ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ»



Η τύχη και η ψυχική διάθεση κυβερνούν τον κόσμο : ( Λα Ροσφουκώ )


…..ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΚΕΝΤΡΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ »
 Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών στα πλαίσια των δράσεών του, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και την Πράξη: «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους ενήλικες» του άξονα προτεραιότητας 9, και βάση του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού που συμπεριλαμβάνει  και το πρόγραμμα: Μέλισσα, τι ξέρουμε τι πρέπει να γνωρίζουμε, υλοποιεί ημερίδα, στις εγκαταστάσεις  του Κ.Π.Ε Φιλιατών (Βρυσέλα) τις 22 Μαΐου 2013.
. Θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2013  από 17:00 με 20:00.
. Ο τίτλος της διημερίδας θα είναι «Πρακτική Μελισσοκομία». Η θεματολογία θα έχει πρώτο άξονα: την εξαγωγή – δημιουργία φυσικού κεριού και δεύτερο άξονα τον τεχνικό πολλαπλασιασμό.
. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων ενηλίκων είναι 50 άτομα.
. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ : 2664022000 ή με email στο: kpefilia@otenet.gr έως την Παρασκευή 12:00 το μεσημέρι.
Ο Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε Φιλιατών
   Νικολάου  Μάρκος     

Τροχαίο ατυχήμα με εργάτη καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας 
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σε την εμπλοκή οχήματος του Δήμου Ηγουμενίτσας (σκουπιδιάρα) σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.30 την 14-05,στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα, οδηγός ΙΧ, έπεσε με ταχύτητα πίσω από της σκουπιδιάρα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τον συνοδό του απορριμματοφόρου.Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και από εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα για το Νοσοκομείο Φιλιατών.Έχει σοβαρά τραύματα και στα δύο του τα πόδια.Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Αναλυτικότερα:Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή,δίνει εργάτης καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας,ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος.Το απόγευμα της Τρίτης το απορριμματοφόρο έκανε το καθιερωμένο του δρομολόγιο. Βρίσκονταν στο ύψος των δικαστηρίων, στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας.Ο εργάτης ήταν όρθιος στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου όταν έπεσε με ταχύτητα πάνω του άλλο ΙΧ.Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον εργάτη να βρίσκεται αιμόφυρτο στην άσφαλτο.Αμέσως με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Φιλιατών.Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τα κάτω άκρα του.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΒ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 
                      
Με αφορμή τον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) που είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία (μνήμη + δημιουργικότητα) = Κοινωνική αλλαγή», η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει αφιέρωμα στον σπουδαίο ηπειρώτη δημιουργό Στράτο Στασινό.Στο πλαίσιο του αφιερώματος Στράτος Στασινός (1945~2009), θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας αναδρομική εικαστική έκθεση που περιλαμβάνει ένα αντιπροσωπευτικό μέρος του πολύπλευρου καλλιτεχνικού έργου του Στράτου Στασινού. Στην περιοδική έκθεση (18 Μαΐου ~ 14 Ιουνίου 2013), παρουσιάζονται επιμέρους στοιχεία της διαδικασίας παραγωγής των ταινιών «Περίπατος» και «του Κολυμπητή», όπως σκίτσα και ζωγραφικά πορτρέτα των χαρακτήρων, storyboards, πρωτότυπες κούκλες και τα εκμαγεία τους. Παράλληλα εκτίθενται ζωγραφικά πορτρέτα για την ταινία με κινούμενες κούκλες «ο Χορευτής», που δεν πραγματοποιήθηκε, σατυρικές γελοιογραφίες, σκίτσα, κόμικ, καθώς και εικαστικά έργα από την ενότητα «Τα μέσα μου τοπία».Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Αίθουσα Σωτήρης Δάκαρης) του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 20:00. Κατά τη διάρκεια του διημέρου 18-19 Μαΐου θα προβληθούν επιλεγμένα έργα από την πλούσια φιλμογραφία του Στράτου Στασινού, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της κινηματογραφικής του δουλειάς:
Σάββατο, 18 Μαΐου (εγκαίνια έκθεσης)
•«Περίπατος» (1979): Ταινία animation μικρού μήκους (διάρκεια: 5΄)
σκηνοθεσία - παραγωγή Στράτος Στασινός .
•«Του Κολυμπητή» (1985): Ταινία animation με κινούμενες κούκλες (διάρκεια: 18΄)
σκηνοθεσία: Στράτος Στασινός - Νάσος Μυρμιρίδης / παραγωγή: Πλαγγών Film - Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
•«Μνήμες ληστών: Γιώργος Κιάμος» (2006): Ντοκιμαντέρ (διάρκεια: 30΄)
σκηνοθεσία: Στράτος Στασινός / παραγωγή: Πλαγγών Film – ΕΡΤ.
•«Μνήμες φωτογραφίας: Κώστας Μπαλάφας» (2006): Ντοκιμαντέρ (διάρκεια: 30΄)
σκηνοθεσία: Στράτος Στασινός / παραγωγή: Πλαγγών Film – ΕΡΤ.
Κυριακή, 19 Μαΐου (ώρα: 21.00).
•«Μουργκάνα» (2008): Ντοκιμαντέρ (διάρκεια: 20΄)
σκηνοθεσία: Στράτος Στασινός / παραγωγή: Ομοσπονδία Μουργκάνας - Πλαγγών Film .
•«Ήπειρος» (1998): Ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας (διάρκεια: 77΄)
σκηνοθεσία: Στράτος Στασινός / παραγωγή: Πλαγγών Film – Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Είσοδος ελεύθερη - Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου έως 14 Ιουνίου 2013.Με την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.Συμμετέχοντας στον εορτασμό για τη «Νύχτα των Μουσείων», που φέτος συμπίπτει με τη «Διεθνή Ημέρα Μουσείων», το βράδυ της 18ης Μαΐου 2013 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τη δύση του ηλίου έως την 1η πρωινή της επομένης.Προσωρινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.Τρίτη έως Σάββατο: 8.00-15.00 / Κυριακή, Δευτέρα : κλειστό.Πληροφορίες : 26650 28539, 21417 , e-mail: lbepka@culture.gr  .

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Θερινό Σχολείο για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στη Λευκάδα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.
 Θερινό Σχολείο με θέμα τις Μαθησιακές Δυσκολίες διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, στις 17, 18 & 19 Μαΐου 2013, στο ξενοδοχείο Ionian Blue στη Λευκάδα.Στο Θερινό Σχολείο θα παρουσιαστούν θέματα για την μαθησιακή αξιολόγηση, τα προβλήματα συμπεριφοράς και τα εργαλεία που υπάρχουν για τους ειδικούς επιστήμονες.Η εκπαίδευση θα γίνει από τις επιστημονικές ομάδες του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Εφήβου ‘’ Ι.Ν. Παρασκευόπουλος ’’,του επιστημονικού κέντρου Μονορόδι Αθηνών και άλλων ειδικών επιστημόνων.Όσοι επιθυμούν την παρακολούθηση μόνο χωρίς την διαμονή,μπορούν να παρακολουθήσουν  τις εισηγήσεις που θα γίνουν το Σάββατο 18 Μαιου.Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη,Κερκύρας 5  ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Επικοινωνία: - 26510 67320- 698 6180630 ,Σελίδα: www.facebook.com/Diepistimoniko.gr

Περιφέρεια Ηπείρου
 Ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στην παραμεθόρια περιοχή ζητούν Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Πωγωνίου
Περιφέρεια και Δήμος Πωγωνίου, θα προχωρήσουν σε κοινή παρέμβαση προς  το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα  για την ασφάλεια των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής του Πωγωνίου.Η απόφαση πάρθηκε σήμερα,  σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, αντιπροσωπεία του Δήμου Πωγωνίου, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη και αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί στα όρια του Δήμου, με αποκορύφωμα τη ληστεία και τη δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού το βράδυ του Σαββάτου στην Τοπική Κοινότητα Κτισμάτων.Βασικά αιτήματα που θέτουν φορείς και κάτοικοι, είναι η επιστροφή όλων των συνοριακών αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί στον Έβρο και σε άλλες υπηρεσίες, η επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων και η επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σταθμών.Ο Περιφερειάρχης  δήλωσε ότι μαζί με το Δήμαρχο θα ζητήσει συνάντηση από τον Υπουργό κ. Ν. Δένδια, θέτοντας ως πρώτο αίτημα την επαναφορά των αποσπασμένων αστυνομικών στις θέσεις τους. «Οι καταστάσεις είναι δύσκολες και δεν πάει άλλο. Εμείς οι Ηπειρώτες είμαστε κόσμος συντηρητικός, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο κράτος, αλλά δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζουν ως φτωχούς συγγενείς», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος ζήτησε να ληφθεί μέριμνα και για τον έλεγχο όλων όσων κυκλοφορούν στην περιοχή της Ηπείρου, χωρίς τα νόμιμα νομιμοποιητικά έγγραφα. «Είτε Αλβανοί είναι, είναι οτιδήποτε άλλο, οι εγκληματίες, είναι εγκληματίες και πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να δοθεί το δικαίωμα στους πολίτες να κυκλοφορούν  χωρίς φόβο και προβλήματα»,  πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος  έδωσε  συγχαρητήρια στην Αστυνομία, «που με τα λίγα μέσα που διαθέτει κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα».Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια των δύο αδικοχαμένων συμπατριωτών μας.Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το στυγερό έγκλημα που έγινε στα Κτίσματα απέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή του Πωγωνίου.«Ζητούμε το αυτονόητο. Να επιστρέψουν οι συνοριακοί στο χώρο που διορίστηκαν, να επανδρωθούν τα φυλάκια και να επαναλειτουργήσουν οι αστυνομικοί σταθμοί. Περιφέρεια και Δήμος Πωγωνίου μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση θα παλέψουν για να επαναφέρουν το αίσθημα της Ασφάλειας στην περιοχή, το οποίο δυστυχώς έχει χαθεί και αυτό το είναι σημαντικό», είπε ο Δήμαρχος.
•Αμέσως μετά τη συνάντηση ο  Περιφερειάρχης  επικοινώνησε με το Γραφείο του Υπουργού, από το οποίο αναμένει  απάντηση για την ημέρα συνάντησης του κ. Δένδια με τον ίδιο και το Δήμαρχο Πωγωνίου.
•Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση και για τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην παραμεθόρια περιοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία επίσης πρόκειται να θέσει στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κάτσιου με τον ομόλογο του της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης Ερτζάν Χουσεϊν
Τις δράσεις που  προτείνονται μέσω της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ICS για τις  Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις - στο οποίο μοναδική εταίρος από την Ελλάδα ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου-  είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλας Κάτσιος,  στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή και ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ηλία Χαλιγιάννη.Κατά την επίσκεψή του στην Π.Ε. Ροδόπης,  ο κ. Νικόλας Κάτσιος συναντήθηκε με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ερτζάν Χουσεΐν. Αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους,  με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των κοινωνικών δομών, ζήτημα για το οποίο ο κ. Κάτσιος παρείχε λεπτομερή ενημέρωση στον ομόλογό του για τις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου. Συμφωνήθηκε δε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, μεταξύ των δύο ακριτικών περιφερειών. 
 Συνεχίζεται η συγκέντρωση  ειδών  για διάθεση σε Συσσίτια και Ιδρύματα
Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας εκφράζουν  τις θερμότερες ευχαριστίες τους στην Εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  και στα καταστήματά της: 
ΑΡΤΑΣ (2ο χλμ. Ε.Ο Άρτας–Ιωαννίνων) .ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  (Λ. Γράμμου 28)  και (Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας, κόμβος Ανατολής)  για την τοποθέτηση στους χώρους των παραπάνω καταστημάτων, καλαθιών συγκέντρωσης τροφίμων, που διανέμονται, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε Συσσίτια και Ιδρύματα όλης της Περιφέρειας.Ευχαριστούν επίσης: όλους του ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ που από το υστέρημά τους συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων, τη ΦΑΡΜΑ ΝΑΚΗΣ για τη  νέα χορηγία ειδών διατροφής καθώς και το Χαρτοπωλείο-Φωτοτυπείο Δ. ΡΟΓΚΟΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε για την προσφορά σχολικού υλικού και τη δωρεάν διάθεση  χαρτικών ειδών και εκτυπώσεων για τις ανάγκες του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών
Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτεχνών Α΄περιόδου 2013, θα γίνουν στις 28 Μαΐου 2013, ώρα 9.00 π.μ.. ΟΙ ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία μέχρι 20-5-2013. Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).
                                                            
Ένα εκατομμύριο για το δρόμο Αντιρρίου- Ιωαννίνων
 Στην έγκριση επιπλέον του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος σε τμήματα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων.Μετά από συνεχή προσπάθεια για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας και την πρόσφατη συνάντηση στο υπουργείο, του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου, του επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργου Παπαναστασίου, καθώς και βουλευτών του νομού, ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ανεγνώρισε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο δίκτυο εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης ουσιαστικής συντήρησής του και αποφάσισε σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, την έγκριση πίστωσης του ποσού 1.000.000 ευρώ από πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε. για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων σε τμήματα από Αντίρριο μέχρι όρια Νομών Αιτωλοακαρνανίας – Αρτας (Συκούλα) και από Αμφιλοχία μέχρι Άκτιο». «Η απόφαση αυτή έρχεται να ενισχύσει και να δικαιώσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση του οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συνεπακόλουθα την ποιότητα ζωής των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι φθορές αυτές και έτσι να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κίνδυνοι για τους πολίτες και δη για τους οδηγούς.Η προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια εδώ και δυο περίπου χρόνια είναι διαρκής και συστηματική ώστε με βελτιωτικές παρεμβάσεις να ενισχύουμε όσο μπορούμε τον βαθμό ασφάλειας των δρόμων μας. ο ίδιο διαρκής και συστηματική είναι και η προσπάθεια μας για άντληση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων».Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να ενισχύσει και να συμπληρώσει το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ που αφορά «Τµηµατικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο.  Αντιρρίου – Ιωαννίνων για άρση επικινδυνότητας» που θα εκτελέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε.«Η Δυτική Ελλάδα είναι η μοναδική στην ηπειρωτική χώρα που δεν διαθέτει σύγχρονο εθνικό οδικό δίκτυο, οι δε γνωστές και παρατεινόμενες εκκρεμότητες που υπάρχουν στην εξέλιξη των έργων της «Ολυμπίας» και της «Ιονίας» Οδού, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη καλής συντήρησης και συνεχούς εποπτείας του σημερινού, κακού, επικίνδυνου και αναχρονιστικού, εθνικού οδικού δικτύου» τόνισε ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού, τον οποίο και ευχαρίστησε τηλεφωνικά σήμερα για αυτή τη σημαντική παρέμβαση.Να υπενθυμίσουμε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί από τη ∆ιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διαγωνισµός για την ανάδειξη του αναδόχου του ανωτέρω έργου. Πλέον η σύμβαση βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η υπογραφή της για να ξεκινήσουν αμεσα οι προγραμματισμένες εργασίες.

Πυρκαγιά στο αισθητικό δάσος Μονολιθίου
 Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη σύσκεψη του ΣΝΟ στην Π.Ε. Πρέβεζας, όταν ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, Απόστολος Βασδέκης είχε αναφέρει πως το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν απόπειρες εμπρησμού στο αισθητικό δάσος Μονολιθίου και την 14-05το μεσημέρι, ήρθε μία «περίεργη» εστία φωτιάς στο ίδιο σημείο, για να προκαλέσει ανησυχία.Τους καπνούς, είδε - ευτυχώς- έγκαιρα, αγρότης της περιοχής και κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έφτασε σε λίγα λεπτά στο σημείο, ωστόσο λόγω της πυκνής βλάστησης δεν κατάφερε να προσεγγίσει και χρειάστηκε να «επιστρατευτεί» μικρότερο αυτοκίνητο.Η συγκεκριμένη φωτιά, όπως τονίζει ο διοικητής της ΠΎ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης είναι η δεύτερη, που εκδηλώνεται για φέτος στο Μονολίθι, μια περιοχή που τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει επανειλημμένα στόχος εμπρηστών.Η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα ωστόσο η ανησυχία για το τι θα συμβεί όταν ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, παραμένει.Στο σημείο έσπευσε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύτικα Νίκος Ντίτσος ο οποίος υπογράμμισε ότι υπήρξε δυσκολία στην πρόσβαση λόγων της πυκνής βλάστησης που υπήρχε στο δασάκι.Η πυροσβεστική ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν «υποδεικνύουν» εμπρησμό αφού η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε συσσωρευμένους σωρούς από κουκουνάρια.Σε κάθε περίπτωση το αισθητικό δάσος του Μονολιθίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους κατοίκους του Μύτικα δεδομένου ότι ο συντονισμός που επέδειξαν πέρυσι απέτρεψε καταστροφικές συνέπειες για την πανέμορφη αυτή περιοχή.

Βούλγαροι «κυνηγοί» καυσίμων αδειάζανε τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων









Εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία ήταν δυο αλλοδαποί «κυνηγοί» καυσίμων που εξασφάλιζαν δωρεάν καύσιμα αδειάζοντας τα ρεζερβουάρ των σταθμευμένων αυτοκινήτων στην περιοχή Φιλοθέη της Άρτας.Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που σταμάτησαν για έλεγχο τυχαία το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Βούλγαροι ηλικίας 57 και 46 χρόνων, βρήκαν στο πορτ μπαγκάζ δέκα πλαστικά μπιτόνια των 20 λίτρων το καθένα γεμάτα με πετρέλαιο που είχαν αντλήσει από διάφορα οχήματα χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι λάστιχο μήκους 2,10 μέτρων!Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν πένσες, κατσαβίδια, τανάλιες και άλλα εργαλεία που χρησίμευαν στις διαρρήξεις των ντεπόζιτων. Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα οχήματα από τα οποία «ρούφηξαν» τα καύσιμα για να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απεργίας και της πρότασης της ΟΛΜΕ
 Έγινε στις 13/5/2013, και από ώρα 13.00 μέχρι 15.30 Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στο ΠΑΝΘΕΟ της Ηγουμενίτσας.Με θέμα, τι άλλο; την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία!Θα μου πεις: Αφού τους επιστράτευσαν! τι απεργία να κουβεντιάσουν;Και θα σου απαντήσω πως και η πλέον σκαιά εξουσία, ακόμα και στα χρόνια του μεσαίωνα,δε βρήκε το όπλο να υποτάξει και να επιστρατεύσει το μυαλό και τη συνείδηση του ανθρώπου. Αρκεί βεβαίως να τα διαθέτει αυτά τα δύο ο άνθρωπος, νου και συνείδηση και κυρίως τη δεύτερη.Και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι δηλαδή και οι παιδαγωγοί,προς μεγάλη δυστυχία κάθε εξουσίας τα διαθέτει και αλίμονο σε μια κοινωνία αν όχι...Φάνηκε εξάλλου από τη σκληρότητα που επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι στην ΟΛΜΕ. Με απόφαση επιστράτευσης πριν ακόμη ο κλάδος αυτός ψηφίσει υπέρ ή κατά της πρότασης της ηγεσίας του. Πράγμα πρωτάκουστο και κατά πολλούς αντισυνταγματικό.Προς τι τέτοια συμπεριφορά αν δε σε φοβούνται και δε σε θεωρούν αντίπαλο και μάλιστα επικίνδυνο; Από την άποψη αυτή και παρά την επιβληθείσα επιστράτευση ήταν θέμα τιμής για τους καθηγητές να πραγματοποιήσουν τις γενικές τους συνελεύσεις και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της απεργίας. Να στείλουν το δικό τους μήνυμα και προς την κυβέρνηση και προς τους άλλους κλάδους εργαζομένων και την κοινωνία γενικότερα αλλά κυρίως προς τους ίδιους τους μαθητές τους.Έτσι και στην Ηγουμενίτσα. Που φάνηκε από την αρχή ακόμη της συνέλευσης ένας άλλος άνεμος να φυσά. Με την αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη. Τουλάχιστον διακόσιοι, με μέτριους υπολογισμούς. Και δίχως να τους έχει συγκεντρώσει εκεί κανείς με το ζόρι, πάρεξ η δική τους θέληση και συνειδητή απόφαση. Όχι καρέκλα άδεια δεν υπήρχε μα αρκετοί ήταν και όρθιοι.Απόψεις ακούστηκαν πολλές. Μα δε θεωρώ πρέπον να τις μεταφέρω δημόσια.Η ουσία είναι στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και που το πληροφορήθηκα από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας (αφού για λόγους δεοντολογίας όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν οι συνάδελφοι καθηγητές, βγήκα από την αίθουσα).Με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απεργίας και της πρότασης της ΟΛΜΕ!Πρόταση κατέθεσε και το ΠΑΜΕ. Κι εδώ θεώρησα σκόπιμο να ρωτήσω φίλη καθηγήτρια που ξέρω ότι πρόσκειται στο ΠΑΜΕ. Μου είπε ότι η πρότασή τους ήταν για απεργία και την Πέμπτη και την Παρασκευή και μετά Γενική Συνέλευση για τα περαιτέρω. Η πρόταση δεν πέρασε και πήρε μονοψήφιο αριθμό ψήφων.Στη συνέχεια, και ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στους καθηγητές, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Ηγουμενίτσας, από το ΠΑΝΘΕΟ μέχρι την πλατεία Δημαρχείου,αν και σε λίγη ώρα, στις 18.30, υπάρχει κοινό συλλαλητήριο με το Σύλλογο Δασκάλων.Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Πέμπτη θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, ώρα 18.30 στο 1ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας.Θα πρέπει βέβαια να σημειώσω ότι για την ίδια μέρα και το ίδιο σχολείο, και μισή ώρα αργότερα, έχει ανακοινωθεί Γενική Συνέλευση και των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας.Μα δε νομίζω να είναι πρόβλημα. Αφού τα προβλήματα είναι κοινά... Ίσα ίσα θα είναι μια καλή ευκαιρία να σφυρηλατήσουμε και με νέους τρόπους την ενότητα στη βάση των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων.

Ξεκινάει το Διήμερο Διεθνές Συνέδριο από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
 Σήμερα ξεκινάει το Διήμερο Διεθνές Συνέδριο «Μείωση του Λειτουργικού Κόστους των Επιχειρήσεων μέσω Καινοτομίας» που πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.Μείωση του Λειτουργικού Κόστους σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και διαδικασιών.Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα που εξήχθησαν από το Έργο CROSS-INNO-CUT σχετικά με τη μείωση λειτουργικού κόστους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία, μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνικών και διαδικασιών, που παρουσιάζονται από σήμερα σε Διήμερο Διεθνές Συνέδριο που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στη Θεσσαλονίκη.«Το έργο CrossInnoCut ανταποκρίνεται στρατηγικά στην απαίτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, μέσω μείωσης του καθημερινού κόστους λειτουργίας τους», όπως δηλώνει ο Δρ. Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του ΣΒΒΕ και Υπεύθυνος του Έργου. «Με τη βοήθεια περισσοτέρων από 500 ερωτήσεων και την εξαγωγή περίπου 600 δεικτών, η καινοτόμος μεθοδολογία του CrossInnoCut υποβοηθά μια επιχείρηση να αντιληφθεί ποιες περιοχές της καθημερινής της λειτουργίας έχουν υψηλό κόστος, το οποίο πρέπει να μειωθεί. Η μεθοδολογία μείωσης του λειτουργικού κόστους εστιάζεται σε 14 περιοχές λειτουργίας των επιχειρήσεων, ξεκινά με τη φάση της διάγνωσης, συνεχίζει με τη φάση της ενδελεχούς μελέτης του προβλήματος μείωσης του κόστους και καταλήγει στην εφαρμογή συγκεκριμένων καινοτόμων λύσεων, από μια ομάδα 25 καινοτόμων τεχνολογιών που συμπεριλαμβάνονται στο έργο».Συγκεκριμένα, το Έργο εστίασε στους παράγοντες εκείνους που στέκονται εμπόδιο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης που είναι: η υπέρογκη αύξηση του λειτουργικού κόστους από την αναποτελεσματική κατανομή πόρων, η μη εξειδίκευση στη διαχείριση πόρων και η αποχή από καινοτόμες πρακτικές στη διαδικασία παραγωγής.Μέσα από το πρόγραμμα αναπτύχθηκε μία καινοτόμα μεθοδολογία μείωσης του λειτουργικού κόστους σε μια μικρομεσαία επιχείρηση η οποία περιλαμβάνει: τη διάγνωση του προβλήματος, την αναλυτική του μελέτη και την ανάπτυξη ρεαλιστικών προτάσεων μείωσης του λειτουργικού κόστους, και, στη συνέχεια, τη μεθοδολογία εφαρμογής των συγκεκριμένων προτάσεων. Εκτιμάται ότι η υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων μπορεί να αποφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μείωση του λειτουργικού τους κόστους που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνάει ακόμα και το 10%.Οι θεματικές στις οποίες επικεντρώθηκε το Έργο είναι η εξοικονόμηση πόρων σε τομείς που παρουσιάζουν αυξημένο κόστος όπως: Ανθρώπινο Δυναμικό και Επιχειρηματικές Διαδικασίες, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Παραγωγή, Πράσινα κτήρια, Ανανεώσιμες πηγές Eνέργειας, Μάρκετινγκ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.Σε αυτές, ιδιαίτερα δαπανηρές καταδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, το αυξημένο κόστος από τη μεταποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, η δέσμευση κεφαλαίου για τη διατήρηση αποθεμάτων, η σπατάλη στη διαχείριση νερού, τα ζητήματα συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και η διαχείριση της ενέργειας.Το έργο υλοποιήθηκε σε διάστημα 26 μηνών στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας και ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις: κατά την πρώτη φάση επιλέχθηκαν 100 επιχειρήσεις από τη διασυνοριακή περιοχή (70 από την ελληνική πλευρά και 30 από την βουλγαρική) για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που κατά προτεραιότητα εμφανίζουν αυξημένα κόστη. Στις 70 ελληνικές επιχειρήσεις συμπεριλήφθηκαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους: τρόφιμα και ποτά (20), μεταλλικών προϊόντων (10), δομικών υλικών (8), χημικά/ πλαστικά (7), υφάσματα (7), ηλεκτρονικά (5), μηχανήματα (4) και άλλων εξειδικεύσεων (9).Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 33 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, στις οποίες έγινε εκτενής μελέτη των περιοχών λειτουργίας που χρήζουν βελτίωσης και παραδόθηκε σε κάθε μία απ΄ αυτές συγκεκριμένο πλέγμα καινοτόμων προτάσεων και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους. Η τρίτη και τελευταία φάση του έργου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά την υλοποίηση 14 καινοτόμων εφαρμογών μείωσης του λειτουργικού κόστους σε αντίστοιχες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία, οι οποίες όμως έλαβαν μέρος τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη φάση του έργου.Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αξιολογείται ως ιδιαίτερα πετυχημένη λαμβάνοντας υπόψη δύο παράγοντες: το γεγονός ότι το έργο έχει ανακηρυχθεί ως «καλή πρακτική» από τη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία, και από το ότι υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που έχουν έδρα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότια Βουλγαρία για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα κατάφεραν να ωφεληθούν, είτε μειώνοντας ευθέως το λειτουργικό τους κόστος είτε δεχόμενες συμβουλές για τους τρόπους μείωσης του λειτουργικού τους κόστους, γεγονός που σαφώς μπορεί να τους βοηθήσει στο άμεσο μέλλον να αναπτύξουν ευκολότερα δράσεις διεθνοποίησης και εξωστρέφειας.
Το Διεθνές Συνέδριο "Εφαρμογή Καινοτόμων Τεχνικών και Διαδικασιών Μείωσης Λειτουργικού Κόστους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις", πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου CROSS-INNO-CUT «ETCP GR/BG 2007 – 2013 Cross Border Implementation of Innovative Cost Cutting Technologies», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία 2007 - 2013. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους ακόλουθους φορείς:Από την Ελλάδα: Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (επικεφαλής εταίρος), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Ερευνητική Μονάδα URENIO, Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Ν. Ροδόπης, Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βιοτεχνών  Ξάνθης, Σύνδεσμος Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Έβρου. Από τη Βουλγαρία: Πανεπιστήμιο “Neofit Rilski” (Blagoevgrad), Industrial Association – Petritch, Industrial Association – Kardjali.

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων στα αγροτεμάχια
 Στη φορολόγηση με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα στα αγροτεμάχια, προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ.Ωστόσο, τα αγροτεμάχια δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τη καλλιέργεια και τη τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα. Ειδικά, όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο τη περαιτέρω ελάφρυνση τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3-3,1 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από τη κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο, χωρίς να έχει κλειδώσει ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.Εν τω μεταξύ, υπογράφηκε και η απόφαση για το τρόπο καταβολής, τις εξαιρέσεις και τις απαλλαγές από το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων του 2013, χωρίς να προβλέπεται, επί του παρόντος, ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Το βράδυ της Τρίτης αρχίζει η Eurovision…!
 Το βράδυ της Τρίτης αρχίζει ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision στο Μάλμoε της Σουηδίας, με τον πρώτο ημιτελικό.Στη σκηνή θα δούμε απόψε τη Δέσποινα Ολυμπίου, που θα διαγωνιστεί 14 ανάμεσα σε 16 χώρες και η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο.Το βράδυ της Πέμπτης είναι η σειρά της Ελλάδας που θα εμφανιστεί 9η με το κομμάτι «Alcohol is Free» από τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη. Και οι δύο χώρες θα δώσουν τη δική τους μάχη για την πρόκριση τους στον τελικό.Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, η σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχουν στις δύο ημιτελικές βραδιές (Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Μαΐου), όσο και στον τελικό (Σάββατο 18 Μαΐου), καθορίζεται από τους ίδιους τους διοργανωτές, δηλαδή τη δημόσια σουηδική τηλεόραση SVT και όχι από κλήρωση.Εξαίρεση αποτελεί η σειρά εμφάνισης στον τελικό της διοργανώτριας Σουηδίας (16η), που προέκυψε από κλήρωση.

Ένταξη σε μειωμένο ειδικό τέλος ή απαλλαγή
Τις διαδικασίες με τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν στο μειωμένο ενιαίο ειδικό τέλος ακινήτων ή να απαλλαγούν πλήρως από αυτό, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.Ευνοημένοι από τις νέες ρυθμίσεις είναι πολύτεκνοι, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι αδυνατούν λόγω κακής οικονομικής κατάστασης να το πληρώσουν.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μια απλή αίτηση προς τις αρμόδιες εφορίες. Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται ζητούνται και τα ανάλογα δικαιολογητικά.

Δεν υπογράφει ο ΣΕΒ την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, καθώς, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο ΣΕΒ δεν υπογράφει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προτείνει αντ' αυτής ένα...«Πρωτόκολλο Συμφωνίας».Σε αυτό το «Πρωτόκολλο» θα υπάρχει και το επίδομα γάμου, σύμφωνα με πληροφορίες.Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι διαβουλεύσεις των κοινωνικών εταίρων είχαν διακοπεί προσωρινά, καθώς ο ΣΕΒ θέλει να μην υπάρχει γραπτώς στην ΕΓΣΣΕ το επίδομα 10%.Όπως έγινε γνωστό, εφόσον ο ΣΕΒ δεν υπογράψει τελικώς τη νέα ΕΓΣΕΕ, θα την υπογράψουν μόνο οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι και συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις), η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).

Στο Μαξίμου ο Καρατζαφέρης για επιστροφή στο μαντρί
 Καπνός υπάρχει,για τη φωτιά μένει να φανεί.Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν στριμώξει για τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.,σε σχέση με πέρυσι όταν και αρνήθηκε την πρόταση Σαμαρά για επιστροφή στο μαντρί.Πλέον, με τις ευρωεκλογές σε περίπου ένα χρόνο, με τη Ν.Δ. να διατηρεί δυνάμεις και την Χρυσή Αυγή να φουσκώνει, ο Γιώργος Καρατζαφέρης βλέπει τις πιθανότητές του να επανεκλέξει βουλευτή στο ευρωκοινοβούλιο να περιορίζονται σημαντικά.Ενδεχόμενη, μάλιστα, αποτυχία εκλογής ευρωβουλευτή θα σημάνει και την πρακτική εξαφάνιση του ΛΑ.Ο.Σ., του μέχρι πρότινος πλέον επιτυχημένου εκλογικά σχήματος στην, εκτός Ν.Δ., δεξιά. Και τούτο διότι, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνει εκτός κρατικών επιδοτήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται.Άλλωστε, ένας από τους λόγους – λέγεται – που δεν επέτρεψε την οριστικοποίηση της συμφωνίας πέρυσι ήταν ακριβώς η διαφωνία για το τί θα συνέβαινε με το κόμμα Καρατζαφέρη και τη χρηματοδότηση που αυτό είχε λαμβάνειν. Αν, πάντως, ισχύουν όσα λέγονται από το Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε μέχρι τώρα επαφή με τον Καρατζαφέρη. Τα πρώην δικά του παιδιά,οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης το ίδιο.Κάποιοι που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν, πάντως, επιμένουν ότι ο προξενητής, πλην των διαδρομών εκτός Ν.Δ, συνδέεται με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. και με κοινή καταγωγή.







           

Δεν υπάρχουν σχόλια: