ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

«50 Χρόνια Αστερίξ . Ο Αστερίξ στη Θεσπρωτία»























ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΛΒ΄ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Η λεπτοκαμωμένη φιγούρα του Αστερίξ, ο πλούσιος σε καμπύλες Οβελίξ και όλο το γαλατικό χωριό θα παραμείνουν στη Θεσπρωτία μέχρι την Κυριακή 1 Απριλίου 2012. Η περιοδική έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ». Ο Αστερίξ στη Θεσπρωτία», που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από τις 9 Φεβρουαρίου 2012, παρουσιάζει υλικό από την έκθεση που είχε διοργανώσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η Μαμούθ Κόμιξ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τη δημιουργία της πρώτης ιστορίας του δημοφιλούς ήρωα.
Η έκθεση περιλαμβάνει τριάντα τέσσερις (34) πλάκες σχεδιασμού σε κάδρα, αφιερωμένα στα τεύχη του Αστερίξ που έχουν κυκλοφορήσει από το 1959 έως το 2009, καμβάδες και ταμπλώ με πληροφορίες για τους δημιουργούς των ηρώων, βινιέτες εμπνευσμένες από το κόμικ, καθώς και μία κατασκευή με δραστηριότητες για παιδιά. Χάρτινες φιγούρες των ηρώων έχουν ενσωματωθεί στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας ώστε να συνδεθούν με σχετικά εκθέματα και να αφηγηθούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία της αρχαίας Θεσπρωτίας.
Η έκθεση πλαισιώνεται με ειδικές προβολές κινουμένων σχεδίων, παρουσίαση Power Point για τους ήρωες και μουσική από τις ταινίες του Αστερίξ, ενώ προβάλλεται και ένα σύντομο βίντεο από το αφιέρωμα του Ακροβατικού αεροπορικού σμήνους επιδείξεων ακριβείας της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Αστερίξ στη Γαλλία, το 2009.
Εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες και οργανωμένες ομάδες, την έκθεση έχουν ήδη επισκεφθεί περισσότεροι από 1200 μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής, στο πλαίσιο σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Μουσείο και τα οποία θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012.
Tη φιλοξενία της έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας υποστηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το Ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, η COSMOTE, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Ν. Θεσπρωτίας. 
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: 9.00 - 17.00 Καθημερινά πλην Δευτέρας,Κυριακή  - Είσοδος Ελεύθερη
Τηλ.: 26650 28539, 26650 29177/8 - Fax: 26650 25133,e-mail: lbepka@culture.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: