ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνάντηση Αντ. Μπέζα με το Σύλλογο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου



Ουδείς γαρ πάντα έστι πανόλβιος  : κανένας δεν είναι σε όλα τυχερός ( Θέογνις )


…..ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνάντηση Αντ. Μπέζα με το  Σύλλογο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου











Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αντώνης Μπέζας, συναντήθηκε  με το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου.Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον κ. Μπέζα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην κατασκευή και τη λειτουργία των Φωτοβολταϊκών Σταθμών τους, παρότι η ίδια η Πολιτεία τους  ώθησε σε μια τέτοια πρωτοβουλία με στόχο να αποκτήσουν πρόσθετο εισόδημα και να παραμείνουν στον πρωτογενή τομέα βελτιώνοντας την παραγωγή τους. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα, στο υψηλό κόστος δανεισμού, στις γραφειοκρατικές δυσκολίες, στα προβλήματα χρηματοδότησης από τις Τράπεζες για όσους δεν έχουν κατασκευάσει ακόμη Φωτοβολταϊκό Σταθμό, στην εκ των υστέρων  επιβολή της  Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (30% επί του τζίρου) καθώς και στις  σημαντικές καθυστερήσεις πληρωμών από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ  ΑΕ).Ο κ. Μπέζας δήλωσε  ότι το πρόβλημα του ΛΑΓΗΕ  είναι πάρα πολύ σοβαρό και μπορεί να οδηγήσει  ακόμη και σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, καθώς το έλλειμμά του ξεπερνά το 1 δις ευρώ και ότι πρέπει να αρθούν οι στρεβλώσεις και να διορθωθούν τα προβλήματα σε μόνιμη βάση, ώστε να υπάρξει  σαφής χρονικός ορίζοντας μηδενισμού του ελλείμματος. Η μόνιμη  λύση θα πρέπει να προκύψει μετά από  συνεννόηση με όλους τους  εμπλεκόμενους παράγοντες,  συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών και να προβλέπει τη δυνατότητα  επιδότησης των αγροτών,για να μην επαναληφθούν αποσπασματικές διορθωτικές κινήσεις.Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε επίσης ότι στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα   στη  Βουλή, παρά τις αντίθετες αρχικά διατάξεις του,μετά την αναλυτική συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων επιτεύχθηκε να μην προβλεφθεί καμιά πρόσθετη αύξηση της Ειδικής Εισφορά Αλληλεγγύης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και  εξασφαλίστηκε παράλληλα η δίμηνη παράταση των συμβάσεων σύνδεσης για όσους δεν έχουν ακόμη κατασκευάσει  Αγροτικό  Φωτοβολταϊκό  Σταθμό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ    
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ



















Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη τη χώρα την 19 Μαΐου 2013, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως: ΓΕΝΙΚΑ:
1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης  Μαΐου 2013.
2.- Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2013 μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
Ώρα 08.00΄πμ: Έπαρση της σημαίας στο  Κατάστημα της Π.Ε. Θεσπρωτίας  
Ώρα 10.15΄πμ: Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας κ.κ. Τίτου.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.15΄πμ.
- Ώρα 10.45΄πμ: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α) Βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας 
β) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας 
δ) Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ε) Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
στ) Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
ζ) Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας 
η) Εκπρόσωπο ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ  εκ μέρους της Εθνικής
θ) Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ   Αντίστασης
 η) Όποιον εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος, νομικού προσώπου θελήσει να τιμήσει την επέτειο.
● Δηλώσεις συμμετοχής από εκπροσώπους κομμάτων και νομικών προσώπων, για καταθέσεις στεφάνων μέχρι 17-5-2013 στα τηλέφωνα 2665360114 και 2665360103.
● Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ.
Κ α λ ο ύ ν τ α ι     ν α    π α ρ α σ τ ο ύ ν
•Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ
•Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
•O Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ.Μακεδονίας-Ηπείρου
•Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας
•Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας 
•Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
•Ο Δήμαρχος Φιλιατών
•Η Δήμαρχος Σουλίου
•Οι πρώην Υπουργοί
•Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
•Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
• Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ηγουμενίτσας – Φιλιατών- Σουλίου 
•Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
•Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας
•Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας
•Οι πρώην Βουλευτές
•Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
•Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
•Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας,του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη.
•Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
•Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
•Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
•Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
•Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
•Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας
•Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας
•Όλος ο λαός της πόλης
Π α ρ α κ α λ ο ύ ν τ α ι   ν α    ρ υ θ μ ί σ ο υ ν
-Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου».
♦Τελετάρχες ορίζουμε τους Ηλία Γιαννακό και Δημήτριο Δρίζη, υπαλλήλους της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
♦Το παρόν υπέχει θέση επίσημης πρόσκλησης, να δημοσιευθεί δε με μέριμνα του Δήμου Ηγουμενίτσας στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.                                                                     
Ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου      Ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσπρωτίας
  Αλέξανδρος  Καχριμάνης             Θωμάς  Γ. Πιτούλης

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ
 Πυρκαγιά στο τούνελ Μεσοβουνίου Θεσπρωτίας
Την 12-5-2013/17.40, στο τούνελ Μεσοβουνίου Θεσπρωτίας, επί της Εγνατίας Οδού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε τουριστικό λεωφορείο Πολωνικής εταιρείας, στο οποίο επέβαιναν (2) οδηγοί αλλοδαποί υπήκοοι Πολωνίας και (54) τουρίστες, αλλοδαποί υπήκοοι Ρωσίας. Άπαντες εξήλθαν του λεωφορείου και δεν τραυματίστηκε ουδείς. Πυρκαγιά κατεσβέσθη. Ενεργείται προανάκριση.
Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής στην Ηγουμενίτσα
Την 12-5-2013/05.00 στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Ηγουμενίτσας χρηματικό ποσό. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ανωτέρω  χρηματικό ποσό.
Εξιχνιάστηκε άμεσα η προχθεσινή διπλή ανθρωποκτονία στα Κτίσματα Ιωαννίνων
Συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός δράστης, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα και λήστεψε ανδρόγυνο ημεδαπών μέσα στο σπίτι τους.Ο ίδιος, με την απειλή χειροβομβίδων, λίγο νωρίτερα είχε ληστέψει θαμώνες εστιατορίου και ένα σπίτι στον ίδιο οικισμό.Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων η  ανθρωποκτονία  72χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, που έγινε προχθές (11-05-2013) το βράδυ μέσα στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων (Σχετική Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π.Ηπείρου από τις 12-05-2013). Δράστης είναι ένας 30χρονος αλλοδαπός,Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη χθες (12-05-2013) το μεσημέρι, κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην Πεδινή Ιωαννίνων και εξεταζόμενος, ομολόγησε, με λεπτομέρειες, τις πράξεις του.Αναλυτικότερα, ο δράστης την 22.00 ώρα περίπου προχθές το βράδυ, πήγε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με 2 χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα. Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.Μετά εισήλθε στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο ίδιο χωριό και αφού τους χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι, την ώρα που κοιμόντουσαν, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα, αφαίρεσε χρυσαφικά και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι, με το οποίο και διέφυγε.Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ακινητοποιημένο στην πόλη των Ιωαννίνων τα ξημερώματα της 12-05-2013, αφού ο δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο. Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός σε άγνωστη κατεύθυνση.μεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του δράστη και σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας αναζητήσεων,ο 30χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπου στις δύο το μεσημέρι στη διασταύρωση Πεδινής Ιωαννίνων, όπου μετά από συντονισμένη επέμβαση των αστυνομικών ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δράστης, ο οποίος είχε αλλάξει ενδυμασία,κατά την προσέγγιση των αστυνομικών απασφάλισε μία χειροβομβίδα, προκειμένου να καταστήσει αδύνατη τη σύλληψή του, πλην όμως από την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δεν επιτεύχθηκε η πυροδότησή της.Σε σακίδιο που είχε πάνω του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου και τα κλοπιμαία.Επίσης,  προέκυψε ότι  ο 30χρονος είχε αποφυλακιστεί από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου την 25-02-2013, όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και επτά (7) μηνών, για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στη συνέχεια  απελάθηκε και όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθε ξανά παράνομα στη χώρα.Στις έρευνες συμμετείχε και συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.Ο 30χρονος δράστης, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός για κλοπή από  παγκάρι εκκλησίας στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη την 12-05-2013 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, για κλοπή από παγκάρι  εκκλησίας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος το βράδυ της 11/12-05-2013 αφού διέρρηξε παράθυρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Ηγουμενίτσα, αφαίρεσε από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε μεγάλο μέρος των χρημάτων το οποίο και αποδόθηκε στον εφημέριο του ναού.Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Άρτα για κλοπή πετρελαίου
Συνελήφθησαν, την 13-05-2013 τα ξημερώματα στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 57 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή πετρελαίου.Ειδικότερα, στα πλαίσια διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί  βρήκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες  και κατέσχεσαν τα παρακάτω κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία:
•δέκα (10) πλαστικά μπιτόνια των 20 λίτρων, που περιείχαν πετρέλαιο.
•διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (πένσες, κατσαβίδια, τανάλιες).
•ένα κομμάτι λάστιχο, μήκους 2,10 μέτρων, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο άντλησης του πετρελαίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στα Ιωάννινα για παράνομη θήρα  και οπλοχρησία
Συνελήφθησαν προχθές (11-05-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 34 ετών,για  παράνομη θήρα και  οπλοχρησία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες προχθές το πρωί στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ επέβαιναν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, έκαναν χρήση αεροβόλου όπλου, πυροβολώντας και σκοτώνοντας πουλιά που υπήρχαν στην λίμνη.Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω όπλο, ιδιοκτησίας του 37χρονου, το οποίο έφερε σιγαστήρα και σκοπευτική διόπτρα καθώς και γεμιστήρα με οκτώ (8) μεταλλικές βολίδες. Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαπές για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή στη Λούτσα Πρεβέζης
Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, την 12-05-2013 το μεσημέρι στη Λούτσα Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου,δύο 29χρονες ημεδαπές, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή.Ειδικότερα, οι συλληφθείσες κατελήφθησαν να λειτουργούν ως προσωρινά υπεύθυνες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα και ψαροταβέρνα), έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο  Πάργας.Επίσης, αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου οι ιδιοκτήτες των παραπάνω καταστημάτων, οι οποίοι κατά τον έλεγχο απουσίαζαν.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

Εκλεβαν σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και πουλούσαν τα προϊόντα στην Αλβανία
 Για δωδέκατη φορά συνελήφθησαν δύο 55χρονες και μια 56χρονη, καθώς και ο 56χρονος «οδηγός» τους, οι οποίοι έκλεβαν προϊόντα από σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα πωλούσαν στην Αλβανία.Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι τους συνέλαβαν, βρήκαν στην κατοχή τους και στις κατοικίες τους μεγάλο αριθμός εμπορευμάτων όπως ποτά, ζυμαρικά, καλλυντικά, όσπρια, κονσέρβες, είδη καθαρισμού και άλλα είδη, το χρηματικό ποσό των 3.070 ευρώ, καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα στην αλβανική, από το οποίο προκύπτει ότι διαθέτουν λογαριασμούς σε αλβανικές τράπεζες, με ποσό καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, αναφέρει το Εθνος.Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες μετέβαιναν στα καταστήματα με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε και περίμενε ο 56χρονος, ενώ οι γυναίκες έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ, η μία παρακολουθούσε το χώρο, ενώ οι άλλες αφαιρούσαν εμπορεύματα κυρίως μικρού όγκου τα οποία έκρυβαν σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες που είχαν στο εσωτερικό των ενδυμάτων και στις τσάντες τους. Στη συνέχεια, προωθούσαν τα κλεμμένα προϊόντα με ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Αλβανία, όπου συνεργοί τους τα πωλούσαν στην αγορά, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.Όπως διαπιστώθηκε, κατά το τελευταίο έτος και με την ίδια μέθοδο, έχουν διαπράξει 27 κλοπές από σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Γκύζη, Καλλιθέα, Άγιο Παντελεήμονα, Χολαργό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Κυψέλη, Ιλίσια και Πατήσια), ενώ είναι η δωδέκατη φορά από το 1996 που έχουν συλληφθεί, για τα ίδια αδικήματα.

Ξεκινούν την Τρίτη τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ
 Aρχίζουν από αύριο, Τρίτη, τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για τον ΟΓΑ.Όπως δήλωσε στο ραδιόφρωνο του ΣΚΑΪ ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, τα προγράμματα αφορούν σε 550.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της περιοχής τους.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ :
1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης
3. Οι σύζυγοι των ως άνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας
4. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ
5. Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Α).Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών,τα οποία θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του), θεωρημένα - σε ισχύ κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης.
Β). Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας για κάθε δικαιούχο.
Γ). Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών.
Δ). Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ- χήρες με ανήλικα, ορφανά τέκνα τα οποία επιτροπεύονται από τη χήρα ή τρίτα πρόσωπα, θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός»
 Φακελωμένοι σε κέντρα ελέγχου όλοι οι έλληνες πολίτες. Στόχος τους η κάρτα του πολίτη.Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών ‘' θα έχουν ατομικό φάκελο ‘' .Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που σχεδιάζει η κυβέρνηση έχουν άρωμα Αμερικής, με το νομοσχέδιο να ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα για να τεθεί άμεσα προς ψήφιση απο τη Βουλή.Σύμφωνα με την εφημερία το Βήμα της Κυριακής, θα είναι στα πρότυπα της οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, του γνωστού IRS. Στο εξής λοιπόν όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν ατομικό φάκελο, στον οποίο θα καταγράφονται, εκτός από τα εισοδήματα, τα δάνεια και την περιουσία τους, όλες οι τρέχουσες δαπάνες - λογαριασμοί εισιτήρια, αποδείξεις σούπερ μάρκετ - και μόλις κριθεί αναγκαίο θα καλούνται για έλεγχο.Με ειδικές διατάξεις θα ελέγχονται οι offshore και οι διαχειριστές τους, καθώς και τα εισοδήματα από τόκους, μερίσματα και πηγές του εξωτερικού. Για την πραγματοποίηση των ελέγχων θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα 65 μικρά περιφερειακά κέντρα ελέγχου.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ
 Η καθημερινή μας πορεία, μέσα στο διάβα της ζωής, μας αναγκάζει να λειτουργούμε με μια εγρήγορση του νου και των συναισθημάτων μας.Είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι να διακρίνουμε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των καταστάσεων που ζούμε, διαχωρίζοντάς τα σε καλά ή άσχημα ή σε αυτά που δίνουν χαρά ή πόνο, εξύψωση ή βύθισμα. Λειτουργούμε μέσα από κάποια επίπεδα του νου και δημιουργούμε σχέσεις, χαρακτήρες, ιδέες, όνειρα, ιδανικά, πρότυπα και γενικότερα μια πορεία που την ακολουθούμε, ζώντας τη στη δουλειά, στο σπίτι, στις συντροφιές μας. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως μέσα από την πλάνη της ύλης που διάχυτα καλύπτει το νου των ανθρώπων, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας καθώς και τα λαθεμένα μηνύματα που παίρνουμε από το περιβάλλον μας, ότι διακρινόμαστε για την ορθή μας κρίση ή καλύτερα για τη διάκρισή μας;Δρώντας ο καθένας μας με το νου της καθημερινότητας, οδηγούμε τη σκέψη μας σε δαιδαλώδη μονοπάτια, σε διαδρομές παράλληλες ή και αντίθετες πολλές φορές από την επιθυμητή μας κατεύθυνση, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδα.Το κατώτερο νοητικό εμπλέκει τον άνθρωπο σε άσχημα λογικά παιχνίδια του νου. Και ενώ έχουμε την εντύπωση πως έχουμε τον έλεγχο τον καταστάσεων, μέσα από μια διαδικασία σκέψης και διαμόρφωσης πραγμάτων, ωστόσο βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στα παιχνίδια που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, μετατρέποντας κάθε μας έργο-κίνηση –πράξη-σκέψη, αναποτελεσματική και άστοχη.Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάκριση είναι ο διαυγής νους, ο απαλλαγμένος νους από κάθε φορτίο της παχυλής ύλης, της πλάνης, της σύγχυσης.Ένας νους όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένος από τις επιθυμίες και συναισθήματα του αστρικού φορέα.Η νοητική διαύγεια επιτυγχάνεται μέσα από τη διαρκή ανάταση και από την ικανότητα να αποφορτίζουμε, να απεγκλωβίζουμε το νου από τις εκατομμύρια εικόνες, σκέψεις, αισθήσεις κ.λπ. που μπλοκάρουν το σύστημα λειτουργίας του. Χρειάζεται μια συνεχής επαγρύπνηση, μια εξάσκηση αυτής της ικανότητας με αποτέλεσμα τη διαρκή αύξηση της διάκρισης, και την ανάπτυξή της.Στην επίτευξη της διάκρισης σημαντικό ρόλο έχει και η βελτίωση του αστρικού σώματος, των επιθυμιών και των αισθήσεων μας, διότι ό,τι εκπέμπουμε, αυτόματα το έλκουμε. Εάν δηλαδή το επίπεδό μας είναι κάτω του μετρίου θα κινούμαστε σε ιδιαίτερα παχυλές σκέψεις και αισθήσεις, ενώ εάν καταφέρουμε ένα επίπεδο διανοητικής καλλιέργειας και ωριμότητας, ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε ύπαρξή μας,φωτίζοντάς τη.Η απόρριψη άσχημων-αρνητικών σκέψεων και αισθήσεων καταλήγει στην αυτόματη απώθησή τους από τον εαυτό. Μόνο τότε αποκτούμε εκείνα τα χαρακτηριστικά που έλκουν τις θετικές σκέψεις και αποκρούουν τις αρνητικές. Χωρίς τη διάκριση εύκολα μπορούμε να σκοντάψουμε ή να παράγουμε σκοτεινές σκέψεις, όψεις, που αργότερα ίσως υιοθετήσουμε ως τρόπο ζωής στη εξελικτική ατραπό μας.Για να αναπτυχθεί η διάκριση ή μάλλον για να μπορέσουμε να επιτύχουμε ένα καλό επίπεδο λειτουργίας μέσα από τη διάκριση και την ορθή κρίση, θα πρέπει να αναπτύξουμε εκείνη την ικανότητα που θα μας βοηθήσει να αντιλαμβανόμαστε με οξύτητα κάθε στιγμή τα γεγονότα, ανεξάρτητα των συνθηκών που διαδραματίζονται.Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Η φόρτιση της καθημερινότητας λόγω νοητικών και συναισθηματικών εναλλαγών ή πιέσεων δημιουργούν μια παρερμηνεία μια διαστρεβλωμένη αντίληψη που εμείς σαν πομπός δεχόμαστε από τα γεγονότα. Ανάλογα με τις καταστάσεις λαμβάνουμε κάθε φορά και μια ειδική απόχρωση, η οποία ποικίλει με την περίπτωση. Είναι κάτι που δημιουργείται στον αστρικό κόσμο, τον κόσμο των επιθυμιών, των συναισθημάτων, που περιβάλλει τη φυσική μας ύπαρξη έξω από το φυσικό μας σώμα, λειτουργώντας κύρια με τις αισθήσεις και τις επιθυμίες μας.Αυτός ο κόσμος μας επηρεάζει άμεσα διότι λειτουργεί σαν ένα θαμπό φίλτρο, που μας διαστρεβλώνει και μας περιπλέκει σε τέτοιο βαθμό ώστε ο κόσμος μας να φαίνεται διαφορετικός από την πραγματική του εικόνα. Αυτό δε σημαίνει πως οι επιλογές μας είναι λαθεμένες. Πολλές φορές, όμως, ιδιαίτερα όταν εμπλεκόμαστε συγκινησιακά, όταν το αστρικό πεδίο βρίσκεται στο ζενίθ της δράσης του, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να οδηγηθούμε σε λάθος επιλογές, λειτουργώντας μέσα από αυτό το παραμορφωτικό φίλτρο.Εδώ η προσοχή πρέπει να εστιαστεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανύψωση του νοητικού κόσμου, καθώς με αυτή την ανύψωση οι επί μέρους όψεις διαγράφονται και διαφαίνεται πλέον η καθαρή εικόνα των πραγμάτων, αλλά και η σωστή πόλωση των στόχων και αξιών σε ανώτερα ιδανικά.Το βασικό ρόλο σε αυτή την υπέρβαση κατέχει η νοητική σιγή. Χρειάζεται να δίνουμε την ευκαιρία στο νου μας να σιωπά για κάποια μικρά αλλά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα πριν από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Η σιγή του νου μας απεγκλωβίζει από τις παγίδες του, από τις πρόσκαιρες και πρόχειρες εντυπώσεις, και επιτρέπει στο πνεύμα να προσεγγίσει το σωστό πρίσμα, το σωστό δρόμο μέσα από οράματα και νέες ιδέες-αντιλήψεις.Η διάκριση συμβάλλει στην ανάπτυξη των σωστών ανθρώπινων σχέσεων, αποτελεί ένα ακόμη σκαλοπάτι, έναν κρίκο στη σύνδεσή μας με τους συνανθρώπους μας. Η διάκριση είναι ένα αγαθό όπου μέρα με την ημέρα αναπτύσσεται και ανθίζει αποτυπώνοντας στην αύρα μας την καθαρότητα και τη διαύγειά του.Διακρίνοντας σωστά αποκτάμε καλύτερη αντίληψη του κόσμου, αγγίζουμε την ουσία, την καρδιά των πραγμάτων πίσω από την πολλαπλότητα και την πολυμορφία των καταστάσεων. Θα ήταν πολύ σοφό εάν κάθε ημέρα, σε μια βάση αυτοέλεγχου, εξετάζουμε τον εαυτό μας για την αποτελεσματικότητα της διάκρισης που αναπτύσσουμε.Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αυξάνοντας το επίπεδό μας και την εγρήγορσή μας, διαμορφώνοντας έτσι την παραπέρα πορεία ανάπτυξής μας.Έχει παρατηρηθεί πως σε περιπτώσεις όπου η ενασχόληση με τη διάκριση έχει πραγματωθεί, εκείνη με τη σειρά της λειτουργεί ως αφύπνιση, σαν ένα όπλο ακρίβειας, σαν να περπατάμε σε ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα σε χαοτικές καταστάσεις και να φτάνουμε στον προορισμό μας. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας ακολουθεί έως το τέλος της ύπαρξής μας, προσφέροντάς μας ένα είδος προστασίας της ψυχής μα και εφόδιο της εξέλιξής μας ταυτόχρονα.Η ανάπτυξη της διάκρισης μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούμε μέσα από τη διαδικασία του ανώτερου - εξυψωμένου νου και αισθήσεων που μας ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια το τοπίο, την πορεία που διανύουμε οδηγώντας μας σε μια επίγνωση της ίδιας της ζωής.Είναι ένα ταξίδι που ακολουθούμε μέσα από τα ζεύγη των αντιθέτων, μέσα από τη στενή σπαθιά της αφυπνισμένης συνείδησης η οποία μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε και να ισορροπούμε ανάμεσα στο ανώτερο και το κατώτερο. Αυτό μας εξασφαλίζει και την ισορροπημένη μας πορεία μέσα στην ύλη, μια πορεία δικής μας προσφοράς στην πιο εξελιγμένη της μορφή περιφρουρώντας έτσι τόσο τις ανθρώπινες υπάρξεις όσο και τον ίδιο μας τον πλανήτη.















           

Δεν υπάρχουν σχόλια: