ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Είναι Λάθος τους ...... është e gabuar


















Μετά  την καταδικαστική απόφαση του Διεθνές Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου του άξονα και όσον αφορά στην Ελλάδα από τους γερμανο-ιταλούς ,την καταδίκη με την εσχάτη των ποινών,οι κάτοικοι της περιοχής στην Θεσπρωτία που ήταν μουσουλμάνοι και συμμάχησαν με τους ιταλούς και γερμανούς,αυτοί που πρόδωσαν την χώρα στην οποία κατοικούσαν και που ήταν πολίτες ,με συμμετοχή σε εγκλήματα πολέμου-βασανιστήρια-αρπαγή ανθρώπων και περουσιών,αυτοί λοιπόν καταδικάστηκαν και ως φονιάδες πέραν από την καταδίκη ως εχθροί των συμμάχων= Αμερικανών-Εγγλέζων-Γάλλων κ.λ.π. δηλαδή ως εγκληματίες πολέμου στυλ Μένγκελε ....! Δυστυχώς οι όποιοι τοιούτοι που αναπολούν μια Ουτοπία με τα μνημεία κλπ, δεν γνωρίζουν ότι και στην Ελλάδα έχει γίνει πλέον νόμος πως : « το χρέος προς το Κράτος περνά στους κληρονόμους ». Με το να προκαλούν οι απόγονοι των Εγκληματιών του β’  Παγκοσμίου πολέμου πως δήθεν είναι οι αδικημένοι των χρόνων εκείνων, θα αναγκάσουν την Ελλάδα μέσω της Ευρώπης να αποταθεί στα παγκόσμια Δικαστήρια και να ζητήσει τις νόμιμες αποζημιώσεις από τους απογόνους κληρονόμους των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων, πέραν του ότι δεν στέκει η λέξη Τσάμης μονοπωλιακά ,επειδή η Τσαμερία - Τσαμουριά  δεν ήταν δικιά τους και αυτοί οι « όποιοι ; »  ,απλά κατοικούσαν εκεί από κάποτε μέχρι κάποτε.Λέγοντας σους φίλους μας πλέον, μόνο αλήθειες, όσο και να τους στεναχωράμε, εμείς τους προειδοποιούμε για το τι μπορεί να έπεται από τις όποιες ανισόρροπες πράξεις των.Είναι λοιπόν ΔΙΚΑΙΩΜΑ της  Ελλάδας  να  το πράξει !
 .... άιντε ντε- ντε - ντε ..... Mendova se ju jeni zgjuar....!
...... një mik  
και..........με λίγα λόγια....: 
Το καλοκαίρι του 1943 οι γερμανικές αρχές κατοχής, αποφάσισαν να αναλάβουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να περιορίσουν την επέκταση της δράσης των ανταρτικών δυνάμεων του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ.Έτσι, η γερμανική μεραρχία Εντελβάις εγκαταστάθηκε στην Παραμυθιά στις αρχές Ιουλίου και το 22ο Ορεινό Σώμα υπό τον στρατηγό Λαντζ, μετέπειτα Γενικό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας, εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα. Στις μάχες που διεξήχθησαν, κυρίως για τον έλεγχο των οδών της Ηπείρου (Αρτας-Ιωαννίνων, Ιωαννίνων-Μετσόβου, Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας), στο πλευρό των γερμανικών δυνάμεων έδρασαν και ομάδες Τσάμηδων,τους οποίους οι γερμανοί χρησιμοποίησαν αποτελεσματικά εναντίον των ανταρτών. Όπως άλλωστε η διοίκηση της γερμανικής μεραρχίας παρατηρεί σε έκθεσή της, «τα τμήματα του αλβανικού πληθυσμού συμπαρίστανται στα γερμανικά στρατεύματα και έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στον αγώνα κατά των ανταρτών», για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι «στις μέχρι τώρα επιχειρήσεις κατά των ανταρτών οι μουσουλμάνοι αποδείχτηκαν ικανοί λόγω της γνώσης της περιοχής, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις ανίχνευσης. Οι Αλβανοί προσδοκούν την ένταξη της Τσαμουριάς σε μία ελεύθερη και αυτοδύναμη Αλβανία». Όλος σχεδόν ο αλβανικός πληθυσμός από 14 ετών και πάνω, εξοπλίστηκε, σχηματίστηκαν νέα ένοπλα τμήματα που τέθηκαν υπό τις οδηγίες των Μαζάρ και Νουρί Ντίνο. Όλοι οι Αλβανοί των ομάδων αυτών φορούσαν στρατιωτικές στολές, ιταλικές ή γερμανικές, καθώς και περιβραχιόνιο με τη λέξη «Τσάμης» που τους έδινε τη δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθερα στις πόλεις και την ύπαιθρο, φέροντας οπλισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: