ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρώτο βραβείο στον « Φιλέας Φιλιάτης »

Το πρώτο βραβείο Ποίησης της Εταιρείας Λογοτεχνών στον  Λευτέρη  Φράτη ... που :
....Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος για την τιμή που μου έκανε να μου αποδώσει για το ποίημα μου με τίτλο
 '' Έρμαιο '' το Α' βραβείο του Ποιητικού Διαγωνισμού. Επίσης θα ήθελα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν με την παρουσία τους στην αποψινή ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωσης για εμένα.Επίσης παρακάτω παρατίθενται το βραβευμένο ποίημα και το δελτίο τύπου που μόλις εξέδωσε η Εταιρεία Λογοτεχνών.
Έρμαιο


Έσταξε στυφό φαρμάκι από
τα λυσσασμένα σπλάχνα του.
Νόθευσε την άδολη ψυχή μας.
Τορπίλισε την γαλήνη της σιγαλιάς.
Οτιδήποτε τώρα,μοιάζει σαν καρυδότσουφλο.
Ένα καρυδότσουφλο που επαφίεται στον
άπληστο  παραλογισμό της σάρκας.
Οι σάρκες δεν είναι όπως παλιά.
Άλλαξαν μονομιάς,κάτω από την επέλαση
του στυγνού ναρκισσισμού.
Λευτέρης Π. Φράτης


 ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΟΥ Δ΄  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ :

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ποιητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία Λογοτεχνών με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ». Η κριτική επιτροπή του  διαγωνισμού ( Λεωνίδας Μαργαρίτης  ,Μαρία Καρέλα,Σταύρος Ιντζεγιάννης) με παμψηφεί απόφαση της   απένειμε τα τρία βραβεία  στους   κάτωθι μαθητές :
.Το Α΄ Βραβείο στο μαθητή της Α΄ τάξεως του 13ου Λυκείου Πατρών Λευτέρη Φράτη  με το  ψευδώνυμο  :
 « Φιλέας Φιλιάτης »  για το ποίημα  του   « ΕΡΜΑΙΟ ».
.To Β΄ Βραβείο   στη   μαθήτρια  του 3ου  Λυκείου Πατρών  Μαρία Μπαρά   με το  ψευδώνυμο «ηλιόφως» για το ποίημα  της   « ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ» .
.Το Γ΄ Βραβείο  στη   μαθήτρια  του 3ου Γ.Ε. Λυκείου Πατρών  Ρεβέκκα Ραύτη με το ψευδώνυμο  «ΑΡΑΧΝΗ»  για το ποίημα της  « ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ » !
Τα βραβεία   επιδόθηκαν  στη διάρκεια των εκδηλώσεως για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που είχε  οργανώσει η Εταιρεία Λογοτεχνών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη  Πατρών. Τα βραβεία πέραν του τιμητικού διπλώματος  που επιδόθηκε στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες συνοδεύθηκαν και με μια  σειρά βιβλίων ποίησης,
προσφορά της Εταιρείας Λογοτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: