ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το τέρας που ονομάζεται ACTA και σε αφορά !...

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας ... παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας .
♦ Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.
♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.
♦ Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωπο δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.
♦ Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.
Η αντίθεση στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA αυξάνεται. Πάνω από 2.500.000 Ευρωπαίοι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της.Η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή.Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραιτήθηκε από τη θέση του στις 26 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν σε πάνω από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη στις 11 Φεβρουάριου.Απαιτούμε οι πολιτικοί να αφήσουν τα τεχνάσματα και να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παρακάμπτουν συνέχεια τη Δημοκρατία, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς να αντιδράσει κανείς. Τι είναι το ACTΑ; Ονομάζεται Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης (Anti-Counterfeiting Trade Agreement – ACTA) και είναι μια διεθνής συμφωνία που στοχεύει στην εγκαθίδρυση πολυεθνικών προτύπων πάνω στην επιβολή του νόμου για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.Όπως ειπώθηκε προηγουμένως το ACTA είναι μια διεθνής συμφωνία που στοχεύει στην δημιουργία διεθνών προτύπων στην επιβολή του νόμου που αφορά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο τίτλος της συμφωνίας υπονοεί ότι ασχολείται με πλαστά (“μαϊμού”) προϊόντα, όπως ιατρικά προϊόντα ή πολυτελή αγαθά. Παρ’όλα αυτά, η συμφωνία στην πραγματικότητα έχει ένα ευρύτερο πεδίο και ασχολείται με εργαλεία που στοχεύουν την διανομή περιεχομένου μέσω διαδικτύου και στο IT (information technology).Το ACTA διαπραγματεύτηκε, κυρίως μυστικά, ανάμεσα σε διάφορες χώρες και την ευρωπαϊκή ένωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πολλες χώρες έχουν ήδη υπογράψει το σύμφωνο, πολύ πριν από το σάλο που έγινε στο διαδίκτυο σχετικά με τον νομοσχέδιο SOPA. Μέχρι στιγμής ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κορέα, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη υπογράψει το ACTA. Η Ευρωπαϊκή ένωση, το Μεξικό και η Ελβετία έχουν στηρίξει την συμφωνία και έχουν δεσμευτεί ότι θα την υπογράψουν στο μέλλον. Το σύμφωνο του ACTA έχει περάσει μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις γεωργικές και αλιευτικές συνεδρίες του Δεκεμβρίου. Μερικά κομμάτια με πιο επιθετικό ύφος έχουν αφαιρεθεί στις τελευταίες εκδόσεις της συμφωνίας, ιδιαίτερα τα σημεία που αφορούν ”την αποσύνδεση της διαδικτυακής πρόσβασης”. Αναμένεται η συμφωνία να υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Πέμπτη, προτού η Ευρωπαϊκή Βουλή έχει την ευκαιρία να το ψηφίσει (σ.μ. το άρθρο γράφτηκε 24/01/2012, ενώ την Πέμπτη 26/01/2012 υπογράφτηκε το ACTA από 22 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τόκυο).