και έστειλε σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση τον 22χρονο στο νοσοκομείο.

‘’ Αλ. Τσίπρας ‘’ : Το τέρας της Χρυσής Αυγής δεν θέριεψε μόνο του
 «Το τέρας της Χρυσής Αυγής δεν θέριεψε μόνο του, ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Σκάι.Επέρριψε ευθύνες και σε μερίδα των ΜΜΕ τα οποία παρουσίαζαν «το τέρας ως κατοικίδιο», αλλά και σε μερίδα του πολιτικού κόσμου.Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί κίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Χρυσή Αυγή για την οποία ζήτησε να τεθεί ενώπιον του νόμου.Επε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιήθηκε ως ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε άθλια τη θεωρία των δύο άκρων, καθώς «αθωώνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι καθήκον του πρωθυπουργού είναι να μην υποκύψει στον εκβιασμό.«Η άνοδος των ναζί αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να υψωθεί τείχος στο ναζισμό.Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ανέβει στην εξουσία, θα επουλώσει τις βαθιές πληγές και θα στηρίξει τους αδύναμους, είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση της δυνατότητας σίτισης σε όλες τις ελληνικές οικογένειες.

Τι προβλέπεται για τις έδρες της Χρυσής Αυγής μετά τις συλλήψεις
..σε περίπτωση που… ?... Εκλογές μόνο στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες 
 Διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της Δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Αυτό ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα.Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής.Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα. Σε περίπτωση που παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες βουλευτές του κόμαμτος γίνονται εκλογές στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες.

Περί ναρκωτικών στη Γραμμενίτσα Άρτας
Την 27-09-2013, στη Γραμμενίτσα Άρτας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (54,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Σύμφωνα με πληροφορίες ,συγγενικά  πρόσωπα της 80χρονης ανησύχησαν και ειδοποίησαν τις αρχές εξαιτίας των αναπάντητων κλήσεων στο τηλέφωνο της.Έτσι πριν από λίγο αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης με την παρουσία κλειδαρά ,μπήκαν στην οικία της και αντίκρισαν την ηλικιωμένη νεκρή.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο θάνατος της άτυχης γυναίκας φαίνεται να προήλθε από παθολογικά αίτια ,καθώς πριν λίγες μέρες έλαβε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο της  Πρέβεζας ,όπου και νοσηλεύονταν. Η σωρός της ηλικιωμένης θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων για την διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής. 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο παρουσιάζει έρευνα για τις Προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου
 Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, καλεί στην παρουσίαση της έρευνας με θέμα «Προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου» την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου και ώρα 7:30μμ στο ξενοδοχείο Grand Serai.Η παρουσίαση θα γίνει από τον κο Επαμεινώντα Πανά, καθηγητή του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης Γεώργιο Κυδωνάκη.Στην εκδήλωση θα κάνουν παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος και ο Γεώργιος Γκωλέτσης επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι διατελέσαντες πρόεδροι του Περιφερειακού Τμήματος.

Επανέρχεται το "χαράτσι" του ενός ευρώ ανά συνταγή
 Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί: Τώρα θα γίνουμε και εισπράκτορες των "χαρατσιών" του ΕΟΠΥΥ.Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Νοέμβριο και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ένα ευρώ για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, κ. Κώστα Λουράντο, πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και... εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ.«Όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ, αφού η πληρωμή των χρεών του δεν φαίνεται ούτε με κιάλια, χρηματοδότες των μισθών των υπαλλήλων του - ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και εισπράκτορες των χαρατσιών του» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.Για την εφαρμογή του μέτρου αυτού υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη από το 2011, αλλά είχε οριστεί ως προϋπόθεση να εκδοθεί πρώτα σχετική υπουργική απόφαση.Ωστόσο, με νεότερο νόμο το συγκεκριμένο εδάφιο, που προέβλεπε την έκδοση υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, διαγράφηκε. Κατά τις εκτιμήσεις των φαρμακοποιών, αυτό έγινε για να παρακαμφθεί τυχόν προσφυγή στο ΣτΕ από τον κλάδο τους.«Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στη χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση... πικρή, καλούμεθα να εισπράξουμε και τα... χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!!!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΦΣΑ.

Αποπομπή του επικεφαλής της ΕΥΠ για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις
 Αποπέμφθηκε σήμερα το πρωί από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος αξιωματικός για την διερεύνηση της δράσης της «Χρυσής Αυγής» με την υποβοήθηση και του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων.Παραμένει μέχρι τώρα αδιευκρίνιστο αν η αποχώρηση του συγκεκριμένου έμπειρου αξιωματούχου συνδέεται με κάποια «μαύρη τρύπα» στην έρευνα της ΕΥΠ για την «Χρυσή Αυγή» ή θεωρείται συνέχεια των πρόσφατων αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει το «Βήμα».Από την ΕΥΠ αποχώρησε ο προϊστάμενος της Γ ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της «Χρυσής Αυγής» τους τελευταίους μήνες.Η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες. Στοιχεία από αυτές τις έρευνες είχαν τεθεί υπόψιν του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Πήραν τον ‘’ Πούλο ‘’ οι …στρατικοποιημένοι πολίτες
Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των Εφέδρων το Σάββατο στο Σύνταγμα.
 Την απαγόρευση της συγκέντρωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Σύνταγμα, αύριο, Σάββατο αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ: "Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, η πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης της "Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων", στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας) – Φιλελλήνων – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Λ. Β. Όλγας – αριστερά Λ. Β. Κωνσταντίνου – αριστερά Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Πλουτάρχου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – Κανάρη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Καποδιστρίου – αριστερά Γ’ Σεπτεμβρίου –δεξιά Σατωβριάνδου – Σωκράτους – αριστερά Λυκούργου – αριστερά Αθηνάς (μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής".Η πραγματοποίηση συγκέντρωσης για "την αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας", όπως την τιτλοφορούν οι έφεδροι, είχε ανακοινωθεί ταυτόχρονα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΚΕΕΔ της επίμαχης «διακήρυξης», με αφορμή την οποία έχει διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Γκουτζαμάνη. Την εισαγγελία Πρωτοδικών, που διενεργεί την έρευνα, συνδράμει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

« Γ. Παπανδρέου » : Η βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται δημοκρατία και πολιτική βούληση

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προήδρευσε χθες, στην τακτική ετήσια συνάντηση του Προεδρείου της Οργάνωσης, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Στη συνάντηση που έγινε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Μπουμπακάρ Κεϊτά, νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Μάλι, ο Έλιο Ντι Ρούπο, Πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Έντι Ράμα, Πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Ναβίν Ρανγκουλάμ, Πρωθυπουργός του Μαυρικίου, ο Ζοζέφ Μουσκάτ, Πρωθυπουργός της Μάλτας, ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλζα, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών, ο Έρο Εναλουόμα, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας, ο Μάριαν Λούπου, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας, ο Μανουέλ Βισέντε, Αντιπρόεδρος της Αγκόλα, ο Τίτους Κορλατεάν, Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, ο Ζλάτκο Λαγκούμζτια, Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, η Πεντουκένι Ιθάνα, Υπουργός Εσωτερικών της Ναμίμπια, ο Άλφρεντ Γκουζεμπάουερ, πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας, η Ουάφα Χατζί, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ και πολλοί ηγέτες κομμάτων που συμμετέχουν στο Προεδρείο της Οργάνωσης.
Τα θέματα της συνάντησης
Βασικά θέματα της συνάντησης, σε αντιστοιχία με τα ζητήματα που απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ήταν οι θέσεις των σοσιαλιστών σε σχέση με την αναπτυξιακή ατζέντα του ΟΗΕ μετά το 2015, η προώθηση της δημοκρατίας, της πράσινης ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και οι εξελίξεις σε σχέση με τη Συρία.
Γ. Παπανδρέου: Οι στόχοι της Χιλιετίας απέχουν πολύ από το να υλοποιηθούν έγκαιρα
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου στην εναρκτήρια εισήγηση του επεσήμανε ότι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά και της άνισης ανταπόκρισης των κρατών μελών του ΟΗΕ, οι Στόχοι της Χιλιετίας απέχουν πολύ από το να υλοποιηθούν έγκαιρα. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μια μεγάλη συζήτηση για την αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015, και είναι πολύ σημαντικό ότι με στόχο την βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη, για πρώτη φορά θεωρούνται κρίσιμης σημασίας θέματα όπως, η αποτελεσματική και δημοκρατική διακυβέρνηση, η διαφάνεια, το κράτος δικαίου, η σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης, η ισότητα των φύλων, και η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας.Είναι θέματα που εδώ και χρόνια προωθούν οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας ότι η λύση των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με την βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορούν να επιλυθούν αν δεν υπάρχει σωστή λειτουργία της δημοκρατίας και η απαραίτητη πολιτική βούληση. Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι το παγκόσμιο κίνημα που συνδυάζει τις αρχές και τους στόχους της δημοκρατίας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανάπτυξης, της ισότητας και της δικαιοσύνης με την προστασία του περιβάλλοντος.
Διπλωματική λύση για τη Συρία
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στη Συρία, λέγοντας ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα παράθυρο ευκαιρίας για την προώθηση διπλωματικής λύσης που πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε, επισημαίνοντας ότι, η σύγκρουση στη Συρία που κινδυνεύει όχι μόνο να καταστρέψει μια χώρα, αλλά και να αποσταθεροποιήσει και τις γειτονικές χώρες, είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνάει τον εντοπισμό και την καταστροφή των χημικών όπλων. Γι’ αυτό χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες σε πολλά επίπεδα ώστε να βρεθούν λύσεις σε βάθος χρόνου. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε μια λεπτομερή και δραματική ανάλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Συρία, κάνοντας έκκληση για την ανάγκη αφύπνισης της Διεθνούς κοινότητας. Για το ζήτημα της Συρίας η Σοσιαλιστική Διεθνής αποφάσισε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο του Μάλι
Το Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνεχάρη τον Μπουμπακάρ Κεϊτά για την πρόσφατη νίκη του στις Προεδρικές εκλογές στο Μάλι. Μια νίκη μέσα από πρωτόγνωρες για την χώρα δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες που θα βοηθήσει καθοριστικά στη σταθεροποίηση της στρατηγικής σημασίας αφρικανικής χώρας που μόλις βγαίνει από έναν δύσκολο εμφύλιο πόλεμο. Η Σοσιαλιστική Διεθνής που έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια εκδημοκρατισμού του Μάλι, ήταν παρούσα μέσω της αποστολής παρατηρητών στις εκλογές δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της.
Ανάγκη αλλαγής στην πολιτική των πλούσιων χωρών της Ε.Ε.
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλοί ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη αλλαγής πορείας από τις πλούσιες χώρες που δεν επλήγησαν και συχνά επωφελήθηκαν από την κρίση, προς την κατεύθυνση μιας πιο ισορροπημένης πολιτικής που να στηρίζεται στην αλληλεγγύη και όχι στην ρητορική των στερεοτύπων και της λιτότητας. Η σημερινή κατάσταση έχει ως συνέπεια και μια επιβράδυνση της πορείας ένταξης πολλών κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όπως και στην πορεία συνεργασίας και ανάπτυξης των μεσογειακών χώρων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μια πορεία που η Σοσιαλιστική Διεθνής υποστηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια.











Δεν υπάρχουν σχόλια: