ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πάλι με … «Μπουρμπούτσαλα» ...: Ο νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια



Μάθε από τις μάζες και μετά δίδαξέ τες : ( Μάο Τσε-Τουνγκ )


…..ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Πάλι με … « Μπουρμπούτσαλα » ...: Ο νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια
 Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, που θα ισχύσει από το 2014, θα περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις. Το ύψος του θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, τη θέση και την οικοδομησιμότητά του. Μειωμένοι συντελεστές θα ισχύσουν για τις καλλιέργειες με ανώτατο όριο τα 20 στρέμματα.Στην επιβολή φόρου ανά στρέμμα για όλες τις εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης (οικόπεδα, αγροτεμάχια, κτήματα, βοσκοτόπια, δασικές εκτάσεις, αγροτικές καλλιέργειες κ.ά.) καταλήγει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014.Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει φόρο 12 ευρώ ανά στρέμμα κατά μέσον όρο με κλιμάκωση που θα ξεκινά από τα 4 ευρώ και θα φθάνει μέχρι και τα 50 ευρώ το στρέμμα.

Με την δημοσκόπηση της Marc στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ πάει διακοπές
Εκτός Βουλής Βενιζέλος και Κουβέλης, στις επόμενες εκλογές;...

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ (4,8%), έβδομη η ΔΗΜΑΡ (4,0%)...;















Αν η δημοσκόπηση της Marc δεν είναι πειραγμένη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανόν να μείνουν εκτός Βουλής. Η συγκατοίκηση στην κυβέρνηση με τον Σαμαρά δείχνει, να... έχει καταστρέψει το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη. Κατ΄ άλλα, η ΝΔ είναι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο από μια μονάδα (0,9%), η Χρυσή Αυγή σταθερά τρίτο κόμμα, τέταρτος ο Καμμένος έχοντας πίσω του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ. «Καταλληλότερος» , - σ΄ αυτή τη ...???... μέτρηση- πάλι ο Σαμαράς με 46,4% έναντι 29,4% του Τσίπρα.Το κόμμα του Λοβέρδου 1 και κάτι...!

ΕΛ.ΛΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ NEWS
 Περί λαθρεμπορίας στην Ανέζα Άρτας
1) Την 14-5-2013 ,11.45 στην Ανέζα Άρτας, συνελήφθησαν 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τσεχίας , και 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας  γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία ενός εξ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,(200) πακέτα τσιγάρα Βουλγαρικής προελεύσεως, τα οποία δεν έφεραν την ταινία καταβολής δασμών στο Ελληνικό κράτος.
2) Την 14-5-2013 ,10.00 στην Ανέζα Άρτας, συνελήφθη 31χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,(220) πακέτα τσιγάρα Βουλγαρικής προελεύσεως,τα οποία δεν έφεραν την ταινία καταβολής δασμών στο Ελληνικό Κράτος.
Τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα
Τη φετινή περίοδο εορτασμού του Πάσχα (27 Απριλίου έως 12 Μαΐου), καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια, τα παρακάτω τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο του προηγουμένου έτους:
• 26 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 39
• 63 βαριά τροχαία ατυχήματα έναντι 36
• 438 ελαφρά τροχαία ατυχήματα έναντι 418
Επίσης, καταγράφηκαν:
• 28 θάνατοι έναντι 41
• 72 βαριά τραυματίες έναντι 46
• 597 ελαφρά τραυματίες έναντι 591
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εορτασμού του Πάσχα, υπήρξε συνεχής παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο εφαρμογής ολοκληρωμένων δράσεων τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα, για αυτό το σκοπό, συγκροτήθηκαν 7.222 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν 193.424 οχήματα και βεβαιώθηκαν 43.370 παραβάσεις, ως ακολούθως :
. Υπερβολική ταχύτητα : 8.263
. Παραβάσεις μέθης : 1.343
. Παραβίαση προτεραιότητας : 90
. Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη            : 38
. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα  : 470
. Αντικανονικό προσπέρασμα : 254
. Χρήση κινητών τηλεφώνων : 53
. Μη χρήση ζώνης ασφαλείας : 1.213
. Μη χρήση κράνους  : 1.791
. Παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων : 282
. Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ) : 158
. Λοιπές παραβάσεις :  29.415
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ 43.370
Υπενθυμίζεται σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
• Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κλοπή εικόνας από τον  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα 
 Συνελήφθη την 14-05-2013 το βράδυ στην Άρτα,από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις,  ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,ο 33χρονος το απόγευμα στις 14-05 αφαίρεσε  από το προσκυνητάρι του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Άρτας, μία ασημένια θρησκευτική εικόνα, που απεικονίζει τον Άγιο Δημήτριο, με διαστάσεις 20 x 30 εκατοστά.Η εικόνα, την οποία ο δράστης είχε τοποθετήσει σε κρυψώνα στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Άρτα, βρέθηκε και αποδόθηκε στον Ιερέα της Εκκλησίας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη 30χρονος στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή μοτοσικλέτας
Συνελήφθη, την 14-05-2013 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικών της Γειτονιάς,30χρονος ημεδαπός,για κλοπή μοτοσικλέτας.Ειδικότερα,οι αστυνομικοί μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τον δράστη να κινείται με την παραπάνω μοτοσικλέτα, την οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε αφαιρέσει  από την πόλη της Ηγουμενίτσας.Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας.
Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις αλλοδαποί λαθρέμποροι τσιγάρων  στην Άρτα 
 Κατασχέθηκαν συνολικά (420) πακέτα τσιγάρων.Συνελήφθησαν, χθες (14-05-2013) το πρωί στην Ανέζα Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 50χρονος υπήκοος Τσεχίας και δύο γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31 και 41 ετών, για κατοχή και διάθεση λαθραίων τσιγάρων.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι αλλοδαποί κατείχαν και πουλούσαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, στην πρώτη περίπτωση, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 50χρονο και στο σπίτι της 31χρονης, βρήκαν στην κατοχή τους:
• (200) πακέτα τσιγάρων Βουλγαρικής προελεύσεως, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.
Στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 41χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (220) πακέτα τσιγάρων Βουλγαρικής προελεύσεως, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και τα οποία προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους.Τα παραπάνω αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας,ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Μπαίνει λουκέτο στα στρατόπεδα Κόνιτσας και Καλπακίου…?

Αντιμέτωπες με ένα ακόμη πλήγμα είναι οι περιοχές της μεθορίου καθώς οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να βάζει λουκέτο στα στρατόπεδα Καλπακίου και Κόνιτσας. Πρόκειται για τις τελευταίες μονάδες που έχουν μείνει στις ακριτικές επαρχίες, καθώς τα τελευταία χρόνια και μέσα από μία πολιτική που δεν διέπεται από λογική έκλεισαν το ένα μετά το άλλο όλα τα στρατιωτικά φυλάκια με εξαίρεση αυτό στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.Το ενδεχόμενο κλείσιμο των τελευταίων στρατιωτικών μονάδων και η μεταφορά τους στις μεγαλουπόλεις μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για τις ακριτικές περιοχές που μαραζώνουν και ζουν σε κλίμα ανασφάλειας.Είναι αδιανόητο, σημειώνουν φορείς των περιοχών αυτών,η αναδιοργάνωση του ελληνικού στρατού να μεταφράζεται σε συγκέντρωση των μονάδων στις μεγαλουπόλεις και σε πλήρη εγκατάλειψη της συνοριακής γραμμής.Αν πάντως μια τέτοια απόφαση πάρει σάρκα και οστά είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο Νομό Ιωαννίνων.

Ανοιχτές πόρτες στα οινοποιεία της Ελλάδος
 Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις. Η είσοδος είναι δωρεάν.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής μπορείτε να μάθετε από τις Περιφερειακές Οργανώσεις των οινοποιείων:
· Για την Βόρεια Ελλάδα:Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε.) www.wineroads.gr Τηλ. 2310 281617.
· Για την Κεντρική Ελλάδα:Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) www.enoake. gr Τηλ. 22330 80550 & 210 8076417.
· Για την Πελοπόννησο: Ένωση Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.) www.enoap.gr Τηλ. 2710 544450.
· Για την Κρήτη:Ένωση Οινοπαραγωγών Κρήτης (ΕΝ.Ο.Α.Κ.) www.winesofcrete. gr Τηλ. 2810 252019.
· Για τα νησιά του Αιγαίου:Ένωση Οινοπαραγωγών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.) aegeanwineries. blogspot.gr .
Ή στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.newwinesofgreece.com

Με 20 Ελληνικά Επιμελητήρια στο πρώτο Ελληνο/ Ρωσικό επιχειρηματικό Forum στη Θεσσαλονίκη
Δεν συμμετέχει όμως κανένα από τα τέσσερα  Επιμελητήρια της Ηπείρου…! ΓΙΑΤΙ …; το Ερώτημα .
 Μεγάλη η απουσία των τεσσάρων Επιμελητήριων της Ηπείρου από το 1ο Ελληνο/Ρωσικό Επιχειρηματικό Forum «ΕΡΜΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου στο ξενοδοχείο MAKEΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ θα έχει την ενεργό στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης,του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΕΣΒΕ) και του Συνδέσμου Enterprise Europe Network Αγίας Πετρούπολης. Να υποθέσουμε, ότι οι Ηπειρωτικές επιχειρήσεις δεν θέλουν επαφές και κατ' επέκταση εξαγωγές στη Ρωσία ή μήπως κάποιοι δεν το πήραν έγκαιρα χαμπάρι; Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι συμμετέχουν 20 Επιμελητήρια της χώρας, με αυτά της Κέρκυρας και των Τρικάλων να δίνουν κανονικά το παρόν. Μετά λέμε γιατί οι Ρώσοι τουρίστες από την Κέρκυρα πάνε κατευθείαν στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα, παρακάμπτοντας ολόκληρη την Ήπειρο. Δεν σας τα λέμε σήμερα. Σας τα λέμε υπεύθυνα εδώ και χρόνια.Το 1ο ΕλληνοΡωσικό Επιχειρηματικό Forum, απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία. Στόχος του είναι να συμβάλλει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτών χωρών, επιτυγχάνοντας παράλληλα επιχειρηματικές επιδιώξεις, όπως την προώθηση των εξαγωγών των Ρώσικων και των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελληνική και Ρώσικη αγορά αντίστοιχα, καθώς και την επενδυτική δραστηριότητα Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών. Κατά τη διάρκεια του διήμερου Forum θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις αναφορικά σε Επενδυτικές προτάσεις για την επίτευξη Κοινών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων από Ρώσους και Έλληνες επιχειρηματίες (Joint Ventures), αλλά και για αγοροπωλησίες εταιριών. Το μεγαλύτερο μέρος του Forum θα καλυφθεί από B2B συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών με στόχο την επίτευξη επιθυμητής για τους ίδιους συνεργασίας. Το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι επιχειρήσεις αλλά ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής είναι πραγματικά εντυπωσιακός, καθώς θα συμμετάσχουν 50 επιχειρήσεις από τη Ρωσία και περισσότερες από 350 από την Ελλάδα.Την έναρξη του Forum έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, κος Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο Πρόεδρος ΤΑΥΠΕΔ, κος Στέλιος Σταυρίδης. Το 1ο Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Forum ΕΡΜΗΣ συνδιοργανώνεται από το ΕλληνοΡωσικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ, ενός Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα φορέα, 20 Επιμελητήρια από Ελλάδα και 4 επιμελητήρια από Ρωσία. Συγκεκριμένα τα Επιμελητήρια που συνδιοργανώνουν το Forum είναι :
- Ελλάδα :
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δράμας, Επιμελητήριο Έβρου, Επιμελητήριο Καβάλας, Επιμελητήριο Κέρκυρας, ΕπιμελητήριοΚιλκίς, Επιμελητήριο Κοζάνης, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Ξάνθης, Επιμελητήριο Πιερίας, Επιμελητήριο Πέλλας, Επιμελητήριο Φλώρινας, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επιμελητήριο Σερρών, Επιμελητήριο Τρικάλων, Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
- Ρωσία :
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Εμπορικό &Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αγίας Πετρούπολης, Σύνδεσμος Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών Αγίας Πετρούπολης. Οι εργασίες του Forum θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 10.00 π.μ. και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 17 Μαΐου το απόγευμα.

Νέος διοικητής στο Πανεπιστημιακό , …λένε για τον κ. Νίκο Πετρόπουλο
Ο Νίκος Πετρόπουλος νέος διοικητής στο Πανεπιστημιακό;…;;;;

Με  υποδιοικητή τον πρώην Αντινομάρχη  Ιωαννίνων Θανάση Έξαρχο;
 Σύμφωνα με πληροφορίες από... Πάτρα μεριά και συγκεκριμένα -για όσους γνωρίζουν τα λημέρια- από το γρανιτένιο γωνιακό κτίριο της οδού Υπάτης, η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου για αντικατάσταση της σημερινής Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι ίδιες πηγές, θέλουν τη σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου να είναι ενήμερη για το θέμα της αντικατάστασής της, αν και επίσημα  από το σημερινό Δ.Σ, διαρρέεται ότι δεν έχουν καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση για το θέμα και όπως είναι λογικό παραμένουν στις θέσεις τους. Πάντως, οι πρώτες …φήμες σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, φέρουν τον πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, Νίκο Πετρόπουλο, ως την επικρατέστερη επιλογή για τη θέση του προέδρου και τον εκπαιδευτικό και πρώην Αντινομάρχη Θανάση Έξαρχο, ως τον επικρατέστερο για τη θέση του υποδιοικητή. Αυτά που παίζουν ακόμα, είναι δύο ονόματα μελών του Δ.Σ. όπου το γράψε-σβήσε δίνει και παίρνει. Σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται ο Γιαννιώτης δικηγόρος Γιάννης Κιτσάκης. Τον αναφέρουμε γιατί είναι ο νεότερος και πραγματικά έχει και τη γνώση αλλά κυρίως την όρεξη να ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα που θα αναλάβει. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έμπειρα τοπικά στελέχη στη διοίκηση την αυτοδιοίκηση αλλά και στη διαχείριση κρίσιμων κομματικών θέσεων εξουσίας. Δεν περιμένουμε να επιβεβαιώσουν τις αποκλειστικές πληροφορίες μας και καλά κάνουν από τη μεριά τους.

Η ΝΔ σκέφτεται να κατεβάσει για δήμαρχο στην Αθήνα τον Καρατζαφέρη...????
 Η Kαθημερινή…Με τον τίτλο «Ζητείται δήμαρχος», ο Στέφανος Κασιμάτης αναφέρεται σήμερα στα ονόματα που κατά καιρούς έχουν πέσει στο τραπέζι ως υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ για την Αθήνα σε μια δύσκολη στιγμή για την πόλη, αλλά και για τη ΝΔ με την πιθανή υποψηφιότητα...Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή να προβληματίζει σφόδρα.Ο γνωστός και ως Φαληρεύς αρθογράφος, σημειώνει ότι έχουν αλλάξει πολλά από τις εποχές «αστακομακα-ρονάδας», πριν από την κρίση, όταν «η Ν.Δ. θα μπορούσε να κερδίσει τον δήμο σχεδόν με οιονδήποτε υποψήφιο.» Σημειώνει ότι ο υποψήφιος που αναζητά η ΝΔ για τον πρώτο δήμο της χώρας θα έχει πρέπει να έχει τα εξής τρία χαρακτηριστικά: «πρώτον, να διαθέτει τη συγκρότηση λόγου και πνεύματος ώστε να προσελκύσει τους κεντρώους ψηφοφόρους των μεσαίων στρωμάτων και άνω· δεύτερον, να είναι ανυποχώρητος σε ζητήματα εφαρμογής της έννομης τάξης, ώστε να εξασθενήσει την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη από πλευράς της Χ.Α.· και, τρίτον, να είναι αποδεδειγμένη η ικανότητά του να παραγάγει έργο.».Και στο σημείο αυτό αποκαλύπτει τις φήμες που κυκλοφορούν (και που ο ίδιος ο Φαληρεύς εντάσει στη σφαίρα της φαιδρότητας, αναφέροντας «πληροφορίες από τη Ν.Δ. φέρουν τον Δ.Λ. κ.λπ. Αβραμόπουλο να έχει την ευθύνη παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τον πρόεδρο Γεώργιο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ, με σκοπό όχι μόνον την επανένταξή του στους κόλπους της Ν.Δ., αλλά κυρίως την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα για λογαριασμό της Ν.Δ. Ως ρεαλιστής, οφείλω να παραδεχθώ -δυστυχώς- ότι από πλευράς αισθητικής και σοβαρότητας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ταιριάζει απολύτως με την Αθήνα όπως έχει καταντήσει. Αν όμως το μήνυμα που θα επεδίωκε να περάσει η Ν.Δ. με τον υποψήφιό της είναι η προσπάθεια για την αναστροφή της παρακμής, όχι η αποδοχή και ο συμβιβασμός, τότε η επιλογή είναι κάθε άλλο παρά η αρμόζουσα. Το ιδεώδες για τη Ν.Δ. θα ήταν να προβάλει την υποψηφιότητα ενός σοβαρού δεξιού, με απήχηση στους λογικούς ανθρώπους. Το ιδεώδες όμως, για όσους και πέραν της Ν.Δ. καταλαβαίνουν ότι η εποχή και τα προβλήματά της απαιτούν να επικρατήσει η πολιτική της λογικής, θα ήταν μία κοινή υποψηφιότητα των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.».














           

Δεν υπάρχουν σχόλια: