ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κάτι κουρασμένα παλικάρια ……στην πορεία για την «Εξουσιοαρπαξία»












Ηλιόλουστες ημέρες κάνει στην Θεσπρωτία και κάποια μέλη του Ραδιοφιλιάτι βγήκαν στην εξοχή για περίπατο και κουβεντούλα.Εκεί, στην ανοιξιάτικη φύση συναντήσανε κόσμο και κοσμάκη έτσι που θελήσανε να ρωτήσουν κάποιους και μάλιστα σεβαστούς γέροντες για τα της Πατρίδας, για την οικονομία για τις εκλογές κ.α. , με αφορμή και αιτία την επέτειο της 25η Μαρτίου. Ετσι βρήκαν για καλή τους τύχη αρχοντογέροντες που θέλενε το μουχαμπέτι και ξεκίνησε η κουβέντα……:
  Τι να πω και τι να μολογήσω ;;;; μας λέγει η βαβω-Σούρλενα.Τόσα χρόνια όλο τα ίδια και τα ίδια. Μήτε πτυχία μήτε πατριώτες ήταν σιαπάνω στα γραφεία παρά μόνο κάτι λωποδύτες,με ψήφους και κόμματα κάνανε κουμάντο για όλους εμάς και τα παιδιά μας.Κοιτάχτε τώρα πως μας καταντήσανε και εμείς … ακόμα εκεί..…να κάνουμε τι δουλειά μας ,γλύψε εδώ και γλύψε εκεί ρούφα και κάνα πόρδο για την ανάσα. Μωρέ παιδάκια μου καλά παιδάκια, μας λέγει η καλή γριούλα,τούτα τα έρημα και τα μπάνταλα έγιναν τέτοια από δαύτους τους κορδωμένους σαν γύφτικα σκεπάρνια που όλο με κουστούμια και γραβάτες γέμισαν τα κονάκια τους. Ολα τούτα τα αλειτούργητα που έχουν πιάσει τις καρέκλες στα Δημαρχεία και στα υπουργεία κάνουν σαν τις καλές τις τσούπρες, τις νοικοκυρές, αλλά μόνο να λένε παχουλές αρλούμπες ξέρουν και να έχουν κατά νου μόνο το άρπαγμα με την όποια ευκαιρία τους. Αμ τι νομίσατε μωρέ ψυχούλες;; θα σας σώσουνε οι ατάλαντοι και ανήξεροι ζουρλομουρλέγκες ;;; τι λες εσύ μωρέ Μπαρμπαπίλιο;;ρωτά τον γέροντα δίπλα της, για πες εδώ σε τούτα τα καλά παιδιά να μάθουν….!
Οι άνθρωποι, παιδιά μου, μας λέει ο Μπαρμπα-Πίλιος, όταν η ψυχή τους είναι τερατογόνα, δεν μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Οπως έλεγε ένας μακαρίτης στοχαστής ,που εγώ  διάβαζα πάντα τα καλά του βιβλία, « εκείνοι που διαπράττουν το κακό και το άδικο, επικαλούνται αδίσταχτα το ηθικό και το δίκαιο » .
…..ραδιοφιλιάτι - τίμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: