ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Τη μεγάλη ανατροπή ετοιμάζεται να κάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, με την πρόταση – έκπληξη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του στη Θεσπρωτία ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, ο συμπατριώτης μας διακεκριμένος και έμπειρος δημοσιογράφος Γρηγόρης Τζιοβάρας από την Κοκκινιά Φιλιατών.
Είναι μια πρόταση για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας που αποτελεί πραγματική «γροθιά» στο μίζερο τοπικό πολιτικό σκηνικό της Θεσπρωτίας, το οποίο κρατάει όλα αυτά τα χρόνια καθηλωμένο, απομονωμένο και μακριά από τις σύγχρονες εξελίξεις τον τόπο μας, αφού η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων ανθρώπων που θέλουν την πολιτική στα μέτρα της δικής τους μετριότητας, μόνο ως τελεσίδικη καταδίκη στην ερήμωση και στην εγκατάλειψη μπορεί να λειτουργήσει.
Γι΄ αυτό όλοι όσοι δεν βολευόμαστε μ΄ αυτή τη μοίρα, όλοι όσοι πιστεύουμε στον τόπο μας, στις δυνατότητές του και στους δημιουργικούς ανθρώπους του, που έχουν διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και ασφυκτιούν επειδή οι «ταγοί» μας, αντί να του ανοίγουν διαδρόμους για την απογείωση, κλείνουν -στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τα δικά τους «κεκτημένα»- και τα πιο μικρά δρομάκια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον τόπο μας στη λεωφόρο της ανάπτυξης, επικροτούμε την ρηξικέλευθη πρόταση του Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος ξέρουμε καλά ότι έχει προσωπική γνώση και άποψη για τα πρόσωπα και τα πράγματα της Θεσπρωτίας.
Όλοι εμείς που γνωρίσαμε τον Γρηγόρη Τζιοβάρα ως μαθητή του Γυμνασίου Φιλιατών στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του ΄70, που καμαρώναμε την πρόοδό του στο αθηναϊκό δημοσιογραφικό στερέωμα, που διαβάζαμε όλα αυτά τα χρόνια τη διεισδυτική του γραφή για τα κακώς κείμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή, που μοιραζόμαστε, στις συχνές επισκέψεις του στα πάτρια εδάφη, αγωνίες και πίκρα για την καταδίκη του τόπου μας, που ήμασταν στην ίδια όχθη όταν χρειαζόταν να παλέψουμε για όποιο ζήτημα αφορούσε το Φιλιάτι και τη Θεσπρωτία, όλοι εμείς νοιώθουμε απέραντη ικανοποίηση που στο πρόσωπό του επιβραβεύεται η Θεσπρωτική Αποδημία. Η Αποδημία μας, που όσο κι αν ανεβαίνει επαγγελματικά με συνεχή αγώνα και διαρκή προσπάθεια, δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες, τιμά τη θεσπρωτική μήτρα που τη γέννησε και όχι μόνο δεν ρίχνει «μαύρη πέτρα» πίσω, αλλά είναι πάντα εδώ!
«Εγώ είμαι Θεσπρωτός με… κόστος και όχι για… κέρδος!», μαθαίνουμε ότι λέει τις τελευταίες μέρες στους φίλους του ο Γρηγόρης Τζιοβάρας, όταν του μεταφέρουν τους κακεντρεχείς ισχυρισμούς που παρασκηνιακά διακινούν ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους για τη θέση που προτάθηκε σε εκείνον, υποστηρίζοντας ότι τάχατες «η λύση» στο προφανές αδιέξοδο του ευρύτερου προοδευτικού δημοκρατικού χώρου που ταλανίζεται από μωροφιλοδοξίες και μικροδιχασμούς ανθρώπων που θεωρούν την τοπική εξουσία… αιώνια, «δεν πρέπει να είναι… μη θεσπρωτική»!
Ας κοιταχθούν στον καθρέφτη και ας μετρήσουν τη σκιά τους, όταν ο ήλιος είναι ψηλά είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς σε τέτοιους είδους «επιχειρήματα». Αν δεν είναι παραμορφωτικός ο καθρέφτης είναι βέβαιο ότι θα δείξει όλη το γκρίζο χρώμα της απραξίας και τον μικρομεγαλισμό που κουβαλούν και τον οποίο βλέπει η κοινωνία και γελάει πίσω από την πλάτη τους, χωρίς οι ίδιοι ούτε καν να το αντιλαμβάνονται μέσα στην αυταρέσκεια που τους δημιουργεί η ψευδαίσθηση ότι «όλα τα ελέγχουν».
Μαθαίνουμε ότι ο Γρηγόρης Τζιοβάρας, δηλώνει έτοιμος να μην αποδεχθεί την πρόταση και λέει ότι αν μαζευτούν οι ενδιαφερόμενοι και καταλήξουν ομόφωνα σε άλλον υποψήφιο που θα είναι από τους τέσσερις – πέντε που έκαναν αίτηση στο ΠΑΣΟΚ, εκείνος αποσύρεται. Αν ο λόγος της υπαναχώρησής του Γρηγόρη, είναι επειδή ίσως δεν θέλει να εγκαταλείψει μια επιτυχημένη καριέρα με 25 συναπτά στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ μέσα από κορυφαία έντυπα, αλλά και ηλεκτρονικά, μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσε να ήταν μια σοβαρή δικαιολογία.
Να μας επιτρέψει όμως, να πούμε και στον ίδιο και στον υποψήφιο περιφερειάρχη Βαγγέλη Αργύρη, ότι η σκέψη για απόσυρση είναι λόγω των αναμενόμενων αντιρρήσεων που προβάλλουν ορισμένοι πολιτικά «ξοφλημένοι». Αν υπαναχωρήσουν θα είναι μεγάλο πολιτικό ολίσθημα! Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ταλάντευση από τη μεριά τους. Πρέπει να επιμείνουν, όχι μόνον γιατί οι εξουσιομανείς του τόπου μας που δεν θα χορτάσουν ποτέ όσα χρόνια κι αν αξιώματα, δεν πρόκειται να τα βρουν, αλλά περισσότερο επειδή η κοινωνία θέλει την ανατροπή και θα την τιμήσει -με το παραπάνω- στην κάλπη.
Κανένα πισωγύρισμα, λοιπόν! Αγάντα Βαγγέλη Αργύρη! Αγάντα φίλε Γρηγόρη Τζιοβάρα!
-ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ-
Ποιος είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης μας !
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την πορεία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη μας, δημοσιεύουμε ένα σύντομο βιογραφικό του που βρήκαμε σε πολλές ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Ο Γρηγόρης Τζιοβάρας, λοιπόν, γεννήθηκε το 1961 στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας.
Σπούδασε οικονομικά –έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας- και παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει μετάσχει σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Αυριανή», «Έθνος», «Εξόρμηση» και «Εξουσία», τους ραδιοσταθμούς «Αθήνα 9.84» και «Flash 9.61», τον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel», ενώ υπήρξε δημιουργός του περιοδικού «Βουλή & Ευρωβουλή». Καλύπτει επί 25 συναπτά έτη το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και τα τελευταία δώδεκα χρόνια είναι κοινοβουλευτικός συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα». Το 1996 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ποντίκι» το βιβλίο του «Τα υπουργεία μας», ενώ το 2004 ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη εξέδωσε ένα σημαντικό λεύκωμα 800 σελίδων που επιμελήθηκε, μαζί με συνάδελφό του, υπό τον τίτλο «Ο Πολιτικός Χάρτης της Μεταπολίτευσης». Επίσης, είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας του χωριού του «της Κοκκινιάς της χαιρετίσματα», από την έκδοση της.
«Για την πληρότητα και την αντικειμενικότητα στην κάλυψη του Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ και για τα βιβλία του που αναφέρονται στη Βουλή», το 2006, το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση του απένειμε Βραβείο Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ.
Είναι παντρεμένος με την Κύπρια δημοσιογράφο Νατάσα Θωμά και έχουν δύο κόρες, «περήφανες δημότισσες Φιλιατών», όπως μάθαμε ότι λέει ο ίδιος.
-ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ-

Δεν υπάρχουν σχόλια: